sezaryen olanlar,ne kadar sürede toparlandınız?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Esra
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Esra

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
14.702
37.051
1.123
39
arkadaşlar şu an itibariyle 37+3 günlük hamileyim.bu zamana kadar hep normal doğum istedim,bebeğim genelde iri görünüyor,40. haftanın sonunda 4 kiloyu geçebileceğini söylüyor dr ama normal doğurabilirsin diyor( çatı muayenesi falan da yapmadı neye göre bunu söylüyor bilmiyorum)yalnız 2 gün bile gecikse sezryen yapacağını da söylüyor.benim de kafam çok karıştı,yarın kontrolüm var o zaman drla da açıkça konuşacağım,yani hem normal doğumun sancılarını çekip sonra da ameliyat olmaktan korkuyorum,bu ihtimal kuvvetliyse direkt sezaryen istemeyi düşünüyorum artık.
gelelim soruma...bu konuda herkes değişik şeyler söylüyor.sezaryen olduktan kaç gün sonra günlük hayatınıza döndünüz?yani yemek yapmak,bebeğinizle rahatça ilgilenebilmek gibi...bir de çok yoğun ameliyat acısını ne kadar süreyle hissettiniz?
ben apandisit ameliyatı oldum,onunla kıyaslayabilir miyim sizce?eğer öyleyse abartılacak bi durum yok..
cevaplarınızı heyecanla bekliyorum:3:

Öncelikle Allah bir avazda kurtarsın diyim..Herkes gibi sizde kuzunuzu sağlıklı bir şekilde kucağınıza alın inşallah..
Bu konu herkese göre değişiyor aslında!Ben oğlumu epidural sezeryan ile dünyaya getirdim.Her anına şahit oldum,çok güzeldi.Yanımda temizlenmesi,temizlenme süresince gözgöze gelmemiz,hemşirelerin yanıma getirip bana onu koklatması ,öptürmesi ve ben öpünce ağlamasının kesilmesi ,herşey harikaydı ve çok konforluydu..
Ameliyattan 2 saat sonra ayağa kalktım..Fıldır fıldır gezdim ve ertesi gün tabucu oldum.Eve gelir gelmez ilk banyomu kimsenin yardımı olmadan kendim yaptım..Hiçbir işim için yardım istemedim..Bir gün bile (bebeğim 5,5 aylık şuan) kesi ağrısı yaşamadım :)) ama ben bunu biraz epidurale borçluyum.Çünkü epiduralden ameliyattan çıktıktan sonra ağrı kesici veriyorlar,ertesi güne kadar ertesi gün epidurali çıkarıp kalçadan ağrı kesici yapmışlardı..Dolaısıyla hiç acı yaşamadım,hemde hiç.Tamamen yavruma odaklandım..
Doğumunuz normalde olsa sezeryanda olsa Allah hayırlı olanı versin..
Benim maceram böyleydi..
Sevgiler,kolay doğumlar...

mrb benim kuzen epidural sezeryanla doğum yaptı her anına şahit oldum gerçekten abartılacak gibi diil hı bünyeye de bağlı biraz oda çok rahattı doğumdan çıktı bikaç saat sonra hafif ağrısı başladı ve hemen ağrı kesici yaptılar ve ondan sonra öyle abartılacak ağrıları olmadı hemen ayağa kalktı bebeğine mamasını bile kendisi hazırladı(ilk etapta ememedi bebeği)merdiven bile çıkıp indi.korkma herşeyin hayırlısı olsun sağlıkla doğsun bebeğin inşallah.

arkadaşlar şu an itibariyle 37+3 günlük hamileyim.bu zamana kadar hep normal doğum istedim,bebeğim genelde iri görünüyor,40. haftanın sonunda 4 kiloyu geçebileceğini söylüyor dr ama normal doğurabilirsin diyor( çatı muayenesi falan da yapmadı neye göre bunu söylüyor bilmiyorum)yalnız 2 gün bile gecikse sezryen yapacağını da söylüyor.benim de kafam çok karıştı,yarın kontrolüm var o zaman drla da açıkça konuşacağım,yani hem normal doğumun sancılarını çekip sonra da ameliyat olmaktan korkuyorum,bu ihtimal kuvvetliyse direkt sezaryen istemeyi düşünüyorum artık.
gelelim soruma...bu konuda herkes değişik şeyler söylüyor.sezaryen olduktan kaç gün sonra günlük hayatınıza döndünüz?yani yemek yapmak,bebeğinizle rahatça ilgilenebilmek gibi...bir de çok yoğun ameliyat acısını ne kadar süreyle hissettiniz?
ben apandisit ameliyatı oldum,onunla kıyaslayabilir miyim sizce?eğer öyleyse abartılacak bi durum yok..
cevaplarınızı heyecanla bekliyorum:3:

canım bende sana şimdi özelden yazacaktım ne kadarlık oldun diye..hızla sona yaklaşıyorsun:52: 40 haftasına kadar gelmezse 4 kiloyu geçerse doğumun zor olabilir.
bu toparlanmada herkese göre değişiyor,kesin bir iyileşme süreci yok sezeryanın
kuzenim tam anlamıyla 20 günde toparlandı..kendi işini yapmaya başladı
çok yakın bir arkadaşımın yanında refakatçi kaldım,ilk gecesi çok kötüydü,bebeğe ben baktım,arkadaşıma yardımcı oldum.2 gece kaldı3. günü çıktı hastaneden.oda kendi işini yapmaya 15 gün sonra başladı
şimdide en yakın arkadaşlarımdan biri sezeryan oldu,o bir haftada döndü..
dediğim gibi kişisine göre değişiyor toparlanma.
hakkında hayırlısı neyse o olsun canım..ayyy artık senin haberini beklicez:52:

AşkveOğlum,Ceylinnaz,çok sağolun yorumlarınız için...evet kişiden kişiye değişiyor,eğer olursam ben de epidural düşünüyorum,dediğim gibi yarın drla konuşacağım tam olarak aydınlatsın,neye göre normali kolay yaparsın dediğini anlatsın hiç olmazsa

canım bende sana şimdi özelden yazacaktım ne kadarlık oldun diye..hızla sona yaklaşıyorsun:52: 40 haftasına kadar gelmezse 4 kiloyu geçerse doğumun zor olabilir.
bu toparlanmada herkese göre değişiyor,kesin bir iyileşme süreci yok sezeryanın
kuzenim tam anlamıyla 20 günde toparlandı..kendi işini yapmaya başladı
çok yakın bir arkadaşımın yanında refakatçi kaldım,ilk gecesi çok kötüydü,bebeğe ben baktım,arkadaşıma yardımcı oldum.2 gece kaldı3. günü çıktı hastaneden.oda kendi işini yapmaya 15 gün sonra başladı
şimdide en yakın arkadaşlarımdan biri sezeryan oldu,o bir haftada döndü..
dediğim gibi kişisine göre değişiyor toparlanma.
hakkında hayırlısı neyse o olsun canım..ayyy artık senin haberini beklicez:52:

canım yaa,çok sağol.evet herkes tetikte şu an benim haber bekleniyor,bakalım ne zaman olacak doğum,40 ı bekler mi bilmiyorum.sezaryen olursa zaten haftaya falan biter herhalde,düşününce çok heyecanlanıyorum...
yakın zamanda yeni normal doğum yapmış bikaç akrabamı ziyerete gittim,onlara sordum,ikisi de dikiş acılarının 15-20 günde geçtiğini söyledi.e ne anladım ki ben bu işten,hem normal doğum yap,hem de 20 gün acı çek...bilmiyorum belki de acı eşikleri çok düşük,ben pek öyle değilimdir çok şükür..
2-3 sene önce lokal anesteziyle apandisit ameliyatı oldum ben..15-20 gün sonrasında kızılaya alışverişe gitmiştim,1 ay olmadan da işe başladım..tabi acısı vardı ama o da bi ameliyat sonuçta,sezaryen daha kolay olur diyor bazıları...kafam o kadar karıştı ki.bir de dediğim gibi doktorum sürekli normal doğum diye ısrar ediyor bana,hem bebek iri diyor,hem biliyorsun gebelik şekeri var bende..tabi ben de her fırsatta normAl doğum istediğimi belirttim,pek kapı açmadım diğerine ..o da farkında herhalde bunlardan ekstra para koparmak zor hiç uğraşmayım falan diyor demek ki:33:çünkü nerdeyse her hastasını sezareyene yönlendiren bir dr kendisi.

Öncelikle Allah bir avazda kurtarsın diyim..Herkes gibi sizde kuzunuzu sağlıklı bir şekilde kucağınıza alın inşallah..
Bu konu herkese göre değişiyor aslında!Ben oğlumu epidural sezeryan ile dünyaya getirdim.Her anına şahit oldum,çok güzeldi.Yanımda temizlenmesi,temizlenme süresince gözgöze gelmemiz,hemşirelerin yanıma getirip bana onu koklatması ,öptürmesi ve ben öpünce ağlamasının kesilmesi ,herşey harikaydı ve çok konforluydu..
Ameliyattan 2 saat sonra ayağa kalktım..Fıldır fıldır gezdim ve ertesi gün tabucu oldum.Eve gelir gelmez ilk banyomu kimsenin yardımı olmadan kendim yaptım..Hiçbir işim için yardım istemedim..Bir gün bile (bebeğim 5,5 aylık şuan) kesi ağrısı yaşamadım :)) ama ben bunu biraz epidurale borçluyum.Çünkü epiduralden ameliyattan çıktıktan sonra ağrı kesici veriyorlar,ertesi güne kadar ertesi gün epidurali çıkarıp kalçadan ağrı kesici yapmışlardı..Dolaısıyla hiç acı yaşamadım,hemde hiç.Tamamen yavruma odaklandım..
Doğumunuz normalde olsa sezeryanda olsa Allah hayırlı olanı versin..
Benim maceram böyleydi..
Sevgiler,kolay doğumlar...

ne kadar güzel anlatmışsın şimdi doğurasım geldi valla:52:güzel dileklerin için de çok teşekkür ederim,inşallah hayırlısıyla kurtuluruz hepimiz.

canım yaa,çok sağol.evet herkes tetikte şu an benim haber bekleniyor,bakalım ne zaman olacak doğum,40 ı bekler mi bilmiyorum.sezaryen olursa zaten haftaya falan biter herhalde,düşününce çok heyecanlanıyorum...
yakın zamanda yeni normal doğum yapmış bikaç akrabamı ziyerete gittim,onlara sordum,ikisi de dikiş acılarının 15-20 günde geçtiğini söyledi.e ne anladım ki ben bu işten,hem normal doğum yap,hem de 20 gün acı çek...bilmiyorum belki de acı eşikleri çok düşük,ben pek öyle değilimdir çok şükür..
2-3 sene önce lokal anesteziyle apandisit ameliyatı oldum ben..15-20 gün sonrasında kızılaya alışverişe gitmiştim,1 ay olmadan da işe başladım..tabi acısı vardı ama o da bi ameliyat sonuçta,sezaryen daha kolay olur diyor bazıları...kafam o kadar karıştı ki.bir de dediğim gibi doktorum sürekli normal doğum diye ısrar ediyor bana,hem bebek iri diyor,hem biliyorsun gebelik şekeri var bende..tabi ben de her fırsatta normAl doğum istediğimi belirttim,pek kapı açmadım diğerine ..o da farkında herhalde bunlardan ekstra para koparmak zor hiç uğraşmayım falan diyor demek ki:33:çünkü nerdeyse her hastasını sezareyene yönlendiren bir dr kendisi.

hayırlısı neyse o olsun canım
bence apandistle bu farklıdır.bende olmuştum o ameliyatı 1 hafta sonra kalkmıştım.öksürsem acıyordu
benim dikişlerim 10 günde düşmüştü sızı mızı kalmadı daha öncede konuşmuştuk sanırsam.ilk 2gün sılzadı ama oturmama kalkmama hiç mani olmadı..dr un dikimiylede alakalı olabilir bu
bende 40 haftayı doldurdum 1 hafta daha bekleyelim hala olmazsa suni sancı veririz dedi
oda olmadı sezeryan olursun demişti..artık o vakitten sonra zaten ne dese kabulümdü
ama ertesi günü 40+1 de kendiliğinden geliverdi
:66:
bebeğin şimdi kaç kilo
artık onun kilo alacağı şeylerden kaçın bari fazlaysa

canım şu an kilosunu bilmiyorum,15 gün önce 3 kiloydu..yarın öğrenince yazarım 3400 falan bekliyorum yarın için bakalım:27:evet artık kilo aldıracak şeylerden yemiyorum pek,zaten sıkıldım da sürekli sağlıklı beslenmekten,bi doğum yapayım bir daha ne et yiyeceğim ne yoğurt ne süt:9:
sen çabuk toplanmışsın bak doğumdan sonra,benim konuştuklarım biraz nazlılardı zaten.20 gün oturamadım dediler yaa,20 gün ne demek??hiç bi avantajı kalmaz o zaman normalin.ilk doğumlar daha zor oluyor herhalde,gerçi senin de ilk doğumunmuş ama işte kişi faktörü

Genel anestezi ile sezaryen oldum, ertesi gun ayaktaydim, ucuncu gun mutfak topluyordum. Anneler beni zorla lohusa yatagina yollasa bile bir anlami yoktu yatmamin cunku ceylan gibi sekiyordum neredeyse. Kesi acisi oldu elbette ama bir yere yanlislikla degersem falan oyle oldu. Hic zorluk yasamadim, yine de normal dogum yapmis olmayi dilerdim cunku karnimdaki kesinin goruntusunden nefret ediyorum.

Genel anestezi ile sezaryen oldum, ertesi gun ayaktaydim, ucuncu gun mutfak topluyordum. Anneler beni zorla lohusa yatagina yollasa bile bir anlami yoktu yatmamin cunku ceylan gibi sekiyordum neredeyse. Kesi acisi oldu elbette ama bir yere yanlislikla degersem falan oyle oldu. Hic zorluk yasamadim, yine de normal dogum yapmis olmayi dilerdim cunku karnimdaki kesinin goruntusunden nefret ediyorum.

maşallah sen de çok hızlı toparlanmışsın...kesi demişsin de onu merak ediyorum ben de,tam olarak nerden kesiyorlar,yatay mı dikey mi ?dikey saçma sanki yataydır herhalde,bir de genişliği ne kadar?

canım şu an kilosunu bilmiyorum,15 gün önce 3 kiloydu..yarın öğrenince yazarım 3400 falan bekliyorum yarın için bakalım:27:evet artık kilo aldıracak şeylerden yemiyorum pek,zaten sıkıldım da sürekli sağlıklı beslenmekten,bi doğum yapayım bir daha ne et yiyeceğim ne yoğurt ne süt:9:
sen çabuk toplanmışsın bak doğumdan sonra,benim konuştuklarım biraz nazlılardı zaten.20 gün oturamadım dediler yaa,20 gün ne demek??hiç bi avantajı kalmaz o zaman normalin.ilk doğumlar daha zor oluyor herhalde,gerçi senin de ilk doğumunmuş ama işte kişi faktörü

canım ben başından beri normal doğum yapıcam diye kendime telkin verdim kolay olacak dedim hiç zorlanmıcam dedim..gerekli egzersizleri falanda yaptım
düşündüğüm gibide oldu..
ya nazlıları sorma,sezeryanda olslar normalda olsalar mızmızlanırlar..
yanında kaldığım arkadaş aşırı nazlıydı bebeği emzirteyim diyorum bağırıyor acıyor diye
dr doğrulman lazım diyor acıyor diye bağırıyor:1:
sondayı çıkartıyorlar bağırıyor..ilk bağırdığında çok acıyor herhalde yazık dedim.ama sondada bağırınca yok yo bu nazlıymış dedim..bakalım 2. doğum nasıl olacak...inşallah en az ilki kadar kolay olur

ne kadar güzel anlatmışsın şimdi doğurasım geldi valla:52:güzel dileklerin için de çok teşekkür ederim,inşallah hayırlısıyla kurtuluruz hepimiz.

:1: :1: :1: hahah güldürdün beni sağlıkla gelsin inşallah yavrun güzel arkadaşım.Aminnn bütün hamileler sağlıkla doğurur inşallah..:16:

canım ben başından beri normal doğum yapıcam diye kendime telkin verdim kolay olacak dedim hiç zorlanmıcam dedim..gerekli egzersizleri falanda yaptım
düşündüğüm gibide oldu..
ya nazlıları sorma,sezeryanda olslar normalda olsalar mızmızlanırlar..
yanında kaldığım arkadaş aşırı nazlıydı bebeği emzirteyim diyorum bağırıyor acıyor diye
dr doğrulman lazım diyor acıyor diye bağırıyor:1:
sondayı çıkartıyorlar bağırıyor..ilk bağırdığında çok acıyor herhalde yazık dedim.ama sondada bağırınca yok yo bu nazlıymış dedim..bakalım 2. doğum nasıl olacak...inşallah en az ilki kadar kolay olur

o telkinleri ben de veriyorum hep kendime,yani doğum benim için sancılı bir süreçten çok hem bebeğime kavuşma hem de üstümdeki ağırlıklardan kurtulma gibi bir şey...hep normal olsun istedim.
ama korkum şu,normali deneyip de sezaryene dönmek,biraz da doktorumun tutarsızlığı..birazcık dene olmazsa bakarız gibi bir hali var...herhalde yarın netleştirirz durumu bakalım artık:97:
bir de eşim kafamı karıştırıyor,bikaç kişi normali sakın düşünmeyin doğrudan sezaryen olsun demiş,onların çocuklarında doğumdan kaynaklanan problemler var,risk almayın falan demişler.o da beni zorluyo acaba hiç uğraşmasak mı diye..ben de dedim kader bu,olacağı varsa yine olur,biz de normal yolla doğmuşuz çok şükür sağlıklıyız...
kısacası doğum yaklaştıkça kafalar allak bullak oldu:26:

selam arkadaşlar bende sezeryan yapmış biri olarak söylüyorum ki bu kişinin bünyeden bünyeye değişiyor 3 yıl önce genel anestezi ile sezeryan yaptım ilk gecesi zor oldu hemşire hanımın yardımı ile kalktım yürütmek için yardım etti ama doğumdan bir hafta önce gribe yakalanmıştım ve öksürük bi geldi bidaha gitmek bilmedi kendime geldiğimde doğumdan sonra kasığımı tutup öyle yavş öksürüyodum ne yatabiliyodum geceleri şöyle uzanmak için can atıyodum ama malesef bu mümkün olmadı tam 2 hafta sonra düzene girebildim bu öksürüğe rezene de çok fayda etti ilk zamanlar itabıyla bebeğimi, çok rahat alabildim kucağıma sütümde çabuk geldi çeşme gibi akıyodu sanırım rezenenin onda da faydası varmış gelelim 2. bebeğime şuan 12+4 günlük hamileyim ve doktorum bununda sezeryan la alacağını söyledi geçen ayki kontrolümde 1'inden 7 sine kadar yaparız dedi temmuzun ama sanırım beni şimdiden korku sardı çok acı çektim mi hayır ama işte öksürük çok çektirdi bana rahat rahat llohusalığımı yaşayamadım inşallah bu seferkinde hastalanmam oğlum var ve inşallah 2. side sağlıklı bi bebek olur cinsiyet farketmez ama kızım olmasını çok istiyorum rüyalarımda hep kız ve altın görüyorum ve 2. gebeliğimde bütün herşey çok farklı etten tiksiniyorum ne bileyim herşey çok farlık:49:bu arada inşallah sağ salim alırsın bebeğini kucağına canım.

sağol serap,inşallah korktuklarımızla karşılaşmayız.kötü bir tecrübe olmuş seninki umarım diğerinde yaşamazsın.

öncelikle normal doğumu deneyin suni sancıyla başlatılsın ama olmazsa sezeryana geçiş yapılsın,suni sancıyla doğum yapma ihtimaliniz yükse çünkü,tam değil ama kısmen normal hayatına dönmeniz 10 günden sonra başlar,otorup kalkarken destek almak gerekecek,her doğumun kendine göre zorluğu var tabiki..ben 7.günden itibaren kendim baktım bebeğime..ve normal doğum istediğim için 42hafta olunca zorla tahliye ettik biz:)suni sancı verildi ama sancım olmadı işe yaramadı mecburen sezeyan oldum..

Son düzenleme:
BENDE genel anestezi ile sezeryan oldum hiçte anlattıkları gibi korkulcak birşey yokmuş..tekrar seezeryan ol deseler ameliyattan değilde SONDADANNNNNN KORKARIMM BERBTT..

öncelikle normal doğumu deneyin suni sancıyla başlatılsın ama olmazsa sezeryana geçiş yapılsın,suni sancıyla doğum yapma ihtimaliniz yükse çünkü,tam değil ama kısmen normal hayatına dönmeniz 10 günden sonra başlar,otorup kalkarken destek almak gerekecek,her doğumun kendine göre zorluğu var tabiki..ben 7.günden itibaren kendim baktım bebeğime..ve normal doğum istediğim için 42hafta olunca zorla tahliye ettik biz:)suni sancı verildi ama sancım olmadı işe yaramadı mecburen sezeyan oldum..

sağol cevabın için ama işte ben de tam bu dediğinden korkuyorum,yani her türlü acıya maruz kalmak...suni sancıdan çok korkuyorum,hiç iyi bişey anlatan olmadı onunla ilgili.hem normal doğumu dene,hem suni sancıyı,o da olmadı sezaryen.düşününce bu çok korkutucu geliyor bana.

BENDE genel anestezi ile sezeryan oldum hiçte anlattıkları gibi korkulcak birşey yokmuş..tekrar seezeryan ol deseler ameliyattan değilde SONDADANNNNNN KORKARIMM BERBTT..

sonda bu kadar kötü bişey mi yaa???

Back
X