Aralarındaki karı koca ilişkisi bitip artık sadece anne ve baba olan, medeni şekilde boşanıp birlikte geçen onca yılın dostluk mirasını heba etmeyen pek çok çift var. Herkes, birbirinin saçını başını yolarak boşanmadığı gibi, her erkek geçmişte ilişkisi oldu diye bir kadına ağzının suyunu akıtmıyor, yıllarla geçip gidiyor o duygular. Keza, beni bundan 10 sene önce öpüyorduysa şimdi de öpsün... değil mi ki aynı çatı altındayız şu an. demeyen, çocuğuna anne olan çocuğunun babasına dostluk duyan kadınlar da var. Alışık olmadığınız için size tuhaf gelmiş.
Bana tuhaf gelen ise başka şeyler; Bu kadar rahatsızlık duyduğunuz bir durumu değiştirmek için hiçbir adım atmayan, hayatının merkezine başka insanların tercih ve alışkanlıklarını koymuş ve bu şekilde yaşamaya devam eden bir adam… Adamın bir sevgilisi var artık, ancak bu sevgilinin ağırlığı sıfır. Onca zaman boyunca, sizin yanınızdan kalkıp onlarla kalmaya gitmiş ama onların karşısına çıkıp sizi “hayatımdaki kadın” diyerek tanıştırmaya gerek duymamış . Siz şu anda, oğlunun bile sizinle tanışmak istemediği, adamın da buna itaat ettiği, varlığı küçümsenen, açıkça kenarda tutulan bir kadınsınız.
Siz ise, bunları gerçek manâda mesele etmeye cesaret edememiş; yürüyüp gitmeyi göze alamamışsınız.Tüm bunlar karşısında, ancak, içip içip , adamın çocuğunun annesi hakkında seviyesiz ifadeler kullanan bir kadın olabilmiş, —tanımadığınız bir kadına— gıyabında hakaret etmeye yönelmişsiniz.
Üstelik onda da başarılı değilsiniz, sizin “sarkık olmayan” bedeniniz bu adamı en küçük bir değişim için harekete geçirememişken; bu şekilde hakaret etme çabanız, üzülerek söylüyorum, bana sadece komik geldi. Adam da, benim gördüğüm resmi görüyorsa, mesajlarınıza ancak gülüyordur.
Aranızdaki yaş farkı benim mesele ettiğim bir şey değil. Demografi uzmanları insanlık tarihini 200 bin yıl öncesine kadar götürüyor. İlk andan başlayarak seks vardı, yaş kaydı ve bilgisi ile sınıflandırılmak çok sonra ortaya çıktı, şimdi toplumsal bir norm oldu. Kim kimin bedenine sarılarak huzur buluyor, taraflar yetişkin olduktan sonra, benim derdim değil. Yaş ve hayat yolculuğunda olunan yer farkının getirdiği sorunlar da - varsa eğer - ilişkinin taraflarının değerlendireceği şeyler. Ancak, şunu söylemeden geçemeyeceğim, buradaki -sizin tabirinizle- " çarpık ilişki ", sizin sandığınız yerde değil.