- 14 Ocak 2013
- 1.467
- 1.362
- 333
- Konu Sahibi CitirTurtam
Ben alacağım demdim ki zaten. Bende ona gereken cevapları verdim, kabul edemem gururuma dokunuyor dedim defalarca. Saçmalama benim param senin de paran diyip duruyor.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Herşey bukadar basit değil işte, 1-8 haziran iznim var sadece başka da yok (diğer izin günlerimi derslerim ve sınavlarım yüzünden kullandım), başka bir tarihe aldırma gibi bir imkanım da yok, anlayacağın zounlu bu izin. Sevgilim pasaport, vize çıkarttırana kadar iznim geçer gider. Hem ben yalnız gitmiyorum 2 kuzenimle birlikte, bir nevi istanbul seyahati. Bu izini aylar önce planladım, nerden bilebilirim ki son 2-3 ayda az maaş alacağımı? Herşeyi ayarlamış iken de iptal etmek istemedim, bilet parasını da elden geri vermeyi düşünüyorum gittiğimde.
işyeri konusuna gelince, tabiki bulunur, fakat benim işyeri kadar yüksek saat ücreti ödeyen başka biryer kesinlikle bulamam bu çevrede. Sırf kasiyerler bile 800-1000 Maaş alıyorlar, çalıştığın saate göre. Ha ben niye az alıyorum ozaman son birkaç aydır? Fazla saat yaptırmadıkları için, türlü türlü sistemler uyguladıkları için bazı işçilerin saatini azaltmaya çalışıyorlar. Ben normalde 80-90 saat çalışıyordum, şimdi en fazla 60 saat yapıyorum, bu da ay sonu da baya belli oluyor.
Herşey bukadar basit değil işte, 1-8 haziran iznim var sadece başka da yok (diğer izin günlerimi derslerim ve sınavlarım yüzünden kullandım), başka bir tarihe aldırma gibi bir imkanım da yok, anlayacağın zounlu bu izin. Sevgilim pasaport, vize çıkarttırana kadar iznim geçer gider. Hem ben yalnız gitmiyorum 2 kuzenimle birlikte, bir nevi istanbul seyahati. Bu izini aylar önce planladım, nerden bilebilirim ki son 2-3 ayda az maaş alacağımı? Herşeyi ayarlamış iken de iptal etmek istemedim, bilet parasını da elden geri vermeyi düşünüyorum gittiğimde.
işyeri konusuna gelince, tabiki bulunur, fakat benim işyeri kadar yüksek saat ücreti ödeyen başka biryer kesinlikle bulamam bu çevrede. Sırf kasiyerler bile 800-1000 € Maaş alıyorlar, çalıştığın saate göre. Ha ben niye az alıyorum ozaman son birkaç aydır? Fazla saat yaptırmadıkları için, türlü türlü sistemler uyguladıkları için bazı işçilerin saatini azaltmaya çalışıyorlar. Ben normalde 80-90 saat çalışıyordum, şimdi en fazla 60 saat yapıyorum, bu da ay sonu da baya belli oluyor.
Daha çok anneme sığınıyorum desem yeridir. Sağolsun en çok annem yardım ediyor, babamın pek bilmesini istemiyorum hesabımı kitabımı. Zaten bilet parasını geri vereceğim, evin kirası ı da kuzenlerimle paylaşıp ona geri vereceğiz. Kredi kartına ise hiç dokunmadım asla kullanmam da.
konuyu anlamak açısınan soruyorum. ailen Türkiye'de mi?
Sen sadece okul nedeninden dolayı mı oradasın?
babanın senin hesabını bilmesinde nasıl bir sakınca olabilir ki? ilişkilerinizden dolayı olsa gerek diyorum ama karşındaki insan sana çok yakın davransa dahi ilişkinizin süresini bilmiyorum. Benim açımdan gidip onunla kalman doğru değil.
Son birkaç aydır maddi durumum biraz sıkışık ve bu benım canımı çok sıkıyor. Sevgilim istanbul'da ben almanya'da yaşıyorum. Malum sırf telefonla görüşüyoruz. Sesimden bile anlıyor canımın sıkkın olduğunu. Ben maddi konuları sevgilimle paylaşmayı pek istemiyorum, ama bir sıkıntın mı var diye ısrarla sorunca anlatmak zorunda kalıyorum (boş yere yalan söylemek istemiyorum). Haliyle o da en az benim kadar üzülüyor bu duruma. Geçen büyük bir meblağ teklif etti, hatta zorladı beni, göndereyim borçlarını kapat diye. Zor ikna ettim gerek yok ben hallederim diye. Bunu sürekli yapıyor, çok mahçup oluyorum ona karşı. Ben asla ona yük olmak istemiyorum, evlendiğimizde bile. 1 haziran'da istanbula gidiyorum 1 haftalığına, uçak biletimi bile o ödedi, hatta ev bile kiraladı herşeyi ödedi. Bana kredi kartı numarasını bile yolladı, bişeye ihtiyacın olursa burdan çek nezaman istersen diyerek.
İşyerinde çok sıkıntılar yaşıyorum son zamanlarda. Şu an üniversiteyi açıköğretimden bitiriyorum ve büyük bir markette part time çalışıyorum okulumu ödeyebilmek için (mal yerleştirme, reklam ürünlerini yerleştirme gibi işler, mezun olana kadar da çalışmak zorundayım). Bana işten çıkmamı söyledi, ben sana her ay para göndereyim geçinmen için, yeter ki o sıkıntıları çekme üzülme diyor. Bu arada patronumla anlaşamıyorum, çok dışlıyor beni.. Buna da hayır dedim öylece kapandı konu. Artık bir sıkıntımı derdimi paylaşmaktan çekiniyorum, gerçekten yerin dibine giriyorum resmenBiliyorum kötü bir niyetle söylemiyor bunları, benim iyiliğimi düşünüyor. Siz nasıl bir tepki verirdiniz? Kabul edermisiniz sevgiliniz size böyle yardımlarda bulunsa?
Sevgilinizle aranızdaki samimiyete bağlı. Eğer samimiyetten yana bi sıkıntınız yoksa ve sevgilinizin yardımı onu zor duruma sokmayacaksa neden olmasın?
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi