sevgiliniz ilkokul mezunu olsaydı ne yapardınız

• Konu Sahibi Konu Sahibi yaren_38
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
işte konu tamda bu canım
adam olmamışlarla yaşanan ilişki
hemde üniversite mezunu diye adam yerine konulup adam olma sıfatını
hak etmeyenlerle......mirmirmirmirmirmirmirmir

var böyle insanlar da tabi, hem de çok, bu ilişki de tam bir talihsizlik olur.

yada ilkokul mezunu deyip önüne set çekilen
önyargılarımız yüzünden harcanan insanlarla yaşanmayan ilişki

evet Allah herkesın gönlüne göre versin.. ama şunu çok merak edıyorum ne bılım bu iddalı bi kaç arkasımızn maddı durumlar ii olmasaydı okuyamsalrdı ve başkalrı onlar için okumamışlr cahiller yada fıkırlerımız onlarla uyuşmaz falan deselerdi ne derlerdi o zaman

kendi adıma cevap vereyim size göre sanırım iddialı konuşanlardan olduğum için...
sosyal hayatımda her eğitim seviyesinde insan var...hepsi ayrı ayrı değerli benim için...
ama eşim olamaz...
bunun okumayanları aşşağılamakla alakası yok...benim annem lise mezunu, babam mühendis...annemi de mi aşşağılıyorum yani...o babamın tercihi...çok şükür 30 yıllık şahane bir evlilikleri var...Allahım mutluluklarını sonsuz etsin...
ama bir arkadaş empati dedi...siz empati yapın o zaman...kızınız var, canınızı dişinize takıp okuttunuz, iyi bir kariyeri var, herkesçe hem karakteri hem eğitimiyle takdir ediliyor, bir gün ben evleniyorum dedi, sevgilim ilkokul mezunu...ister misiniz..hiç içinizden geçmez mi ben onu nasıl okuttum bu konuma getirdim diye...bence geçer...

çirkin betty'ye kelimesi kelimesine katılıyorum. benim de çevremde ilkokul mezunu ya da üniversite mezunu çok insan var, hepsinin değeri bambaşka, ama dediğim gibi, ilişki başka.

kendi adıma cevap vereyim size göre sanırım iddialı konuşanlardan olduğum için...
sosyal hayatımda her eğitim seviyesinde insan var...hepsi ayrı ayrı değerli benim için...
ama eşim olamaz...
bunun okumayanları aşşağılamakla alakası yok...benim annem lise mezunu, babam mühendis...annemi de mi aşşağılıyorum yani...o babamın tercihi...çok şükür 30 yıllık şahane bir evlilikleri var...Allahım mutluluklarını sonsuz etsin...
ama bir arkadaş empati dedi...siz empati yapın o zaman...kızınız var, canınızı dişinize takıp okuttunuz, iyi bir kariyeri var, herkesçe hem karakteri hem eğitimiyle takdir ediliyor, bir gün ben evleniyorum dedi, sevgilim ilkokul mezunu...ister misiniz..hiç içinizden geçmez mi ben onu nasıl okuttum bu konuma getirdim diye...bence geçer...

evet empati kurmak lazım dedim..
varsayalım senin dediğin gibi bir durum oldu
içimden bunlar geçer veya geçmez
o mutlu olacağını düşünüyorsa kararını vermişse bize laf düşmez öyle değil mi
aaa ilkokul mezunu mu tü kaka yok daha neler demem
önce bir tanımak gerek
bütün yorumlarımda hep aynı şeyi söyledim
önyargılı olmayın insanları harcamayın.....delikafaduldendelikafadulden
önce bir tanıyın sonra karar verin
karşınıza ne üniversite mezunu odunlar çıkarda anlamazsınız dedim heppp delikafadulden

bir insan üniversite mezunu diye adam olacak değil tabi, ama ilişki başka bir şey.

ilişki içinde fikirlerim aynı, eğitimine bakmayın önce karakter isterse iki üniversite bitirsin adam olmadıktan sonra neye yarar

kaydirigubbakcemile5

önce bir tanımak gerek
karşınıza ne üniversite mezunu odunlar çıkarda anlamazsınız dedim heppp delikafadulden
bunu önyargı olarak görmüyorum ben. bu bir seçim. neden önyargı diyorsanız. ben erkek arkadaşımın ve eşimin eğitiminin benle eşit yada daha ileride olmasını isterim..önyargı değil sadece SEÇİM.sengözlerimebaksanab..

çirkin betty nin ilk msjına da 2. msjına da kelimesi kelimesine katılıyorum,aynen.

ben görüşmem , işin açıkçası....... tepki alacağımı biliyorum. ama üniversite mezunu bir kadınla ilkokul mezunu bir erkeğin, anlaşabileceğini düşünmüyorum.

işte önyargı bu arkadaşım :jeyyar:
yaşamadığın bilmediğin bir şey hakkında hüküm vermek
yoksa seçim senin seçimin sonuna kadar saygımız vara.s.

yaşamak zorunda değilim . bu tercihi yapmak için, illaki yaşamak mı gerekiyor. önümde gözlemlerim ,duyumlarım ,okuduklarım yok mu...bilmediğim ne malum, etrafımda yaşayanları gözlemlemediğim de.a.s.a.s..

belki ilk başlarda herşey tos pembe olur ama illaki ilerleyen dönemlerde bu tahsil durumundan dolayı problemler çıkabiliyo
örnekleride var hayatta
erkekler kadından daha düşük tahsil yaptıkları zaman gurur meselesi yapıyolar adeta

Arkadaşlar davul bile dengi dengine demişler..
Konunun, üniversite mezunu ile ilkokul mezunu kıyaslamasına dönüşmesi gereksiz..Bazı akadaşlar da nerdeyse üniversite okumanın gerçekten çok gereksiz birşey olduğunu söyleyecek aşamaya gelmişler..Neyse o farklı bir konu..

Olay şudur;
Üniversite okumuş ve bunu Türkiye şartlarında kullanmasını bilmiş, iyi bir meslek ve kariyer edinmiş bir bayan ile, ilkokul mezunu, karısı gibi toplumda sözü geçen bir kariyer elde etmemiş(kötü anlamda anlamayın), bir erkeğin evlenmesi bana göre de doğru değil..

Çünkü normal şartlarda yukarda verdiğim örnekteki bayanın konumu, kazandığı para ve çevresi, kocasınınkinden genelde üstün olacağı için, ve bunu kaldıracak Türk erkeği de fazla olmadığı için, çoğunlukla o evlilik sağlıklı yürümez, bence erkek sosyal ve ekonomik bakımdan kadına eşit ya da üstte olmalı..

Olay bu..Ama enteresandır ki, kadın ilkokul mezunu olunca hiç sorun olmaz..Çünkü kadınlar genelde kocaların her yönden bir adım önde olmalarında hiçbir zaman gocunmaz..

evet Allah herkesın gönlüne göre versin.. ama şunu çok merak edıyorum ne bılım bu iddalı bi kaç arkasımızn maddı durumlar ii olmasaydı okuyamsalrdı ve başkalrı onlar için okumamışlr cahiller yada fıkırlerımız onlarla uyuşmaz falan deselerdi ne derlerdi o zaman

ya insan sevmez. anlaşamaz. bu kadar basit yani.
ama bu diğer ülkelerde nasıldır bilemiyorum ama bu ülkenin sorunu bence herkes birbirini küçük görüyor. hep bir hava atma mevzusu. bunla ilgil cümleler her yerde. kızım mühendisle evli. oğlum müdür oldu. şu markayı aldım. asla başka markadan giyemem alerji yapar. falan filan işte. komik durumda olduğumuzu düşünüyorum.
ne yani şu üç günlük dünyada padişah olsan ne yazar. ölümlüsün işte. Allah herkese aynı havayı vermiş. aynı suyu vermiş. rızık (para) kiminde çoktur kiminde azdır. kimi okuyabilmiştir. kimide şartlarından okumamıştır yada istememeştir. yada öyle yetişti. ne bileyim. imtihan dünyası. herkes bir tek kendi hatalarıyla uğraşsa da başkalırına takılmasak daha karlı olur diye düşünüyorum.

Her canlı ölümü tadacaktır. Ve ancak kıyamet günnü yaptıklarınızın karşılığı size tastamam verilecektir. Kim cehennemden uzaklaştırılıp cennete konursa o, gerçekten kurtuluşa ermiştir. Bu dünya hayatı ise aldatma metaından başka bir şey değildir.
(ali imran 185)
Dünya hayatı bir oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir. Müttaki olanlar için ahiret yurdu muhakkak ki daha hayırlıdır. Hala akıl erdiremiyor musunuz? *
(en am 32)
Dinlerini bir oyuncak ve bir eğlence edinen ve dünya hayatının aldattığı kimseleri (bir tarafa) bırak! Kazandıkları sebebiyle hiçbir nefsin felakete duçar olmaması için Kur'an ile nasihat et. O nefis için Allah'tan başka ne dost vardır, ne de şefaatçı. O, bütün varını fidye olarak verse, yine de ondan kabul edilmez. Onlar kazandıkları (günahlar) yüzünden helake sürüklenmiş kimselerdir. İnkar ettiklerinden dolayı onlar için kaynar sudan ibaret bir içecek ve elem verici bir azap vardır.
(en am 70)

önce bir tanımak gerek

anlatamıyorum sanırım...önyargı yok...sedece bir seçim...tabiki adam gibi adamlar vardır...ama ben eşimi seçerken buna özen gösterdim...mesleki kariyerimden daha alt düzeyde hiç erkek arkadaşım olmadı...olamazdı...çünkü ben yapamam...nekadar düzgün olsa da benim yaşam şeklimi tercihlerimi belirleyen önemli bir kriterdir...he ben mühendislik okudum, 10 bayan 60 erkektik okulda...deseniz ki kaçına eş olabilir gözüyle baktınız...çok azı bence iyi bir eş olurdu...arkadaşlarımın sevgililerinde adam olmayan çoktu...
ben okuyan muhteşem okumayan tükaka demedim...
ben eş yapmam dedim...
ayrıca farkındaysanız siz de geçer ya da geçmez içimden dediniz...aslında cevabınız geçer...herkesin geçer...
ben böyle bir şeyi yaşadım, görücü usulü biri tanıştırılmak istendim...çocuk 2 yıl bir mühendislik okuyup bırakmış, kuyumculuk yapıyor, çok varlıklı vs...annem daha bana gelmeden reddetti...çünkü ben onun kızıyım...mühendis kızına lise mezunu eş istemedi...bence haklıydı...

çok özür dilerim ama böyle bir konuya ayet eklenmesini hiç doğru bulmuyorum. bu dünyayı tartışıyoruz şu anda.

hayat bu sana ne sunar bilemezsin ki
başkalarının yaşadıklarını kendi hayatına uyarlayarak ne derece doğru sonuçlar elde edebilirsinki
sonuçta herkes bişeyleri farklı farklı yaşar
bizi özel kılan başkalarından ayıran da budur
olay polemiğe döndü farkındayım CADIARZU
sonuç itibariyle hayat bu katı kurallarını uygulayamazsın her zaman
birazcıkta büyük konuşmamak gerekiyor
olmaz olmaz diye bir şey yok bu hayatta değil mi
benim ne olmazlarım oldu büyük konuşmamak gerektiğini anladım

arkadaşlar biraz gerçekçi olsun,aşk güzel bir laf evet ,mantığı kimine göre vardır aşkta kimine göre yoktur bu ayrı bir tartışma konusu,ama üniv.mezunu bir kişinin mezun olup bu krizde kaç ayda iş bulabildiğini araştırmanızı öneririm ,ne kadar zor görüceksiniz,eğri oturup doğru konuşalım ilkokul mezununu hayal bide edemiyorum(küçümseme anlamında değil,benim haddime bile düşmez küçümsemek) ,peki siz bir ev kurmak ne kadar biliyomusunuz?Bana ailesinden bişi görmeden bunları nasıl yapabileceğini söylermisiniz ve torpil olmadan ki torpille bile zor,büyüklerin bir lafı vardıe''birbirinizimi yiyeceksiniz'' derler,erkek o durumda işsizse ve bu işsizlik uzun sürerse,kızda iş bulursa o erkeğin egosu ne olur siz biliyomusunuz,ister ilkokul ister master mezunu olsun erkeklerin egoları vardır,ve altta kalmak istemezler,kendilerini yerler,kimisi 3 günde kimisi 1 senede belli eder bunu ha yok ben böyle olmayanından,ego 0 çok çalışkan,hayat boyu iş bulur çalışır , ama ilkokul mezunu diyorsanız kaçırmayın derim ben ne olursa olsun.0 çocuk sizce(soruyu soran arkadaş )neden kızın okumasını istemiyor ? çünkü egosu zarar görecek çünkü kız üstün olacak ,yeterince açık değil mi?

çok özür dilerim ama böyle bir konuya ayet eklenmesini hiç doğru bulmuyorum. bu dünyayı tartışıyoruz şu anda.

pardonda ayeti. bu dünyada okuyacaz herhalde. Allahın bir mektubu olarak. İnsana yazılmış.

bence kesinlikle problem olur.
tamam tabiki eşeklik baki kalır insanlık diplomayla olmaz
ama bu durum bir farklılık,o anlamda bir taraf diğerine karşı
sığ kalabilir..ilk başlarda olmasa bile sonradan muhakkak olur
üniveriste mezunu bir insanın çevreside kendi gibilerle doludur
ilkokul mezunununda hakeza..ortak paydada buluşmak imkanszlaşabilir
benim evlendiğim erkek her anlamda benden yüksek olmalı..ben de tıpkı okypete
gibi düşünüyorum..öpt..

Back
X