sevgilimin çocuk düşkünlüğü.

Benim esimde cocuk cocuk diyordu cok istiyordu ben hazir oldugumda ilk cocugumuz oldu sonra of cocuk cok zormus demeye basladi hic ikinciyi anmiyordu supriz bir sekilde hamile kaldim oda sok oldu yani yasamayinca kolay geliyo erkeklere takmayin kafaya 😃

Sevgiliyken 4 tane olsun derdi eşim ben 2 derdim neyse evlendik daha elimize bir tane bile geçmedi nasip bu işler. Güzelce anlaşıyorsanız birbirinizi seviyorsanız su akar yolunu bulur. Planlama işi pek bu dünyalık değil

Eşim de laf arasında en az üç çocuk demiş ti ben de yasım küçük değil be ara olacak demiştim(30 da evlendim)
2. Çocugum büyüyünce 3. Yüben istedim eşim karsı çıktı. Şimdi 3. Yü severken Keske 4. De olsa diyor.
Kısaca zamanla fikirler durumlar değişiyor. Evlenin bir tane olsun zaman gösterir. Beden be ruh saglığınız maddi durumunuz cevreniz bunların hepsi etken. Şimdiden dert etmeyin bu kadar.

uyum sağlayamamak demeyelim. sadece ben tek konusunda biraz netim o da benim netliğime karşı 2 olsun diye ısrarcı. yani net bir şekilde hayır istemiyorum dersem inatlaşmaz. ama yani fol yok yumurta yokken bu muhabbetin geçmesi. beni rahatsız eden bu
E ortada fol var işte evliliğe giden ilişkiymiş şöyle düşünün çok çocuk istiyorsunuz ama sevgiliniz istemiyor size bunu söylemeden evlense kızarsınız o yüzden bunlar konuşulmalı zaten sizde net olun fikrinizi söyleyin ileride daha kötü olmasın

sevgilimle evliliğe giden ciddi bir ilişkimiz var 2 3 sene içinde de evlilik planları yapıyoruz.
ben tek çocuğum, özgürlüğüme çok düşkünüm maalesef öyle çok çoluk çocuk gürültü patırtı seven biri de değilim.
forumda bir konu gördüm "bebekli yaşam bana göre değilmiş" diye bir konu. başlık sabihi doğum sonrası bebeğini tam sevememekten yakınıyordu. bende böyle olmak istemiyorum hazır hissetmeden olmaz diyorum kendisi de zaten evlendikten 2 3 sene sonra falan diyor. o konuda sorun yok sorun bu muhabbetin çok dönmesi. kendisi her şeyde çok plancıdır bu konuda sorun yok ama
ortada fol yok yumurta yok sürekli beni bir şeylere ikna etmeye çalışıyor benim 1 tane iyidir kastıma karşılık 2 2 2 diye diretiyor
bu kararı da bana bırak dedim biraz alındı. tek çocuk işte bencil olur, kardeş olsun, çok burnu havada olur falan bende, "bende tekim bak öyle miyim" dedim.
bu arada kendiler de 2 kardeş yani sadece 1 kız kardeşi var çokta anlaşamıyor aslında.
ama bu çocuk konusunda diretmesi konuya uzak olan beni daha da itiyor. onu bu ısrarcılıktan nasıl kurtarabilirim? ya da bu konuları zamana gelince konuşmasını nasıl sağlayabilirim? çünkü ben istemeden kalbini kırıyorum o da alınıyor.
Ben de saçma sapan bir adamla nişanlıyken tartıştığımız bir çok konudan birisiydi. Ben tek çocuk diyordum, o geri zekalı beni ağlatana kadar tartışıyordu 2_3_4 diye. Ne mi oldu? Anlaşamadığımız yüzlerce konu sonucunda ben yüzüğü çıkarıp eline verdim. O abartısız senelerce peşimden koştu, aracılar buldu, ağladı zırladı.. Sonuç : yıllar sonra biriyle evlendi ve çocuğu olmadı. Adamın çocuğu olmayacakmış ve çocuk sayısı yüzünden ha bire kavga ediyormuşuz Yani çocuğu olmamak suç değil ama yarına çıkmanın garanti olmadığı, kaderin ne hazırladığını bilmenin imkansız olduğu şu hayatta ortada fol yok yumurta yokken çocuk için bir kadını ağlatana dek günlerce tartışmak aptallığının alasıymış. Size gelince Bir ya da iki ne fark eder ki daha evli bile değilsiniz. Eğer bir çocuk sahibi olursanız o zaman bakarsınız duruma. Kimbilir öyle tatlı gelir ki bebek, siz ikinciyi istersiniz. Ya da eşinize bazı yönleri zor gelir, o vazgeçer ikinciden. Sonuç olarak madem evlenmeyi düşünecek kadar anlaşıyorsunuz tadını çıkarın bu güzel günlerin. Sorun yokken sorun yaratmayın derim.

Ben de üstteki arkadaşın tam tersini yazıcam benim eşim iki falan diyordu birinciden sonra adını anmıyor :)

Ben de çocuktan önce bütün klişe lafları ederdim

Aaaa tek çocuk olur mu

Kardeş şart

Yap yap kesin yap ben bi bi tane yapayım.hemen ikinciyi de yapcam

Sonuç . 1 çocuk ve kapanış ahahah

hayat bizim planladığımız gibi gitseydi muhtemelen her şey çok farklı olurdu :-) çocuk isteğimizin birinci senesindeyiz henüz Allah nasip etmedi. belki ilkinden sonra istemeyeceğiz belki hiç çocuğumuz da olmayacak. bu tür şeyler tamamen elimizde olabilseydi belki konuştuğunuz konular tartışmak için haklı sebepler olabilirdi. konu devamlı açılıyorsa sizde 1 diye inat etmeyin, ısrarla o zaman düşünürüz, o zaman kararlaştırırız, zamanı gelince olur deyin. 2 3 sene sonra evlilik, 2 3 sene sonra da çocuk olursa en az 4 en fazla 6 seneden bahsediyorsunuz. isteseniz de istemeseniz de zaten zamanı gelince düşüneceksiniz. bir ilki olsun da, duruma göre kardeşe de karar veririz diye konuları fazlaca uzatıp,kendinizi yıpratmayın.saniyeler sonramız garanti değilken 2-3 seneye evleneceğiniz ne malum, 2 3 sene sonrasında çocuk olacağı ne malum..

Cocuk konusu haricinde nasildir yani bir fikrinizi begenmediginde kendi fikrini kabul.ettirmeye çalışır mi?
1 cocuk derken 2 diye israr etmesi ve kabul ettirmeye calismasi bir de cocuk da cocuk denmesi bana saygısızlık gelirdi. Çünkü biri bana bir konuda israr ederse "senin fikrine saygı duymuyorum sen benim fikrime uymak zorundasin" algisi oluşuyor bende.
Dedigim gibi salt cocuk konusu ise bilemem de bana her konuda böyle davraniyor gibi geldi.
Bir de evlenseniz 2-3 sene beklemez belki de 2-3 ay sonra hadi cocuk demeye baslar diye düşündüm nedense

sevgilimle evliliğe giden ciddi bir ilişkimiz var 2 3 sene içinde de evlilik planları yapıyoruz.
ben tek çocuğum, özgürlüğüme çok düşkünüm maalesef öyle çok çoluk çocuk gürültü patırtı seven biri de değilim.
forumda bir konu gördüm "bebekli yaşam bana göre değilmiş" diye bir konu. başlık sabihi doğum sonrası bebeğini tam sevememekten yakınıyordu. bende böyle olmak istemiyorum hazır hissetmeden olmaz diyorum kendisi de zaten evlendikten 2 3 sene sonra falan diyor. o konuda sorun yok sorun bu muhabbetin çok dönmesi. kendisi her şeyde çok plancıdır bu konuda sorun yok ama
ortada fol yok yumurta yok sürekli beni bir şeylere ikna etmeye çalışıyor benim 1 tane iyidir kastıma karşılık 2 2 2 diye diretiyor
bu kararı da bana bırak dedim biraz alındı. tek çocuk işte bencil olur, kardeş olsun, çok burnu havada olur falan bende, "bende tekim bak öyle miyim" dedim.
bu arada kendiler de 2 kardeş yani sadece 1 kız kardeşi var çokta anlaşamıyor aslında.
ama bu çocuk konusunda diretmesi konuya uzak olan beni daha da itiyor. onu bu ısrarcılıktan nasıl kurtarabilirim? ya da bu konuları zamana gelince konuşmasını nasıl sağlayabilirim? çünkü ben istemeden kalbini kırıyorum o da alınıyor.
Benim tek cocugum var ve sanirim saglik sorunlari nedeniyle baska cocugumuz olamayacak. Yavrum parkta pogacasini paylasir, paylastigi halde isteyen olursa tekrar boler verir. Ona oyuncak alirken arkadasina da almak ister ve bu her seferinde ayni arkadasi da olmaz. Evde bir sey veririm yemesi icin su arkadasim bunu cok seviyor bunu ona goturebilir miyim diye sorar. Asla tek cocugun bencil oldugunu dusunmuyorum.

Evlendikten sonra dönse bu muhabbet, niye evlenmeden önce konuşmadınız derlerdi:)) Yani kararınız şimdilik buysa, Ben böyle düşünüyorum deyin yani...

Sizde sevgilinizde bugun bir dersiniz yarin iki.

Evlenirsiniz cok borcunuz olur erteleyelim dersiniz. Veya ikinci cocuk dusuncesinde...
Evlenirsiniz psikolojik olarak kendinizi hazir hissetmezsiniz erteleyelim dersiniz. Veya ikinci cocuk dusuncesinde...
Yada hic istemezsiniz.

Bugunun hesabi yarini tutmayabilir.
Sonuc olarak ikinizde cocuk istiyorsunuz. Sayida anlasamiyorsunuz.

İlla ki bir cevap vereyim diyorsaniz ;
Maddi ve Manevi yeterliligimize bakarak evlendikten sonra bunun kararini verebiliriz. Diyebilirsiniz.

Hakkinizda hayirlisi olsun.

Ben de diyorum illa ikiz, eşim de diretiyor yok illa üçüz. Evlenmeden önce ben de derdim, ne ikizi napayım iki tane aynı çocugu?
Sonuç daha bi tanesini bulamadık 🤣
Öyle herşey sizin ne istediğinize bakmıyor her zaman. Boşu boşuna kırmayın birbirinizi.

Valla biz de eşimle evlenmeden önce ayy üç tane çocuğumuz olsuunn bıcır bıcır etrafta koştursunlar diye konuşur hayal kurardık. Şimdi 2 yaşında bir tane oğlumuz var, şimdilik ikinci kelimesini telaffuz dahi etmiyoruz 😅🤣 hayat bu ne getireceği belli olmuyor, deli gibi isteyen taraf birden sonrasını istemiyor, hiç düşünmeyen taraf yürekten ikinciyi istiyor, ya da çiftler çocuk sahibi olmak için uğraş veriyorlar.
Anın tadını çıkarın bekar bekar kafalar tertemiz, deliksiz uykular, öğlen yapılan kahvaltılar, aklınıza esti mi çıkıp gezmeler..ohh missss 🤩
Ayrıca ikinci üçüncü çocuğu yapan ve hala hayatta kalmayı başaran hemcinslerime canı yürekten tebriklerimi sunuyorum 👏🏻

O konu bana ait arkadaşım.
Herkes bilir ki param olsa ikinciyi yaparım.
Eşim ise geçen paramız olsa üç tane olurdu dedi.
Çok da şey yapmayın o yüzden :D

Bende 4 yıllık deli divane aşık olduğum sevgilimle ne hayaller kurdum .d hepsi hayal olarak kaldı gerçekten hayallerin hakkını verdik şuan bir başkasıyla evliyim ve onunla kurduğum tüm hayalleri bir başkasıyla yaşıyorum .ddd kızımız olursa adını “Eylül” koyarız demiştik evet kızım oldu ama ondan değil adı da Eylül .dddd

sadece filmlerde olur bunlar demeyin bakın film gibi hayatlar yaşıyorum şuan drama filmi çekiyoruz...
demem o ki hele bir dereye gelin sonra paçaları sıvarsınız aslan parçaları doğmamış çocuğa don biçmeyin :)

Back
X