• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilinin anne düşkünlüğü

Maria Brown

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Mart 2021
176
92
13
32
2 aydır biriyle görüşüyorum arkadaş vasıtası ile tanıştık. O 32 yaşında ben 29.benden çok etkilendiğini söyledi ben de onu çok beğenmiştim bu yüzden corona yüzünden yüz yüze haftada 3-4 görüşebilsek de her gün nerdeyse 2 saat telefonda konuşuyoruz. Zaten arkadaşım da onun çok düzgün çok efendi biri olduğunu söylemişti.
Bu süre içinde onu gerçekten çok sevdim. Çünkü gerçekten beyefendi saygılı birisi. Bana da çok değer veriyor. Ama bir konu canımı inanılmaz sıktı.
Annesine çok düşkün. Annesi de ona. Anladığım kadarıyla annesi sessiz sakin bir kadın değil. Oğluna da aşık. Her neyse bu sorun değil ama bugün erkek arkadaşım yarın bir gün babama bir şey olsa ben annemi yanıma alırım mecburen dedi. Açıkçası buna şok oldum. Çünkü bir hafta öncesine kadar sömestrda nişan yapalım diyen kişi böyle bir şey için en azından fikrimi alma inceliği göstermiyor. Dereyi görmeden paça sıvıyorum farkındayım ama ben mutlu evliliğin ailelerle olabildiğince az iletişimden geçtiği kanaatindeyim. Kesinlikle ne kendi annemle ne kayınvalidemle yaşamak istemem. Zaten bunu duyunca buz kestim. 5 dakika sonra da kapattık telefonu. Aklım hala bu konuda. Ne düşünüyorsunuz?

Düşünecek birşey yok. Normalde kabul etmeyeceğiniz şeyleri ilerde değişir diye kabul etmeyin.. Herkes kendi yoluna.

Annesiyle aynı evde yaşamak istemeyen çok insan var onlardan birine denk gelirsiniz.

Yani yani ben katılmıyorum buna :bicak: . Toplum erkeklerinin çoğu birey olmayı bilmiyor, ayrı bir aile kurduğunun zaten farkında değil. Konu sahibesi ayrılırsa gerçekten aklı başında, bağımsız, birey olmuş bir erkek bulacağının bir garantisi yok. Buldukları da bu adam gibi olur, üstelik bu kadar beğeneceği de meçhul. Bunu seviyorsa alsın bence.

Yani yani ben katılmıyorum buna :bicak: . Toplum erkeklerinin çoğu birey olmayı bilmiyor, ayrı bir aile kurduğunun zaten farkında değil. Konu sahibesi ayrılırsa gerçekten aklı başında, bağımsız, birey olmuş bir erkek bulacağının bir garantisi yok. Buldukları da bu adam gibi olur, üstelik bu kadar beğeneceği de meçhul. Bunu seviyorsa alsın bence.
Az önce kaç dediniz 😁

2 aydır biriyle görüşüyorum arkadaş vasıtası ile tanıştık. O 32 yaşında ben 29.benden çok etkilendiğini söyledi ben de onu çok beğenmiştim bu yüzden corona yüzünden yüz yüze haftada 3-4 görüşebilsek de her gün nerdeyse 2 saat telefonda konuşuyoruz. Zaten arkadaşım da onun çok düzgün çok efendi biri olduğunu söylemişti.
Bu süre içinde onu gerçekten çok sevdim. Çünkü gerçekten beyefendi saygılı birisi. Bana da çok değer veriyor. Ama bir konu canımı inanılmaz sıktı.
Annesine çok düşkün. Annesi de ona. Anladığım kadarıyla annesi sessiz sakin bir kadın değil. Oğluna da aşık. Her neyse bu sorun değil ama bugün erkek arkadaşım yarın bir gün babama bir şey olsa ben annemi yanıma alırım mecburen dedi. Açıkçası buna şok oldum. Çünkü bir hafta öncesine kadar sömestrda nişan yapalım diyen kişi böyle bir şey için en azından fikrimi alma inceliği göstermiyor. Dereyi görmeden paça sıvıyorum farkındayım ama ben mutlu evliliğin ailelerle olabildiğince az iletişimden geçtiği kanaatindeyim. Kesinlikle ne kendi annemle ne kayınvalidemle yaşamak istemem. Zaten bunu duyunca buz kestim. 5 dakika sonra da kapattık telefonu. Aklım hala bu konuda. Ne düşünüyorsunuz?
Bir tane daha sütten kesilmemiş bey vakası. Aman aman uzak dur anasını emmeye devam etsin böyleleri. Hatta ben bu tiplerin evlenemez raporu alması gerektiğini düşünüyorum.
Birde fikrimi almadı demişsin daha dur bu fragman. Şimdi fikrini almayan evlenince seni hiç sallamayacak. Sömestr da hemen yapalım diyor işte ki hemen gerçek yüzünü gösterecek.
Ayrıca çok doğru düşünüyorsun aileler melekde olsa birarada yaşamayacaksın bu durum evliliğin yazılı olmayan bir kuralı kesinlikle.

Bende buna katılmıyorum. Toplumda bağımsız birey olmadigini düşünüyorsunuz diye gidip iyi yürütemeyecegi bir evlilik yapmasına siddetle karşıyım.

Gerekirse bekar kalırım yine de tahammül edemeyeceğim bir duruma sokmam kendimi. Kocasız ölmez kimse :)

"Bulacaginin garantisi yok, bunu seviyorsa alsin, bulacaklari bu adam gibi olur" çok çok garip cümleler geldi bana:))

Bir tane daha sütten kesilmemiş bey vakası. Aman aman uzak dur anasını emmeye devam etsin böyleleri. Hatta ben bu tiplerin evlenemez raporu alması gerektiğini düşünüyorum.
Birde fikrimi almadı demişsin daha dur bu fragman. Şimdi fikrini almayan evlenince seni hiç sallamayacak. Sömestr da hemen yapalım diyor işte ki hemen gerçek yüzünü gösterecek.
Ayrıca çok doğru düşünüyorsun aileler melekde olsa birarada yaşamayacaksın bu durum evliliğin yazılı olmayan bir kuralı kesinlikle.
Nefret ederim anne düşkünü erkekten zaten. Ben de annemi babamı severim aöa artık kaç yaşıma geldim. Annemle telefonda konuşmam 30 saniyeyi almaz. Ama o her gün konuşur. Annesi sürekli yanına gelmek istiyormuş zaten onda kalmak istiyormuş eşiyle arası çok iyi değilmiş. Benimki aslında annesinin gelmesine çok razı değil ama şu an böyle. Babama bir şey olsa benim gönlüm razı olmaz onun tek kalmasına falan dedi. Çok değişik hissettim. Halbuki ben başka bir şehire taşınıp orda yaşama umudundaydım konuyu da bir süre sonra açmak istiyordum böyle bir şey dedi. Çok iyi biri ama bu aile işlerini sevmiyorum. Hele burda okuduğum konular şahit olduğum şeylerden sonra anneci bir erkekle evlenmek istemem.

Babama bir şey olsa ben de annemi yanıma almak isterim. Şimdi eşim koşarak kaçmalı mı benden?

Ama kv ile yaşamayı hayal edemiyorum. Çünkü inanılmaz alıngan. Eşime de söylüyorum, babana bir şey olursa annene karşı dairemizi kirala. Aynı evin içinde mutlu olamayız diye. Eşimde annesini iyi tanıyor Herkesin mutluluğu için en iyi fikrin karşı daire olduğunu biliyor. Ama bu fikre yıllar sonra ancak alıştı

Sevgiliyken olan düşünceler evlilikte değişebiliyor. Bence hızlı karar vermeyin. Ayrıca annesini seven adam kadının değerini daha iyi anlıyor bence. Ben eşimden biliyorum. Çiçek alıp gönül almayı ilk annesine çiçek alarak öğrenmiş mesela. Böyle güzel kalpli adamlar eşini nasıl üzsün?

Yarının ne getireceği belli olmaz çok büyük konuşmamak gerekir. Allah korusun yarın öbür gün babanıza bişi olur siz annenizi yanınıza almak durumunda kalabilirsiniz. Dediğim gibi hayat bu, ne göstereceği belli olmaz. Hayırlısı denmeli. Amaaaa
Şimdiden böyle şeyleri dillendirmek, sürekli anam da anam demek; evlilikte sıkıntı çıkabileceğinin sinyalleri olabilir. Bunu iyi düşünüp tartmak gerekir. Hepimiz anamızı babamızı çok seviyoruz ancak şahsen benim için evlendikten sonra hayatta en önde gelen kişi; eşimdir. Bunu bu şekilde ele alınca belki tepki gösteren olabilir ama anne babamız açısından ele alınca hak veriyoruz.
şöyle düşünün; anneniz için de hayatta en önde gelen kişi babanız. Büyükbabanız ya da ananeniz değil, ilerleyen zamanlarda da insanlar daha iyi anlıyor bunu, yuva kurulduysa o karı-koca birbiri için hayatta en önde gelenlerdir artık. Bunun bilincinde olunca evlilikler de mutlu yürür. Ama eş adayınız sizin önünüze annesini koyma ihtimalini taşıyorsa bunu yeniden değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Evleneceksiniz de kp ölecek de, kv sizinle yaşamak isteyecekde oooo

Babama bir şey olsa ben de annemi yanıma almak isterim. Şimdi eşim koşarak kaçmalı mı benden?

Ama kv ile yaşamayı hayal edemiyorum. Çünkü inanılmaz alıngan. Eşime de söylüyorum, babana bir şey olursa annene karşı dairemizi kirala. Aynı evin içinde mutlu olamayız diye. Eşimde annesini iyi tanıyor Herkesin mutluluğu için en iyi fikrin karşı daire olduğunu biliyor. Ama bu fikre yıllar sonra ancak alıştı

Sevgiliyken olan düşünceler evlilikte değişebiliyor. Bence hızlı karar vermeyin. Ayrıca annesini seven adam kadının değerini daha iyi anlıyor bence. Ben eşimden biliyorum. Çiçek alıp gönül almayı ilk annesine çiçek alarak öğrenmiş mesela. Böyle güzel kalpli adamlar eşini nasıl üzsün?
Onda bir sorun yok. Tabii ki annesini sevsin değer versin o ayrı. Ama artık kendisine ait bir aile kurması gerektiğinin farkına da varsın. Ben evlenirsek onunla aynı evi paylaşmak istediğim için evlenirim neden annesi ile ne olacağı muğlak bir hayatın içinde olmayı kabulleneyim ki. Onun açısından bakarsak o haklı elbette böyle bir durum olursa annesini tek bırakmak istemez ama benim açımdan bakılınca da ben haklıyım. Yani hiçbir kadın eşinin annesiyle ördek ailesi gibi yaşamayı istemez. Gerçekten diyorum kendi annemi bile istemem evlenince dip dibe olmak falan evliliğe zarar veriyor bir şekilde. Evet henüz söz yok nişan yok ama sömestrda yapar mıyız diye sorup duruyor bu durumlar da kafamı kurcalıyor. Kadın şu an bile sürekli onun evine gelmek istiyormuş yarım saat mesafe var aralarında hep bende kalmak istiyor dedi erkek arkadaşım annesi için.

Hep babalara bir şey oluyor anneler alınıyor bu erkeklerin düşüncelerinde.Sizce bu durum normal mi? Bence anaları dolduruyor.
Ahah zaten annesi demiş babana bir şey olursa ya sen buraya gelirsin ya ben gelirim demiş. Değişik bir ilişki. Ama ne yalan söyleyeyim kadına pek ısınamadım ben.

tek sorum var, babası vefat eden her erkek annesi ve esiyle ayni evde mi yaşıyor?

Back
X