organik işte ohhhh ohh çok güzel ,benim annem de bahçemizde ki vişnelerden komposto yapmış kışlık bu yaz,bir kaç gün önce çok fena hasta oldum ağzım bile yara içindeydi o zaman anneciğim bana o bahçemizin vişne suyundan içirdi hep şifa gibi geldi valla ALLAHIM iyi ki yaratmışsın çeşit çeşit meyveler sebzeler herşeyi iyi ki yaratmış RABBİM
bizim bahçede de bissürü meyve çeşidi var evimiz müstakil kendimize ait bahçesi de kocaman o yüzden bissürü meyve dikmişler annemler hala da dikmekteler
Çook geçmiş olsun canım.Yeni gördüm mesajını.Bizimde bahçemiz var ne güzel.Hemen hemen her çeşit meyve bizde de mevcut.Hiç sevmiyorum apartmanları.Ama taşlaşıyoruz malesef ya
http://www.kadinlarkulubu.com/fotograf/593507-bunlarda-bahcemden-kareler.html
Burasıda benim bahçemden kareler canım.
atractive Canımcım bahçeyi seviyorum bu yıl yine zaömbaklarım falan tomurcukladı ama sümbüllerimi komşumun oğlu hep ezmiş dün çok ağladım ya moralim çok bozuldu.Pembe mor olanlar açmak üzere beyaz ve kırmızıyı ezmişler
Annenin ellerinden öperim canım çok selamlar.
ADANA'mızın meşhuuuur HALKA TATLISI...Özellikle FISTIKLI olan çok revaçta şu aralar.
Malzemeler
Kızartmak için
[*=left]2,5 su b. un
[*=left]2 su b. su- 1 çorba k. toz şeker
- 1 çorba k. tereyağı
- 1 çorba k. irmik
- 1 çorba k. nişasta
- 1 fiske tuz
- 3 yumurta
ŞERBETİ İÇİN:
- sıvıyağ
Halka tatlısının yapılışı
- 3,5 su b. toz şeker
- 3 su b. su1 dilim limon
CAHİDE
- Önce şerbet malzemeleriyle koyu bir şerbet hazırlayın,soğumaya bırakın.
- Suyu,şekeri,tereyağı ve tuzu bir tencereye alıp kaynatın
- 2.5 su bardağı unu eleyip,kaynayan suya ilave edin.
- Tahta kaşıkla hızla karıştırın.Hamur toparlanınca 2-3 dakika vurarak pişirin.
- Ocaktan alıp ılımaya bırakın.
- Ilıyan hamura yumurtaları teker teker kırıp yedirin.(Bu esnada hamur parça parça bir görünüm alır telaş etmeyin yoğurdukça düzelecek)
- Nişasta ve irmiğide ilave edip,yeniden yoğurun.
- Bir tencereye bolca yağ koyun (Ben bimde satılan bir litrelik sızma zeytinyağından bir şişe kullandım)
- Hamuru sağlam bir sıkma tormasına koyun.Soğuk yağa sıkın.Tırtıl kalıbınız varsa onunla da yapabilirsiniz.Yoksa elinizlede şekil verebilirsiniz.
- Sıkma işlemi bittikten sonra ocağın altını açıp,kızarmaya bırakın.Tatlılar yağın yüzüne çıktıktan sonra ocağın altını kısıp,ara sıra karıştırak kızartın.Ne kadar yavaş kızarırsa o kadar çıtır olur.
- Yağdan çıkardığınız tatlıları hemen şuruba atın.
- 1-2 dakika şurupta tutun daha sonra kevgirle bir kaba alın.
- Kalan hamurlarınızı kızartmak için yağın en azından ılımasını beklemelisiniz aksi halde tatlı hemen kızarmaya başlayıp içi hamur kalabilir,istenilen çıtırlıkta olmaz.
Tarif cahideden yapması benden
sen çok becerikli bir kadınsın maaşallah ellerine kollarına sağlık
değişik bir tarif ben tavuk ciğerinden bir kez canım çekmişti de sulu bir yemek yapmıştım böyle patatesli falan sulu yemek anlamında ama yiyememiştim kokuyor du çok kötü ama kavrularak çok güzel oluyor tabi ki ben unlayıp kızartıyorum bu senin yaptığın şekilde çok mantıklı o kokuyu alır kekik kimyon falan
birde tavuğun katı sı oluyor biliyor musun canım ona ben bayılıyorum işte yaaa
Evet ciğer haşlanınca falan ne kadar baharat atsanda kokuyor canım ya.
Bu arada hoşgeldin canımcım.Senin yaptığında güzelmiş.Deneyeceğim.
Tavuğun katısı bak bunu bilmiyorum nasıl birşey o tarif etsenecanım.
Evet evet bizim buralarda taşlık diyorlar canım.Tavuğun midesi oluyor haklısın.Bende senin gibi yapıyorum lezzetli oluyor.Onuda yaparız birgün
Canım benim teşekkür ederim keşke yakın olsanızda hepinize ikram edebilsem yaptıklarımdan.
Estağfirullah becerim öyle böyle diyelim.Benden daha iyileri var ben mutfağımda kendi yağımla kavruluyorum canım.
dedigimi yaptim canim bugun kocisime guzel bir yemek bir de tatli yaptim ve çok guzel oldu ! yarin yine yapicam..
senin yaptigin yemekleri gorunce kocama uzuldum resmen, sen de kendikine soyle degerini bilsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?