Allahim gercekten bende mi sorun var onlarda mi bilmiyorum tek bildigim artik kavga etmedigimiz gün olmamasi. 24 yasinda erkek calisiyor 2 yillik iliskisi var herkes evlenecegiz diye bakiyor bize tum aileyle tanisildi ben de tanistim. Aramiz gorunurde gayet iyi ailesiyle. Ama en cok kavga ettigimiz konu da onlar nasil oluyorsa. Ben kendi ailemde baski karışma programlara mudahale bile bile arayip moral bozma vs hicbirini görmedim bu yuzden gordukce sok oluyorum. Annesi surekli müdahale halinde sevgilime. Gec gelme bugun de evde otur. Oraya gitmeyin kardesinin sinavlari var iptal et programini. Boya var kiza soyle gec gelicem de. Alisverisyapilmasi gerekti sevgilime gomlek kravat vs gerekti programimizi iptal edip ikimiz halledebilcegimiz halde hep beraber gidelim diye atladı. O da bana sormadan bakariz demis simdi diyor onlari istemedigimi zannedicekler. Alt tarafi alisveris kac yasindayiz bayramlik mi alacaklar adama sonra kabul etmeyince ben suclu huysuz oluyorum saygisiz oluyorum. Gerçekten dayanamiycak hale geldim. Her gunumuz kavgam her programa direkt ya da dolayli yoldan mudahale soz konusu. Bir alisveris yapilcak onda bile cekirge sürüsü gibi gitmeye kalkiyorlar. Az once sinirden haksizliktan araba kullanirken bagira bagira agladim ki kolay kolay aglayan biri degilimdir. Surekli ben suclu konumundayim sevgilime gore. Ona gore "insanlar bir sey rica etti" "insanlar artik kiziyor" "insanlar kotu niyetle soylemedi" surekli bu cevaplari aliyorum. Lutfen yardim edin sorun bende mi?
Aile kültürleriniz zaten uyuşmuyor, zorlamanızın alemi yok bence..
Ayrıca daha bu yaşta neden ailelerin içine girdiniz, evlenecek misiniz? çocuk gibi diyorsunuz ama evlilik söz konusuysa bana göre çok çocuk yaşlar bu yaşlar zaten. Hele ki erkek, bu yaşta, hiç bir hayat tecrubesi olmadan, tabiri caizse gençliğine doyamadan evlenince, aileler dört dörtlük olsa bile o ev içinde çift bir birbirini yiyor bir zaman sonra.
Sen bu çocukla olur da evlenirsen bu yaşadıkların katlanarak artacak benim gördüğüm..
Şimdi içindeki o hissiyat sana kaç, bu yaşta ne bu ailelerle iç içelik, diyor.. O hissiyat sana yol gösteriyor..
Dediğim gibi toy yaşlarda böyle olması neredeyse kaçınılmaz zaten. Ama adam 30 yaşında olsa da elbette böyle aile düzenleri de var..
Özetle bence burada o haklı sen haksız da yok. o kendi kişiliğini ve kültürünü savunuyor, sen kendininkini.
Uyumsuzsunuz.. asıl uyum bence bu konulardır, kültürdür, yetiştirmedir zaten..
Bir de üzerine toysunuz, daha genceciksiniz, gezip tozacağınıza ailelerle içiçesiniz, iki yıllık ilişkide diye şart mıydı bu kadar iç içe girmeniz..
Ben kaç yılı devirmişim adamla hala ailesiyle merhaba merhabayım, bayramlarda falan bile aramam, ekstra durumlar dışında evlerine de gitmem. Evlendikten sonra derim o işler, o da mesafe baki kalacak şekilde....