sevgilinizle yada eşinizle ailenizle olan sıkıntılarınızı dertleşirmisiniz?

Sevgi Kelebexgxi

.......
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2007
3.960
3
116
Diğer
[FONT="Century Gothic"]Kızlar sevgilinizle ailenizde anne-baba-abi yada ablanızla yaptığınız tartışmalarınızı kavgalarınızı sıkıntılarınızı paylaşırmısınız?

Bana çevremdekiler paylaşmamamı yoksa sevgilinin seni üzdükleri için ister istemez onlara karşı kin bağlıyacağını yada bunu erkeklerin kullanacaklarını söyledi şaşırdım açıkcası ben sevgilimden böyle bir şey yapacağını aklımın ucundan bile geçirmem o kadar tanıyorum artık ama bunu bana büyüklerim söylediği içinde kafam da karıştı aslında.

Bazen içimi döküp paylaşmak istiyorum ama onlar söyledikten sonrada duraksıyorum kurt düşürdüler içime tatlicadiarzu

Neyse sizlere sorim sizin düşünceleriniz nedir
paylaşılmalımı paylaşılmamalımı? [/FONT]

bencede çevren doğru demiş güzelim unutma ne ailen nede sevdiin admaa gereğinden falza şeyleri anlatma unutma ailene anltırsan yarın öbür gün sevdiğin adamla aran düzelir unutursunuz ama ailenin hep hafızasında kalır bu durum tam terside olur yani ailenle yaşadığın bir problemi sevdiğin adamla paylaşırsan ilerde bunu önüne serebilir yani diyeceğim tek şey gereğinden fazla şeyi bilmemesi gerekene şeyleri anlatma fazla paylaşma tatlım derim ben (buda ebnim düşüncem)

Gerçekten erkekler bunu kullanır mı kullanmaz mı bilemem ama ben anam babam hakkında hiç kimseye kötü bir şey anlatmam. :1no2:
Kendimle çelişirim o zaman. Onlar değil mi beni bu yaşıma hiç kimseye muhtaç etmeden getiren,sevgiyi,saygıyı,terbiyeyi öğreten..Ailem kötüyse,yanlışsa ben de öyleyim demektir. Kim büyüttü,yetiştirdi beni?sengözlerimebaksanab
Erkek arkadaşım ya da eşim kimmiş ona mı düşmüş beni ailem hakkında yorum yapmak! Ben üzülmüyeyim diye ufacık bir olumsuz yorum yapsa çok kızarım ben.:kızgın:

canım bencede eşine söyleme benim ailemle aramda olan gerginlikleri eşim niye bilsinki ben mesela eşimle olan sorunlarıda aileme demem ister istemez arada bir soğukluk olur benden sana bir tavsiye sende söyleme sonradan vahlanmaktansa....

sağol tatlım bu zamana kadar ailemle ilgili yani tartıştığımda falan herhangi birşey anlatmadım ama iyi şeyleri anlatmışımdır işte bazen tam sölicek gibi oluyorum durduruyorum kendimi doğrusuda bu galiba sevgilimle olan tartışmaları evlendiğimde dahi ne anlatırım nede belli ederim zaten

bencede çevren doğru demiş güzelim unutma ne ailen nede sevdiin admaa gereğinden falza şeyleri anlatma unutma ailene anltırsan yarın öbür gün sevdiğin adamla aran düzelir unutursunuz ama ailenin hep hafızasında kalır bu durum tam terside olur yani ailenle yaşadığın bir problemi sevdiğin adamla paylaşırsan ilerde bunu önüne serebilir yani diyeceğim tek şey gereğinden fazla şeyi bilmemesi gerekene şeyleri anlatma fazla paylaşma tatlım derim ben (buda ebnim düşüncem)

Mervecime aynen katılıyorum. Söylenecek şeyler var söylenemeyecek şeyler var. Tabiki sıkıntın olan şeyleri paylaşacaksın ama ciddi boyutta olanları değil...Orda durman gerektiğini bilmelisinyasakkelime

sağol tatlım bu zamana kadar ailemle ilgili yani tartıştığımda falan herhangi birşey anlatmadım ama iyi şeyleri anlatmışımdır işte bazen tam sölicek gibi oluyorum durduruyorum kendimi doğrusuda bu galiba sevgilimle olan tartışmaları evlendiğimde dahi ne anlatırım nede belli ederim zaten

EN DOĞRUSUDA BU TATLIMa.s.

Gerçekten erkekler bunu kullanır mı kullanmaz mı bilemem ama ben anam babam hakkında hiç kimseye kötü bir şey anlatmam. :1no2:
Kendimle çelişirim o zaman. Onlar değil mi beni bu yaşıma hiç kimseye muhtaç etmeden getiren,sevgiyi,saygıyı,terbiyeyi öğreten..Ailem kötüyse,yanlışsa ben de öyleyim demektir. Kim büyüttü,yetiştirdi beni?sengözlerimebaksanab
Erkek arkadaşım ya da eşim kimmiş ona mı düşmüş beni ailem hakkında yorum yapmak! Ben üzülmüyeyim diye ufacık bir olumsuz yorum yapsa çok kızarım ben.:kızgın:

yok laalecim zaten ailemle ilgili kötü bir şey değil yani anlatamadım galiba bentatlicadiarzu, onlara tabiki laf söylettirmem bırak sevgilime eşime en yakınımın bile söylettirmem:kızgın: ama ufak aile içinde çatışmalar olur bazen o sırada sevgilin arar aksi gibi anlar birşeyler olduğunu ama sen yok birşey deyip geçiştirirsin benim böyle oldu bu zamana kadar ama bazen işte anlatıcak gibi oluyorum durduruyorum kendimi doğruda yapıyorum galiba.Galibası fazla oldu hatta.

asla dertleşmem. tecrübeyle sabit olunmuştur, yarın öbür gün aleyhinize delil teşkil ediyor sonra. ne acı sevdiğinizle bunu paylaşamamak ama siz siz olun bence paylaşmayın. daha sonra benzer bir durum karşısında önünüze sunuluyor,sizinkilerde şu konuda şöyle yapmışlardı böyle yapmışlardı gibi....siz kendinize bakın vb. cümlelere maruz kalabilirsiniz...şükür eşimle ööle ciddisorunlarım olmadı ama ailemede bunları anlatmam. yani allah gçstermesin evliliğimi sarsacak şeyler olmadıkça...

Son düzenleme:
yok laalecim zaten ailemle ilgili kötü bir şey değil yani anlatamadım galiba bentatlicadiarzu, onlara tabiki laf söylettirmem bırak sevgilime eşime en yakınımın bile söylettirmem:kızgın: ama ufak aile içinde çatışmalar olur bazen o sırada sevgilin arar aksi gibi anlar birşeyler olduğunu ama sen yok birşey deyip geçiştirirsin benim böyle oldu bu zamana kadar ama bazen işte anlatıcak gibi oluyorum durduruyorum kendimi doğruda yapıyorum galiba.Galibası fazla oldu hatta.

Anlıyorum canım..:teselli:
Ama hangimizin ailesinde ufak tefek atışmalar olmuyor ki..
Ama aile içinde olan evde kalmalı derim ben hep.yerimseniben
O arada sevgilin ararsa da "müsait değilim sonra konuşalım" dersin. Olur biter.
Denenmiş ve memnun kalınmıştır.:1rolleyes:

nasil ki erkek annesi ile esinini arasinda denge saglamali bayan da ayni seyi etmeli bence.anne baba kimseye kotulenmez.hele aileye yabanci birine asla.ilerde bunu kullandiklarini cok duydum

bende cıkarken bi kaç kez kez bişeyler paylaşmıştım,öyle büyük şeylerde degil,erkek kardesimin üniversitedeki sevgilisiyle olan durumu ve bizimkilerle bi dönem zıtlaşmasıydı...daha sonra bu durum karsıma biraz farklı sunuldu.....bende ilk ve son kez uyarmak üzere sert bi konuşma yaptım,şimdi o gün bugündür tık yok....ama olursa nasıl bi cevap alacagını biliyor artık....koca bulurum ama aile va kardes tekrar bulamam.....

banada buyuklerim hep oyle soylediler ki ben zaten anlatmam.
ne olur ne olmaz. ve ben Onu çok iyi taniyorum demeyecegim. bir erkegi ne kadar taniyabiliriz acaba. ben kendi adima konusuyorum tabiki. ne ailemle ilgili bir tartismayi sorunu anlatirim, nede nisanlimla olan tartismayi aileme anlatirim. hersey içimde. hersey.

banada buyuklerim hep oyle soylediler ki ben zaten anlatmam.
ne olur ne olmaz. ve ben Onu çok iyi taniyorum demeyecegim. bir erkegi ne kadar taniyabiliriz acaba. ben kendi adima konusuyorum tabiki. ne ailemle ilgili bir tartismayi sorunu anlatirim, nede nisanlimla olan tartismayi aileme anlatirim. hersey içimde. hersey.

KUZUM BİRKE ZDAHA KENDİMLE GURU DUYDUM SENİN GİBİ BİR ARKADAŞIM OLDUĞU İÇİN YERİM SENİ YER HAM YAAPARIMMM.. 2 AY SONRA BEN SENİN TÜM SIKINTINI Bİ SARILMAMLA Bİ GÜLÜŞÜMLE POZİTİF ENERJİMLE TÜRK HAVA YOLLARI SEMASINDA ALICAM :teytey:

hiçkimsenin eline ailem hakkında koz vermem..insanoğlu çiğ süt emmiştir arkadaşım..ben ne kendi evimde olanı aileme anlatırım ne de ailemle olan ufak tartışmaları eşime..çünkü gerek yok anlatmama..eğer anlatılırsada karı koca arasında bir tartışma olduğunda erkek bir güzel başına kakıyormuş bunlarıda duyuyoruz...onun için bilmelerinin hiç gereği yok bence...

şu ana kadar okuduklarımdan anladığım kadarıyla söylenmemesi konusunda çoğunluk hemfikir ama benim yorumum farklı olacak .yani bu durumda benim eşim istisnamıdır bilemiyorum ben evlenmeden öncede çok derin mevzulara dalmadan anlatırdım hala daha anlatıyorum. eşim 15 yıldır benim hayatımda bu zamana kadar hiçbir şekilde koz olarak kullanmamıştır bu durumu..tam aksine soğukkanlı davranarak tarafsız yaklaşır ve olumlu tavsiyelerde bulunup yönlendirir beni.bu nedenlede bu tür sıkıntılarım olduğunda eşim dışında pek kimseyle paylaşmam ben.. bu durumda karşındakinin olaylara bakış açısı ,olgunluğu , soğukkanlı oluşu önemli galiba. yanlış anlaşılmak ta istemiyorum ama yani biraz kişilikle de mi alakalı acaba.

Ailevi konuların sevgiliye ,eşe anlatılmasından yana değilim.Çevremde gördüğüm örneklerden hareketle bu kanıya vardım.Erkek gün geliyor anlattıklarınızı eleştiriyor.Erkekler bu konularda çok politik.Kendi ailevi meselelerini paylaşmazlar.(bi ark.mın eşi ailesine sürekli para gönderiyormuş ve de kızın bundan haberi yok mesela)Biz bayanlar maalesef hemen dökülüveriyoruz.Çenemi tutarım,gerekirse duvara anlatırım,yine de ona anlatmam:))) :roflol:

Ailemle ilgili konuları eşimle paylaşmam...
Fanatiğim ailem konusunda. Kendim söyllerim ama kimseye laf söyletmem. Zaten konuşulacak şeyleri kardeşlerimle konuşuyoruz.

Eşimin onlarla ilgili yorum yapmasına bile müsaade etmem.
Zaten o da biliyor bu aileme düşkünlüğümü...
Onlardan daha çok kim isteyebilirki benim iyiliğimi...
Kim onlar kadar düşünebilir beni?

Anlatma arkadaşım hiçbirşey. Gün olur yeri gelir sana dönüp,
zamanında sen de böyle demiştin der. Verecek cevabın olmaz...

Biz arkadaşken zaten konuşurduk sıkıntılarımızı.Şimdiye kadar hiç problem olmadı, kişilikle alakalı bence. :sm_confused:
Ne ben bildiklerimi eşime karşı kullanırım ,ne eşim bana karşı...
Çevremdekiler hep," sakın anlatma " diye uyarırlardı, ben bir sakıncasını görmedim.
Bildiklerini sonradan kullananlar da var, yine de dikkatli olunması taraftarıyım.Benim eşim başka, diğer erkekler kullanabilir. :smiley-cool:

Son düzenleme:
Back
X