Sey_ren'in Mutfağı

Seyren abla istekte bulunabiliyor muyuz :)
Beyaz peçete üzerine 'bir gun kabak mücveri yapıp resimleyebilir misin ?' yazdım yolladım sana :)

Nefis görünüyorlar herşey mükemmel canım incir görünce söylemeden geçemedim ama bizimde bahçemizde yeşil incirlerimiz mevcut çokta fazla veriyor topladıkça topluyoruz

Ne güzel canım.Bizim bahçemizde vardı fakat çok yaşlanmıştı kesmek zorunda kaldık.Köyümüzün incirleri ile yetiniyoruz :)
Maşallah bir vermeye başlasın gerisi geliyor.Suyuda sevmiyor zaten incir ağacı topla topla ye ne güzel.Hemde çoook faydalı bir meyve...

Ablam başağrısı için yaptırdı ama bir fayda bulamadı maalesefBurada bir seansı 50-60 lira.Fayda bulanlar muhakkak vardır ama biz bulamadık

Doğrudur canım ilerlemiş migren veya sinüziti olabilir ama bir seferde etkili sonuç beklemek yanlış olur 1 yaptırmışsa tekrar denemesini tavsiye ederim.
Ben burada (Adana )yapan bir haccam ile görüştüm 100 tl dedi canım
Valla siz 50 ye iyi kurtulmşsunuz.

Evet canım altı üstü 1 haftalığına gezdik koca yazdan beri hep evimdeyim.Çocuklarım bunalıma girdiler artık.Bir İskenderun yaptık yine eve tıkıldık.
Sağolsun bana çok iyi baktı canım arkadaşım.Karamelli pastayı denemeni tavsiye ederim.Ev yapımı gibisi varmı canım

Evet canım bakımı daha kolay çokta lezzetli çok sevmesemde arada yiyorum akrabaya komşuya falan çok dagıtıyoruz

Takipçinim bundan sonra
Maşallah ya ne kadar marifetlisin, çalıcam tariflerini

Sade Muhallebi için Malzemeler:

4 su bardağı süt
4 silme yemek kaşığı buğday nişastası
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı vanilya

Erikli Muhallebi için Malzemeler:

3 su bardağı erik püresi
3 tatlı kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker

Nasıl Yapılır?

• Erikli muhallebi için: Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp robotta geçirin. Robotunuz yoksa, yine çekirdeklerini çıkarıp irice doğrayın. 1 bardak su ekleyip 25 dakika kadar pişirin. Ilıyınca bir süzgeçten ovalayarak geçirin. Erik püresinin içine şeker ve nişastayı ekleyip karıştırarak pişirin.
  • Sade muhallebi için: vanilya haricindeki kuru malzemeleri tencereye ekleyip karıştırın.Sütün 1 bardağını koyup, çırpıcıyla iyice çırpın. Sütün kalanını da ekleyip, karıştırarak pişirin. En son vanilyayı katıp ocağın altını kapatın.
  • Bardaklara veya küçük kaselere istediğiniz renklerde doldurarak soğuk servis edin.

Eklentiler

• $19.webp
    16,7 KB · Görüntüleme: 76
  • $21.webp
    37,7 KB · Görüntüleme: 79
  • $22.webp
    45,2 KB · Görüntüleme: 94
  • $23.webp
    21 KB · Görüntüleme: 79
  • $18.webp
    39,5 KB · Görüntüleme: 71
Isparta'dan gelen erik ve elmalarımız

Veee rahmetli kayınbabamın yaptığı buhara pilavı

Tarifini uzun uzadıya vermeyeceğim.Bildiğiniz pilav gibi yapıyorsunuz.Fakat ben tencereyi ters çevirdiğimde evimin mutfak canavarı parmaklayıp şeklini bozmuş.
Ben görünce de ''anneeeeeeeeeee seni bu kadan çeviyom'' deyince birşey diyemedim.

TARİFİ

1 adet tavuk göğüs yıkanıp tencereye alınır.Suyu çekildiğinde tencereye yapışmayacak kadar yağ eklenir.1-2 adet havuç yuvarlak ve ince ince doğranır 1 kaşık tereyağı ile sotelenir.Sotelenen malzemenin üzerine 1 kase pirinç eklenip hiç karıştırılmadan ocağın altı kısılır.Üzerine tuzu serpilip suyu eklenir ve su kaynar kaynamaz ocağın altı olabildiğince kısılıp pilav demlene demlene pişirilir.Demlenen pilavımız servis tepsisine ters çevrilerek afiyetle yenir.

Eklentiler

• $25.webp
    25,5 KB · Görüntüleme: 72
  • $27.webp
    30 KB · Görüntüleme: 74
  • $28.webp
    26,3 KB · Görüntüleme: 96
  • $29.webp
    25 KB · Görüntüleme: 91
  • $16.webp
    20,5 KB · Görüntüleme: 81
  • $17.webp
    20,3 KB · Görüntüleme: 81
  • $24.webp
    27 KB · Görüntüleme: 81

Eklentiler

• $15.webp
    38,1 KB · Görüntüleme: 82
  • $11.webp
    31,5 KB · Görüntüleme: 116
  • $12.webp
    28,3 KB · Görüntüleme: 83
  • $14.webp
    26,7 KB · Görüntüleme: 84
Teşekkür ederim canım benim her daim (Ç)Alabilirsin

Ay çok utanıyorum ama sormam lazım birine ben yeniyim ablacım biliyorsun bu işlerde
Hani pizza tarifi vermişsin ya canım ben de bugün pizza yaptım ama mayalanmasını falan beklemedim direkt olarak aldım hamuru açtım öyle yaptım mayalandığını nerden anlıyoruz ki hamurun o kısmı anlayamadım ne kadar koyuyoruz mesela içine

Bu arada elmalı etimek tatlısını denemeyen herkes denesin, yaptım herkes bayıldı bayıldı

Son düzenleme:

Belki haddime değil ama ben bunu bir ablamızdan görüp sumakla yapmıştım gerçekten o ekşiliği harika oluyor tavsiye ederim

Ne haddi canım bilmediklerimizi ögreniyoruz elbette
Patlıcan biber dolması yaparken de sumak koyarsanız onun tadı da mükemmel olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…