Sevgilimin bana garip gelen hareketleri..

poyrazinmelegi

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2014
2.821
4.195
448
Ortaokuldan beri tanıdığım ve yaklaşık 2 yıldır görüştüğüm. (Lise döneminde de görüştüğüm ama çeşitli nedenden ayrıldığımız). Inanın o benim canımın içi. Birini böylesine sevmek, benimsemek, sahiplenmek mükemmel bir duygu. Aslında böyle mükemmel olmasına sebep o. Kızlar size böyle romantik yazdım ama ona biraz odunum. ☺️ Neyse. Değerli üyeler, benim sevgilim çok iyi kalpli, fedakar, beni çok seven, zarar gelse canından can giden biri. Nasıl bu kadar emin oldun diyeceksiniz? Ben 7 ay önce karaciğer ameliyatı oldum. 4 gün yoğun bakımda kaldım. Babama karaciğerimi verdim. 8 saat ameliyatta kalmışım. Sevgilim çöktü. Ameliyattan sonra ilk gördüğümde iyice kilo vermiş ve beni görür görmez gözyaşlarına boğulmuş haldeydi. Size bunları neden anlatıyorum? Ilk konum detaycı davranmak istiyorum. Diğer konularıma önbilgi olsun daha iyi yardımcı olabilirsin belki diye. Enfeksiyon nedeniyle dokunması yasaktı. Uzaktan gözleri ile beni nasıl sevdiğini gördüm.. Sizi daha fazla sıkmadan konuya gelmek istiyorum. Kötü bir huyu var. Bana sürekli söz geçirme çabasında. Yani sözü geçmesine bayılıyor. Aile yapısı da öyle. Babası da etkin biri yani. Ben de fazla dikbaşlı, dominant, ters biriyim. Bugüne kadar kimseye taviz vermemişti çünkü yıllardır tanıyorum. Ben ise sürekli onun tavizini kötüye kullanıyorum. Kızıyorum, durduk yere ters gidiyorum, olur olmadık yerde sorun çıkarıyorum, her şeyine karışıp karşı çıkıyorum, canından bezdiriyorum. Yine de hep yanımda ama artık çok olmaya başladım. Bu da onun farkında. Ona sürekli iyi bir eş olmazsın, senden memnun değilim gibi laflar ettim. Sinirle söyledim bu zamana kadar. Artık söylememeye çok dikkat ediyorum. Çok kırıp döktüm. Benim fikir almak istediğim nokta ise eşiniz size söz geçirmeye çalışır mı? Onun dediklerini yapmanızı ister mi? Eş dediğin söz dinler der mi? Bu durumu nasıl aşabilirim ve size göre sorun nerede?

Canım anlatmak istediğim şu. Hani ben erkeğim benim sözüm geçer edaları var. Yani bana biraz garip geliyor. Bir insan neden söz geçirmeye çalışır ki bu şekilde?

Canım anlatmak istediğim şu. Hani ben erkeğim benim sözüm geçer edaları var. Yani bana biraz garip geliyor. Bir insan neden söz geçirmeye çalışır ki bu şekilde?

Yetiştiriliş tarzı, kişilik özelliklerinden dolayı. Ama bana nedense sizin sorununuz çok büyükmüş gibi gelmedi. Konuşarak halledemiyor musunuz? Yoksa abartıyor mu sevgiliniz?

Abartıyor canım. Abartmasa sizi meşgul etmezdim basit kaçardı çünkü böyle neden. Şiddetli tartışma yaşıyoruz. Ayrılma noktasına bile geldik. Ayrıca yetiştirme tarzı dediniz ve tam üzerine bastınız. Akrabalarında büyük küçük herkes sözünü dinliyor. Gözünün içine bakıyor. Ilk torun diye ve saygılı biridir. Ben ise çok garip karşılıyorum. Erkeğin ağrılığı olacak diyor. Neden? Illa ağırlık mi gerek? Çok tuhaf ve saçma ya. Ne yapmam gerek?

Abartıyor canım. Abartmasa sizi meşgul etmezdim basit kaçardı çünkü böyle neden. Şiddetli tartışma yaşıyoruz. Ayrılma noktasına bile geldik. Ayrıca yetiştirme tarzı dediniz ve tam üzerine bastınız. Akrabalarında büyük küçük herkes sözünü dinliyor. Gözünün içine bakıyor. Ilk torun diye ve saygılı biridir. Ben ise çok garip karşılıyorum. Erkeğin ağrılığı olacak diyor. Neden? Illa ağırlık mi gerek? Çok tuhaf ve saçma ya. Ne yapmam gerek?

Bence sert bir konuşma yapın ben böyle şeylere gelemiyorum ya orta yolu bulalım ya da sen bilirsin gibisinden. Eğer bu kadar abartıyorsa rest çekmek en iyisi. Düşünce yapılarınız farklı çünkü. O ataerkil bir ailede yetişmiş

Ortaokuldan beri tanıdığım ve yaklaşık 2 yıldır görüştüğüm. (Lise döneminde de görüştüğüm ama çeşitli nedenden ayrıldığımız). Inanın o benim canımın içi. Birini böylesine sevmek, benimsemek, sahiplenmek mükemmel bir duygu. Aslında böyle mükemmel olmasına sebep o. Kızlar size böyle romantik yazdım ama ona biraz odunum. ☺️
Neyse. Değerli üyeler, benim sevgilim çok iyi kalpli, fedakar, beni çok seven, zarar gelse canından can giden biri. Nasıl bu kadar emin oldun diyeceksiniz? Ben 7 ay önce karaciğer ameliyatı oldum. 4 gün yoğun bakımda kaldım. Babama karaciğerimi verdim. 8 saat ameliyatta kalmışım. Sevgilim çöktü. Ameliyattan sonra ilk gördüğümde iyice kilo vermiş ve beni görür görmez gözyaşlarına boğulmuş haldeydi. Size bunları neden anlatıyorum? Ilk konum detaycı davranmak istiyorum. Diğer konularıma önbilgi olsun daha iyi yardımcı olabilirsin belki diye. Enfeksiyon nedeniyle dokunması yasaktı. Uzaktan gözleri ile beni nasıl sevdiğini gördüm.. Sizi daha fazla sıkmadan konuya gelmek istiyorum. Kötü bir huyu var. Bana sürekli söz geçirme çabasında. Yani sözü geçmesine bayılıyor. Aile yapısı da öyle. Babası da etkin biri yani. Ben de fazla dikbaşlı, dominant, ters biriyim. Bugüne kadar kimseye taviz vermemişti çünkü yıllardır tanıyorum. Ben ise sürekli onun tavizini kötüye kullanıyorum. Kızıyorum, durduk yere ters gidiyorum, olur olmadık yerde sorun çıkarıyorum, her şeyine karışıp karşı çıkıyorum, canından bezdiriyorum. Yine de hep yanımda ama artık çok olmaya başladım. Bu da onun farkında. Ona sürekli iyi bir eş olmazsın, senden memnun değilim gibi laflar ettim. Sinirle söyledim bu zamana kadar. Artık söylememeye çok dikkat ediyorum. Çok kırıp döktüm. Benim fikir almak istediğim nokta ise eşiniz size söz geçirmeye çalışır mı? Onun dediklerini yapmanızı ister mi? Eş dediğin söz dinler der mi? Bu durumu nasıl aşabilirim ve size göre sorun nerede?

Canim o soz gecirme gecirmeye calisma olayi heme her erkekte vardir. Ben de dik basli bildigini okuyan anne babasindan dahi lafino esirgemeyen biriydim. Esimle ufak tefek surtusmelerimizde karsi geldigim zaman esimin bir lafi olur erkek olan benim biraz altta kalmasini bil kadin erkegin ustune cikmaya calisirsa saygi kalmiyor. Ha dogru veya degil tartisilir ama erkekler genelde böyle. Guclu gorunmek ve görmek istiyorlar kendilerini. Yani seni bu denli sevip sahipleniyorsa sen de burnundan getirme cocugun az alttan al bir iki sözünü dinle bu devirde adam gibi adam, adam gibi seven de zor bulunuyor..sonra kaybedersen pisman olursun.

Canim o soz gecirme gecirmeye calisma olayi heme her erkekte vardir. Ben de dik basli bildigini okuyan anne babasindan dahi lafino esirgemeyen biriydim. Esimle ufak tefek surtusmelerimizde karsi geldigim zaman esimin bir lafi olur erkek olan benim biraz altta kalmasini bil kadin erkegin ustune cikmaya calisirsa saygi kalmiyor. Ha dogru veya degil tartisilir ama erkekler genelde böyle. Guclu gorunmek ve görmek istiyorlar kendilerini. Yani seni bu denli sevip sahipleniyorsa sen de burnundan getirme cocugun az alttan al bir iki sözünü dinle bu devirde adam gibi adam, adam gibi seven de zor bulunuyor..sonra kaybedersen pisman olursun.

Canım çok çok teşekkür ederim. Bu yorumun nedense beni rahatlattı. Söz geçirme durumuna tahammül edemiyordum. Bu yorumunla bakış açımı biraz daha hafiflettim. Sana da eşinle bir ömür mutluluklar. 😘

Karakter meselesi aslinda...
Yani kadini erkegi pek yok bu isin...
Bizde de benim bir seyi yanlis bilme ihtimalim pek yok bana gore, esim de buna illet olur:9:
Bir yandan da o cok inatci, genelde bizi daha guzel dengeler ama o inadi tuttu mu, yaptir yaptirabiliyorsan...
Zamanla iyice birbirinizi cozup, daha iliman yaklasacaksiniz...
Fakat erkek konussun kadin alttan alsin fikrine katilmiyorum, yeri gelir kadin kuzu gibi laf dinler, yeri gelir erkek kadinin dedigini yapar, biraz ne konuda iyi ve yonlendirici oldugumuzla ilgili aslinda...
Bastan verilen tavizler sonra cok kolay duzeltilemiyor haber vereyim, yani surekli bir kavga haliniz olmasin ama sen genede her zaman senin sozun gecemez, bende varim i simdiden hissettir derim...

Kendini ezik hisseden, özgüveni olmayan (ya da böyleleri tarafından yetiştirilen) erkekler kadınlara sözünü geçirmeye çalışır.

Canım açıklama gereği duydum kısaca bilgi vermek istiyorum. Erkek arkadaşımı yıllardır tanırım çok baskın bir karakter. Ailesi üzerine titrer tek ailesi olsa iyi bütün akrabaları. Aman sinirlenmesin, aman üzülmesin, aman kızmasın diye diye her şeyi yapıyorlar. Öyle bir durum olsa daha ılımlı yaklaşırdım. Öyle hissetmesine kıyamam çünkü üzülürüm ama durum böyle olunca öfkeleniyorum. Yani bu kadarı da fazla diyorum. Kısaca örnek vermek istiyorum. Mesela yemeğe gittik ben garsondan bir şey rica etmeyeceğim. Ona söyleyeceğim o söyleyecek. Benim ağzım dilim yok mu diyorum bence böyle olması daha uygun diyor. Gel de çıldırma.

Karakter meselesi aslinda...
Yani kadini erkegi pek yok bu isin...
Bizde de benim bir seyi yanlis bilme ihtimalim pek yok bana gore, esim de buna illet olur:9:
Bir yandan da o cok inatci, genelde bizi daha guzel dengeler ama o inadi tuttu mu, yaptir yaptirabiliyorsan...
Zamanla iyice birbirinizi cozup, daha iliman yaklasacaksiniz...
Fakat erkek konussun kadin alttan alsin fikrine katilmiyorum, yeri gelir kadin kuzu gibi laf dinler, yeri gelir erkek kadinin dedigini yapar, biraz ne konuda iyi ve yonlendirici oldugumuzla ilgili aslinda...
Bastan verilen tavizler sonra cok kolay duzeltilemiyor haber vereyim, yani surekli bir kavga haliniz olmasin ama sen genede her zaman senin sozun gecemez, bende varim i simdiden hissettir derim...

Canım ben de dişli biriyim. Sürekli söylerim. Ben kimseyi dinlemem, bana kimse söz geçiremez, sen sözlerini bana geçiremezsin diye. Onun sözlerini hiç dinlemiyorum hatta sağ olsun o çok konuda beni kırmaz ama dinlememe sebebim baştan bana sözünü dinlenmeye kalkması. inat gidiyorum. Ters gidiyorum. Surat asıp onun gününü mahvediyorum. Sence yanlış mı yapıyorum? Baştan bana böyle sözünü dinletmeye çalışması yüzünden oldu bunlar. Zaten biz bütün kararları beraber almıyor muyuz hatta sürekli senin istediğin oluyor ama bir yerde erkeğin ağırlığının olması gerek diye düşünüyorum diyor. Madem kararları beraber alacağız neden hala erkeğin de biraz ağırlığı olmalı diyor? Ben mi yanlış yapıyorum sizce? Çünkü ben de gerçekten çok inadım, çok tersim. Sinirlendiğimde gözüm kimseyi görmüyor. İlişkimiz bozulur diye endişeli olduğum için sizlerden de biraz yorum alayım biraz görüş açım genişlesin istedim. Çok sağ ol yorum yazdığın için canım benim.

Canım ben de dişli biriyim. Sürekli söylerim. Ben kimseyi dinlemem, bana kimse söz geçiremez, sen sözlerini bana geçiremezsin diye. Onun sözlerini hiç dinlemiyorum hatta sağ olsun o çok konuda beni kırmaz ama dinlememe sebebim baştan bana sözünü dinlenmeye kalkması. inat gidiyorum. Ters gidiyorum. Surat asıp onun gününü mahvediyorum. Sence yanlış mı yapıyorum? Baştan bana böyle sözünü dinletmeye çalışması yüzünden oldu bunlar. Zaten biz bütün kararları beraber almıyor muyuz hatta sürekli senin istediğin oluyor ama bir yerde erkeğin ağırlığının olması gerek diye düşünüyorum diyor. Madem kararları beraber alacağız neden hala erkeğin de biraz ağırlığı olmalı diyor? Ben mi yanlış yapıyorum sizce? Çünkü ben de gerçekten çok inadım, çok tersim. Sinirlendiğimde gözüm kimseyi görmüyor. İlişkimiz bozulur diye endişeli olduğum için sizlerden de biraz yorum alayım biraz görüş açım genişlesin istedim. Çok sağ ol yorum yazdığın için canım benim.

Disli biri olman guzel ama bunu bu kadar keskin yasaman bence cok mantikli degil...
Biraz torpule kendini, madem o kadar ortak karar aliyorsunuz, iki evet sen bilirsin demenden, onu pohpohlamandan emin ol zarar gelmez...
Yeri gelecek o da sana yapacak aynisini emin ol...
Tamam kendini ezdirme iyi hos ama onu da ezme, sureki inatlasma yuzunden olan gerginlik sizi yipratir...
Tavrini koy, ki bu zamana kadar zaten koymussun, o zaman bundan sonra cogunlukla orta yollu, bazen onun sozunu dinleyerek, bazen benim dedigim oluversin diyerek daha yumusak gecislerle yap bunu...
Tatli dil ve yilan iliskisi iste, guzel guzel anlat, konusun, gerilim bir cozum getirmiyor cunku, deneyimle sabit:34:

Disli biri olman guzel ama bunu bu kadar keskin yasaman bence cok mantikli degil...
Biraz torpule kendini, madem o kadar ortak karar aliyorsunuz, iki evet sen bilirsin demenden, onu pohpohlamandan emin ol zarar gelmez...
Yeri gelecek o da sana yapacak aynisini emin ol...
Tamam kendini ezdirme iyi hos ama onu da ezme, sureki inatlasma yuzunden olan gerginlik sizi yipratir...
Tavrini koy, ki bu zamana kadar zaten koymussun, o zaman bundan sonra cogunlukla orta yollu, bazen onun sozunu dinleyerek, bazen benim dedigim oluversin diyerek daha yumusak gecislerle yap bunu...
Tatli dil ve yilan iliskisi iste, guzel guzel anlat, konusun, gerilim bir cozum getirmiyor cunku, deneyimle sabit:34:

Înan bana dediklerini uyacağım. Evlisin, bir evlilik yürütüyorsun. Büyüklerimiz önemli olan evlilik değil onu yürütebilmek derler. Senden daha iyi bilemeyeceğim aşikar. Bundan sonra biraz daha ılımlı yaşayacağım. Zaten artık bunaldı bu inadımdan, sürekli ters gitmemden, surat asmamdan. O mutlu etmeye çalıştıkça tepesine bindim. Artık öyle duruma getirmişim ki sözümü dinlemesen bile bari söylediklerini dinleyip yapacağım de onu bile duymaya razıyım falan der oldu adam. Çok sağ ol canımın içi.

Înan bana dediklerini uyacağım. Evlisin, bir evlilik yürütüyorsun. Büyüklerimiz önemli olan evlilik değil onu yürütebilmek derler. Senden daha iyi bilemeyeceğim aşikar. Bundan sonra biraz daha ılımlı yaşayacağım. Zaten artık bunaldı bu inadımdan, sürekli ters gitmemden, surat asmamdan. O mutlu etmeye çalıştıkça tepesine bindim. Artık öyle duruma getirmişim ki sözümü dinlemesen bile bari söylediklerini dinleyip yapacağım de onu bile duymaya razıyım falan der oldu adam. Çok sağ ol canımın içi.

Rica ederim :34:
24 yasindasin sanirim, sadece 3 yas buyugum senden, gerci hemen hemen 10 yillik bir iliski benimki cogunda da birlikte yasadik, o yuzden rayina koydum bir seyleri...
Umarim tavsiyelerim ise yararlar :3:

Rica ederim :34:
24 yasindasin sanirim, sadece 3 yas buyugum senden, gerci hemen hemen 10 yillik bir iliski benimki cogunda da birlikte yasadik, o yuzden rayina koydum bir seyleri...
Umarim tavsiyelerim ise yararlar :3:

Yarar yarar. Ben samimiyetimden canımın içi dedim. Büyüksün benden. Saygısızlık olmadı umarım? ☺️

Back
X