sevgilinizin boşanmaya çalıştığı eşi sizi şahit gösterirse ne yaparsınız?

Bknz:daha boşanmayı bekleyemeden sevgili tutmak derim ben buna. Öyle ya da böyle bu çift henüz boşanmamamış, ama adam koştur koştur hemen sevgili buluvermiş.Bunu bir kadın yapsaydı ne kadar yaftalanırdı kim bilir...

O zeynep hanım boşanacak olan bayanından sonra gelmemiştir, tam da üzerine gelmiştir.3 senede boşanılamamasının nedeni işi bir tarafın yokuşa sürmesidir, o tarafın da erkek olmadığı kesin.Keşke arkadaşınız önce karısıyla bir anlaşıp boşansaydı ki bu 1 celsede halledilebilirdi.Sonra sevgili bulurdu.

Zeynep hanım da çok üzülmesin bir zahmet, kendisi kandırılmış olmasa gerek.Boşanmak üzere olan adam takdir edersiniz ki halen evli bir adamdır.Hani bazı yorumlarda arkadaşlarımız ayşenin gururu yok mu neden hala boşanmıyor türü şeyer demiş ya, bence zeynebin hiç hiç gururu yok.Bu durumdaki bir adama bulaşmışsın,vir de şahit yazıldım diye sinirleniyorsun, dua et de iş şahit yazılmayla bitsin.

Şimdi siz de haklısınız ancak şöyle de birşey var ki çiftler evliyken bile adam sevgili ediniyor bu "bence" bizim burada tartıştığımız olaydan çok daha ahlaksızca bir boyutu işin. Ki ayşenin de sevgilisi var ancak arkadaşım ileride yani çocuk büyüdüğünde annesi hakkında yanlış düşüncelere kapılmasın diye bunu mahkemeye delil olarak sunmuyor. Kimsenin kimseye bir yafta yapıştırdığı yok sadece ortada ayşenin terk edilmeyi hazmedememesi var gibi görüyorm ben olayı. Aslına bakarsanız ayşe aliyi terketseydi ya da git bu evden diyebilseydi vakti zamanında işle hiç bu kadar sarpa sarmazdı.ayrı yaşayalı olmuş 5 sene 3 sene önce dava açılmış, ortaya çıkan sürekliliği olan ilişki yaşanmaya başlanalı olmuş 1-2 sene ( ki bu ilişkiyi yaşayanın erkek olduğunu gözönünde bulundurursak muhtemelen alinin ortaya çıkarmadığı gecelik, günübirlik ya da kısa süreli ilşkileri olmuştur diye düşünüyorum) bu durumda zeynebin ayşenin üzerine geldiğini düşünmüyorum ben. Son cümlenizle ilgili olarak da benim düşüncem zeynep eğer kalkıp da ayşe için şahitlik yaptıysa ya da sizin dediğiniz gibi olduğunu kabul edip tam da üzerine geldiğini düşünürsek zeynep zaten herşeyi göğüsleyecek durumda görünüyor bana. Burada saçma olan ayşenin zeynebi kendine şahit yazdırmasıdır ki amacı bilinememektedir.
Bana göre olması gereken; taaaa en en en başında evliliğin yürümeyeceğini anladıkları anda ilişkiyi sonlandırmalılardı ama o saçma kadınlık gururu ah o terkedilme korkusu..

3 senedir ayrı yaşadıklarını mahkemeye bildirirlerse zaten otomatikman boşanırlar.
Ha bi' de Ayşe olsam, Zeynep'e Ali benimle evliyken Zeynep'le ilişkisi olduğu için yüklüce bir tazminat davası açarım. Çocuğumu da onların yanına bile göndermişim madem, gayet kanıtlarım da var demektir. Güzelce bir tazminat alırım. Ayşe'nin hukuki açıdan bunu yapmaya hakkı var çünkü. :34:
Bana Zeynep'in tavrı daha garip geldi açıkçası, hadi Ayşe abuk subuk bir hareket yaptı. Boşanan kadın psikolojisi malum, bekara karı boşamak kolay derler. O yüzden bir şey söyleyemiyorum ama Zeynep neden mahkemeye gidip şahitlik yapıyor, gitmesin. Bunun bahanesi de uyku sersemliği falan olamaz. :34:

ayşe' nin amacı oldukça ortada aslında.
sebebi herşey olabilir. belki terkedildiğinden, belki aldatıldığından ( olayları ayşe'den dinlemediğimiz için bunu da varsayıyorum), belki acı çektiğinden, belki intikam almak istediğinden, belki eşini hala seviyor olduğundan, belki gerçekten boşanmak istemediğinden, belki de sırf gıcıklığına yapmış olabilir.
amaca gelince, 2. kadının yani zeynep'in vicdanını altüst etmek, zeynep'i zeynep'e rezil etmek, küçük düşürmek. en azından benim aklıma başka birşey gelmiyor...

birde, '' zeynep zaten herşeyi göğüsleyecek durumda'' demişsiniz. zeynep dediğiniz gibi bütün zorluklara göğüs gerecek biri olsaydı, mahkemeye şahitliğe gittiğinde, '' ali benim sevgilimdir'' demesi gerekirdi bence.

ayrıca ben hakimin yerinde olsaydım zeynep'e, '' kızım madem kadını tanımazsın etmezsin, evlerinin içindeki geçimsizliği nerden biliyorsun?'' diye sorardım sanırım.

bu olayda ki çocuk hariç hiçbir kimseye ne üzülürüm ne de yaptıklarını tasdiklerim, onaylarım, hak veririm. olaylar, yaşamlar çok laçkalaşmış. allah bu üç kişiye de gönüllerine göre versin.

işte biz de burada takılıp kalıyoruz zaten anlam veremiyoruz nasıl bir kafayla bir kadın bunu yapar, yapmasındaki amaç nedir? zeynep zaten sabahın köründe olaydan haberdar olduğu için ali`ye de kalkıp ben neden sahit oluoyrum delirmiş mi bu kadın demekten ileriye gidememiş uyku sersemiydim diyor. ali diyor ki ben ayşeye açıp hesap sorarsam ne diye böyle bi manyaklık yaptın dersem onun içinin yağları eriyecek zeyneple kavga ettik sanacak d,yor. off öfff .
ben beni istemeyen bir adamı gitmesini bile beklemeden gönderiverirdim bu nasıl bir yapşkanlık nasıl bir gurursuzluk örneğidir yahu.

ilk olarak şunu söyleyeyim kk da nedense eleştirilecek şeyler hep bi arkadaşımızın başına gelir.....konuya gelince ikinci kadın ilk evli bir erkeği ayartırken gururu düşünmezde ilk kadın haklarını arayınca ayrılmak istemeyip hesap sorunca gurursuz olur....bırakın yaa..söyle o arkadaşına zeynep midir nedir..eğer erkek ayrılmak istese en fazla bir yıl sürerdi dava adamda boşanma niyeti yok..karısına dönecek eni sonu..ikisi plan yapıp arkadaşını şahit yazdırmışlar...bence zeynep ceğiz valizi toplasa iyi olur malum yasal olarak adam üzerinde hiç bi hakkı yok..devlet çok afedersiniz metres lere hak talep etmesi için bir yasa çıkaramadı daha

ilk olarak şunu söyleyeyim kk da nedense eleştirilecek şeyler hep bi arkadaşımızın başına gelir.....konuya gelince ikinci kadın ilk evli bir erkeği ayartırken gururu düşünmezde ilk kadın haklarını arayınca ayrılmak istemeyip hesap sorunca gurursuz olur....bırakın yaa..söyle o arkadaşına zeynep midir nedir..eğer erkek ayrılmak istese en fazla bir yıl sürerdi dava adamda boşanma niyeti yok..karısına dönecek eni sonu..ikisi plan yapıp arkadaşını şahit yazdırmışlar...bence zeynep ceğiz valizi toplasa iyi olur malum yasal olarak adam üzerinde hiç bi hakkı yok..devlet çok afedersiniz metres lere hak talep etmesi için bir yasa çıkaramadı daha

on kere beğendim bunu:46:

Şimdi siz de haklısınız ancak şöyle de birşey var ki çiftler evliyken bile adam sevgili ediniyor bu "bence" bizim burada tartıştığımız olaydan çok daha ahlaksızca bir boyutu işin. Ki ayşenin de sevgilisi var ancak arkadaşım ileride yani çocuk büyüdüğünde annesi hakkında yanlış düşüncelere kapılmasın diye bunu mahkemeye delil olarak sunmuyor. Kimsenin kimseye bir yafta yapıştırdığı yok sadece ortada ayşenin terk edilmeyi hazmedememesi var gibi görüyorm ben olayı. Aslına bakarsanız ayşe aliyi terketseydi ya da git bu evden diyebilseydi vakti zamanında işle hiç bu kadar sarpa sarmazdı.ayrı yaşayalı olmuş 5 sene 3 sene önce dava açılmış, ortaya çıkan sürekliliği olan ilişki yaşanmaya başlanalı olmuş 1-2 sene ( ki bu ilişkiyi yaşayanın erkek olduğunu gözönünde bulundurursak muhtemelen alinin ortaya çıkarmadığı gecelik, günübirlik ya da kısa süreli ilşkileri olmuştur diye düşünüyorum) bu durumda zeynebin ayşenin üzerine geldiğini düşünmüyorum ben. Son cümlenizle ilgili olarak da benim düşüncem zeynep eğer kalkıp da ayşe için şahitlik yaptıysa ya da sizin dediğiniz gibi olduğunu kabul edip tam da üzerine geldiğini düşünürsek zeynep zaten herşeyi göğüsleyecek durumda görünüyor bana. Burada saçma olan ayşenin zeynebi kendine şahit yazdırmasıdır ki amacı bilinememektedir.
Bana göre olması gereken; taaaa en en en başında evliliğin yürümeyeceğini anladıkları anda ilişkiyi sonlandırmalılardı ama o saçma kadınlık gururu ah o terkedilme korkusu..

Ne yaparsınız işte seven insan terkedilme korkusu yaşıyor.Ayrıca o terkedilme korkusu yaşayan hanım evli o adamla, bırakın da terkedilme korkusu yaşamış olsun, ayrıca ilişkiyi sonlandırmıyor gururlu diyorsunuz ya.Kendinin de sevgilisi olan kadın mahkemeyi uzatıyorsa arada bir anlaşmazlık vardır,sizin sanırım bilginiz yok bu konuda arkadaşınız neyin üzerine anlaşamayıp da boşanamadıklarını söylemedi sanırım size, yazmadığınız için söylüyorum.
Hani işin daha ahlaksızca boyutlarınddan bahsetmişsiniz ya, evet onlar daha ahlaksızca ama bu durumun ahlaksız birdurum olduğu gerçeğini değiştirmez ki.
Arkadaşınız çocuğunu düşünmüş de eski karısının sevgililerini mahkemeye sunmuyor öyle mi, dinime küfreden müslüman olsa derler buna.Adamın madem zeynepten başka sevgilileri olmuş, bir de zeynebi var, kalkıp da karımın sevgilisi var diye iddia atar mı portaya.Eşnin eli armut toplamıyor herhalde o da bir şekilde zeynepi kanıtlamayı bilirdi.
Zeynep hanım metres olmayı kabullendiyse bence de herşeyi göğüslenebilmeli.Durum böyle olunca arkadaşınızın eşinin yıpratma çabalarının nedenlerinin sorgulanması anlamsız kalıyor.Tabi yine şu soru ortaya çıkıyor, neden ilişkiyi yürütemediler ve boşanmanın bu kadar uzamasının sebebi ne?Arkadaşınızın sütten çıkmış ak kaşık olmama ihtimali var, adam belki eşine çektirmemiş ve karısı da şu an arkadaşınıza çektirmek istiyor, doğal olarak da metresler uyku mahmurluğuyla bir anda mahkemeye koşarak bundan nasibini alıyor.Sorunuzun cevabı belki bu olabilir.:44:

yeniden selam arkadaşlar, konu hakkkında bilgim olmadığını düşünen arkadaşlara seslenmek istedim sadece çünkü olay yön değşitirdi ben bu konuyu açarken ayşenin amacını merak ettiğimizi söylemiştim zaten. Konu hakkında bilgim olmadığına kanaat getiren, 3 senede zaten mahkeme hemen boşuyordu diyen arkadaşlara ben kend adıma cvp vermek istiyorum ki hukuk 2. sınıf öğrencsiyim iyi kötü birşeyle bildiğmi düşünüyorum ki buradan yola çıkarsak ve siteden ya da çevrnizden avukat arkadaşlarınız var ise sorabilrisiniz ki; Hakim ilk açılan davada ben sizi boşamıyorum demeden önce o bilinen "3 senede zaten hakim boşuyor " süreci başlamıyor. önce hakim davayı reddedecek, sonra 3 senelik süreç başlayacak 3 senelik süreçte taraflar barışmazsa davayı ilk açan taraf yen,den dava açma hakkına sahip olabilecek yoksa o 3 sene dolmadan davayı açan taraf yeniden bir dava açamıyor ama karşı taraf dilerse dava açabiliyor bilginize.

össdeki havuz problemleri gibi maşallah :) ayşenin sevgilisi var.. alinin sevgilisi var. ama ayşe boşanmaya yanaşmıyor.
ayşenin zeynepi şahit yazdırmasındaki niyet belli, zeynepe gözdağı veriyor diyor ki; ömrrün boyunca bu adamın sevgilisi olarak kalacaksın.
yani boşanmayacağım. intibası.

gerçi mantık hataları mevcut ya neyse irdeleyemem şimdi.

Back
X