Doğuma Hazırlık sezaryana hayır normal doğuma EVEETT

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

beytiye

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2010
189
5
46
Bursa
arkadaşlar doktorunuzun sezaryanı zorunlu görmüyorsa size tavsiyem kesinlikle normal doğum.o an sancılar hiç bitmicek gibi gelsede her sancı bebişlerinizi biraz daha yaklaştırıyo size.bence insan sancının bile tadını çıkarabilmeli mutlu sona yaklaştıran en güzel ağrı onlar:46::46:

ya bende normal olmasını isterim tabiki ama o ağrılar korkutuyo beni...
herneyse ki epidural normal düşünüyorum ben bu beni rahatlatıyo en azından...
bu arada kızlar..çağla şikel ve pınar altuğ epidural normal doğum ile dünyaya getirmiş bebeklerini sanat camiasındada sıkça kullanılan bir yöntem olduğunu vurgulamak istiyorum...

sancılar geçiyo bitiyo sonra o hallerini gülerek hatırlıyosun.ve kucağındaki minik mucizeye bakıncada sancıda neymiş diyosun herşeyi unutturuyo o minicik varlık

eskiden ünlüler hep sezeryan oluyolardı sancı cekmeyelim diye ama artık degişti ünlülerin %90ı normal dogum yapıyolar ebru sallı gülben ergen cagla sikel hepsi normal dogum cnkü adı üdtünde normal olanı bu bence

ben cok istedim noral dogumu sancı cekmek falan hikaye anne olmak kolay degil bebeşimizin gelişi kolay degil tbiki sancı cekcez ama benm kızım gelmemk istemedi yerini pek begendi sanırım hç sancım olmadı bekledik haftam gecti kalp atısları yavaslayınca mecburen sezeryan oldum ama bütün aarkadaslarıma mecbur kalmadıkca normal dogum yağı diyorum anne oldugunzu daha iyi anlarsınız ;)

bende inşallah normal istiyorum çünki doğumdan önce sıkıntı sonra hemen toparlanılıyormuş ama sezeryanda öle değilmiş 3-4 günde anca toparlanıyosunuz bebeği düzgün alamıyosunuz dikişler falan herşeyin hayırlısı

2 evladım da şükürler olsun ki normal doğumla dünyaya geldi.kesinlikle normal doğum tavsiye ediyorum .

Kesınlıkle normal dogum olmak ıstıyorum.39 hafta olucak bebısım.Nedense ben sezeryandan daha cok korkuyorum.Kesılıcem sonucta,o dıkıslerle bebegımı doya doya saramıcam kucaklayamıcam belkı de. Ve dogumdan sonra cekecegım sancıdan korkuyorum. Normal dogum daha guvenlı gelıyor acıyı cekıcem dogurucam belkı kesı de yapılıcak ama en azından bır hafta en gec on gun sonra sapasaglam olucam. Kendı annem ve kuzenlerım de sezeryan baskısı kuruyor uzerımde. Bakalım ınsallah bır sorun olmazsa normal ıstıyorum.

arkadaş neden böyle bir başlık açtın tamam sen normal doğum yapmak isteyebilirsin ama bu esnada sezeryana hayır diyemezsin kim nasıl yapmak isterse öyle yapar sen normal yap ama kimsenin doğumuna karışma yani şimdi sezeryanla doğum yapan anneliğini anlamıyormu anne olmuyormu çok saçma bi cümle yazan arkadaşa söylüyorum illede acı çekmek gerekmiyorki arkadaşım sen kendine güvenip normal yapabilirsin ama bi çok arkadaşımız yapamıcak bu birazda kişiyle alakalı normal doğumu savunurken sezeryanı sallama lütfen her iki doğum şeklininde artıları eksileri var.

başlığı açmamın sebebi zaten sezaryan doğum yapmış olmam sancıları çektim doğum koltuğuna yattım ama bebeğimin kalp atışları yavaşlayınca apar topar mecburen sezaryana alındım. benim bu konuyu açmamın sebebi normal doğum şansı varken kendi isteğiyle sezaryan tercih edenler 2 kere düşünüp karar versinler bence sadece küçükte olsa bi tavsiye bu.niye saçma bulup yanlış anladınki arkadaşım. ilginç.

arkadaş neden böyle bir başlık açtın tamam sen normal doğum yapmak isteyebilirsin ama bu esnada sezeryana hayır diyemezsin kim nasıl yapmak isterse öyle yapar sen normal yap ama kimsenin doğumuna karışma yani şimdi sezeryanla doğum yapan anneliğini anlamıyormu anne olmuyormu çok saçma bi cümle yazan arkadaşa söylüyorum illede acı çekmek gerekmiyorki arkadaşım sen kendine güvenip normal yapabilirsin ama bi çok arkadaşımız yapamıcak bu birazda kişiyle alakalı normal doğumu savunurken sezeryanı sallama lütfen her iki doğum şeklininde artıları eksileri var.

dikkatli oku arkadasım ben anneligini anlamıyor demedm bende sezeryanla dogum yaptım anneligimi anlamadımmı anne olmadımmı sadece normal dogum yaptıgımda bebegn yanında daha cok hissediyosun anlamında söyledim kimsenn kimsenn dogum sekline karsıtıgı yok kim nasıl isterse yapar sadce burda dogumlar hakkında istişare ediliyor ve herkesn fikrini söyleme hakkı var...............................

Herkes dusuncesını soylemekte ozgur degılmı ceylınaz arkadasım? Kımse baska bırı uzulmesın ya da kırılmasın dıye kendı fıkrını soyleyemıcekmı? Ona bakarsan belkı de normal ıstememıze ragmen sezeryan yapıcaz bunun kesınlıgı yokki. Allah saglıklı dogumlar nasıp etsın.

bende katılıyorum sana arkadaşım,normal doğum çok güzel.ben e.norrmal doğum yaptım,rahat geçti,çok şükür.

bende isteyerek sezeryan olanlardanım cok cok memnunum ertesi günü hiç bişi olmamış gibi ayaga kalktım işimi gücümü yaptım herkezin kendi tercihi ben ikinci sezeryanımı olucam allahın izniyle 25.11 hiç endişem yok çünkü öyle yada böyle bi şekilde cıkıcak dimi bu cocuk :37:

başlığı açtım ama biraz pişman oldum.çünkü bazıları yanlış anladı.ben sezaryan karşıtı değilim ki.anlatmak istediğim normal doğum şansı olup korkanlar sancı çekmekten korkmasınlar abartıldığı gibi dayanılmıcak ağrılar değil.sırf korku yüzünden direk sezaryan tercih edenlerede saygım var tabiki ama dediğim gibi hep yıllarca doğumları sancı çekmeyi çok korkunç bi şekilde anlattı durdu insanlar ama hiçte abartıldığı gibi değil.hamile arkadaşlara tavsiyem moralinizi hep yüksek tutun ve korkmayın.

sanırım bende seni yanlış anlıyanlardanım.. bende hamilelğimin basından bu yana hep sezeryan istedim.. son zamanlarda bi cesaret geldi epiduralle normal dogum yapmaya karar verdim.. arastırdıgımda hep sezeryanın bebek için en risksiz yol oldugunu görüyorum.. anne için belli sıkıntıları var ama bebek için en az risk sezeryanda.. tabiki normal dogum gerceklestikten sonraki zevk anlatılmazdır ama kendinde o gücü görmeyenlerinde sezeryan olmasında bence hiçbir sıkıntı yok.

öyle yada böyle anne olmak çok güzel.hamilelikte ayrı bi keyif ve heyecan zaten.ilk hareketini hissetmek:66:sonra şiddetli tekmeler:46: heepsi çok güzel .9 ay 10 gün harika bi serüven.şimdi düşünüyorumda keşke hamileliğim boyunca günlük tutsaydım tüm duygularımı yazıya dökseydim

Sezeryan mecburi durumlarda yapılmalı bence bu benim öngörüm Bende olabilirim isteğim normal doğum yaşamak Nasıl 9 ay yaşadıysam doğumuda yaşamalıyım tabii önce Allah sağlık versin sezeryana karşı değilim Ama sağlıklısı kesinlikle normal doğum inşallah bana ve isteyen herkese Allah nasip eder

Back
X