Sevmek, En çok Kiyamamaktir!

kibela24

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2007
6.205
47
683
45
Ağrı
SEVMEK, EN ÇOK KIYAMAMAKTIR!

Kim en çok severse bizi, o bize en kıyamayandır, çünkü sevmek, kıyamamaktır. En çok kim kıyamaz bize?
Eşimiz mi, çocuğumuz mu, sevgilimiz mi, en büyük aşkımız mı, kardeşimiz mi, eşimiz dostumuz, arkadaşımız mı?
HAYIR!
Koskoca bir hayır işte! Bize en çok annelerimiz kıyamaz! Çünkü en çok onlar sever bizi.
Sanat aşkla doludur, en büyük eserler aşkla yazılmıştır, yapılmıştır, bu doğru. Ama aşk öldürür de çoğu zaman, hasta da eder, ser-sefil de eder, ama "anne" sevgisi yaşatır.
O dünyanın en lezzetli, en uygun sıcaklıktaki, en sevgi dolu besinini "ana sütünü" verdiği gibi verir sevgisini, kendiliğinden, yumuşacık, hiç karşılık beklemeden.
Anne yavrusuna hiç kıyamadığı gibi, hiç kırılmaz da ona, yine kıyamadığından, o üzülmesin diye kırılmaz. Bir de, yüreği o kadar yumuşak, o kadar yumuşaktır ki, ondan kırılmaz.
Annenin hiçbir beklentisi yoktur yavrusundan, hiçbir talebi de yoktur. Kolay kolay belli etmez , derdini, kederini, hastalığını, isteklerini.
Sanki bir tek "sevgi,saygı,ilgi" bekler gibi gelse de, ondan bile vazgeçer bazen, çocuğuna yük ve sorun olmamak için.
Size herkes kıyabilir, sizi herkes kırabilir, en sevdiğiniz, aşkından deliye dönüp, uğruna ömrünü verdiğiniz, anadan babadan tatlı dediğiniz yar, elinizdekini avucunuzdakini yollarına serdiğiniz evlatlarınız.. Ama anne.. Anne hiç kıyamaz yavrusuna, çünkü en çok o sever.. Bir gün ikinci plana düşeceğini, hatta unutulacağını bile bile, hiç esirgemeden, hiç kısıtlamadan, hiçbir şart koşmadan ırmaklar gibi akıtır sevgisini.
Çünkü o annedir!
Bu özellik yalnız annelere verilmiştir. O her şeye bunun için katlanır, o her şeyi yüze vurmayışı, o pek çok şeyi görmezden gelişi, o şahane suskunluğu bu yüzdendir.
Herkes için en büyük temennim; "anne" sevgisi gibi,"kıyamayan" sevgiler…

Allahım yanına aldığı annelerin mekanını cennet etsin.:çok üzgünüm:
Bizim yanımızdaki annelerimizi başımızdan eksik etmesin inşallah!:nazar:

hiç bi sevgiyle kıyaslanmaz anne sevgisi
sartsız ,beklentisiz
Allahın bi lütfu tüm evlatlara
bi anne tarafından sevilmek.

çok doğru hiçbir anne evladına kıyamaz bunu anne olunca çok daha ii anladım anneciğim senide 6 aydır göremiyorum çok ama çok özledim....senağlama

Kibela ilk satırı okur okumaz annem dedim...
Annem...
Emeğin için teşekkürler...
Çok güzel bir yazı...

rabbım kımseye evlat acısı ve anne acısı yaşatmasın

rabbım annelerımızın yaşarken kıymetını bılenlerden eylesınn

canım çok güzel ve anlamlı bi yazı daha anne olmadım ama annem dünyadaki en değerli varlığım benim allah onları başımızdan eksik etmesin:nazar:

Duygularını ne güzel yazıya dökmüşsün canım benim saol paylaştığın için gerçekten ANA gibi hiç kimse karşılıksız koşulsuz sevmiyo annelerimizin kıymetini yaşarken bilelim öldükten sonra deil

bugunlerde tv annelerını olduren olaylardan sonra boyle yazılar okumak cok guzelll

annelerımızın kıymetını bılelımm

ilk cümleyi okudum annem dedim bende
annemm canım annem
kırılsada bana yinede kıyamaz kızsada geçer hemen kızgınlığı üzsemde onuu hatırlamaz
bütün anneler böyle sanırım
off bile denmemesii gerektiği belirtilmişş tek varlık anaa

haklısın canım
ask mı ustun şevkat mı derler

cavap şevkattır

aşk karşılık bekler şevkat beklemez

annelerımız bızı buyuk bır şevkatle sever

ANNE mi anne annem icin dunyayi delerim be o benim herseyim
ona bi sey olsun hemen kosarim
hastalandigi duydugum anda deli olur aglarim ne yapcami bulmaya calisirim
annem torununa bile bize verdi sevgiyi veriyor belki daha fazlasini bile
su an oglum annemlerde annemin bitanecik torunu benim oglum
allahim annemi basimdan eksik etme nolur yarabbim
o benim herseyimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

kibela çok güzel bir paylaşım yüreğine sağlık,dünyanın en kutsal insanı annelerimize ne yapsak azdır.ben de gurbetteyim çok özlüyorum onları onlar üzülmesin yeterkia.s.

sabah sabah yazı dağıttı beni...........
pek bişey yazamıcam sanırımm..
canım annemm hiç kıyamazz bizee her şartta her koşulda
parçalar kendinii...bizi kapıda geçirirken o güzel yüzü hemen hüzünlenir..
sarılıır sarılırr öperrr :(((
rabbim herşeyin hayırlısını versinn onları başımızdan eksik etmesinn...

yani sabah sabah okudum şuan tüylerim diken diken oldu...ana gibisi varmı bu dünyada..allah bütün annelere uzun ömürler versin..bu dünyadan göçen annelerinde mekanı cennet olsun..paylaşımın için çok teşekkürler arkadaşım..

sevgiler...

SEVMEK, EN ÇOK KIYAMAMAKTIR!

Kim en çok severse bizi, o bize en kıyamayandır, çünkü sevmek, kıyamamaktır. En çok kim kıyamaz bize?
Eşimiz mi, çocuğumuz mu, sevgilimiz mi, en büyük aşkımız mı, kardeşimiz mi, eşimiz dostumuz, arkadaşımız mı?
HAYIR!
Koskoca bir hayır işte! Bize en çok annelerimiz kıyamaz! Çünkü en çok onlar sever bizi.
Sanat aşkla doludur, en büyük eserler aşkla yazılmıştır, yapılmıştır, bu doğru. Ama aşk öldürür de çoğu zaman, hasta da eder, ser-sefil de eder, ama "anne" sevgisi yaşatır.
O dünyanın en lezzetli, en uygun sıcaklıktaki, en sevgi dolu besinini "ana sütünü" verdiği gibi verir sevgisini, kendiliğinden, yumuşacık, hiç karşılık beklemeden.
Anne yavrusuna hiç kıyamadığı gibi, hiç kırılmaz da ona, yine kıyamadığından, o üzülmesin diye kırılmaz. Bir de, yüreği o kadar yumuşak, o kadar yumuşaktır ki, ondan kırılmaz.
Annenin hiçbir beklentisi yoktur yavrusundan, hiçbir talebi de yoktur. Kolay kolay belli etmez , derdini, kederini, hastalığını, isteklerini.
Sanki bir tek "sevgi,saygı,ilgi" bekler gibi gelse de, ondan bile vazgeçer bazen, çocuğuna yük ve sorun olmamak için.
Size herkes kıyabilir, sizi herkes kırabilir, en sevdiğiniz, aşkından deliye dönüp, uğruna ömrünü verdiğiniz, anadan babadan tatlı dediğiniz yar, elinizdekini avucunuzdakini yollarına serdiğiniz evlatlarınız.. Ama anne.. Anne hiç kıyamaz yavrusuna, çünkü en çok o sever.. Bir gün ikinci plana düşeceğini, hatta unutulacağını bile bile, hiç esirgemeden, hiç kısıtlamadan, hiçbir şart koşmadan ırmaklar gibi akıtır sevgisini.
Çünkü o annedir!
Bu özellik yalnız annelere verilmiştir. O her şeye bunun için katlanır, o her şeyi yüze vurmayışı, o pek çok şeyi görmezden gelişi, o şahane suskunluğu bu yüzdendir.
Herkes için en büyük temennim; "anne" sevgisi gibi,"kıyamayan" sevgiler…

canım paylaşımın için teşekkürler çok güzel bir yazı.çokta doğru kimse bizi annemiz gibi sevemez koruyamaz.annem seni çoook seviyorum.ben bunu anne olunca çok daha iyi anladım.annemde kaldığım zaman hala eskisi gibi gece kaç kez kalkıp üstümü örtüyor.
azıcık rahatsızlansam o benden çok hasta oluyor, içinin eridiğini hissediyorum.başka kimse böyle sevemez ..........:1hug:

Cok Beyendim Gercekden De Ne Olursa Olsun Annelerimiz Hic Bir Zaman Bize Kiyamaz,allah Annelerimizi Basimizdan Eksik Etmesin.aminnnnnnnnn

Back
X