Sevgilinin ailesi ile yakınlık

portakalcicegi41

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2016
226
244
103
Herkese selamlarr. Benim sıkıntım çok büyük olamamakla birlikte kafamı karıştırıyor ben de sizden fikir almak istedim.

Şöyle bir durum var; erkek arkadaşımın ailesi ile tanıştım hatta neredeyse tüm akrabaları ile de denk geldi bir şekilde onlarla da tanışmış oldum. Bir anda aile mangallarına katılmalı, haftada bir akşam yemeğine gitmeli bir ortamda buldum kendimi. Allah var kendilerini de sevdim onların da beni sevdiğini düşünüyorum erkek arkadaşım da çekinme sen de bu ailedensin vs diyor ama zaten ciddi düşünmüyoruz bir anda bu kadar samimi de olmak istemezdim açıkçası. Ama bu aşamadan sonra da elimi eteğimi çeksem yanlış anlaşılacak daha sıkıntı olacak. Kendileriyle bir derdim yok ama bu samimiyet ileride bana dert olur mu bir şekilde azaltmaya çalışsam da o çizgiyi aşmışım galiba. Aramızda ciddi bir şeyler olabilmesi için yıllar varken fazla samimiyet tez ayrılık getirir mi bunu ne şekilde kırmadan azaltabilirim ?

Hepinize teşekkürler. İyi geceler. ❤️🙏🏻

Herkese selamlarr. Benim sıkıntım çok büyük olamamakla birlikte kafamı karıştırıyor ben de sizden fikir almak istedim.

Şöyle bir durum var; erkek arkadaşımın ailesi ile tanıştım hatta neredeyse tüm akrabaları ile de denk geldi bir şekilde onlarla da tanışmış oldum. Bir anda aile mangallarına katılmalı, haftada bir akşam yemeğine gitmeli bir ortamda buldum kendimi. Allah var kendilerini de sevdim onların da beni sevdiğini düşünüyorum erkek arkadaşım da çekinme sen de bu ailedensin vs diyor ama zaten ciddi düşünmüyoruz bir anda bu kadar samimi de olmak istemezdim açıkçası. Ama bu aşamadan sonra da elimi eteğimi çeksem yanlış anlaşılacak daha sıkıntı olacak. Kendileriyle bir derdim yok ama bu samimiyet ileride bana dert olur mu bir şekilde azaltmaya çalışsam da o çizgiyi aşmışım galiba. Aramızda ciddi bir şeyler olabilmesi için yıllar varken fazla samimiyet tez ayrılık getirir mi bunu ne şekilde kırmadan azaltabilirim ?

Hepinize teşekkürler. İyi geceler. ❤🙏🏻
Ben nişanlımla sevgili olduktan kısa süre sonra ailesiyle tanıştım bundan hiç pişman değilim aynı sendeki gibi bir anda oldu neredeyse hepsiyle tanışmam pişman olduğum birşey yaşamadım hep iyi ki diyorum 🥰

Aranızda ciddiyet yoksa sana neden ailedensin dedi erkek arkadaşın??? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu... gerçi seni ve aileyi çok denk buldum(!) bizimkiler olsa getirip durma kızı falan der tanışmaya gerek görmez şu aşamada

Aranızda ciddiyet yoksa sana neden ailedensin dedi erkek arkadaşın??? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu... gerçi seni ve aileyi çok denk buldum(!) bizimkiler olsa getirip durma kızı falan der tanışmaya gerek görmez şu aşamada

Ailesinde şu anlayış var gibi hissettim oğullarının hayatındaki insana saygılılar ve aradaki bir imzayla değer ölçmüyorlar gibi. Ama yine de Türkiyede bu anlayış fazla olmadığından ben de gerçekten mi düşünceleri böyle yoksa dereyi geçene kadar mı anlamış değilim

zaten ciddi düşünmüyoruz bir anda bu kadar samimi de olmak istemezdim açıkçası

Ciddi düşünüyorsanız bile o kadar gidip gelme fazla iken, ciddi düşünülmeyen bir ilişki de tanışmak bile gereksiz bence.

Gerçi ben gelecek düşünmediğim bir insanı hayatıma da dahil etmezdim diye düşünüyorum

Ciddi düşünüyorsanız bile o kadar gidip gelme fazla iken, ciddi düşünülmeyen bir ilişki de tanışmak bile gereksiz bence.

Gerçi ben gelecek düşünmediğim bir insanı hayatıma da dahil etmezdim diye düşünüyorum

Ciddi düşünmemekten kastım şu şekilde bazı çiftler konuşur yaza isteme söz yapalım vs ya da evlilik planı gibi. Böyle şeyler konuşmuyor ama tabiki takılmaca şeklinde de değil sonuçta. Evlilik şartlar uygun olduğunda konuşulur şuan konuşup planlayıp da gerilmeye de gerek yok gibi

Ailesinde şu anlayış var gibi hissettim oğullarının hayatındaki insana saygılılar ve aradaki bir imzayla değer ölçmüyorlar gibi. Ama yine de Türkiyede bu anlayış fazla olmadığından ben de gerçekten mi düşünceleri böyle yoksa dereyi geçene kadar mı anlamış değilim
Valla selami şahin’in karısı bile “horozumu saldım çayıra, tavuğu olan düşünsün” demişti oğlunun irem derici’yle ilişkisi sorulunca. Maalesef riyanın kitabı yazılıyor ikili ilişkilerde

Bu daha sonra mutlaka problem olur evet, evlenince daha sık gidip gelmeni isteyebilirler mesela, velev ki gitmedin 'evlenince degisti' ithamlarina mariz kalabilirsin vs vs vs

Ciddi düşünmemekten kastım şu şekilde bazı çiftler konuşur yaza isteme söz yapalım vs ya da evlilik planı gibi. Böyle şeyler konuşmuyor ama tabiki takılmaca şeklinde de değil sonuçta. Evlilik şartlar uygun olduğunda konuşulur şuan konuşup planlayıp da gerilmeye de gerek yok gibi

Yani şöyle 11 sene boyunca aynı insanla berbaerdşm baya ergenlik ilişkimiz başladığında ama arkadaştık yine de şunu biliyorduk her ikimizde. Yıllar geçse de birbirimizin hayatında olacağız. Hep bunu düşünerek hareket ettik ikimizde yaşımız gelince de başladı tanışma isteme vs.. O süreçte olmalı diye düşünüyorum işte aile ile tanışma da. Tabi tesadüfen olmuş olsa da o kadar girip çıkmamayı daha tavsiye ederim.

Bana garip gelmedi. Ciddi de düşünmeyebilirsiniz evlenmek zorunluluk değil. Siz bu samimiyetten neden rahatsız oldunuz ben orasını anlamadım. Eğer iyi anlaştıysanız, sevdiyseniz ben sorun göremedim. Bu samimiyetin ileride nasıl bir dert olabilir size? Aklıma gelen tek ihtimal evlenince de aynı şeyi beklemeleri olur. Şimdi bir anda kesseniz de olmaz ama. Yavaş yavaş azaltmaya çalışın eğer bu kadar sık bir araya gelmek istemiyorsanız

Bana garip gelmedi. Ciddi de düşünmeyebilirsiniz evlenmek zorunluluk değil. Siz bu samimiyetten neden rahatsız oldunuz ben orasını anlamadım. Eğer iyi anlaştıysanız, sevdiyseniz ben sorun göremedim. Bu samimiyetin ileride nasıl bir dert olabilir size? Aklıma gelen tek ihtimal evlenince de aynı şeyi beklemeleri olur. Şimdi bir anda kesseniz de olmaz ama. Yavaş yavaş azaltmaya çalışın eğer bu kadar sık bir araya gelmek istemiyorsanız

Kendi akrabalarımla annem babam hariç fazla iletişimimiz yok haliyle bir anda geniş bir ailenin içine girince garipsedim sanırım. Bir de toplumda alıştığımız şekli bu olmadığından içinde bir bit yeniği aradım gibi oldu biraz. Olur da bir gün sen de bizim evden çıkmıyordun ama vs lafı yemek de beni üzer

Kendi akrabalarımla annem babam hariç fazla iletişimimiz yok haliyle bir anda geniş bir ailenin içine girince garipsedim sanırım. Bir de toplumda alıştığımız şekli bu olmadığından içinde bir bit yeniği aradım gibi oldu biraz. Olur da bir gün sen de bizim evden çıkmıyordun ama vs lafı yemek de beni üzer

Bu lafı yemek tamamen karşınızdaki insanın karakterine bağlı bir durum. Şimdi size çok iyi olup sonradan da değişebilirler. Ne yazık ki bunun garantisi yok. Bu durumu avantaja çevirmeye çalışın derim iyice gözlemleyin ona göre yakınlığınıza karar verirsiniz.

Ben sizi çok aklı başında buldum. Biz de ciddi ileriye dönük bir şey düşünüyoruz. Evlenince söyle böyle muhabbeti de geciyor elbette. Ama o söz nişan daha yillarr vaar. Ben de sizin gibi bir anda kendimi ailesiyle tanışırken buldum. Zaten bir haftalık sevgili bile olunsa gelecek planları yapılmasa da aileyle tanışılmalı doğrusu budur,aileler oğlunun/kızının kimle görüştüğünü bilmeli. Ara sıra yemeğe de gidilebilir. Ama haftada bir çok fazla geldi bana. Onu 2 haftada bire düşürseniz zamanla daha da düşer. Piknikler için bahane bulun hastayım vs.. diye. İleride daha da samimiyet görmek isteyebilirler. İyi insanlardır ama ileride üç günde bir aile yemeği,istemediğiniz piknikler,aile evinde yatıya kalma,çaya gitmeler,temizlik-yemek yapmalar bunlar beklenebilir. Yapmayınca da değişti,bizi beğenmiyor vs.. olabilir.

Evet aileye sevgili tanıştırılmadığı için kadınlar yalan söyleyip sevgilileriyle buluşuyor,erkek serseri mi bilmiyor.Erkeklerin annesi kızı tam tanıyamıyor,oğlunu uyaramıyor kadın para avcisi mi,şımarık mı bilmiyor. Sonra iki taraftan biri zarar görüyor. Böylesi daha doğru herhalde size göre.

Eğer burası Ortadoğu olmasaydı ne var bunda derdim, ama malesef diyemiyorum çünkü genelde erkeğin ailesiyle bir aile kurulması istenir kızın ailesinin esamesi esmez, ileride istedikleri olmayınca laf edilebilir, kendini çeksen değişti olursun vesaire.
Örnek ben genelde eşimle muhatap oldum evlenirken ederken eş ailesinede mesafeli oldum, neler dediler arkamdan, soğuk mu demediler, bilmem ne mi, umrumda mı değil, elimi versem kolumu kapacak bir aile sülale çünkü ve çirkin davranışlar gördüm.
Tam biz evlenecekkende eşimin erkek kardeşi bir kız buluyor kız bunlardan çıkmıyor zaten aileside yokmuş, herkes bana inat onu yağlıyor ediyor iki laflarından biri sevgilisi :)
Bana elti ayağı yapmaya kalktılar ben anlaşırız ya neden olmasın gibi cevaplar verdim kestirip attım, evli değil nişanlı değil elti olacakmışık :)
Sonra bir gürültü koptu ki kız eşimin kardeşini aldatmış, kızı kovmuşlar, tabiki hep bir ağızdan yemeğimizi verdik soframıza oturdu nankör küçük o... gibi laflar :)
Yani demem o ki mesafeni ayarla

14 yaşındaki kızımin hoşlandığı çocuğu ders çalışma bahanesiyle eve getirtttim. Kimdir nedir nasıl bir terbiyeye sahiptir diye. Kızımın tüm arkadaşlarini da tanımak istiyorum. Belki ailesi de bu şekilde düşünüyor. Ben doğru buluyorum tanışmayı. Lisedeyken sevgililerimin aileleriyle de tanisirdim. Bence güzel bir olay. Vıcık vıcık olmadığı sürece görüşmek güzel ☺️

Back
X