sevgiliniz ilkokul mezunu olsaydı ne yapardınız

• Konu Sahibi Konu Sahibi yaren_38
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
:delphin:put benzetmesnı etikete verdğin önemden dolayı yaptım okpetecm.... puta tapmak sözünü üniversiteye verdiğin aşırı değerden dolayı kullandm...senın puta taptığını söylemedmmm .... çok alıngansn canımcmşakkıdı

umudum senı sevıyorrummmm ay monayı da özledım ben... ben bırazda bızım taafa takılıyım:teselli:
bende seviyorum canım eğer sevgilim isteseydi okulumu bırakırdım:))) bence sevgi varsa sorun olmaz ben ilk başından beri üniversitemezunu olmayanla yapamam diyordum ama oluyor ve çok seviyorsun konuyu açan arkadaş eğer seviyorda ilerdede sorun teşkil etmeyecekse onun hayatı nasıl yaşamak istiyorsa öyle yaşasın
siz sadece sonuçları böyle böyle olur diye anlatın

şimdi arkadaşlar.
şunla şu kesinlikle olmaz diye bir şey yok. her insan bir dünyadır. ve kendi dünyasına en yakın kimse onla arkadaş olur. dünya derken. yaşadığı hayattan tutun. okuduğu kitaplara. değerlerine. ahlakına yani tümüyle insandan bahsediyorum.
diyemem aaaaa kesinlikle anlaşamazlar. yada süper olur da diyemem. o anlaşmalarına bağlı. ama üniversite fakülte gördük geçirdik diyenlerde fazla havalı canımmmmm :) onları cebinden çıkaracak nice ilkokul, ortaokul mezunu tanıyorum. ve de beş para etmez fakülte mezunu da tanıyorum. ahlaklı insan olduktan sonrası teferruat.

harıkasın canımcm cok teskkrler aynen katılıyorummkaydirigubbakcemile5

bak amanbe, ben kendi adıma konuştum. üniversite mezunuyla,ilkokul mezunu evlendiğinde sorunlar olabilir. bu benim kendi görüşüm. lise mezunu olsaydı erkek, o zaman olurdu. ama ilkokul mezunu olur sa olmaz ,diyorum.
haa. bu arada put yerine başka bir örnek verseydin daha iyi olacaktı. biraz yanlış örnek oldu canımcım:delphin:

Son düzenleyen: Moderatör:
bende seviyorum canım eğer sevgilim isteseydi okulumu bırakırdım:))) bence sevgi varsa sorun olmaz ben ilk başından beri üniversitemezunu olmayanla yapamam diyordum ama oluyor ve çok seviyorsun konuyu açan arkadaş eğer seviyorda ilerdede sorun teşkil etmeyecekse onun hayatı nasıl yaşamak istiyorsa öyle yaşasın
siz sadece sonuçları böyle böyle olur diye anlatın

canım benım yaŞeniz katılıyorum ekyeleck hiç biseyım uok:enbuyukkk:

bak amanbe, ben kendi adıma konuştum. üniversite mezunuyla,ilkokul mezunu evlendiğinde sorunlar olabilir. bu benim kendi görüşüm. lise mezunu olsaydı erkek, o zaman olurdu. ama ilkokul mezunu olur sa olmaz ,diyorum.

benim anlayamdığım konuda bu... ya çok saçma değilmi.. yanı ilkokulluysa cahil ama liseyi de 3 yıl okursa değil öylemııı..ya bi insanın hayatını anlayışını sadece 3 yıl mı değiştırecek yada onu adam edecksengözlerimebaksanab

amanbe kullanıcısından alıntı
haklısın harıka bi yaşam biçimi...... kızlı erkeklı kımın elı kimin cebinde.. hamile kalan kızlar..... flörtlüğün artık olmazsa olmaz olduğu bi yaşam biçimi.....kesinlikle yaşamayan bilemez...

şu talihsiz açıklamayla gerçekten kendi tezinizi doğrulamışsınız tebrik ederim.

Son düzenleme:
benim anlayamdığım konuda bu... ya çok saçma değilmi.. yanı ilkokulluysa cahil ama liseyi de 3 yıl okursa değil öylemııı..ya bi insanın hayatını anlayışını sadece 3 yıl mı değiştırecek yada onu adam edecksengözlerimebaksanab

üniversitede 4 yıl ve bana göre değiştirdiğine göre 3 yılda değiştirebilirşakkıdı

ya kızlar...bence anlasıldıgı zaman egıtım...fark etmez...ınsanın kendını yetıştırmesıyle ılgılı...bır durum...
ama kız burda hatalı....ne sevgılı ıcın ne eş ıcın nede baska bır nedenle...okul egıtım....bırakılmazzz...cok yanlış...egıtım tabıkı..onemlı...
hadı sevgılıyle ayrılık oldu..o kız pışman olmuyacakmı....
sevıyorsa onu ...kalbıyle sevsın..okudugu okul yada.egıtımıyle degıl...

ilkokul mezunu değil eşim sevgilim dahi olamaz...
ben hayatımı paylaşacağım adamla aynı dili konuşabilmeli aynı şeyi görebilmeliyim...
tabiki her insan bir dünyadır katılırım...ama ben o dünyaya uyamam o da benim dünyama...
üniversite okumuş olmak bir kültürdür...ben her nekadar elini sallasan mühendise çarpıyor diye dalga da geçsem, onun farkını zaten hemen anlarım...
üniversitede okumak, o havayı solumak, geyiğinden bilimseline her türlü sohbeti etmek de farktır, farklılıktır...bu yüzden boşverin ilkokulu lise hatta aöf mezunu biri dahi hayatımda sevgili ya da eş olarak yer alamaz...
bunu derken arkadaş çevremi dahil etmiyorum...lise mezunundan tutun da hukuk müşavirinei doktoruna hakimine kadar her gruptan arkadaşım vardır...arkadaşlıkta başka evlilik ya da sevgililikte farklıdır durum...bana uymaz...bence o evlilik de yürümez...

tabıkı egıtım ınsanlara bır sey katıyor..........tabıkı egtımlı olsun ama ınsanın kalbıne aşk duserse belkı.. o zaman için sorun olmaz bunu ıyıde dusunmek lazım....

ama erkegın kadından dahada egıtımlı olması guzel olur....yanı kız ılkokulsa erkek lıse gıbı...eger olursa tabı...bıraz kafa yapısı ve aldıgı terbıye dahada onemlı bence...

ha bıde şu var ılkokul derken...halen o kafada cahılce işler yapıyorsa....
oturup konuştugumuzda yada toplulukta arkadaslarla....farklı görüşlerı varsa ...kafa bazı seylere basmıyor ve ...sohbetlere katılmıyor....
sadece saf saf bakıyor...kendını yetiştirememış ıse...
yobaz....hala cahılıye dönemınde yasıyorsa...aman bana ugramasın...ıstemem...
aynı dılı ve aynı gçrüşü paylasmalıyım..onunla....oyle olmalıkı kendını yetiştirmiş...
bır cok ünüversıte okumuş insanlarla....çatır .atır konuşmalı...
modern ve bu cagda yasamalı ..oyleyse gelsın yamacıma...

tabıkı egıtım ınsanlara bır sey katıyor..........tabıkı egtımlı olsun ama ınsanın kalbıne aşk duserse belkı.. o zaman için sorun olmaz bunu ıyıde dusunmek lazım....

ama erkegın kadından dahada egıtımlı olması guzel olur....yanı kız ılkokulsa erkek lıse gıbı...eger olursa tabı...bıraz kafa yapısı ve aldıgı terbıye dahada onemlı bence...

kesinlikle katılıyorum.. aldığı terbiye , kafa yapısı, ve kendının geliştrmesi ile alakalı. hele hele bide işin içine gönül girdyse:delphin:

ama şuda bır gercek..ınsan sadece egıtım alırken.....hem meslekı hemde sosyal bır durumda yasadıgı ıcın ..ınsanıde bır egıtım alıyor...
okumuş yada ılkokul mezunu bılemem amam iyi tanımak ve anlamak lazım ....
insani özellıklerı varsa...onemlı olanda bu sanırım......

ama acılan bu konuda ...erkek egıtımi...engelleyemez........şimdiden böyle yapıyorsa...o kız sonradan cok pişman olur...eger böyle bır erkek olucaksada olmasın ıstemem...o ılkokul dakı beynıyle kalsın...

ama şuda bır gercek..ınsan sadece egıtım alırken.....hem meslekı hemde sosyal bır durumda yasadıgı ıcın ..ınsanıde bır egıtım alıyor...
okumuş yada ılkokul mezunu bılemem amam iyi tanımak ve anlamak lazım ....
insani özellıklerı varsa...onemlı olanda bu sanırım......

ama acılan bu konuda ...erkek egıtımi...engelleyemez........şimdiden böyle yapıyorsa...o kız sonradan cok pişman olur...eger böyle bır erkek olucaksada olmasın ıstemem...o ılkokul dakı beynıyle kalsın...

duygucmmm çoook haklsın kesınlıkle katılıyorum.. insanı insan yapan değerlerı taşıması önemlı

arkadaşlar istisnalar kaideyi bozmaz ama!eşim ilkokul mezunu ben üniversite:) Eşim benden daha bilgili.ben ne ünv mezunu erkekler gördüm ama içi boş.bence bu konuyu kendini geliştirmemiş bir erkek sevgilim yada eşim olabilirmi diye değiştirsek daha iyi olur:)

duygucmmm çoook haklsın kesınlıkle katılıyorum.. insanı insan yapan değerlerı taşıması önemlı

benım ılk tercıhım egıtımlı olmasından yana ama kendımıde şartlandırmıyorum...unıversıte mezunu olsun... o meslek olsun yok bu meslek olsun...
sonucta kafa yapısı bır olup..aynı dılı konusalım yeter....herseyden önce adam gıbı adam olsun...

eger bu konudakı gıbı bır adamda cıkarsa karsıma hiç anlasamam...benı şimdiden kısıtlayan ve hayatıma mudahele eden bır kişiyle işimde olmasss....

ama canım senınde bır yorumuna hıç katılmıyorum...unuversıtede yasanan ...seylerle ılgılı bıraz agır yazmısın....yada geometrı ve matemetık yorumuna...

arkadaşlar istisnalar kaideyi bozmaz ama!eşim ilkokul mezunu ben üniversite:) Eşim benden daha bilgili.ben ne ünv mezunu erkekler gördüm ama içi boş.bence bu konuyu kendini geliştirmemiş bir erkek sevgilim yada eşim olabilirmi diye değiştirsek daha iyi olur:)

haklısın canım çok dogruuukaydirigubbakcemile5

fakülteler bitiripte affedersiniz hala mal olan insanlar var. bu kişinin kendını geliştrmesı ile alakalı bi durum. hem zamanı geldiğnde de eşimle bi fikir alış verşi yapmak durumnda kaldığımda da emınımkı bu konu benım okulda aldıgım matematık geometrı olmayack...onunla hayatın içinden konularlarda hayatımızla ilgili konulardan bahsedecz ve bunun içinde illakı bi okul btirmş olması gerekmeyeck. hayatın zorlugunu sırtına yüklenmiş fakültelilere on basacak bir arkadaşım var .. ve hiç bi ünıversıtelı arkadsımla bıle onunla anlaştgım kadar anlaşamıyorum.
dediğim gibi kişin kendısını geliştrmesı ile alakalı bı durum.

arkadaşım sana sonuna kadar katılıyorum
daha öncede yazmıştım tahsil cehaleti alıyor eşşeklik baki kalıyor
bi arkadaşımız bu lafta bile cehaleti aldığını söylemiş
demek ki eşşeklikğin kalması pekte umrunda değil
üniversite mezunu o kadar boş insan var ki...
kampüsün içinde yere tükürenler daha tuvalet kullanmasını bile bilmeyenler
yemekhanelerde çatal kaşık çalanlar daha bir çok insan ziyanı
işte bu insanlar geleceğimizi emanet edeceğimiz belkide ileride çocuklarımıza
öğretmenlik yapacak cehaleti alınmış eşşekler kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı
böyle insanlarla evlenip bir yuva kuracağıma
okuma yazma bilmeyen biriyle evlenirim daha iyi
insan insan olsun önce gördüğünüz gibi üniversitede insanlık dersi vermiyorlar
verselerdi eğer her üniversite bitiren adam olurdu
olmuyor malesef ki insan adam olmayı öğrenmeli önce
bunuda üniversitede öğretmiyorlar adam olmayana ne yapsan boş
yüksek lisansta yapsa doktorada yapsa değişmezzzzzzzzdelikafaduldendelikafadulden

arkadaşım sana sonuna kadar katılıyorum
daha öncede yazmıştım tahsil cehaleti alıyor eşşeklik baki kalıyor
bi arkadaşımız bu lafta bile cehaleti aldığını söylemiş
demek ki eşşeklikğin kalması pekte umrunda değil
üniversite mezunu o kadar boş insan var ki...
kampüsün içinde yere tükürenler daha tuvalet kullanmasını bile bilmeyenler
yemekhanelerde çatal kaşık çalanlar daha bir çok insan ziyanı
işte bu insanlar geleceğimizi emanet edeceğimiz belkide ileride çocuklarımıza
öğretmenlik yapacak cehaleti alınmış eşşekler kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı
böyle insanlarla evlenip bir yuva kuracağıma
okuma yazma bilmeyen biriyle evlenirim daha iyi
insan insan olsun önce gördüğünüz gibi üniversitede insanlık dersi vermiyorlar
verselerdi eğer her üniversite bitiren adam olurdu
olmuyor malesef ki insan adam olmayı öğrenmeli önce
bunuda üniversitede öğretmiyorlar adam olmayana ne yapsan boş
yüksek lisansta yapsa doktorada yapsa değişmezzzzzzzzdelikafaduldendelikafadulden
eşek her yerde eşek ona bir şey demiyorum. elbette üniversite o kişinin karaktersizliğini ,ruhunun kötülüğünü, değiştiremez. hiç bir kuvvet bunu yapamaz ki... ilkokul mezunu da olsa, sizlerin tabirinizse, eşekse,değişmez ,üniversite mezunuysa da aynı şekilde. benim parmağımla gösterdiğim ise ,o deyimdeki cehaleti alır cümlesiydi. demek ki cehaleti alıyormuş. bu da bir şeydir o eşek için değil mi.:delphin:

Back
X