Sevgilme geçmişi anlatamıyorum

Pridee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2012
231
137
83
31
Bi senedir birlikteyiz. Şu an evlenme teklifi aldım seneye evliliği de düşünüyoruz.
Ve ben çok seviyorum onu kaybetmek istemiyorum.
Ondan önce 5 yıllık ilişkimden ayrıldım. Tabiiki bazı durumlar yaşandı. Cinsel birliktelik değilde diğerleri işte siz anladınız. Çok kere kapalı ortamda bulundum. Yeni sevgilime Bunun vicdan muhasebesini yaparken bir anda söyleme gereğinde bulundum o bana sormadı. Anlattım çok kötü oldu ağladı görmek istemiyorum seni dedi. Sonra onu kaybetmemek için tekrar yalana başvurup hatta yeminler edip :(( sadece bi kere oldu ve senin düşündüğün tarzda açıklıkta birşey değildi dedim.
Anlatırsam onu kaybedicem. Anlatmazsam vicdanım susmuyor. Beni yargılamanızı istemiyorum. Sadece bir fikir. İnanın kafayı sıyırmak üzereyim.

Bi senedir birlikteyiz. Şu an evlenme teklifi aldım seneye evliliği de düşünüyoruz.
Ondan önce 5 yıllık ilişkimden ayrıldım. Tabiiki bazı durumlar yaşandı. Cinsel birliktelik değilde diğerleri işte siz anladınız. Çok kere kapalı ortamda bulundum. Yeni sevgilime Bunun vicdan muhasebesini yaparken bir anda söyleme gereğinde bulundum o bana sormadı. Anlattım çok kötü oldu ağladı görmek istemiyorum seni dedi. Sonra onu kaybetmemek için tekrar yalana başvurup hatta yeminler edip :KK43:( sadece bi kere oldu ve senin düşündüğün tarzda açıklıkta birşey değildi dedim.
Anlatırsam onu kaybedicem. Anlatmazsam vicdanım susmuyor. Beni yargılamanızı istemiyorum. Sadece bir fikir. İnanın kafayı sıyırmak üzereyim.

ah yani kendiniz kaşınmışsınız.
adam sormamış etmemiş ne diye kendi geçmişinizi kurcalattınız ki?
elbet gizli kalmasın ama adam size sormadıysa ve bu durum sizi yalana itecekse ne gerek var..
ayrıca madem söylediniz yemizler etmeden açık açık anlatsaydınız. en azından dürüst olduğunuzu düşünürdü.
ama şimdi yemin ettiklerinizin yalan olduğunu söylerseniz tüm güveni gider size karşı.
ki bence gitmeli de...

Ondan önce 5 yıllık ilişkimden ayrıldım. Tabiiki bazı durumlar yaşandı. Cinsel birliktelik değilde diğerleri işte siz anladınız. Çok kere kapalı ortamda bulundum. Yeni sevgilime Bunun vicdan muhasebesini yaparken bir anda söyleme gereğinde bulundum o bana sormadı. Anlattım çok kötü oldu ağladı görmek istemiyorum seni dedi. Sonra onu kaybetmemek için tekrar yalana başvurup hatta yeminler edip :KK43:( sadece bi kere oldu ve senin düşündüğün tarzda açıklıkta birşey değildi dedim.
Canim anlatma. Sen yeni bir yola cikmissin. Bunu o insanla sevgiliyken, aldatmak amaçlıda yapmamissin.
Geçmiş geçmişte kalsın. Sen yoluna bak. Bundan sonra kendine dikkat et.
Rabbim mutluluklar versin inşallah.

Sormadiysa neden anlattin ki? Madem anlattin sonra niye geri adım attın? Onunla yakınlık dereceniz nasıl? O böyle şeylere çok uzaksa ve senin geçmişini kaldiramayacaksa ilerde sıkıntı olur gibi.

saçmalamışsınız, birisi gelse bana eski sevgilin varmıydı neler yaşadın diye sorsa sana ne der kaçarım , ve kimse de bana bunu sormazsa durup dururken de anlatmam..

şu vicdan meselesini bir türlü anlamıyorm ya, vicdanım rahat etmiyor ne demek, onla beraberken mi yaptın , aldattın mı, onu salak yerine mi koydun..Bu ne ya, kimse geçmişi için kimseye hesap vermek zorunda değil

Sevgiliniz eski sevgilileriyle bu tarz ilişkiler yaşamamışsa ona anlatmalısınız, ki yaşamamış sanırım, bir kere söylediğinizde keşke yemin etmeseydiniz. Yalan söylemeseydiniz çünkü ilerde öğrenirse her şeyi başınıza kakabilir. Doğrusunu anlatın gitsin vicdanınızın mahkemesinden kurtulursunuz kendi kendinizin yargıcı olmayı bırakın bence.

ah be canım anlatmasaydın keşke.. ama bazı erkeklerde takıntılı uzun ilişkm oldu dince şüpheyle yaklaşıyorlar

hayır neden anlatıyorsunuz kı onu anlamadım
ona ne
bırlıktelık bıle olmamıs nıye yanı bu ısrar?

Ben olsam anlatmazdım. Valla hiçbir erkek bilmeyi haketmiyor bana göre. Çünkü öğrenenlerin birçoğu seni geçmişinle yargılıyor, her sorunda üste çıkmak için koz olarak kullanıyor. Onlar önce kendi yedikleri haltlara baksınlar bir zahmet.
Hepsi olmasa da birçoğu evlenmeden önce en az 1 kere de olsa ilişkiye girmek için ölürler resmen, ama evlenilecek kıza geldi mi el değmemiş olsun isterler. Valla birçoğu böyleyken, olmayanları ayırt etmek de bir o kadar zor olacağı için, garanti olsun diye ağzımı açmazdım ben. Az kendinizi düşünün, akıllı olun ya, siz kapattınız o defteri zaten ne diye açıyorsunuz ki şimdi?
Valla kızan bana kızsın umrumda değil, destekliyorum saklayanları. Saygılar. :KK52:
Edit: Ya bir de ne hakla soruyor ki, ona ne geçmişte kimle naptığından? Sen onun kimle naptığını merak edip de kurcalıyor musun? Ya bu erkeklere gıcık oluyorum artık. Oldu olacak gel psikoloğa gidelim, çocukluğuma inelim de sen de rahat et ben de derdim.

Dürüst olun ve açıklayın.Kaybetmemek için tekrar yalana başvurmuşsunuz.Bir kez daha kaybetmeyi göze almışsınız siz.
Herşeyi anlatın ve kararını kendi versin.Siz de davranışlarınızla onu gerçekten sevdiğinizi ve pişman olduğunuzu ona anlatın.
Gerekirse zaman verin evliliği bir yıl erteleyin.Onu da anlamaya çalışın. Size de böyle birşey yapılsa siz de aynı tepkiyi verirdiniz belki.Belki daha kötüsünü verirdiniz.Evlenmeyi düşündüğünüz insanla empati kurmak size doğru yolu gösterecektir.Herkes karışısında dürüst birini görmeyi hak eder.

Yapılabilecek en buyuk hata gecmisten bahsetmek. Olmuş bitmiş kimseyi ilgilendirmez. Karşıdaki bâkire degilse hic birsey bilmeye Hakkı yok diye dusunuyorum.

Vicdan muhasebeni kendi kendine yapsaydın ya ne diye anlatıyorsun?
Ayrıca o anda sana doğru gelen şeyi yaşadın diye niye bu kadar pişman oluyorsun? Sonuçta ölüm kalım meselesi değil. İnsanların fikirleri zamanla değişir.

Adamı aldatmış gibi niye strese girdin ki? Şimdi evlenseniz bile her kavgada konuyu buna getirir artık.

saklamak zorundayız yani napalım anlatmamak en doğrusu. sonuçta kimse bişiler yaşarken ayrılcam diye yaşamıyor.. biteceğini bilsek yaşamayız... ama hayat işte bitiyor bazıları.. burda kmsenin suçu yok ... erkektir anlayış göstersede illaki birgün kafana kakar asla güvenmemek lazım....

Neden anlattığımı söylliyim. O bana sormadı belki ama resmen psikolojik baskı uyguladı. Senin gibi bi kızla olduğum için mutluyum ilkin olucam falan. Sormuyo ama dolaylı yoldan soruyo. Bakireyim. Ama yaşanmışlıklar var

laf çarpıyo insanda vizdanen rahatsız oluyor. bnde yaşadım aynıısnı ama anlatmadım. anlatamazdım yanii gerek yok... ama insan ilkin olucam sözünden sonra durup bi düşünüyo pişmnlıkta diilde farklı bişi :(

Back
X