• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgiliniz, Eşiniz para biriktirirken nasıl bir yol izler ?

Hiç kasamız ayrı olmadı. Aldığımız maaşları bir çanağımız vardı. Oraya koyardık. Kira vs. harcamalarından sonra kalanla birikim yapardık. Ancak eşim ailesine ve arkadaşlarına hayır diyemiyen biri olduğu için biriken paralar hep birilerine giderdi. Ne zaman ki ikimizde işsiz kalıp kirayı bile ödemiyecek duruma düştük. Anladık anyayı konyayı.Ş imdi tüm hesaplar bende aylık küçük küçük birikimlerimiz oluyor. Sağlık dışında dokunmamaya çalışıyorum. Hoş Türkiye şartlarında atla deve maaş almadığımız için birikimde çok olmuyor. Çocuğun dersanesi vs. derken birikimde zar zor oluyor. Elzem olmayan birşeyi almam.Öyle gezmemiz ,tozmamızda yoktur. Bi nevi ev kuşuyuz anlayacağınız. Ancak bu kadar oluyor. Çok şükür diyorum .Eski günlerimizi hatırladıkça.

Bekarken yeterli parası oldukça çeyrek altın alırdı ki bence en saçma birikim yollarından biridir, evde çeyrek biriktirme ne.

Evlenince en ufak masrafı bile ortak kararla onun üstüne yıktık, ben birikim yaptım.

Şimdi fazla birikim yapamıyoruz, yaptığımız da hesapta nakit duruyor.

biz eşimle flört ederken beni hiç ilgilendirmezdi bu konu. yani insan bekarken yeyip , içip, gezmeli. hoş o da ben de ailelerimize destek olduk.
nikahtan sonra toki evi aldık. ilk evlenince o eve geçtik. ama hem düğün borcu hem toki taksiti hem evi almak için çekilen para çok zorlandık. tabi bir de araba aldık bunların içinde. aslında arabayı ihtiyaçtan dolayı aldık. sonra evi sattık o zamanlar 14 bin kar ettik. düğün borcu kalmadı hiç üstüne de lojman çıktı bana ohh mis.
araba borcunu bitirip arabayı yükselttik biz. o bizim en iyi birikimimiz. sonra arsa almak için kredi çektik ama aksilik çıkınca ek iş kurduk. o da birikimimiz. yani biz borçla yaptık yoksa yapamazdık. çok şükür kredilerin bir kısmı bitmek üzere.

Benim kocam sevgiliyken de şimdi de yeme taraftarı :) yemeden içmeden gezmeden kimse zengin olmazmış :) bizim yanımızda başkalarına da yedirir.

ama ben biriktiriyorum kenara ne atarsam kar mantıgıyla :halay:

Para biriktiren, para biriktirmeyen bir sevgilim ; eşim Yok. Olsaydı, cefayla kazandığımız parayı sırf garanti olmayan gelceğe yatırım ve keyfini sürecek çocuklarımız için biriktirecek kadar fedakar olmazdık. Keyif şeysi olup hepsini harcardık.
Böyle düşünen beyler eklesin beni.
(Kaçıncı çağrım bu kimse eklemiyor kahretsin.)
Eşim ve ben bu kafadayız, bir seneyi geçkin zamandır evliyiz birikmişimiz yok diye, ev alamadık diye doğmamış çocuklarımıza karşı bile bencillikle suçlanıyoruz, ama biz çok memnunuz halimizden:)

Gayet guzel fikirler gelmis. Sanirim her zaman kosede bir miktar olmali. Hastalik v.b durumlar icin. Sonucta para bitince yeri geliyor aileden bile istenmiyorr

birikimi cocuk icin vs degil insan kendisi icin yapmali..
dunyanin binbir turlu hali var..
ben ne kadar istemesem de yapiyorum..

3 senelik evliyim ilk 2 sene gezdik yedik ictik harcadik..
ama dunya hali maddi olarak sıkıstigimiz donemde baktik ki kenarda bes kurus paramiz yok..
en azindan kenarda 10 bin paramiz olsa borclarimizi kapatip rahata erecegiz ama yok..
simdi akillandim azda olsa yapiyorum..
yine geziyoruz tozuyoruz eve kapatmadik kendimizi..
haftanin en az 3 gunu disarda yeriz gezer eglenir harcariz..
ama kenara da atariz..
bence ikisinide dengede tutmak onemli..

Nasıl biriktiriyorsunuz?
Ben de çalışıyorum
Aldığım maaştan biriktiriyorum.
Eve katmam gerekıyor tüm maasımı çnk aylık 2700 tl ev kredisi ödüyoruz ama marketten pazardan illa artırıp her ay kenara para atıyorum.
Eşime söylemıyorum çnk eşim kıyıda köşede paramız oldugunu bılınce ılla bir ihtiyac cıkarıyor ortaya, ya da tatile vs gtmek istiyor fazladan.
2 yılda eşimden gızlı bırıktırdıgım parayı
ağustos ayında ev alırken ortaya cıkarıp peşinata ılave yaptık:)

Biz tek maaşla geçiniyoruZ. Ev kredisi ödüyoruz o yüzden başka maaş olmadığı için sanırım biriktiremeyiz. Her ay bir gr altın alayım diyorum ama ben biriktiremiyorum alış veriş kıyafet makyaj malzemesi aksesuar derken kredi kartı taksitlerinin sonu gelmiyor.

eşim evlenmeden evvel kendine hiç birşey yapmamış.
evlendiğimizde 7 yıldır çalışıyordu.
ailesinin borclarını ödemiş,ev almış,babasına araba almış,kardeşiyle ortak araba almış(ama tabi araba hep kardeşte)
ne zaman benle evlendi hem arabası hem evi oldu garibimin: ))
tabi bu durumun benimle ilgisi yok,henüz çalışmıyorum ama eşime KENDİMİZ İÇİN birikim yapmayı öğrettim.
çok şükür bir ev bir arabamız oldu bi 10 bin civarı borcumuz var sadece.
ama süreç yordu mu yordu...
rahat rahat para harcamayı özlemişim..

bekarlignda birikimiyle ufak capli arsa almis esim.sonradan satip araba aldik.ama evlendigmizden beri bogazimiza ve rahatimiza duskunlukten hicbisi biriktremedik Allah. buyuk:halay:

Bişey alıp kredi çekiyoruz(ev,dükkan gibi) kredi öderken para biriktirmiş oluyoruz :)
Ben kazancıma pek dokunmuyorum,gerekli olursa çekiyoruz. Böylelikle birikiyor. Sonra o birikeni peşinat yapıp bişey alıyoruz. Kısır döngü işte :)

Back
X