sezaryen sonrası başımıza gelecekler

iclplt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2012
102
0
46
Malatya
arkadaşlar 1 gun sonra sezayenim var..heyecan korku hepsini yaşıyorum..
acaba bebeğim sağlıklı mı acaba ona bakabilecekmiyim acaba sütüm gelecek mi acaba sarılığı çok olacakmı..

tecrübeli annelerden sezaryen sonraı odaya çıktıktan sonra başlarına gelenleri yazmalarını rica ediyorum benim 1 gunum kaldı ben de başımdan gecenleri anlatacağım ..
süt ne zmn geldi.ilk nasıl beslediniz kaşıkla nasıl verdiniz ne kdr verdiniz mama mı şekerli su mu?
şimdiden tşkler.

Benim de 1 günüm var ama sezaryen sonrası başımıza gelebilecek temel sorunlardan birinin gaz sancısı olduğunu biliyorum :))

Göğüs ucu kremini önceden kullanmaya başladıysan ve ayrıca göğüs kalkanı gibi bir koruyucu aldıysan, emzirmeye dayalı meme çatlağı vs. olma ihtimali düşük olsa gerek. Bu acıyı yaşayan herkes "doğumdan önce kremi sürmeye başlayın" diye önerilerde bulunmuştu.

Daha önce doğum yapmış kişilerden bazılarının sütü hemen gelmiş, bazılarının ise birkaç gün sonra. Ama eninde sonunda gelmiş. Ben de çabuk gelmesi için bugün Humana Still Tea çayından içmeye başladım.

Bebeğe hiçbir hastanede kesinlikle şekerli su vermezler. Mama verilmesine ise hastane karar verir ama artık hemen hemen tüm hastaneler Bebek Dostu Hastane ünvanına sahip olduğu için (bu ünvan özel denetimler sonrası alınıyor) gerçekten gerekmediği müddetçe mama verdirmezler. Mama verilmesi gerekirse de mutlaka hastane yönlendirecektir ve eğitim verecektir o konuyla ilgili.

selam canım.ben de bir çocuk annesiyim,sezaryenle dünyaya getirdim kuzucuğumu.bir kere doğum sancısı çekmeyeceğin için şanslısın.abartıldığı gibi korkunç ağrılar falan olmuyor.ilk gün gaz yapmıyorsun ama ikinci gün Allah ne verdiyse zart zurt.benim k.validem ve annem refakatçimdi.çok utanmıştım.:17:
bebek konusunda hiç endişelenme.benim hemen sütüm gelmişti.zaten hemşireler emzirmenle ve gerekirse mamayla ilgileniyorlar.aç falan kalmaz yani merak etme.zaten o karnında aldığı vitamin onu 3 gün götürüyormuş hiç bir şey içmese bile.

o günlerce kalkamazsın durumları yalan 2 gün dinlenmek için hastanede yatıyorsun sonra normalsin yani.ilk kalkışta bir baş dönmesi baş ağrısı oluyor hepsi bu.ama çocuğunu kucağına almak bam başka.göğüs çatlağı için yarın bir krem aldır bu çok önemli.göğüs çatlağı acısı hiç bir şeye benzemez.

herşeyin tadını çıkar ve olumlu düşün.anestezi zaten çok kolay bir nefes çek diyorlar hooop bayılıyorsun,sonra bir kalkıyorsun.odada tüm sevdiklerin pür neşe bir meleği seviyorlar.işte hepsi bu.

tşk ederim kızlar..
yarın büyük gün..
bugun ben de içeyim humanayı o zmn..
eşimle başbaşa yemek yicez uzun bi süre yapamıcaz die..
saçlarımı düzleştircem, son çanta kontrolu.. ve bu gece nasıl uyuyacaksam ..

2 kere sezaryen olmuş biri olarak şunu söyleyeyim,korkulacak,dayanılmayacak gibi ağrın olmuyor.Biraz da ağrı eşiğinle alakalı ama abartılı anlatılanlar senin de başına gelecek diye endişelenme.Beni 8 saat sonra kaldırdılar ayağa ve gayet de düzgün yürüyebildim.Belki ilk etapta baş dönmesi yaşarsın ama birkaç dk'lık bir şey,hemen geçer.Gaz çıkarman senin bağırsaklarının nasıl çalıştığıyla da ilgili aslında.Sorun çekmiyorsan ameliyattan sonra da rahat oluyorsun,ama zaten sorunluysan sonrasında da devam eder.Ben 3-4 saat sonra gazımı çıkarabildim mesela.Yanında bisküvi,çubuk kraker,meyve suyu götürürsün,ayağa kalkmadan önce yemeni istiyorlar çünkü.Sütüm gelmez diye de endişelenme,ben ikisinde de hemen odama geçer eçmez emzirmeye başladım,inşallah senin de öyle olur.Kolay,ağrısız doğumlar cnm

merhaba ben de sezeryan oldum,2 yıl önce..yanına bebe bizküvisi al derim,ama kendin için..:) gerçekten hem besleyici hem doyurucu ,çünkü bi süre yemek vermiceklerimiden bulanır diye..bir de komposto unutma..kayısı,karanfil,tarçın,elma kabuğu,hem süt için hem de barsaklarının çalışmasını hızlandırıyo...

şekerli su asla verme,sütün gelir merak etme..emzirdikçe çoğalıyo zaten..

güzel ve sağlıklı bir doğum dilerim canım..

selam canım.ben de bir çocuk annesiyim,sezaryenle dünyaya getirdim kuzucuğumu.bir kere doğum sancısı çekmeyeceğin için şanslısın.abartıldığı gibi korkunç ağrılar falan olmuyor.ilk gün gaz yapmıyorsun ama ikinci gün Allah ne verdiyse zart zurt.benim k.validem ve annem refakatçimdi.çok utanmıştım.:KK17:
bebek konusunda hiç endişelenme.benim hemen sütüm gelmişti.zaten hemşireler emzirmenle ve gerekirse mamayla ilgileniyorlar.aç falan kalmaz yani merak etme.zaten o karnında aldığı vitamin onu 3 gün götürüyormuş hiç bir şey içmese bile.

o günlerce kalkamazsın durumları yalan 2 gün dinlenmek için hastanede yatıyorsun sonra normalsin yani.ilk kalkışta bir baş dönmesi baş ağrısı oluyor hepsi bu.ama çocuğunu kucağına almak bam başka.göğüs çatlağı için yarın bir krem aldır bu çok önemli.göğüs çatlağı acısı hiç bir şeye benzemez.

herşeyin tadını çıkar ve olumlu düşün.anestezi zaten çok kolay bir nefes çek diyorlar hooop bayılıyorsun,sonra bir kalkıyorsun.odada tüm sevdiklerin pür neşe bir meleği seviyorlar.işte hepsi bu.
Ne guzel anlatmissin canim ya.keske herkes senin gibi anlatsa.hicccc korkmayizzz

sezeryan olana kadar sıkıntı çok yok canım olduktan sonra süreç başlıyor ilk ayağa kalkmak yürümek çok acılı oluyor süt hemen geliyor benim öyle oldu 2.sezeryan dı ikisinde de hemen geldi ilk 10 12 gün zor geçiyor yatakta dönmek kalkmak oturmak hepsi zor kolay diyemem ama geçtiğini bil herkes kolay diyor benimki neden böyle oldu diye sorgulama diye zor olduğunu söylüyorum sezeryan ohh sezeryan oldum çok kolaydı diye bişey yok bugün 17.günüm hala acıyor hafif karnım hassas ama geçiyor Allahın izni ile bunu bil bol dua et herşey yoluna giriyor🤲🤗

Back
X