Bisküvi - Kurabiye Tarifi Sevimli Aşk Kurabiyelerim :)

BibLoSuRat

herşeygüzelolucak ♥
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2010
3.443
6
108
İstanbul
Yapımı çok kolay zamanınızı harcayan kısmı şekil vermek buda en eglenceli kısmı.Bisküvi kıvamında tatlı bi lezzet :)

Surat şeklindeki kurabiyeler için: Küçük bir çaybardagıyla kakaolu hamuru kesin ,daha sonra yarıya bölüp aralardan üçgenler kesip saç şekline getirin.Büyük çay bardagıyla beyaz hamuru kesin saçı üstüne yapıştırın.
kız bebek tokası için:kalp şeklinde ufak kalıplardan iki tane yapın uçuca birleştirin.Kalıbınız yoksa bıçakla ikitane üçgen yapıp birleştirin.

150 gr. oda ısısında tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 tane yumurta
Aldığı kadar un
2 Çorba kaşığı kakao

1 yumurtanın beyazı dışındaki bütün sıvı malzemeleri iyice karıştırın sonra diğer kuru malzemeleri ekleyin.Daha sonra karışımı 2 ye ayırın. Yarısına kakoyu ekleyıp yıne kulak memesı kıvamında hamur yapın.
Bundan sonrası sizin zevkinize ve el emeginize kalmış.
Kolay gelsin afiyet olsun! :)

Eklentiler

• $16072012(001).webp
    $16072012(001).webp
    50,3 KB · Görüntüleme: 79
çoook güzel olmuşlar ellerine sağlık ben de en kısa sürede deniycem canım teşekkür ederiz bizimle paylaştığın için :16:

ellerine sağlıkk ne güzel görünüyorlar :9:

keşke ben de sevgilimin doğum gününde yanında olabilsem de ben de yapabilsem böyle şeyler :(

evet öyle yapcam canım, kurabiyelerin sertlik durumu nasıl oluyor peki? yani ben kargoya verdikten 1 gün sonra ulaşcak eline, hatta belki 2 gün sonra.. o zamana kadar dayanabilir mi bayatlamadan?

evet öyle yapcam canım, kurabiyelerin sertlik durumu nasıl oluyor peki? yani ben kargoya verdikten 1 gün sonra ulaşcak eline, hatta belki 2 gün sonra.. o zamana kadar dayanabilir mi bayatlamadan?

sorun olmaz canmm 2 gün sonra yedim gayet yenebilcek halde tazeydi:16:

Az önce öğrendiğim capucinonun yanında ne yesem diye bakıyodum bunu buldum yapmayı çok istiyorum deniycem ellerinize sağlık paylaşım için teşekkürler..

Pişirme süresi ve ısısı hakkında da bilgi verirsen sevinirim...

Back
X