sevmek? sevilmek?

eSmerimSin

Guru
Kayıtlı Üye
12 Mart 2012
6.569
396
373
Diğer
sevmek mi sevilmek mı daha önemli sizin icin??

tabıkı ıkısıde olursa tadından yenmez ama hangısı daha agır basıyor sızın ıcın?

bu soru bana hep manasız gelmiştir. Sebebi de şu ki;
Ne sevmeden bir ömür geçer aynı adamla yastığa baş konabilir, ne sevilmeden huzur, mutluluk bulunabilir. Daha pek çok örnek verilebilir bunun için ama mutlak ikiside olmalı yoksa zaten yürümüyor işte görüyoruz.:19:

sevildiginde sen mutlu olmazsın karşındakinide hep mutsuz edersn..sadece sen sevdigindede mutlu olmazsın..karşılıklı olursa kuş gibi uçarsınn..ah

bence sevmek önemli ama karşıdakinin seni daha da çok sevmesi en güzeli

ikisi de olmazsa olmaz gibi..
ama sahsim adina su zamana kadar samimi bi sevgiye hic kayitsiz kaldigimi bilmem. o yuzden beni seven adami zamanla sevebilirim gibi hissediyorum..

ama yinede "zamanla sevebilmem" ihtimali uzerine hareket ediyorum. ne sevmeden, ne de sevilmeden olmaz.

Bence ikisi de birbirlerini tamamlayan unsurlar.
Çünkü sevmek de sevilmek de ancak ikisi bir arada olunca güzel oluyor.
Sadece sevip sevilmemek de kötü,
Sadece sevilip sevmemek de kötü..

Bence ikisi de birbirlerini tamamlayan unsurlar.
Çünkü sevmek de sevilmek de ancak ikisi bir arada olunca güzel oluyor.
Sadece sevip sevilmemek de kötü,
Sadece sevilip sevmemek de kötü..

tam da gününde nasılda söyledin sen bunu böyle
hep sevildim hiç sevmedim düşündüm nerede acaba sevdiğim diye
çıkıp geldi işte ömrümün tam orta zamanlarına ama gel gör ki beni sevmedi..
ne doluyum ne boş anlayacağın..

sevmek mi sevilmek mı daha önemli sizin icin??

tabıkı ıkısıde olursa tadından yenmez ama hangısı daha agır basıyor sızın ıcın?

bir birliktelik söz konusu ise elbette iki tarafın da birbirine dair hisleri vardır. sevmek ve sevilmenin ötesinde ben soruyu şu şekilde değerlendirip cevaplandırmak isterim: bir tarafın hisleri sanırım çoğu zaman daha ağır basar, nadiren de iki tarafta aynı yoğunlukta ya da ortalamanın üzerinde bir sevgi vardır ki onun da adı aşk olur sanırım, geri kalanlarında ise hep bir eksiklik duygusu... hangisinin ağır basmasını tercih edersin dersen ikisinin de kendi içinde açmazları var. sizin sevginiz daha yoğun olduğunda belki iliklerinize dek işliyor hisler, belki çoğu insanın tadamadıklarını tadıyorsunuz ama karşı tarafın sevgi eksikliğinden ve tahammülsüzlüğünden ise her zaman bir tarafınız acıyor, hele ki ayrılıklar katlanılmaz bir acıya ve kısa sürede geçmesi mümkün olmayan yaralara neden oluyor.

karşı tarafın hisleri baskın olduğunda bir kadının kendini prenses gibi hissetmesi de kaçınılmaz. sizi sizden çok düşünen, gözünüzün içine bakan biri var, acı yok, büyük kavgalar yok, sizi zorlayan süreçler yok ama tutku da yok... yine de acıdan kaçmak en doğrusu bence bu yüzden sevilmek, sevgiyle gelen katlanmanın, sadakatin, bağlılığın tadına varmak çok güzel.

ama gönül ister ki koşulsuzca sevdiğin tarafından koşulsuzca sevilesin. o zaman işte dünyanın en anlamlı hissi yaşanmış olur...

İkiside birbirini tamamlar bence.
Sevmek çok güzel ama karşı tarafında seni sevmesi bambaşka...

Tartışmasız, karşılıklı olan her şey güzeldir. Eğer ikisinden birini seçecek olursam, bu "sevmek" olur.
Sevildiğimden hiçbir zaman emin olamam, ne yazık ki.

biraz bencilce olacak ama sevilmek diyorum
sevilmeden sevmek çok acıdır bana göre
bunu yaşamak istemezdim

tabi seni seven adama aşıksan daha bir güzel oluyor :16:

İlla birini seçmek gerekiyorsa 'sevilmek' derim.

Beni sevmeyenle işim olmaz.
Gururuma yediremem öyle bir şeyi çünkü.

Bence sevmekkk, ben çok sevildim hemde kıskanılırcasına çok ama sevmeden sevilmek beni ebedi mutluluğa götürmeye yetmedi maalesef..:(

Back
X