sevmeden evlenip mutlu olan varmı???

• Konu Sahibi Konu Sahibi nerisa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
mutlu olmak ıstersen onunde 2 secenek var sec bırını ve sonuclarınıda goze al.aşk mı mantık mı?

nerden başliycagımı bilmiyorum ama ben çok hatalıyım... 1 ay kadar önce biten 8 aylık bi ilişkim vardı ailem ve çevremdeki hiç kimse onaylanamıyodu. 2 ay önce komuşumuz kuzeninin benden hoşlandıgını söylemişti.. benimde kafam karıştı...komşumuzun kuzenide ögretmen çok sosyal ve çevresi tarafından çok sevilen bi kişi. Aklım belki bu yüzden karıştı Bunu ögrendikten sonra ben çıktıgım kşiyle ilgilenmemeye başladım o ne söylerse tam tersini yapar oldum ve 1 ay önce ilişkimiz bitti.. İlk günler hiç üzülmüyodum... Ta ki komşumuzun kuzeniyle çıkmaya başlayana kadar... Şuan onunla çıkıyorum.. ama her gece sabahlara kadar digeri için aglıyorum çünkü ben onu çok özlüyorm... Bazen yolda yürürken burnuma kokusu geliyo sagıma soluma bakıyorum ama o yok... komşumun kuzeni gerçekten çok iyi biri herkesin istedigi hayal ettigi gibi bi erkek arkadaş sürekli bana sürprizler yapıyo yanıma çiçek almadan gelmiyo vs. vs Ama benim aklım digerinde digerinede dönmem imkansız gibi çünkü ailem iistemiyo onu ve komşumun kuzeniyle çıktıgımı biiyolar..Anliycagınız doluya koysam olmuyo boşa koysam dolmuyo lütfen bana yardım edin çıkar bi yol gösterinsenağlamasenağlamasenağlama

Zamanın birinde bir kasabada çok güzel bir kız yaşarmış. Bu kız o kadar güzelmiş ki, güzelliği çok uzak yerlere bile duyulmuş. Herkes onunla evlenmek istiyormuş. Bu genç ve güzel kız ise kimseleri beğenmiyormuş. Kasabada yaşayan bir genç kıza âşık olmuş ve ailesinden istemiş. Tabii kız teklifi kabul etmemiş. Aradan uzun yıllar geçmiş, kızı isteyen delikanlı kasabadan ayrılarak kendine bir hayat kurmuş, evlenip çoluk çocuğa karışmış.

Bir gün yolu bir zamanlar yaşadığı kasabaya düşmüş. Döner dönmezde ilk işi vaktinde isteyip de alamadığı o dünya güzeli kızı sormak olmuş. Yaşlı bir adam, önünde gül bahçesi olan bir evi göstererek kızın evlendiğini söylemiş. Genç, bu dünya güzeli kızla evlenen kişiyi merak etmiş. Ertesi gün evin etrafında gezinirken çirkin bir adamın evden çıktığını görmüş. Adam gittikten sonra kızın yanına vararak kendisini tanıtıp niçin böyle çirkin biriyle evlendiğini sormuş.

Kız da ona arkasındaki gül bahçesinden en güzel gülü koparıp getirirse cevabını vereceğini, yalnız bir şartının olduğunu, bahçede ilerlerken geriye dönmemesi gerektiğini söylemiş. Adam da bunun üzerine yüzlerce güzel gülün olduğu bahçede ilerlemeye başlamış. Birden çok güzel bir sarı gül görmüş. Tam ona doğru eğilirken biraz ileride kocaman pembe bir gül gözüne çarpmış. Tam ona uzanırken daha ileride muhteşem güzellikte kırmızı bir gül goncası görmüş. Belki ilerde daha güzelini bulurum diye ilerlemiş. Derken bir de bakmış ki bahçenin sonuna gelmiş ve mecburen oradaki bir gülü koparıp kıza getirmiş.Bahçenin en güzel gülünü getirmesini beklerken kız bir de ne görsün; yaprakları solmuş cılız bir gül… Bunun üzerine kız adama dönerek şöyle demiş:

— Bak gördün mü? Her zaman daha iyisini bulmak isterken ömür geçer ve sen en kötüsüne razı olmak zorunda kalırsın. Bu yüzden zamanında elindeki ile yetinebilmeyi öğrenmek gerekir demiş.

-Alıntı-

Neden bilmem yazdıklarınızı okuyunca aklıma bu geldi... İlk beraberliğinizde sizi o anki şartlar tatmin etmemiş, aile çevre onayının olmayışı değil, yeninin cazibesinden etkilenmişsiniz... O etki tepkiye dönüşmüş ve şimdi özlem içindesiniz. "Kör ölmüş, badem gözlü olmuş"...Oysa geçmişe dönseniz muhtemelen aynı kararı verecek, yine şu an beraber olduğunuz kişiyi seçeceksiniz... Üstelik kötü haber, ilerde tartışır veya mutsuz olursanız daima "Eğer eskisinden ayrılmasaydım, başıma bu gelmezdi..." diyeceksiniz... Eskiye devam etseydiniz, onunla mutsuz olsaydınız da "Gül gibi adam peşimden koştu, keşke bunu bırakıp ona gitseydim"... diyeceksiniz. Zira insanoğlu hep elinde olmayana özlem duyar, sarışın esmer, esmer sarışın, zayıf biraz daha kilolu, kilolu biraz daha zayıf olmak ister, ister de ister... Elindekinin sonraları özlem duyabileceği bir varlık olduğunu algıladığında çoktan şansını denemek için yeni yollara girmiştir... Bazen sevinir attığı adımlar için, bazen de pişman olur, işte buna kader diyoruz ve yaşayıp görmekten başka şans yok, sonucu bilemiyoruz... :delphin:

Siz sakin bir köşeye çekilin, geçmişte kalan ilişkinizi anımsayın. Şu an yaşadığının üzüntü gerçekten o kişiye duyduğunuz özlemden mi, yoksa çevrenizin tasvip etmemesi ve onu kaybetmiş olmanız nedeniyle "oyuncağı elinden alınan çocuk sendromu" mu karar verin... Küçük bir ipucu benden, ayrıldıktan sonra 1 ay boyunca hiç üzülmemişsiniz... şakkıdı

ben bir şey soracaaam. sempatiksalakcinni

evlilik neresinde bu işlerin, kendi kendine gelin güvey oluyorsun gibi sanki.

ya ben napim bacım 11 yıllık ilişkim bitti :( gelde başkasını sev bundan sonra...sana gelince senin hissettiklerinin aşk sevgi olduğunu hiç sanmıyorum..gerçekten sevseydin başkasını gözün gerçekten görmezdi....ayrıca neyi dert ediyosun komşunun kuzeniyle evlimisin ki? değilsin...haa evlenme gibi düşüncen varsa sadece zamana bırak....olursa olur olmassa olmaz...herkes allah hayırlısını nasip etsin...

ben bir şey soracaaam. sempatiksalakcinni

evlilik neresinde bu işlerin, kendi kendine gelin güvey oluyorsun gibi sanki.

aynen onunla çıktım şimdi bununla çıkıyorum. ama ağlıyorum diyorsun.... sen evlenmek için görücü usulü ile görüştün demi evlenecem diyorsun..

her çıktğınla evlilik düşünyorsan bunda bir sorun var. ooo ben her çıktığımla evlenmeyi düşünseydim 7 kocalı hürbüz olurdum sanırım ... _tabi görücü usulü ile tanıştıklarımdan bahsediyorum_
.. senin kafandaki evlenebileceğin eş adayında bulunan özellikler ne ? ilk önce bunları değerlendir. sonra aşk mı mantık evliliğimi onu düşün?

ilk önce tanırsın sonra dersin işde hayatımı birlşetireceğim kişi sonra evlenirsin..

Yoksa aşk sadece bir duygu patlaması zemuszemus:kedi:
:asigim:ŞenizŞenizherkes sevdiği ile evlenebilse. Ama buda imkansız..

elinde sürekli çicekle gelen bir erkek çok ama çok çapkındır. sana sadece hissettiğimi söyleyim..

hem çok yapmacık bana göre... ben kızardım sanırım. çiçek yerine şunları getirebilir; cips ,çikolata , pasta getirse daha makbule geçer .. şöyle güzel bir simit ve çay yanında peynir..
özel günlerde çiçek isterim ben... her günüm de aynı şeyleri yapıyorsa bunun bir anlamı yoktur benim için..
çok açım sanırım ama ben yemek tarafındayım. hediyeleri özel günlerde getirsin D:

Alışkanlık canım... Başka birşey değil...
Ayrılalı çok zaman olmadan diğeriyle başlamışsın sanırım,
Ondan olsa gerek. Zamanla eskisini unutacağına inanıyorum.
Bu arada onun senin şu an biriyle birlikte olduğundan haberi var mı çok merak ettim.bilmiyorumkismile

Midyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak diye buna denir.
Madem eski sevgilini seviyordun niye ayrıldın bi arkadasın da dediği gibi yeninin cazibesi o kadar
bende yaşamıştım buna benzer bir durumu ve ikisini de bir kenara bırakıp başka biriyle belli bir zaman sonra yola cıktım üstelik teyzemlerin komsusuyla 1,5 yıl flört edip evlendik
kısacası eger şu en ki sevgilini sevmiyorsan boş yere oyalama yazık
eskiye dönme ihtimalin yoksa da bir süre kafanı dinle yenisine bereket de sonra

Şu ana kadar tanık olduğum bir çok olayın sonucu şudur: Aile istemiyorsa, mutlaka bir sebebi vardır. Aşk gözü kör eder amabunu ilerde anlayacaksınız. Deli gibi severek evlenen ama şuan boşanma aşamasında olan yada boşanmayı düşünen bir çok çift tanıyorum...

aileler geleceği bizlerden daha iyi görüyorlar. buna şahit oldum. eğer zamanında babamı dinleseydim daha az üzülecektim! bu husus önemli bnce.

konu açılalı uzun zaman olmuş ama merak ettim konuyu açan arkadaş aşk mı dedi mantık mı?

Back
X