Sevgiliyle daha önceki ilişkiler ne zaman açıkça konuşulur?

KKyesim

Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2012
97
5
16
İstanbul
Kızlar sizlere acil bir sorum var.Çok yakın arkadaşım seneye yazın nişanlanacak.Üniversite 3.sınıfa gittiği için ailesi izin vermiyormuş bu yüzden mezun olduktan sonra nişanlanacak.Erkek arkadaşı bana anlattığı kadarıyla düzgün birisi.Gece hayatı olmayan birisiymiş.Erkek arkadaşını tanımadığım için sadece bu kadarını biliyorum.Malum konumuz insanlar evlenmeden önce ilişkilerini açık açık konuşurlar.Kız arkadaşımda daha önce 1 kere cinsel ilişkide bulunmuş.Bana daha önce bu konuyu üstü kapalı konuştuklarını,erkek arkadaşının daha önce cinsel ilişkide bulunmadığını söyledi.Kendide o an bende ilişkide bulunmadım demiş.İşler ciddiye binince bana sordu söylemelimiyim yoksa saklamalımıyım diye.Hatta ameliyat felan olmak istediğini söyledi.Çünkü gerçeği söylemek istemiyormuş.Onun gözünden düşmekten,terkedilmekten korkuyormuş.Bende söylemelisin ilerde öğrenirse daha kötü olur,çiftler arasında gizli saklı olmaz dedim.Sizce ne yapmalı?Doğruyu söylerse erkek arkadaşının onu bırakacağını söylüyor.Birde ben bunları konuşmak için erken olduğunu düşünüyorum çünkü adamın bir gün başka birine aşık olup gitmeyeceği ne malum?Fakat kız bir türlü karar veremiyor bir söyleyeceğim deyip telefonu eline alıyor,bir söyleyemem deyip geri bırakıyor....Sizce saklamalı mı söylemeli mi?Birde ne zaman söylemeli?Ben henüz erken diyorum ya siz?

Ben söylemezdim sanırım..
Ya da söylersem, hiç saklamadan söylerim.
Arası olmazdı..
Şu an adam onun, ilişki yaşadığına değil, ona yalan söylediğine takılır.
Yani ben olsam,vay demek bana yalan söyledin diyerek kızardım..
Söylerse kaybeder, söylemezse ilelebet kendiyle Allah arasında bir sır olarak kalır.
Ha, vebali var mı? Var tabi. Adamı kandırıyor sonuçta..
Zor bir karar, iki ucu .. değnek..

Ben söylemezdim sanırım..
Ya da söylersem, hiç saklamadan söylerim.
Arası olmazdı..
Şu an adam onun, ilişki yaşadığına değil, ona yalan söylediğine takılır.
Yani ben olsam,vay demek bana yalan söyledin diyerek kızardım..
Söylerse kaybeder, söylemezse ilelebet kendiyle Allah arasında bir sır olarak kalır.
Ha, vebali var mı? Var tabi. Adamı kandırıyor sonuçta..
Zor bir karar, iki ucu .. değnek..

Söylememek işine geliyor.Aslında dediğin mantıklı.Bir kere yalan söylemiş zaten.Dediğin gibi adam ilişki yaşadığına değil,yalana takılır.Belkide o yüzden terkeder daha kötü olur.Gerçekten karışık ve zor bir durum.

Yeni tanışsalarda söylesin derdim.
Kabul edecekse öyle etsin.
Ama şimdi nişanlanma devresine gelmişse söylemesin.
Karşı tarafın güvenini yıkarsa daha kötü olur diye düşünüyorum ben.

Ama birde şu var evlendiklerinde zaten anlamayacak mı adam? :26:

Son düzenleme:
Kızlar sizlere acil bir sorum var.Çok yakın arkadaşım seneye yazın nişanlanacak.Üniversite 3.sınıfa gittiği için ailesi izin vermiyormuş bu yüzden mezun olduktan sonra nişanlanacak.Erkek arkadaşı bana anlattığı kadarıyla düzgün birisi.Gece hayatı olmayan birisiymiş.Erkek arkadaşını tanımadığım için sadece bu kadarını biliyorum.Malum konumuz insanlar evlenmeden önce ilişkilerini açık açık konuşurlar.Kız arkadaşımda daha önce 1 kere cinsel ilişkide bulunmuş.Bana daha önce bu konuyu üstü kapalı konuştuklarını,erkek arkadaşının daha önce cinsel ilişkide bulunmadığını söyledi.Kendide o an bende ilişkide bulunmadım demiş.İşler ciddiye binince bana sordu söylemelimiyim yoksa saklamalımıyım diye.Hatta ameliyat felan olmak istediğini söyledi.Çünkü gerçeği söylemek istemiyormuş.Onun gözünden düşmekten,terkedilmekten korkuyormuş.Bende söylemelisin ilerde öğrenirse daha kötü olur,çiftler arasında gizli saklı olmaz dedim.Sizce ne yapmalı?Doğruyu söylerse erkek arkadaşının onu bırakacağını söylüyor.Birde ben bunları konuşmak için erken olduğunu düşünüyorum çünkü adamın bir gün başka birine aşık olup gitmeyeceği ne malum?Fakat kız bir türlü karar veremiyor bir söyleyeceğim deyip telefonu eline alıyor,bir söyleyemem deyip geri bırakıyor....Sizce saklamalı mı söylemeli mi?Birde ne zaman söylemeli?Ben henüz erken diyorum ya siz?

Madem evlenecekler aralarında sır kalmamalı, evleneceği kişi ileride bir gün öğrendiğinde iş daha çok içinden çıkılmaz hal alabilir. Hem herşeyden önce vicdanına sorsun sevdiği kişiyi kandırabilecek mi? bunu yaparken pişmanlık duymayacak mı? ya da kendi başına gelse sevdiği onu kandırsaydı bunu kaldırabilir miydi?

Geçmişinde kim ne yaşadıysa herkesin kendi tercihi buna kimse bir şey diyemez ama bu gününde de geçmişinin sorumluluğunu almalı, sonuçta herkes istekleri doğrultusunda bugüne ulaşıyor.

Benim ona tavsiyem madem ciddiler nişanlanmadan her şeyini anlatsın ve kararı sevgilisine bıraksın ya sevgilisi kabullenir devam ederler yada yollarını ayırırlar. Sonuçta arkadaşın nasıl kendi hür iradesiyle hayatını çizip bu noktaya getirdiyse aynı söz hakkı sevgilisi içinde geçerli.

canım bu herkesin basına gelebilecek bir şey bir ayet vardı internette görmüştüm.Allah ve kul arasında olan bir durum bu ve ben bu tür ameliyatların Allah'ın kullarına sağladığı bir kolaylık olarak görüyorum.İstemeden bu duruma gelen insanlar var,tecavüze ugrayanlar ya da aşkına kanıp yapanlar.bir çıkar yol diye düşünüyorum.Bence söylemesin.Hem zaten olacağı varsa olur ve bir ayet daha vardır ki zina yapan zina edenle evlenecek... Erkeğinde ondan saklamadığı ne malum? ameliyat olsun söylerse basta kabul eder sonra defalarca yüzüne vurur.

İlişkinin üstünden baya zaman geçtikten snra ve ciddiyet üzerinde knşulmaya başlandığı zamanlarda ama daha ciddi bi adım atılmadan önce söylenmesi gerekir bunun. yoksa düğün bittiğinde gece herşey zaten ortaya çıkar o gecenin berbat olmasını istemez herhalde arkadaşın . Ve yani bir yalan üzerine evlilik kurulmuş olur bu çok kötü . insan karşısındakinin kendisini bütün doğrularıyla bilmesini evlenecekse öyle evlenmesini ister ... Bence biran önce söylemeli .

söylemesin. hayatını yalan üzerine kursun. ömrü boyunca ilişkisini bir yalanın ayakta tuttuğunu bilerek yaşasın. asla kendi olamasın. ya karşımıza eski sevgilim çıkar da sevgilim bir gün gerçekleri öğrenir mi diye ömrü boyunca diken üstünde olsun. sevdiği insanı kandırsın, ona yalan söylesin. zaten böyle büyük bir yalan söyledikten sonra küçük yalanların da önemi olmasın.........

senin ona ve arkadaşının kendisine ve sevgilisine layık gördüğü şey bu mu???

Mesele kadin olunca ne kadar buyuyor degil mi? Kadin yapinca dunyanin sonu gibi ozurlenmis filan. Ama o cok namusa duskun erkek milleti sayisiz kez yapiyor boburlenerek. Halbuki dinen kadinada erkege de gunah Allah adil yapmsyin demid cinsiyet ayirmamiskrn biz kullara ne oluyor ki kiz yapinca tu kaka erkek yapinca erkektir yapsr anlayisindayiz. B u toplum boyle iki yuzlu olmaya devam ettigi surece hwyir arkadasiniz soylemesin ameliyat filan gizler. Zina sonucta Allah ile kul arasinda pisman olmussa insallah affolur baskalarina laf dusmez.

başta hata yapmış aslında insan yaşadığı şeylerin arkasında durmalıdır bence. Benim hayat felsefem bunu götürür. Yani yanlış ya da doğru sonuçta benim yanlışım o adam eğer beni o yanlışımla kabul edemeyecekse ilerde de benim başka hatalara düşmeyeceğimin garantisi yok insanım sonuçta. O da insan... Evlilik birliktelik böyle birşey iyi günde kötü günde diyerek yola çıkıyorsun. Bazen herşey süt liman bazen fırtına kıyamet ama eğer arada güven varsa her koşulda herşey aşılıyor o yüzden ben baştan itibaren kartların açık oynanmasından yanayım. He başta söylememiş bundan sonra eğer evlenmeyi düşünüyorsa asla saklamamalı. Sonuçta saklayabilir ama vicdanı varsa o vicdan onunla bir ömür yaşayacak. Yaşayabilecekse vicdanı rahat ne mutlu söylemesin ve hayatına devam etsin. Ama bence söylemesi ve adamı izlemesi lazım bakalım onunla buna rağmen kalacak mı ? ( Dediniz ya adam için çok önemli ) yabi kendi duvarlarınıkıracak kadar seviyor mu bunu görecek yoksa bu bu kadar mı mühiö bir olaymış sevmediği ama sırf kimseyle birlikte olmamış birisiyle evlenecek mi ? söylesin ve görsün derim hayatı için büyük bir kumar ama kazanırsa sonu çok ferah kaybederse de aslında çok şey kazanmış olacak ... düşünürse anlar...:34:

Back
X