• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevseydi Yaşı Dert Etmezdi ..

gencguzel

Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2012
17
0
16
Adana
Bu soru aslında bir çok insanın başına bela. Hatta sırf yaş farkı yüzünden ayrılan çiftler, başlamayan ilişkiler söz konusu. Peki yaş farkı GERÇEKTEN önemli midir?
Aslında bu kendimize sorduğumuz asıl soru değil. Asıl soru GERÇEKTEN SEVİYOR MU? 'Sevseydi yaş farkını kafasına takmazdı, demek ki gerçek bir aşk değilmiş bizimkisi..' şeklinde düşünen insan sayısının ne kadar fazla olduğunu tahmin bile edemezsiniz. Buna ben de dahilim.
Evet, yaş farkını göz ardı edemezsiniz. Özellikle erkekler, daha çok okul yıllarında, kendilerinden küçük kızlarla beraber olmayı pek tercih etmezler. Çünkü KARİZMALARI bozulur. Arkadaş ortamında sıkıntı yaşarlar. Tabii bu davranışları aslında kızları en çok kıran gerçeği ortaya çıkarır. Ama biz kızların yapabileceği pek bir şey yoktur. PEKİ TAMAM der, köşemize çekiliriz. Ve o köşeden dünyanın en büyük acısını yaşarız. KÜÇÜMSENME. Ağlamak çözüm değidir o zaman. Bunu biliriz ama yapabileceğimiz başka bir şey de yoktur. O an sadece ağlarız. Daha sonra daha güçlü bir şekilde ayağa kalkmak için..
Ben de bir insanın ne zaman olursa olsun, nerede olursa olsun, ve yaş farkı ne kadar fazla olursa olsun seviyorsa hiç bir şeyi ve hiç kimseyi dinlemeyeceğini düşünenlerdenim. Çünkü aşk, sayılarla, şekillerle veya somut kavramlarla ifade edilebilecek bir şey değil. Seven adam, on yaş da küçük olsa sevdiği kızı sahiplenir, onu korur, kimseye de ezdirmez. ADAMIN DİBİ dediğimiz kişiler de bu kişilerin ta kendileridir.

Şöyle bişey var canım. Kız 15 erkek 25 yaşındaysa garipsenir ama kız 25 erkek 35se söz konusu bile olmaz bence tabi. He bide çevre faktörü söz konusu oldğundan bu

konunun sevgiyle alakası yok o ne der bu ne vs vs en nfret ettiğim cümledir. Ama malesef öyle...

Canım o ne der bu ne der durumu değil bence olay, olgunlukla da alakalı, o kadınlar erkeklerden çabuk olgunlaşır aradaki yaş farkını kapatır, erkekler geç yaşlanır falan filan bence çıtır sevdasındaki erkeklerin genellemeleri.

Ben kendimi düşünüyorum, 1-2 yılda bile ne kadar değişmişim, hayata bakış açım, beklentilerim 1-2 yıl öncesine göre bambaşka, arada 10 yaş fark olduğunu senin 25 karşındakinin 35 olduğunu düşünelim 10 yılda hiç mi değişmez bir insan sırf erkek diye, 25 yaşındaki bir kızın olgunluğuna mı sahiptir, elbette senden daha farklı hayat deneyimleri kazanır, karşısına ona ayak uydurabilen bir kadın bekler, o on yılda kendisine farklı birşeyler katamamış bir adamla da senin işin olmasın zaten.

bence yaş farkı sorun olmuyor ve gerçekten seviyorsa yaşı ne erkek nede kadın umursuyor tecrübe ile sabit :)

Evet arada belli bir tecrübe farkı olur sonuçta bu gayat normal bir şey, bunu engelleyemeyiz. Ama benim bahsettiğim şey de 10 yaş kadar büyük bir yaş farkı degil zaten, bizim aramızda 5 yaş var, daha doğrusu üç mü demeliyim bilemiyorum. Ben 18 yaşındayım, bu yıl son senem. O da bu yıl üniversitesinde üçüncü yılını dolduruyor. Ama olması gerektiği gibi 21 yaşında değil 23 yaşında. Okula erken başlamış ve lisede dil için bir yıl hazırlık okumuş. Yaşıtlarından 2 yaş büyük olduğu için bir 'kendini diğerlerinden üstün görme' durumu olmuş kendisinde (Kız kardeşiyle de yaşıtım bu arada). Bana aşık olduğundan emindim,her şey çok iyi gidiyordu ama sonra birden soğudu benden. Nedenini bilmiyorum. Sınav içindir belki diyorum ama rahat değilim. Bir yandan da beni kardeşi gibi mi görüyor korkusu ..

ay inanmıyorum 5 yaş için mi :) bu kadar kendini çekiyor.belki kaçan kovalanır felan diyordur bide kendisi ben üniversteliyim triplerinde de olabilir biliyorum tabi bence çok üstelemeyin uzaktan biraz izleyin tavrını ve size olan davranışlarını erkekler üzerine fazla gelindiğinde bunalır nacizane bir öneri sadece benim ki.

Evet ben de gururuma yediremediğim için uzak durmaya çalıştım ama ben seneye üniversiteye başlıyacağım için başka bir şehirde okuma ihtimalim çok yüksek ve bir daha görüşemeyeceğimizden çok korkuyorum, bu kadar sevmesem umrumda olmaz ama o kadar seviyorum ki anlatamam size

Sen 18 o 23. Bu yaş farkı için mi böyle üzdü seni ? Ayıp etmiş cidden. Dediğine katılıyorum seven adam ne olursa olsun sahiplenir. Yinede içini bilemem ama. Çok önemsiz bir yaş farkı bu ya. Bahane etti belkide.

Belkide, ama ben karar verdim unutucam onu uzak durucam. Hala cok seviyorum ama sevgili olmadan bile bu kadar yorulduysam sevgılı olunca ne hale gelırdım kım bılır, bıraz da kendımı dusunmelıyım bence belkı ılerıde karsıma daha olgun kısıler cıkar

Bence de, 5 yaş bariz bi fark değil ki.
Seven adam yaş farkını öne sürmez.
Benim eşimle aramda 10 yaş var.
Tam bir jenerasyon.
Ben 90lıyım o 80li.
20 yaşındayken tanıdım, o zamana bakarsak ben daha üni 1 öğrencisiydim, o çoktaan iş hayatına başlamış, hayatını rayına oturtmuş adamdı.

Ben onun yanında çocuk gibi kalıyorum, hala öyle belki dışardan bakıldığnda.
Ama sevdiğin zaman yaşı falan görmez insan.

Bence senin aşık olduğun çocuk fazlasıyla havalanmış.

Aslında davranışları falan çok düzgündür, adam gibidir yani. Belki de fazla adam gibi olduğundandır, kendini suçluyor olabilir, ya da beni kullanmış gibi hissediceğini düşünmüş olabilir. Sizin dedikleriniz de olabilir gerçi çünkü baya bir kız var peşinde. Dünyada bir adama iki üç kadın düşüyorsa çocuğun peşinde 892152 kız oluyor. Belki kendinden küçük biriyle uğraşmak istememiş olabilir yaşıtları varken

bence üstüne düşmeyin isteyen zaten gelir çevremde çok kız var triplerine girmiş sanırım sizde onunla ilgilendikçe daha havlanmış gibi geldi.

Ben 25 sevgilim 33 yaşında hiiiç sorun etmiyoruz o da olgun yeterince ben de.. Hem kadın küçük olmalı derler 1. erkekler geç olgunlaşırmış 2. kadın daha çabuk çökermiş doğum vs nedenlerden dolayı.. Hem erkek yanında gencecik karısını taşırken daha bi gururlanır bence

bencede, okul yıllarında sorun edilse de yirmilerden sonra arada yas farkı olması cok iyi bisey! Ama gelin bunu ona anlatın. Neyse yarın gorusebilecegimiz son gün, yarın da bisey olmazsa önümüze bakıcaz

Şöyle bişey var canım. Kız 15 erkek 25 yaşındaysa garipsenir ama kız 25 erkek 35se söz konusu bile olmaz bence tabi. He bide çevre faktörü söz konusu oldğundan bu

konunun sevgiyle alakası yok o ne der bu ne vs vs en nfret ettiğim cümledir. Ama malesef öyle...

Tamamen katiliyorum!
zaten 10 yas buyuk bir erkek.. 18 yasini doldurmayan kucuk bir kizdan uzak durmali. Ayni sey o kiz icinde gecerli malesef:34: arkadasin verdigi ornek; kiz 25 ve erkek 35 ise, evet ozaman is baska olur.

Evet arada belli bir tecrübe farkı olur sonuçta bu gayat normal bir şey, bunu engelleyemeyiz. Ama benim bahsettiğim şey de 10 yaş kadar büyük bir yaş farkı degil zaten, bizim aramızda 5 yaş var, daha doğrusu üç mü demeliyim bilemiyorum. Ben 18 yaşındayım, bu yıl son senem. O da bu yıl üniversitesinde üçüncü yılını dolduruyor. Ama olması gerektiği gibi 21 yaşında değil 23 yaşında. Okula erken başlamış ve lisede dil için bir yıl hazırlık okumuş. Yaşıtlarından 2 yaş büyük olduğu için bir 'kendini diğerlerinden üstün görme' durumu olmuş kendisinde (Kız kardeşiyle de yaşıtım bu arada). Bana aşık olduğundan emindim,her şey çok iyi gidiyordu ama sonra birden soğudu benden. Nedenini bilmiyorum. Sınav içindir belki diyorum ama rahat değilim. Bir yandan da beni kardeşi gibi mi görüyor korkusu ..

aranizda pek okdarda yas farki yokmus.
bence olumlu...:64: ama gercekdende sen 18 o 23 ise.
ilk mesajinda dedigin gibi, bu durumda sevmiyor olabilir malesef...

Back
X