- 27 Nisan 2012
- 15.797
- 19.016
- 498
- Konu Sahibi maharetcan
yani genelde sevilirHerkes eşini seviyor mu sanki
sevmeyen sevmeyip de evliliğini sürdüren ya zorundadır ya da cesaretsiz
adama da diyor musunuz sevmiyorum seni diye
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
yani genelde sevilirHerkes eşini seviyor mu sanki
Mesela ?Ben dünyanın en bencil insanı olabilirim herkes de öyle bilir beni ama mutluyum, eşim ailem ve hayvanlar dışında bende kimseyi sevmem, bir iki arkadaşım hariç bu arada, ama geri kalanların da hayatlarında bi zarar değilim sadece faydam da yok, kendi menfaatimi düşünürüm her konuda çümkü neden düşünmiyim
Mesela atıyorum komşum bi işim var çocuğu sana bıraksam bi saatliğine dese bahane bulur reddederim, o bi saati kendi keyfimden daha önemli görmemMesela ?
Peki senin işin düşerse o komşuya ?Mesela atıyorum komşum bi işim var çocuğu sana bıraksam bi saatliğine dese bahane bulur reddederim, o bi saati kendi keyfimden daha önemli görmem
iyide bu kötülük bencillik değil ki.Mesela atıyorum komşum bi işim var çocuğu sana bıraksam bi saatliğine dese bahane bulur reddederim, o bi saati kendi keyfimden daha önemli görmem
Kötülük neresinde? Hayır deme hakkım olan herşey bana tercih olarak sunuluyo demektiriyide bu kötülük bencillik değil ki.
O da reddedebilir, bu da onun tercihi olur kalkıp da vay nasıl reddedersin kötüsün sen diyebilirmiyizPeki senin işin düşerse o komşuya ?
en son ne iyilik yaptınız ?O da reddedebilir, bu da onun tercihi olur kalkıp da vay nasıl reddedersin kötüsün sen diyebilirmiyiz
Dün izmire bağış yaptım hadi çok merak ettiniz diye söyliyimen son ne iyilik yaptınız ?
Yani bizde diyoruz ki, bunlar güzel de iyilik sadece maddi değil.Manevi de olabilir.O insan belki 1 saat mecbur kaldı bırakacağı kimse yok ve çaresiz.Sizin 1 saatlik keyfiniz için ne yapsın kadın ? Daha çocuğunuz doğmamış tam empati yapamamış olabilirsiniz.Ama Manevi iyilikler de güzel.Bir düşünün derim.Dün izmire bağış yaptım hadi çok merak ettiniz diye söyliyim
herkesten nefret ediyorum yalniz kalinca da cok sıkılıyorum diyor ya yildiz tilbe ..kadin hakli ...aci aci aci nefret ediyorsun insanlardan sonra sev sevebilirsen elbetteki dogustan boyle degilsen bu gecici bir donemdir kuzum ama acikcasi ben kimsenin sevgiye layik oldugunu dusunmuyorum ama saygi sart ,mesela bunu okuyan insanlarin cogu tam birini cok sever ondan darbe yer tam deger verir kiymeti bilinmez asik olur evlenir hayati dar ederler vs vs bu ve bunun gibi sebepler a elimizdemi hayir istemsizce seviyorsun ama sevmiyorsam sevmiyorumdur bunu dert etmem bananeArkadaşlar hayatımdaki hiç kimseyi sevmiyorum
Annem ve bebeğim hariç , annemi de bazen sevmediğimi hissediyorum hatta
Herkes bencil ve hazımsız geliyor bana
Kimseye maddi muhtaçlığım yok şükürler olsun
Kimse ile yola çıkılmaz kimseye fedakarlık yapılmaz hissim çok yoğun
Zamanında yaptıklarım da şimdi beni tırmalıyor
Ayrıntılar var çok ama anlatmaya mecalim yok
Herkes kendi derdinde kimse kimseyi umursamıyor , rabbim kimseye muhtaç etmesin , olmamak için elimden geleni yapıyorum , maddimılarak muhtaç da değilim ama insan hayatında bir destek bir paylaşım alanı istiyor, almak vermek bunlar güzel şeyler , hep ver hep ver sonra bunalıma giriyorum , belki de hayatındaki insanlar da beni sevmiyordur ??
Ya da insanlar hep böyle mi??
Bilemedim , bende fikrimi söyledim sadece.Ama umarım Allah sizin gibi bu tarz durumların hesabını yapan insanlarla karşılaştırmaz beni.Ki çocuğuna baktığım zamanlar da oldu, örnek verdim o an keyfim ne isterse evet yada hayır hakkımı kullanırım mecbur görmem yani kendimi
Bence siz iyiliğin tam olarak anlamını bilmiyosunuz. İçimizden gelen şeyler iyiliktir, benim için maddi olan başkaları için maneviyata çoktan dönüşmüştür bile, ki manevi iyilikleri de yarıştırmayalım, içten gelir yaparsın, ama birinin bi isteği üzerine bunu kabul etmek yada etmemek bi tercihtir, ki hepimiz yapmışızdır şimdi bunu açıkça söyledim diye sivrildim ben, mutlaka birilerini bahane bularak red ediyoruz edebiliriz de, ben keyfi diyince tuhaf geldi heraldeYani bizde diyoruz ki, bunlar güzel de iyilik sadece maddi değil.Manevi de olabilir.O insan belki 1 saat mecbur kaldı bırakacağı kimse yok ve çaresiz.Sizin 1 saatlik keyfiniz için ne yapsın kadın ? Daha çocuğunuz doğmamış tam empati yapamamış olabilirsiniz.Ama Manevi iyilikler de güzel.Bir düşünün derim.
Ve bencil olduğum kadar empati yeteneği yüksek bi insan olarak görürüm kendimi, kendim de zor duruma düşüp yardım isteyebilirim ki mutlaka yaşıcam gurbetteyim ve ilk bebeğim ama kimseyi red etti diye iyi kötü olarak adlandıramamYani bizde diyoruz ki, bunlar güzel de iyilik sadece maddi değil.Manevi de olabilir.O insan belki 1 saat mecbur kaldı bırakacağı kimse yok ve çaresiz.Sizin 1 saatlik keyfiniz için ne yapsın kadın ? Daha çocuğunuz doğmamış tam empati yapamamış olabilirsiniz.Ama Manevi iyilikler de güzel.Bir düşünün derim.
UmarımBilemedim , bende fikrimi söyledim sadece.Ama umarım Allah sizin gibi bu tarz durumların hesabını yapan insanlarla karşılaştırmaz beni.