Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
sevgilimin ailesiyle başım dertte lütfen yarım edinnnnn :(
yaklaşık 2 yıldır bi ilişkim var ama ne olduysa şu son 2 ayda oldu kıskanç kızkardeş yüzünden ztn defalarca sorun yaşamıştık ama en sonunda ne yaptı ne etti arayı bozmayı başardı şuan ailede beni istemiyo enazından görümce öyle söylüyo o kdr kırıcı o kdr üzücü şeyler söyledi ve bahaneler o kdr aptalcaki napıp ne edicemi bilemiyorum.ben ailemi ailesi buraya geldiğinde tanıştırmamışım bilememişiz kesşke istemeye gitseymişiz ama kardeşi o kdr fettanki hep alttan aldım hep sustum ara bozulmasın diye ama bu 3. olay patlak verdi sonunda.ailesi bile bana hak verirken ne olduysa onlarda ters döndü bianda e tabi evlat atılmaz sonuçta ama herşeyini bana anlatıyodu sanırım fazla şey bilmeminde bu olayda etkisi var ama nolcak ne biticek bilmiyorum tek bildiğim bitmesini istemediğim
evlenmeden önce kayınvalide ve görümcelerle ne kadar samimi olunursa o kadar problem oluyor evlilik öncesi ve sonrasında.. mesafeli olmak lazım.. samimi olayım bir an önce "kızları" olayım derdine düşmemek lazım.. içli dışlı "kızları" olmaktansa mesafeli ama sorunsuz "gelin" olun.. en iyisi inanın..
görümceyle yüz göz olmuşsunuz geri dönüş yok, samimiyetinizi kullanacaksınız artık.. alın karşınıza konuşun.. yanınızda olmazsa çok çektirir size.. kaleyi tekrar fethedeceksiniz bu durumdan sonra mecburen..
o kısım tamamen benim hatam ve iyi niyetimden kaynaklanıyo herşeyin içinde olduğunu anladığım anda iş işten geçmişti hatta ilk olayımızda bu 3 kişilik ilişki istemiyorum olayından patlak vermişti.tamam aynı evde kalıyolar 2 kardeş ama ikisininde kendilerine ait özel hayatları olduğunu bazen algılayamıyolar.elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama ne derece başarılı olurum bilemem.Kayınvalide adayı ztn burda değildi o da beni aramıyo sormuyo vs demeye başlamış halbuki arıyodum nolcak bilmiyorum hayırlısı diyorum ama içimdende hayırlısı o olsun demeden duramıyorum
yaşınız kaç? evlilik yakın mı? eğer ciddi bir yolda iseniz 2 yıllık ilişkinizde sevgilinizle tek sorununuz görümce ise aşılmayacak dert değil belki de.. beraber dışarı çıkın uzun uzun konuşun sevdirin kendinizi ona da olumlu bakmaya çalışın.. günün sonunda bambaşka bir noktada olabilirsiniz.. eş adayınız için azıcık alttan alın.. ama çekilmez bir aile gelecekte sizi bekliyorsa tekrar düşünün.. çoooook zor olur hayatınız..
32 yaşındayım düşünüyoduk bişeyler ama ikimizinde sabit geliri yok ben eğitmenlik yapıyorum o da benim gibi sürekli önümüzü görelim öyle diye diye bende bekledim baskı yapmadım en son ailesi geldiğinde tanışmaya gelirler heralde dedim az bi süre kaldılar bişey söylemediler bende kırmamak adına ztn maddi sorunlarıda var diye üzerine gitmek istememiştim ama keşke gitseymişim ben ailemi tanıştırmamışım kuru domates pahalı demiş ben teyzemden alıp vermemişim annem geçmiş olsun diye aramamış vs vs bisürü şeyi bahane etti bana tlf da sondan olcana baştan olsun fln dedi ben şaşırdım tabii ama huysuzda biri.kendi içlerindede sorunları var onları hallederlerse ben aramayı düşünüyorum yoksa dönüp dolaşıp her seferinde bana patlıyo sinemaya bile 2 defa gidebildik hanımefendi laf etmesin diye.herşeyimize laf söylüyosun fln diyo erkek arkadaşımda ama ne mesafeyi ayarlayabiliyo özel hyatı ve aile hayatıyla nede bişey yapıyo.geçen gün yine birbirlerine girmişler tekme tokat 15 saatlik yoldan aileleri geldi bu böyle bi nedendende 2.gelişleri koca koca insanlar ama bilemiyosun bazen insanların iç dünyasını.görümce adayımın pek çevresi yok sevilmez pek etrafındakiler tarafından herşeyini bana anlatırdı bende mecbur hissettiğim için kendimi aman ara bozulmasın aman destek olayım yazık yalnız diye diye bu hale geldik
Nisanlilik doneminde bile bukadar samimiyet hos degilken.
sen bunu suan yapmissin.
Mesafeyi korumak herzaman iyidir , her insan tabiki ayni
Olmak zorunda degil.
Her insanla kotu anlasacaksin diye biseyde yok..
yani her kaynana gorumce ayni degil..
ama yinede araya mesafe koy , gorusme ...
Unutma gelinsin diye seni sevmek zorunda degiller.
ama saygi gostermek zorundalar. Buda senin elinde.
Menesa..sonuna kadar haklısın tamamen benim aptallığım iyi niyet gösterisi yapıcam diye şimdi herşeyi iyice mahvettim ve belkide biticek bu ilişki şuan ne bişey bilebiliyorum nede sağlıklı düşünebiliyorum inanki sadece elimden ne gelir onu düşünüyorum
üzülme seni eviyosa nolursa olsun bırakmaz aldatma yalan yok bi görümce yüzünden bırakıyosa gitsin zaten cok çekersin o zaman o aileyle hem seni hem ailesini idare etmeyi bilmesi lazım.
İncisedef içimi rahatlattın desem yalan olmaz.içimde bi burukluk var ama bi okdrda rahatlık sanki kırgınlık düzelicek geçicekmiş gibi geliyo.sabır diliyorum sürekli kendimede onada.görümce adayının bazı huylarının o da farkında ama işte atsan atılmaz satsan satılmaz.bende görümceyim ama kardeşimle eşine ne birliktelikleri süresince karıştım ilişkilerine burnumu soktum nede 3 yıllık evlilikleri süresince karıştım.aranızdaki sorunlara beni dahil etmeyin ama bana ihtiyacınız olduğunda hep yanınızdayım dedim çok şükür gelnimizle sıkıntımız yok aman olmasında ztn.yalnız benim saf sevgilim sinemaya gidelim dese ablası gidilir biz istediğimizde değil ama bunada ses etmedim dedim gurbette yalnızlar benim yüzümden sıkıntı olmasın vs.o kdr dolmuşumki şuan neyi anlatıcamı bilemiyorum aileme anlatamadım daha baştan soğukluk girmesin herşeyi anlatmıyım ben unuturum sevdiğim için onlar unutmaz diye ama ablası bizim aramızdaki surat asmamızı bile hemen annesine yetiştirmiş.pireler deve olmuş ve ben halen aileme anlatmamak için zor duruyoum kardeşiminde deliliğini bilir çekinirde ondan söylerim desem bi dert söylemesem başkasından duysa bi dert.
32 yaşındayım düşünüyoduk bişeyler ama ikimizinde sabit geliri yok ben eğitmenlik yapıyorum o da benim gibi sürekli önümüzü görelim öyle diye diye bende bekledim baskı yapmadım en son ailesi geldiğinde tanışmaya gelirler heralde dedim az bi süre kaldılar bişey söylemediler bende kırmamak adına ztn maddi sorunlarıda var diye üzerine gitmek istememiştim ama keşke gitseymişim ben ailemi tanıştırmamışım kuru domates pahalı demiş ben teyzemden alıp vermemişim annem geçmiş olsun diye aramamış vs vs bisürü şeyi bahane etti bana tlf da sondan olcana baştan olsun fln dedi ben şaşırdım tabii ama huysuzda biri.kendi içlerindede sorunları var onları hallederlerse ben aramayı düşünüyorum yoksa dönüp dolaşıp her seferinde bana patlıyo sinemaya bile 2 defa gidebildik hanımefendi laf etmesin diye.herşeyimize laf söylüyosun fln diyo erkek arkadaşımda ama ne mesafeyi ayarlayabiliyo özel hyatı ve aile hayatıyla nede bişey yapıyo.geçen gün yine birbirlerine girmişler tekme tokat 15 saatlik yoldan aileleri geldi bu böyle bi nedendende 2.gelişleri koca koca insanlar ama bilemiyosun bazen insanların iç dünyasını.görümce adayımın pek çevresi yok sevilmez pek etrafındakiler tarafından herşeyini bana anlatırdı bende mecbur hissettiğim için kendimi aman ara bozulmasın aman destek olayım yazık yalnız diye diye bu hale geldik
hiç üzülmemenizi ve mutlu bir evlilik yapmanızı dilerim ama yaşıt sayılırız size naçizane tavsiyem iyi düşünün.. tek sorun görümce olsa bir şekil aranızı düzeltirsiniz diye düşünüyorum ama -tekme tokat birbirlerine girmişler- diyorsunuz.. normal mi sizce? büyük ihtimalle değil.. kayınvalidenize sıkboğaz etmemek için biraz tutuk davrandım yanlış anlamayın vs diye açıklarsınız anlayacaktır umarım ama "aile" çok önemli ya.. iyi düşünün.. bir arkadaşım şaka ile karışık "aileye bakarım aile mi diye adama bakarım sonra" demişti.. maalesef öyle.. aile ile kan uyuşmazlığı varsa çooook zor..
aile gerçekten çok önemli genelde herkes aman aileylemi evlenicem diyo ama gerçekten öyle oluyo aslında.Benim aileminde soruları oldu tabiki gelicekler mi bu defa daha ne kdr adını koymıcaksınız diye ama fazlada ısrarcı olmayalım karşı taraf yanlış anlamasın dediler,hazır annesi burdayken konuşmak istiyorum zaten bende ister kızsın ister tepki göstersin ama olsada bu işin sonu olmasada enazından beni bikere dinlesin istiyorum tabi önce kendi aralarındaki sorunu halletsinler.tabiki normal değil bi kerede benim yanımda olmuştu tablet nerde diye bi sordu ablası o da getiricek ark dedi bizim malımız niye baskasında duruyo diye bi başladı elindeki bardakla sürahiyi atıcaktı ben tutmasam.bunlar hiç normal hareketler değil aslında.yalnız benim aklımdan şu ki günahını alıyosamda günahı bana kendisi mutlu değil biliyorumda olmadığını erkek ark da benimde ortak düşüncemiz bizi kıskandığı ama neden? insan kardeşinin mutluluğunu ister üzülmesini değilki.ayrıca yaş olarak yakın olmamız iyi oldu arkadaş buldum kendime :) bide bi bahanesi daha ben onu hiçbir ark la tanıştırmamıışım hep çevremden uzak tutmuşum halbuki her çağırdığımda ya işi vardı ya yorgundu ya gelmek istemedi.önceki tartışmada öyle şeyler yazmışki erkek ark.a msjla (yapmamam gerekirdi ama okudum o günden snrada bidaha yapmadım ztn) çok terbiyesizce şeylerdi.ben gerçekten bişey yaptığıma inansam hakettim dicem ve haklı olduğu şeyleride söyledim ztn şunlarda haklısın diye ama kuru domatese takıldım :) alcam 5 kg ucuz pahalı demicem :))
sizi korkutmak istemem ama benim arkama bakmadan kaçacağım durumlar bunlar..
erkek arkadaşınızla beraber sınırları bir an önce çizmelisiniz.. görümceniz anlattığınız gibi ise sınırlar işe yarar mı? bilemiyorum..
kv ile ya da görümce ile yaşanan binbir sorun paylaşan kişiler var sitede.. siz de öyle olmayın ilerde inşallah..
aile ile evlenmiyorum diyenlere bakmayın.. maalesef öle bir dünyanın varlığına inanamıyorum..
siz görüşmeseniz eşiniz görüşecek.. ılda ir kez görüşse de ailesinin 1 lafı evlilik sallar.. ya çocuk olunca? onların torunu.. bu gerçeği değiştiremezsiniz.. durumları düzeltmeye çalışmalısınız muhakkak.. sevginiz için.. ama çok mantıklı düşünmeniz lazım..
evli çocuklu biri olarak yazdım.. kv ve 3 görümcem var:) dünya iyisiler.. gerçekten 4ü de melek gibi.. ama yine de mesafemi koruyorum..
Benimde gözüm korkmuyo değil ama bu kdr seviyo muymuşum ben bu adamı diyorum :) kv maşallahı vardı şeker gibi kadındır ama çok gaza gelir :)) bide kızları biraz otoriter babada öyle çok sakindir ama sinirli görmemeliymişim onu nerdeyse önceki gelişlerinde görümce adayı elinde kalıyomuş.daha önce nişanlandım ben ondada ne görümcemde sıkıntı vardı ve mesafeyi korumayı başarmıştım şimdi niye böyle anlamıyorum.Allah bozmasın aranızı inş. ve inş benim sorunlarda düzelir diye dua ediyorum hiç bişeyden çekmediğim görümceden çektiğim kdr ve şöylede bşy var 'görümce nevrim dönüyo seni görünce' :)))))
Benimde gözüm korkmuyo değil ama bu kdr seviyo muymuşum ben bu adamı diyorum :) kv maşallahı vardı şeker gibi kadındır ama çok gaza gelir :)) bide kızları biraz otoriter babada öyle çok sakindir ama sinirli görmemeliymişim onu nerdeyse önceki gelişlerinde görümce adayı elinde kalıyomuş.daha önce nişanlandım ben ondada ne görümcemde sıkıntı vardı ve mesafeyi korumayı başarmıştım şimdi niye böyle anlamıyorum.Allah bozmasın aranızı inş. ve inş benim sorunlarda düzelir diye dua ediyorum hiç bişeyden çekmediğim görümceden çektiğim kdr ve şöylede bşy var 'görümce nevrim dönüyo seni görünce' :)))))
şaka bir yana.. çok seviyorsanız tabi elinizden geleni yapacaksınız.. ama asla yalnız bir çabaya girmeyin.. ilerde "onun için nelere katlandım şimdi o da onlar gibi oldu" demeyin.. pişmanlık duymamanız için erkek arkadaşınızla ortak bir çabaya girin.. aileyi daha iyi tanımaya çalışın.. ve en iyisi ile bile "saygılı" bir ilişki kurmanızı dilerim..
Çok doğru ben bazı konularda hatalıyım aman incinmesin ben hallederim aman yorulmasın üzülmesin derken hopppp bianda herşeyi üstüme alabiliyorum her konuda ama tek hatam kırılıcaksa kırılsın açık konuşmalıydım en basitinden tanıştırma olayını ki bu sadece bi örnek buara aile içindeki olaydan dolayı biraz gergin yani araya bulmaya çalışıyorum seninle ilgili eğer olurda ayrılmadan devam edersek daha dikkatli olucam bi gerçek.herşeyi üstüme almıcam artık ne düşünüyosa payımıza bölüşücez mecburen.
Çok doğru ben bazı konularda hatalıyım aman incinmesin ben hallederim aman yorulmasın üzülmesin derken hopppp bianda herşeyi üstüme alabiliyorum her konuda ama tek hatam kırılıcaksa kırılsın açık konuşmalıydım en basitinden tanıştırma olayını ki bu sadece bi örnek buara aile içindeki olaydan dolayı biraz gergin yani araya bulmaya çalışıyorum seninle ilgili eğer olurda ayrılmadan devam edersek daha dikkatli olucam bi gerçek.herşeyi üstüme almıcam artık ne düşünüyosa payımıza bölüşücez mecburen.
""iyi niyetli olmak" çok güzel ve tehlikeli bir yaradılış maalesef..
evet sakın herşeyi üzerinize almayın.. erkekler işten kaytarmaya çok müsaitler maalesef.. onları, sorunlarını sırtlayan biri olunca yan gelip yatmaya müsaitler.. genel olarak tabi.. hepsi değil muhakkak..
ailesi olan ilişkilerinde etkin rol oynamak sizin başınızı ağrıtır.. o onların oğlu.. onun ailesi.. inanın o çözemezse bir yabancı olan -gelin- hiç çözemez..
""iyi niyetli olmak" çok güzel ve tehlikeli bir yaradılış maalesef..
evet sakın herşeyi üzerinize almayın.. erkekler işten kaytarmaya çok müsaitler maalesef.. onları, sorunlarını sırtlayan biri olunca yan gelip yatmaya müsaitler.. genel olarak tabi.. hepsi değil muhakkak..
ailesi olan ilişkilerinde etkin rol oynamak sizin başınızı ağrıtır.. o onların oğlu.. onun ailesi.. inanın o çözemezse bir yabancı olan -gelin- hiç çözemez..
bu gerçekten çok doğru hakveriyorum ve kulağıma küpe olucak bu onun bunca zamandır yapamadığını ben nasıl yapıcaksam benimkide laf işte.bekleyip görücem bakalım sorunlarını bi aşabilicekler mi kendi içlerinde