sezaryen , normal dogum?

isilcevik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2010
51
0
36
Ankara
karari vermek ne kadar zormus, bebegimin ve benim saglimizda bi sorun yok simdilik,37. haftayi da bitiriyorum ve bebisin pozisyonu da normal.
genel anesteziyi kesin dusunmuyorum ama normal dogum ve epiduralle sezaryen arasinda secim yapamiyorum.

onerisi olan var mi? ya da secim yapmis olan?

Epiduralli normal doğum en iyisi iyi bir ekip bul ve ağrısız doğum yaptır derim

topiğimiz hayırlı olsun....
ben normal doğum yapacak olanlardanım...
hemde en ağrılı ve sancılısından bi problem çıkmazsa inş...
korkmuyormuyum ? evet korkuyorum ama bu vasıf verilmişse bize neden olmasın...
bi kedi kadardamı olamıcam die gaz veriyorum kendime...

topiğimiz hayırlı olsun....
ben normal doğum yapacak olanlardanım...
hemde en ağrılı ve sancılısından bi problem çıkmazsa inş...
korkmuyormuyum ? evet korkuyorum ama bu vasıf verilmişse bize neden olmasın...
bi kedi kadardamı olamıcam die gaz veriyorum kendime...

haklisin aslinda ben de ayni seyi dusunuyorum surekli, hatta ben korkmuyorum da acikcasi ve fizyolojik olarak her kadinin da bunu yapabilecegini biliyorum. cekincemse su, acaba bunun icin diretirken daha kolay ve daha saglikli olabilcek herhangi bi opsiyonu kaciriyo olabilir miyiz?

haklisin aslinda ben de ayni seyi dusunuyorum surekli, hatta ben korkmuyorum da acikcasi ve fizyolojik olarak her kadinin da bunu yapabilecegini biliyorum. cekincemse su, acaba bunun icin diretirken daha kolay ve daha saglikli olabilcek herhangi bi opsiyonu kaciriyo olabilir miyiz?

valla canım birazda ben mecbur olduğum için epidural falan olmuyorum...
şırnaktayım ve uzman bi ekip bulmak çok zor...
doğuma kendi doktorum giricek ama epidural içinde güvenemem yani o yüzden en mantıklısı ağrılı sancılı normal doğum:(((

asla epudrel olmak istemiyorum ama siz bana bakmayın benim kişisel korkularım var bu konu ile ilgili,normal doğum taraftarıyım,sezeryan olursa da genel isterim..normal doğumdan korkmuyorum epudrel den korktuğum kada:14:r

Ben de normal doğum yapmak istiyorum
Epiduralden ben de çok korkuyorum
Belden iğne fikri beni çok ürkütüyor :18:
Eğer mecburi sezeryan olursa da genel anestesi isterim.
Hepimiz hakkında hayırlısı olsun :nazar:

ben de şimdilik normal doğum düşünüyorum.epudral ama.yoksa öbür türlü kesinlikle katlanamam ağrılara..hakkımızda hayırlısı.kardeşim 4 ay önce epudral normal yaptı.öyle basit oldu ki.hemen de ayağa kalktı.

Epidurali yapan Anestezi uzmanının tecrübeli olması lazım araştırın sürekli yapan birisi olsun

Ben ilk doğumumu normal yaptım,doğumun zorluğuna kendimi hazırlamıştım beklediğim gibiydi fakat yaptıkları kesiden ötürü maalesef geç toparlanabildim. Şimdi kısmetse epidrual normal istiyorum,tabi son ana kadar ne olacağı belli olmaz ama kolaylık varken neden bu kolaylığı tepeyim diye düşünüyorum. Ancak seyra arkadaşımızın da dediği gibi bu konuda araştırmamız gereken anestezi uzmanının tecrübesi..

ben de epidural sezaryen olacagim. boyle bir rahatlik varken kullanmamak anlamsiz geliyor. her iki dogum seklinde de epidural ignesi ve dikis oldugu icin sezaryenin planli olusu cazip geliyor acikcasi. bastan beri normal dogumu antipatik buluyorum, bagira cagira, bana gore diil :) herkes bebislerine saglikla kavussun insallah...

Son düzenleme:
Ben ilk doğumumu normal yaptım,doğumun zorluğuna kendimi hazırlamıştım beklediğim gibiydi fakat yaptıkları kesiden ötürü maalesef geç toparlanabildim. Şimdi kısmetse epidrual normal istiyorum,tabi son ana kadar ne olacağı belli olmaz ama kolaylık varken neden bu kolaylığı tepeyim diye düşünüyorum. Ancak seyra arkadaşımızın da dediği gibi bu konuda araştırmamız gereken anestezi uzmanının tecrübesi..

ben normal doğumdan da epiduraden de korkuyorum....
normal doğumda da dikiş oluyo madem hem de o kadar acı çekiyosun....kötü bi yerde olacağına bari karında olsun dikiş diye düşünüyorum ama bi yandan da vicdan azabı çekiyorum acaba haksızlık mı ediyorum diye...
doktorm da kararı bana bırakmış durumda...hala kararsızım...

ben çok ağrılı hemoroit oldum gebeliğimin bu aylarında. benim en büyük korkum da normal doğumun bunu yeniden tetiklediğiydi. druma söledim malesef doğruladı. ama yine de herşey normalken neden normal doğurmayım. ben doğumdan değil artk doğum sonrasından korkuyorum ama gülü seven dikenine katlanır diyorum. epidural normal olacak inşallah ama bi aksilik olur da sezeryan olursam genel anestezi isterim kesinlikle

ben normal doğumdan da epiduraden de korkuyorum....
normal doğumda da dikiş oluyo madem hem de o kadar acı çekiyosun....kötü bi yerde olacağına bari karında olsun dikiş diye düşünüyorum ama bi yandan da vicdan azabı çekiyorum acaba haksızlık mı ediyorum diye...
doktorm da kararı bana bırakmış durumda...hala kararsızım...

Valla canım doğru diyosun ama herkeste dikiş olmuyor,benimki maalesef şansımdan olsa gerek kötü bir deneyimdi.Arkadaşlarımdan hiçbiri benim yaşadıklarımı yaşamadı.Her iki doğum şeklini yaşayan arkadaşlarım var,sezeryanın daha rahat olduğunu söylüyorlar.Gel gör ki tüm bunlara rağmen ben hala normal doğum istiyorum :) benimkide garip bi durum işte..İnşallah herşey istediğin gibi olur..

ben çok ağrılı hemoroit oldum gebeliğimin bu aylarında. benim en büyük korkum da normal doğumun bunu yeniden tetiklediğiydi. druma söledim malesef doğruladı. ama yine de herşey normalken neden normal doğurmayım. ben doğumdan değil artk doğum sonrasından korkuyorum ama gülü seven dikenine katlanır diyorum. epidural normal olacak inşallah ama bi aksilik olur da sezeryan olursam genel anestezi isterim kesinlikle

Canım Allah yardımcın olsun,çok zor bi durum yengemden biliyorum.İnşallah korktuğun gibi olmaz.Ama sezeryan olursanda bence epidrual yaptır.O anı canlı canlı yaşamak daha güzel olur bence.Doğar doğmaz koklarsın bebeğini..Allah hepimizin yardımcısı olsun,herşey dilediğimiz gibi olur inşallah...

canım bende de hemoroid var doğumda ne olurmuş dedi mi doktorun? artacağını tahmin ediyorum ama bide yırtılma hemoroidde oluyormuş of öle olursa sezeryan olayım

ben de normal ısteyenlerdenım.Hemoroıd bende de var ama nedense sımdılık korkmuyorum.Sezeryandan daha cok korkuyorum nedense.Annem ve kuzenlerım de gozumu korkutmaya calısıyor sezeryan olayım dıye. sınırım bozuluyor.hele bı catı kontrolune gır de normal ıstıcenmı bakalım deyıp duruyolar. ama ben normal ıstıyorum.39 hafta olucam yarın.ınsallah normal olur

ben hala kararsızım...dün doktora gittim...o önceliğiz normal ama karar senin diyo tabiki...
vallahi daha karar vermiş değilim...
napcam bilmiyorum...
eşim de sezerayan olsun diyo...bakalım nolcak...offff....:26:

Epidural normal doğum düşünüyorum.Ama -spinal sezeryan- istemiyorda değilim, benim korkularım çok fazla.Ama yine de her şeyi oluruna bıraktım.Bakalım ne olucak.İlk olarak -epidural normal- tercihim.Eskiden yokmuş şimdi madem böyle bir rahatlık var neden kullanmayayım.Neden canıma eziyet edeyim ki.Eskiden olsaydı belki ,eskilerde kullanırdı : )

Bunun yanında açılma vs. olmazsa kesinlikle suni sancı istemiyorum.Normal doğum sırasında, aksi bir durumda vakumla bebeğimin alınmasınıda istemiyorum.Bu 2 durumda sezeryana alınmak tercihim.Doktorumla da konuştum zaten.

Son düzenleme:
Back
X