Senin,annenin ve babanın ellerine sağlıkBenim canım babam vefat edeli koca 9 sene oldu Ne mutlu sana.. Allah sağlıklı uzun ömür versin ikisine de ve sana da unutmadığın için çok teşekkür ederim. Umarım teflon tavada da hemen hemen aynı lezzeti yakalayabilirim. Burada küçük sac satan yerler buldum ama tüplüleri kalmış kafama koydum, internetten satın alacağım,şart oldu da , kepekli un karıştırmasam olur mu sey-renciğim? Bizim marketlerde hatta Migros'ta bile -ki ben genelde Migros sanal market'ten alışveriş yaparım; bu unu bulamadım
Ellerine sağlık canım bende mersinliyim bizim burada çok yapılır saç böregi ve sıkması ama artık saç olmadıgı için tavda yapılır bunun birde kabaklısını dene canım muthteşem oluyor kabak sevmeyenler bile artık seviyor
memleketimin has hatunlarındandın sey_ren...seviyorum seni..ellerinize sağlık...bi dahakine ben acarım onlar yorulmasın
Seyren abla
şöyle bir bakayım dedim, 35 sayfaya kadar geldim
ellerine dillerine sağlık, çok begendim yemeklerini
yer sofranız çok yöresel, resimlere bakarken, bundan dolayı da olabilir, çok keyif aldım
Ben yorgun geldim bugün eve, maydonoz yıkadım onu yiyordum
maydonoz yerken de senin tarfilerini görünce niye yaşıyorum ki ben yea dedim
aynen devam et seyren ablacım
sözde modernleşiyoruz canımmmm birbirinden koparak saçmalıkları normalmıs gıbı görerek ıstee...maalesefff bu hale gelen bır toplum oldukk....mesajını sımdıokudummm iyi geceler :) oglunacok cokgecmısolsun ınsalahhhh ciddi bişey yokturr
Evet modernlik adı altında öz değerlerimizi ahlaki kimliğimizi kaybediyoruz aslında.Görüşler farklı olsada adet gelenek ve göreneklerde duruşlarımızın aynı olmasını ne çok isterdim bazı insanlarla.Ama kimseyide eleştirme hakkımız yok işte.Herkesin yolu çizgisi belli canım.
Oğlan bugün daha iyi dün burada idik tabi çok serindi birde suyun içine girince üşüttü biraz.Resimdekilerde cadı kızım yaramaz oğlum ve erkek kardeşim.
http://www.kadinlarkulubu.com/fotograf/623861-adana-catalan-2-kopru-barajdan-goruntuler.html
Şu an iyi maşallah canımda 3 gündür hiç iştahı yok ne yapacağımı şaşırdım.Güya köyden getirdiğim görselleri paylaşacaktım bu saate kaldı.
Şimdi upload edip atıcam canım.Azıcık müsade
İşteee bunlarda köyümün lezzetleri.Herşey doğal organik ve mis gibi yayla havasında yetişiyorlar.
Neler yokki,kuru incir reçelinden,köy karpuzuna,kurutulmuş naneden,ev yapımı erişteye(bizim buralarda kesme derler),keçi peynirinden,erik pestiline......Köy yumurtası ile bizim şehirli sosyetik yumurtalar bile yan yana gelince durumdan utandılar.Lezzetini anlatmama gerek yok herhalde.Hele nane kokusunu buradan alabilmenizi ne çok isterdim.Karpuzun tadını sadece yiyen bilir diyebiliyorum...Yufka ekmğinden,köy bulguruna,buğdayından(döğme deriz biz,aşurelik buğday)kendi yapımımız siyeh zeytine.
Pazarı kurdum bu yaza ev yapımı salça bulgur buğday siparişi alıyorum kızlar
allahım sana geliyorum o tandır yufkası mı yaaaaaa
canım erişte çektiii...
Birisi Adana mı dediiii
Hoşbulduk canımHMEŞOM MU DİYECEĞİM caba sana Prensesim
Mutfağıma HOŞGELDİN
Evet canım bizde sac yufkası olur ahanda böyle pişer.(tam Adanalı ağzı ile konuştum sanırım.
Hoşbulduk canım
Takipçinim bundan sonra...
Memleketimin ismini duydum koştum geldimm
aynennnn bizde de böyle pişer çocukluguma döndümm
Değilmi canım ya ayy ne dönerdik sac etrafında bazlama sıkma börek alacağız diye.Okula gitmek istemezdim sabahçı olduğum zamanlarda.Hele ekemt atımı bittikten sonra arkadan babagannuşlar yapılırdı köpüklü ayranlar değme mis gibi.
Nerde şimdi margarinler kullanmazdık hiç ya tereyağı yada iç yağ olurdu ekmeğimizi yağlar yerdik.Bence en sağlıklı(MAŞALLAH diyim nazar değmesin)nesil 2000 li yıllara kadarki zamanlardı..20.yy girdik herşey bozuldu.
Sacın altından pişmiş patates biber patlıcan(balcan) kapmak için ne beklerdik.Birde YAĞLI BALLI yaparlardı.Yada ŞEKERLİ EKMEK.Off off tarifini vereyim bari onlarında.Çocuklar için doğal olur en azından.Hemde kan şekeri düşük olana,sütü olmayan annelere,kışın aşırı üşüyenlere YAĞLI BALLI ne güzel gider.
Adanamın en güzel hatunlarından canım arkadaşım.Sana bu hafta sonu uğrayacaktım ama köy işi olunca kaldı canım.Kısmetse bir sarılalım şöyle buluşupta
Değilmi canım ya ayy ne dönerdik sac etrafında bazlama sıkma börek alacağız diye.Okula gitmek istemezdim sabahçı olduğum zamanlarda.Hele ekemt atımı bittikten sonra arkadan babagannuşlar yapılırdı köpüklü ayranlar değme mis gibi.
Nerde şimdi margarinler kullanmazdık hiç ya tereyağı yada iç yağ olurdu ekmeğimizi yağlar yerdik.Bence en sağlıklı(MAŞALLAH diyim nazar değmesin)nesil 2000 li yıllara kadarki zamanlardı..20.yy girdik herşey bozuldu.
Sacın altından pişmiş patates biber patlıcan(balcan) kapmak için ne beklerdik.Birde YAĞLI BALLI yaparlardı.Yada ŞEKERLİ EKMEK.Off off tarifini vereyim bari onlarında.Çocuklar için doğal olur en azından.Hemde kan şekeri düşük olana,sütü olmayan annelere,kışın aşırı üşüyenlere YAĞLI BALLI ne güzel gider.
mahallede kımın sacı yanıyorsa yumurta peynır patatesler kapılırr gidilirdiii yaglı yapılsın dieehey gidi günlerr....sırayla kısa gırmeden herkesınnn ekmegı yapılırrdı kışlık....hele o tereyagınınnn tadıı hıbıryerdee yokkkk ....anılarıma dokundun dagıttın benıı yaa :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?