Sezaryan mı,normal doğum mu?

mambaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2009
1.321
18
116
Diğer
Asagidaki yazi bugunku Taraf Gazetesinde cikti:

Anne adaylarının tıbbi nedenler dışında sezaryenle doğum yapmaktan kaçınmaları uyarısında bulunan Türk Neonatoloji (Yenidoğan Bebek Sağlığı ve Hastalıkları) Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Yurdakök, “Doğum zamanından önce sezaryenle sonlandırılıyor. Hâlbuki bu bebekler doğduklarında oldukça büyük ve gelişmiş de gözükseler önemli sağlık sorunları olabiliyor. Bebeğin anne rahminde sıvı ile dolu akciğerlerinin doğumdan hemen sonra temizlenmesi ve hava soluyabilmesi için, annenin doğum ağrısı çekmesi gerekir. Sezaryenle dünyaya getirilen bebeklerde solunum sıkıntısı riski, normal yolla doğan bebeklerden dört kat fazladır” dedi.

:CüvCüv:

Son düzenleme:
paylaşım için saol canım,

ben bunu daha önceden de okumuştum, şimdi de sezeryan riskim var, istemiyorum hiç.

çarşambaya kadar kendi gelmeyi istemezse eğer, doktorum alıcam dedi :((

inşallah kendisi gelir normal bi şekilde bebişim....

cmr, insallah bebegin kendisi gelir canim.

ben de 24. haftamdayim. kesinlikle ilacsiz desteksiz normal dogum istiyorum, ama tabii sartlar ne gerektirir bilinmez.

saglikla kucagina al bebegini umarim...

paylaşım için saol canım,

ben bunu daha önceden de okumuştum, şimdi de sezeryan riskim var, istemiyorum hiç.

çarşambaya kadar kendi gelmeyi istemezse eğer, doktorum alıcam dedi :((

inşallah kendisi gelir normal bi şekilde bebişim....

Öncelikle hayırlı , sorunsuz bir doğum dilerim. Benim paşa da gelmek istememişti , günü geçip suyumda azalınca suni sancı ile normal doğum yaptım ( epiduralli idi.) Dr. unuzla bu seçeneğide konuşabilirsiniz bence :)

Bende hayırlı bi doğum dilerim. Benim bebeğim 41 haftalık olmuştu. Doktorum anne karnında daha fazla kalıp herhangi bir tehlikeyle karşılaşmaması için yarın sezeryanla alalım demişti.Sabah kaktığımda sancım başlamış, tabi ben ilk gebeliğim olduğu için nasıl bir sancı olduğunu bilmiyorum, karnım ağrıyor sanıyorum :) Hastaneye gidince anladık doğum sancısı olduğunu :) Ama sonuçta yine spinal anesteziyle sezeryan oldum. Herşeyin hayırlısı...

merhaba,
bende 19 haftalık hamileyim.Normal doğum yada sezaryan olacağını doktor ne zaamn söylüyor.bende normal doğum yapmak istiyorum ama çok korkuyorum.hatta sezeryandanda korkuyorum.Daha doğuma var o zamana kadar doğum düşüncesine alışırım belki

36. haftadan sonra normal mi sezeryan mı belli olur birde gerçektemde sezeryanın bu kadar yaygın olduğu bir ülke daha yoktur herhalde...

bizim kadınlarımız aslında bu kadar nazlı değildir ama bu sezeryan isteği nedir böyle anlamıyorum doğrusu...

bn de sezeryanla doğum ypmış bi anneyim aslında kordon dolanması yüzündnen erken doğuma alınarak sezeryanla doğum yptım 40 günlük bi bebeğim var ama hala ameliyatım tam iyileşmiş sayılmazz ve iltihaplandığındna şüpeleniyorum ne yapmam gerekio lütfen bi yardımda bulunun ve sezeryanla doğumu gerekmedikçe tavsiye etmiyorum sorunuma yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tşkler :)

Kordon dolanması varsa malesef sezeryan olacaksın canım normal doğuracağım dersen bebeğin hayatı riske girer

kızımı normal doğurdum bu kızım maalesef bel fıtığımdan dolayı sezeryan olacak hiç istememe rağmen.

bizim kadınlarımız aslında bu kadar nazlı değildir ama bu sezeryan isteği nedir böyle anlamıyorum doğrusu...

çatı darsa,bebek iriyse,makat gelişiyse..vs normal doğurup hem annenin hem bebeğin hayatını mı tehlikeye atsınlar? normal doğuranların çoğu içim temizleniyo,çok kilo veriliyo die düşünüolar onların düşünceleri de çok mu sağlıklı?

gecen ay doktorum
küçük kızım sezeryan olmak zorunda kaldım açılma olmadı
normal dogum yapabilcegimi söyledi

kızlar bende 9 ay boyunca normal dogum diye bas bas bagırmama ragmen sezeryan oldum maalesef
her şey olacagına varıyor. 41. haftada doktorum sezeryana karar verdi ve bende hala tık sancı yoktu
bu durumda sunni sancı da tehlikeli oldugundan paşa paşa girdim sezeryana.
normal dogumun öncesi zor sancılar falan sezeryanında sonrası zor
bir de bebek için normal dogum daha sağlıklı
benim bebegim ciğerlerindeki ve genzindeki suyu atamadıgı için bi süre solunumu zorlugu çekti

sezeryandan sonra normal dogum yapanlar var ama bizde bu doktorlar oldugu sürece biraz zor

tabiki 1. tercih normal doğumdan yana ama bir sakıncası yoksa hem senin için hem bebeğin için. ben de 41. haftanın sonuna kadar normal diye bekledim. 1 gece doğum sancısı çektim ama boşuna. çünkü bebeğim tam olarak yerleşememişti, dr. da epidural sezaryana karar verdi.ben çok memnun kaldım sezeryandan . bilincim açıktı bebğimin doğum anını herşeyi birebir şahit oldum. tavsiye ederim yani.

tabiki 1. tercih normal doğumdan yana ama bir sakıncası yoksa hem senin için hem bebeğin için. ben de 41. haftanın sonuna kadar normal diye bekledim. 1 gece doğum sancısı çektim ama boşuna. çünkü bebeğim tam olarak yerleşememişti, dr. da epidural sezaryana karar verdi.ben çok memnun kaldım sezeryandan . bilincim açıktı bebğimin doğum anını herşeyi birebir şahit oldum. tavsiye ederim yani.

36. haftadan sonra nelere göre belli oluyo yani ben normal istiyorum deyince normal hayır sezeryan istiyorum denince sezaryan mı oluyor doktor hastaya bu seçimi bırakıyormu?

Asagidaki yazi bugunku Taraf Gazetesinde cikti:

Anne adaylarının tıbbi nedenler dışında sezaryenle doğum yapmaktan kaçınmaları uyarısında bulunan Türk Neonatoloji (Yenidoğan Bebek Sağlığı ve Hastalıkları) Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Yurdakök, “Doğum zamanından önce sezaryenle sonlandırılıyor. Hâlbuki bu bebekler doğduklarında oldukça büyük ve gelişmiş de gözükseler önemli sağlık sorunları olabiliyor. Bebeğin anne rahminde sıvı ile dolu akciğerlerinin doğumdan hemen sonra temizlenmesi ve hava soluyabilmesi için, annenin doğum ağrısı çekmesi gerekir. Sezaryenle dünyaya getirilen bebeklerde solunum sıkıntısı riski, normal yolla doğan bebeklerden dört kat fazladır” dedi.

:CüvCüv:

evet işte mutlaka bir yan etkisi olmalı zaten artık hersey doğaldan cıktı canım
sancı cekiyoruz onunda bir sebebi var bir faydası olmalı yani
sezeryan ın zararları daha cıkcak yakında merak etmeyin.
rahme zararı oldugunu duymustum opuyorumnanaktan
sonuna kadar mücadele edin normal yapın co asırı agrınız olursa ebeye deyin agrı kesici iğne vursun o çok iyi geliyo

Back
X