Öncelikle insanlari siniflandirmak cok sacma...ilk okul mezunu biri ile görüsmem anlasamam zihniyeti bana cok ters....zaten konusmadan denemeden bilemesinki...
Benim rahmetli annecigim o zamaninda sartlari ile okuyamadi, ilk okulu bile tam bitiremedi, bir okuma yazmayi ögrenmis o kadar, lakin cevremizdeki insanlar onun bilgisine türkcesine kültürüne hayran kalirlardi, hatta cok yakin bir komsumuzun esi, ya abla sen hangi üniversiteyi bitirdin diye sormus kendisine...a.s
Tabiki egitim sart diyenlerdim fakat egitimle bir insanin görgüsü kültürü anlayisi terbiyesi
vs. vs. ölcülmez...ben ne okumus cahiller gördüm demis bir yazar....cok dogru...a.s
En basit örnek: Hala esine siddet uygulayan erkeklerin egitimsiz ilk okul mezunu varos semtlerde yasayan erkekler oldugnu savunan zihniyetler var, oysaki bu olaylarda bir arastirmaya göre egitimli üni bitirmis, doktor avukat ögretmen tahsili kültürlü olmasi gereken kesimden bolca mevcut...

.
Kapasite olayidir bu, okudugu halde kendini ifade edemeyen, oturmasini kalkmasini bir toplumda nasil davranacagini beceremeyen bir insanin kapasitesi bu kadardir demekki, fakat ilk okul mezunu ama bir topluma girdigi zaman herkesi kendine hayran birakan, acik fikirli ve kendini gelistirmis bir insanin kapasitesi cok daha genistir...