Sevgilimle konuşacak konu bulamıyorum :(

fildisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2012
206
1
46
Sakarya
Merhaba arkadaşlar,

Size danışmak istediğim bir konu var. 10 aydır birlikte olduğum sevgilimle iletişim problemimiz var. O bana genelde yaşadığı birçok şeyi, günlük hayatta olan sıradan şeyleri vs. anlatıyor ama ben onunla konuşacak hiçbir konu bulamıyorum.
Normalde arkadaşlarımla birçok konuda konuşurum, müzik, sinema, gündemde olan şeyler vs. ama ona gelince konuşmak istemiyorum. Çünkü ne dinlediğimiz sevdiğimiz müzikler birbirine uyuyor ne de sevdiğimiz filmler, o kadar ayrı ki... O futbolla çok ilgili ama ben hiç sevmiyorum sırf ilgisini çekeyim diye ilgiliymiş gibi yapmak da istemiyorum.
Ben 21 yaşındayım o 32 yaşında, bunun bir etkisi olabilir mi acaba? İlgi alanlarımız farklı ve artık o bu durumdan çok şikayetçi. Sen hiç konuşmuyorsun, ilişkimizi önemsemiyorsun diyor. Oysa onu çok fazla seviyorum ama konuşamıyorum. Lütfen yardım edin. Bu problemi nasıl çözebilirim?
Şimdiden teşekkürler :42:

sen kendi ilgi alanlarından bahsetsen o sana ayak uydurmaya çalışsa , mesela vizyona yeni giren bir film, sevdiğin şarkıcının cd si ,konseri vss . Senin ilgini çeken şeyler onun da ilgisini çekmeye başlayabilir zamanla . Zaten fulbol konusuna hiç değinmiyorum bile

ikinizin de yeni olduğu yeni bir alanda bir şeyler yapmak, kesinlikle heyecanı ve konuşacak ortak bir alan oluşmasını sağlar. Eşim bir pc oyunu bulduğunu ve beğendiğini söyledi, ben de severim zaten, o işte, ben evde ayrı ayrı oynamaya başladık, ikimiz de oyunda acemi olduğumuz için evde buluştuğumuzda konuşacak bir ortak alanımız daha oldu.

Ama sanki sen konuşacak konu olarak değil de, yaş farkından endişeleniyorsun gibi geldi.

sen kendi ilgi alanlarından bahsetsen o sana ayak uydurmaya çalışsa , mesela vizyona yeni giren bir film, sevdiğin şarkıcının cd si ,konseri vss . Senin ilgini çeken şeyler onun da ilgisini çekmeye başlayabilir zamanla . Zaten fulbol konusuna hiç değinmiyorum bile

Film ve müzik zevklerimiz o kadar farklı ki, ortak pek birşey bulamıyoruz bu konularda :(

Hiç ortak konuşacağımız bişey yok yazmışsın.

Bunu ilerde(evlenirseniz) aranızda sorun olacağını düşünüyorum.

ikinizin de yeni olduğu yeni bir alanda bir şeyler yapmak, kesinlikle heyecanı ve konuşacak ortak bir alan oluşmasını sağlar. Eşim bir pc oyunu bulduğunu ve beğendiğini söyledi, ben de severim zaten, o işte, ben evde ayrı ayrı oynamaya başladık, ikimiz de oyunda acemi olduğumuz için evde buluştuğumuzda konuşacak bir ortak alanımız daha oldu.

Ama sanki sen konuşacak konu olarak değil de, yaş farkından endişeleniyorsun gibi geldi.

Haftada 1 ya da 2 gün görüşebiliyoruz ikimiz de çalıştığımızdan dolayı o da en fazla 1-2 saat, onun dışında nerdeyse her gün telefonla konuşuyoruz. Pazar günü farklı birşey yapalım dedi, kız kardeşi ve kız kardeşinin eşiyle beni tanıştırmak istedi ama ben henüz erken olduğu için onları görmek istemiyorum.
Ben günümün neredeyse 12 saatini bilgisayarla geçiriyorum ama o internetten ve bilgisayarlardan nefret ediyor. :37:

Sürekli çözüm arıyorum, ama bulamıyorum, teşekkürler canım

Bizimde ilgi alanlarımız farklı nişanlımla fakat yınede konusacak seylerımız oluyor mesela o sınema delısı bende bıraksınlar gunlerce okurum bırlıkte hareket etmek guzel ama bazen bıraz farklı ortamlarda bulunmak en ıyısı belkıde cok fazla bırlıkte vakıt gecırıyorsanız anlatacak sey kalmıyor olabılır zamanında bunun gıbı bır durumu bızde yasadık ama cozumu bu sekılde bulduk..

Hiç ortak konuşacağımız bişey yok yazmışsın.

Bunu ilerde(evlenirseniz) aranızda sorun olacağını düşünüyorum.

Seneye evlenmeyi planlıyor, ben şu an erken diyorum ama o 1 sene sonra evlenmek istersin diyor. Hatta şimdiden bana sen benim karımsın diyor. İletişim olmazsa evlendiğimiz zaman çok büyük problem olur dediğin gibi.

canım kendini bır an tv de program sunuyor gıbı düşün ve konu at ortaya ve bol bol herşeyi konuşun.Konuşmak çok güzeldir.Onu daha rahat çözer, fikirlerini daha rahat öğrenirsin.Sen konuşmaz hep onu dinlersen onu çözemezsin.Tanıman için konuş yahu spikerim hadi göreyim seni:):34:

daha şimdiden böyleyse sonrasını pek sağlıklı görmüyorum bu ilişkinin
bişiler paylaşamıyorsanız ne anlamı var ki ?

Seneye evlenmeyi planlıyor, ben şu an erken diyorum ama o 1 sene sonra evlenmek istersin diyor. Hatta şimdiden bana sen benim karımsın diyor. İletişim olmazsa evlendiğimiz zaman çok büyük problem olur dediğin gibi.

Karımsın diyor ama bence sen bu durumdan çok onunla bir gelecek düşünmekten çekiniyorsun.
Belki daha yeni diyedir ama bilemedim.:44:

canım kendini bır an tv de program sunuyor gıbı düşün ve konu at ortaya ve bol bol herşeyi konuşun.Konuşmak çok güzeldir.Onu daha rahat çözer, fikirlerini daha rahat öğrenirsin.Sen konuşmaz hep onu dinlersen onu çözemezsin.Tanıman için konuş yahu spikerim hadi göreyim seni:):34:

Aslında o konuşuyor herşeyi ama ben konuşacak birşey bulamıyorum, onunla konuşacağım herşey önemsiz gibi geliyor . O özellikle bu ara konuşmayı benim sürdürmemi bekliyor, durumdan o kadar sıkılmış yani. Ben de normal arkadaşımmış gibi konuşmak isterdim, böylece ikimiz de sıkılmazdık. Zamanla düzelir mi ki ? :18:

daha şimdiden böyleyse sonrasını pek sağlıklı görmüyorum bu ilişkinin
bişiler paylaşamıyorsanız ne anlamı var ki ?
Ben de öyle söyledim dün, 10 ayda bizim konuşacak birşeyimiz kalmadı mı dedim, çok sinirlendi. Olumsuz olduğumu söyledi . Ama bunda bir pozitif taraf göremiyorum ne yazık ki

peki sen ondan önceki erkek arkadaşlarınla da mı böyleydin?
yani genel anlamda erkeklere karşı bir tutukluğun mu var?yoksa sadece bu kişiye özel mi?

bizimde film,müzik ve sinema zevklerimiz farklı ama konuşacak şeyler sadece bunlar değil ki yani
o maçdan hoşlanıyor diye gelip bana maç yorumu yapmıyor elbette yani
birbirinizi dinleyin başka şeylerden konuşun illa ki kişisel tercihlerden bahsetmek zorunda değilsiniz sinema ve müzik haricinde eminim birlikte ortak hoşlandıüınız şeyler vardır yani
mutluluklar :34:

peki sen ondan önceki erkek arkadaşlarınla da mı böyleydin?
yani genel anlamda erkeklere karşı bir tutukluğun mu var?yoksa sadece bu kişiye özel mi?

Bundan önce 1 tane kısa süreli ilişkim olmuştu (beni aldattığı için ayrıldım geçen yaz) Onunla da yanyanayken çok fazla konuşamıyordum.
Bir de hiç gözlerinin içine bakamıyorum, yüzüne bile 5 sn den fazla bakamıyorum.Eski sevgilim de bunu söylemişti. Neden böyle oluyor bilmiyorum.
Normal erkek arkadaşlarımla böyle bir sorun olmuyor, rahatça konuşabiliyorum ama iş sevgililiğe gelince değişiyor :(

bizimde film,müzik ve sinema zevklerimiz farklı ama konuşacak şeyler sadece bunlar değil ki yani
o maçdan hoşlanıyor diye gelip bana maç yorumu yapmıyor elbette yani
birbirinizi dinleyin başka şeylerden konuşun illa ki kişisel tercihlerden bahsetmek zorunda değilsiniz sinema ve müzik haricinde eminim birlikte ortak hoşlandıüınız şeyler vardır yani
mutluluklar :34:

Teşekkürler canım, Bugün bu sorunun çözümünü bulup uygulamaya koyacağım, yoksa onunla iyice uzaklaşacağız

sende sıradan günlükşeylerden bahset biraz...
o anlatınca sende anlattığı şeyle alakalı bi anını anlat...
o anlatırken sende konu hakkındaki fikirlrini sok araya fln..
laf lafı açar böylece...
bende senin gibiydim sevgiliyken konuşacak bişey bulamıyorum derdim delirirdi..
şimdi evlendik car car car susmuyorum..
"çenene vurdu" diyo eşim...

sende sıradan günlükşeylerden bahset biraz...
o anlatınca sende anlattığı şeyle alakalı bi anını anlat...
o anlatırken sende konu hakkındaki fikirlrini sok araya fln..
laf lafı açar böylece...
bende senin gibiydim sevgiliyken konuşacak bişey bulamıyorum derdim delirirdi..
şimdi evlendik car car car susmuyorum..
"çenene vurdu" diyo eşim...

Canım sağol içimi rahatlattın ben de bu günden itibaren çenemi biraz çalıştırayım da görsün şikayet etmeyi :52:

Back
X