Bisküvi - Kurabiye Tarifi Sevimli Aşk Kurabiyelerim :)

BibLoSuRat

herşeygüzelolucak ♥
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2010
3.443
6
108
İstanbul
Yapımı çok kolay zamanınızı harcayan kısmı şekil vermek buda en eglenceli kısmı.Bisküvi kıvamında tatlı bi lezzet :)

Surat şeklindeki kurabiyeler için: Küçük bir çaybardagıyla kakaolu hamuru kesin ,daha sonra yarıya bölüp aralardan üçgenler kesip saç şekline getirin.Büyük çay bardagıyla beyaz hamuru kesin saçı üstüne yapıştırın.
kız bebek tokası için:kalp şeklinde ufak kalıplardan iki tane yapın uçuca birleştirin.Kalıbınız yoksa bıçakla ikitane üçgen yapıp birleştirin.

150 gr. oda ısısında tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 tane yumurta
Aldığı kadar un
2 Çorba kaşığı kakao

1 yumurtanın beyazı dışındaki bütün sıvı malzemeleri iyice karıştırın sonra diğer kuru malzemeleri ekleyin.Daha sonra karışımı 2 ye ayırın. Yarısına kakoyu ekleyıp yıne kulak memesı kıvamında hamur yapın.
Bundan sonrası sizin zevkinize ve el emeginize kalmış.
Kolay gelsin afiyet olsun! :)

Eklentiler

• $16072012(001).webp
    50,3 KB · Görüntüleme: 79
çoook güzel olmuşlar ellerine sağlık ben de en kısa sürede deniycem canım teşekkür ederiz bizimle paylaştığın için

ellerine sağlıkk ne güzel görünüyorlar

keşke ben de sevgilimin doğum gününde yanında olabilsem de ben de yapabilsem böyle şeyler

evet öyle yapcam canım, kurabiyelerin sertlik durumu nasıl oluyor peki? yani ben kargoya verdikten 1 gün sonra ulaşcak eline, hatta belki 2 gün sonra.. o zamana kadar dayanabilir mi bayatlamadan?

evet öyle yapcam canım, kurabiyelerin sertlik durumu nasıl oluyor peki? yani ben kargoya verdikten 1 gün sonra ulaşcak eline, hatta belki 2 gün sonra.. o zamana kadar dayanabilir mi bayatlamadan?

sorun olmaz canmm 2 gün sonra yedim gayet yenebilcek halde tazeydi

Az önce öğrendiğim capucinonun yanında ne yesem diye bakıyodum bunu buldum yapmayı çok istiyorum deniycem ellerinize sağlık paylaşım için teşekkürler..

Pişirme süresi ve ısısı hakkında da bilgi verirsen sevinirim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…