bende 28+5 haftalık hamileyim normal doğum istiyorum ama korkuyorum sezeryan olan arkadaşlarım var çok memnunlar kafam karışıyo normal doğumun zor mu kolaymı olacağını önceden bilsek kiminin çok kolay kiminin zor oluyo
herkes normal doğum anılarını çok korkunç anlatıyor. insan korkuyor duyunca. sancısız kolay normal doğum yapanlar yokmu hiç anılarını anlatsınlar.
ah keşke olsa eyeszay ama maalesef sancısız olmuyor bu iş. ama doğumu korkunç anlatmak niyeki. neden korkunç olsun. tam aksine inanılmaz bir deneyim. hayatın son anına kadar hatırlayacağın, an an yaşayacağın müthiş bir macera. sonunda bebeğine kavuşuyorsun hem bundan daha güzel ne olabilir ki. benim doğumum çok zor oldu, çok acı çektim ama her anını dakika dakika hatırlatmak istiyorum hep kendime. korkutmayın kendinizi. çektğiniz her sancıının sizi bebeğinize yaklaştıran bir adım olarak düşünün o zaman daha rahat atlatırsınız bu korkuyu.
ha bu arada ben normal doğumu yarıda kesip mecburi sezaryene alınanlardanım. ama sancımı çekip doğumhanede normal doğumu an an yaşadığım için doğurmuş kadar da oldum. sezaryene gelince, hiç zorlanmadım. bırakın yatıp kalkmakta zorlanmayı 5. günümde ütü yapıyordum. 3. haftamda bütün evimi baştan aşağı tek başıma temizledim (cam silmek, koltuk çekmek dahil). bu da benim şansım oldu.
kızlar ben sancısız doğurdum.o zaman ıkınma hissi gelmiyo doğum zorlaşıyo.benim hiç sancım olmadan 10 cm açıldı ama bebeğim 55 dk.sonra geldi.doğumdan korkulcak bişey yok gerçektende.her doğum farklı bide.kimsenin doğum hikayesini dinlemeyin okumayın.korkutmayın kendinizi boşuna.hamileliğin tadını çıkarın.
sana epidural mı yapmışlardı jnm? epidural normal mi?
hayır canım.suni sancı bile verdiler ama yok sancı gelmedi adet sancım bile ondan daha fazlaydı
ve ona rağmen doğum yapabildin çünkü epiduralda hissetmedikleri için ıkınamıyormuş anneler. allah analı babalı büyütsün bebeğini cnm cidden çok umut verdin bana. ben çok korkuyorum. ama yinede bi aksilik olmazsa normal doğuracağım. bisürü şey okudum keşke okumasaydım. çok etkiliyor çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?