• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sezaryen yapan arkadaşlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
merhaba kızlar
tekrar başlık açtım çünkü bu konuda cevap alabileceğim bir başlık bulamadım
ben 4 aylık hamileyim
ve behçet hastası olmam nedeniyle sezaryen doğum yapmak istiyorum. bunun yanısıra 3 sene önce fissür ve hemeroid ameliyatı olduğum için normal doğum yapma şansım hiç kalmadı gibi bir şey.
çevremde bir çok hamile olduğu için bu konular hakkında çok fazla konuşuluyor. yerli yersiz çok laf dönüyor
geçenlerde kendini bilmezin biri sezaryen doğumda bağırsaklarını dışarı çıkarıyorlar. bebeği alıyorlar. bağırsaklarını geri yerine yerleştiriyorlar dedi. ve ben şoka girdim.
hala düşünüyorum nasıl böyle bir şey olabilir diye. internetten sezaryen doğum videolarına baktım ve böyle bir şey görmedim. ama acaba Türkiye'de mi uygulanıyor bu.
tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
bir de lavman konusu var. doktorun tercihine kalmış bir konuymuş bu. ister yapar ister yapmazmış.
lavman olan arkadaşlarda nasıl yapılıyor bu iş anlatırlarsa çok güzel olur
:1rolleyes: a.s. :nazar: yerimseniben

ben mart sonunda sezeryan oldum.sana bıraz abuk subuk seyler anlatmıslar.bagırsakları ellemıyorlar merak etme.boyle bısey olabılırmı zaten.lavman burda harkese yapılıyor doktorun tercıhı degıl bıldıgım kadarıyla.nasıl yapıldıgına gelınce makattan ıcerı bır tup ılac bosaltıyorlar bıraz beklıyorsun ve sonra karın agrısıyla tuvalete cıkarıyor.ben cok tedırgın oluyordum nasıl yaptırıcam lavmanı dıye ama o anda dogumun heyecanıyla unutuyorsun merak etme

merhaba kızlar
ben 4 aylık hamileyim
ve behçet hastası olmam nedeniyle sezaryen doğum yapmak istiyorum. bunun yanısıra 3 sene önce fissür ve hemeroid ameliyatı olduğum için normal doğum yapma şansım hiç kalmadı gibi bir şey.
çevremde bir çok hamile olduğu için bu konular hakkında çok fazla konuşuluyor. yerli yersiz çok laf dönüyor
geçenlerde kendini bilmezin biri sezaryen doğumda bağırsaklarını dışarı çıkarıyorlar. bebeği alıyorlar. bağırsaklarını geri yerine yerleştiriyorlar dedi. ve ben şoka girdim.
hala düşünüyorum nasıl böyle bir şey olabilir diye. internetten sezaryen doğum videolarına baktım ve böyle bir şey görmedim. ama acaba Türkiye'de mi uygulanıyor bu.
bir de lavman konusu var. doktorun tercihine kalmış bir konuymuş bu. ister yapar ister yapmazmış.

arkadasim once tebrik ederim bebegin yuvana mutluluk sans getirsin.Ben 2 ay once epidural sezaryan oldum esimde girdi hatta bebegi alirlarken gordu kesinlikle bagirsaklari disari cikarma gibi bisey sozkonusu degil cahil insanlarin sacmalamasi sakin korkma ben epidural sezaryandan oyle memnun kaldimki gule oynaya dogurdum ingilterede dogum yaptim ama turkiye deki dr buradaki dr cok iyi ve basarililar sezaryanin ulkeye gore degisimi yok tip kafana sakin boyle abuk sabuk laflari takma benim 2gorumcem kizkardesim turkiyede sezaryan oldular onlarda cok memnun lavmana gelince bana sadece 2 tablet verdiler yuttum oyle lavman yapildi digeri konusunda bilgim yok hayirli dogumlar dilerim tekrar soyluyorum sakin kimsenin lafina bakma o anin keyfini cikar

sağolasınız kızlar valla yüreğime serin serin sular serpildi
Allah evlatlarınızı bağışlasın
olmayanlara da tez zamanda şirin mi şirin bebecikler nasip etsin inşallah
a.s.:nazar:

kızlar farkındamısınız ne kadar cahil arkadaslar var ne demek ya bagırsaklar falan.kendini bilen bi insan bi arkadasının rahatsız oldugunu bile bile nasıl korkutur nasıl asılsız seyler söyler yaaa((( ben çok kızıyorum kızlar.bnde sezeryanla dogum yaptım 4 sene oldu.we spinal anestezi uyumadım sohbetle dogum yaptım.güselim bnce sen takılma böyle seylere.hayırlarla olur ve biter inş.lavma ya gelince bnlar mutlak yapılması gereken seyler.o olayın hastenede olması şart.yoksa ewe göndermezler seni.dikişlerin zarar görmesin die.inş anlatabildim derdimi.sakın takma takılma hatta psikolojini bozma düşünme bebegini ve o anı düşün.geçmiş olsun kib bb

merhaba kızlar
ben 4 aylık hamileyim
meraba canım bende sezaryan yaptım şubatın 12 nde ameliyata hazırlarken lavman nedir bilmiyodum çok utangacımmdır neyse hemşire geldi uzandım yatağa arkanı dön dedi bende napıcaksın dedim lavman yapıcam deddi gerçekten lavmanı o zaman öğrendim bağırsaklarımı temizlemek içinmiş laelaelaelaelae o hecenla bişey hissetmyosun bile sen milletin abuk sabuk laflarına inanma bizim milletimiiz atmayı çok sever sakın moralini bozma allah kurtarsın canım bebeğini ilk kucağına aldığında benm yerime kokla tammam mı

merhaba kızlar
ben 4 aylık hamileyim

canım benım ben ıkıncı kızımı epıdural sezeryan ıstedım.cok ta memnun kaldım canım.druna guven canım.ıcın rahatlasın dıyorsan asama asama anlatıyım yasadıklarımı canım benım.ok
sımdı sezeryan olmadan once aksamdan sonra bırsey yemıyorsun canım
ertesı gun sabahtan ordasın.
amelıyat saatı gelınce kalp atısların kontrol edılıp senı hazırlıyorlar.amelıyat onlugunu gıyıp gıdıyorsun ıcerıye.
benım epıdural oldugu ıcın belımden ıgne yapıp bel altımdan uyusturuldum(narkoz korkum oldugundan canım kendım tercıhj ettım ve cok memnun kaldım)
ve bebegımın cıkısını ılk anını gordum.yıkadıklarını gordum ve onu yukarı cıkardılar.benım dıkıslerım halloldu cıktım.
yanı evet amelıyat bu bebgı cıkarırken oynanıyorsun oralarla ama buda cok normal degılmı canım.sen abartılanlara bakma canım benım.

benim ameliyatımda lavman yapılmadı.sezeryan öyle korkulacak bişey değil.ben çok memnunum.ikinci gün hastaneden çıktım ve hiç yatmadım.kendi işimi kendim gördüm.benim de çatı darlığı ve amniyon sıvısı azalması olduğu için sezeryan oldu.kısacası çok rahat bi doğumdu.sonrasında da acı çekmek günlerce yatmak diye bişey olmadı.

bende 14 mayısta spinal sezeryanla doğum yaptım. lavman yapıldı ayrıca söndada takıldı. uygulanırken garip bir his versede ameliyat sonrasında ne kadar önemli ve gerekli olduklarını anladım.zaten bebeğini görecek olmanın heyecanıyla onlar basit kalıyor. hayırlı doğumlar dilerim. bunlara hiç takılma.hamileliğin tadını çıkar...a.s.

İki doğumumuda mecburiyetler nedeniyle sezaryanla yaptım. Ancak lavman yapılmadı ikisindede.
Sonda takıldı çünkü sonda ile çıkan sıvıyı ölçüyorlar, öğrendiğim kadarıyla dışarıya atılan sıvının miktarı çok önemliymiş.
Mecburiyetler olmazsa normal doğumun daha iyi olduğu kanaatindeyim.
İnşallah bebişinizi hayırlısıyla kucağınıza alırsınız.

bende bole bısey duymustum ama dogrulk payı varmı bılmıyorum bende 6 subatta dogum yaptım sezeryanla bana lavman yapılmadı oda bagırsakların bosaltılması demek aa.s.

bende 2 hafta önce sezeryan yaptım sonda istege baglı takılıyor dediler drda önermedı bende istemedim taktırmadım lavmanda yapılmadı bagırsakların cıkarılma meselesıde tamamen uydurma bir deli kuyuya tas atmıs kırk akıllı cıkaramamıs misali uzayıp giden yayılan bir laf dogruluk payı yok yani sezaryandan gayet memnun kaldım rahat ol

kızlar beni yanlış anlamayın kızmayında duyduğumu söylicem. yengem hastanede çalışıyor ve doğumunuda çalıştığı hastanede yaptı görevli arkadaşı doğumunu kamerayla çekti ve o anlatmış. gerçekten bağırsakları çıkartıp karnın içini temizliyorlarmış karnımızın şişmesi ve gaz problemi bağırsaklar hava aldığı içinmiş. yani sonuçta bu bi ameliyat içini zaten açıyorlar bağırsaklar çıksa neyazar çıkmasa neyazar takmayın kafanıza düşüncesi banada tuhaf geliyordu ama çok şükür bi sıkıntım yok. bende normal doğuma gittim sezeryan oldum.

yok ya bağarsık çıkarmı arkadaşım rahmin altında kalıyor bence doğru değil................
bende sezeryan olacağım allah izin verirse..............
sonra gaz çıkarmadan dr.seni hast.çıkarmıyor bağırsaklarda problem varmı yokmu diye...........

cevap yazan herkese çok teşekkür ederim
sizler hiç eksik olmayın inşallah.
öyle ya da böyle bu olayı yaşayacağız.
sonuç güzel onu düşünüp bütün stresi kafadan atmaya çalışacağız.
mecburiyet olmasa ben de normal doğumu çok ama çok isterdim ama hayırlısı olsun.
herkese hayırlı doğumlar...
kendinize iyi bakın kızlar a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.

gokcenYIL merhaba ben burçin..yeni üyelerdenim.benim de içim rahatladı walla saol canım..bende aşırı derecede doktor,hastahane ve iğne fobisi var ve bunu aşmakta zorlanıyorum.2005 te boş gebelik sonucu genel anestezi altında kürtaj oldum ve hep sezeryan düşündüğüm için doğum korkumu yendim diyordum..24 haftalık hamileyim ve çevredekilerin bazılarının anlattıklarına çok takılıyorum.(bana da bağırsakların cıktıgı anlatıldı)daha çok kkorku oluyor..15 gün önce kontrolüm vardı dr a anlattım bağırsak olayını yok öyle birşey dedi,rahat ol dedi.ben fobilerden bahsedince herşey hallolur rahat etmen için elimizden geleni yaparız dedi.biraz rahatladım.senin yazını okuyunca da çok rahatladım canım.bu da bir süre idare eder beni..napayım ya bu korkularla başa çıkmaya çalışıyorum ama herkese de anlatamıyorum.paylaşmadıkça da daha kötü oluyorum.mesela ben amelıyat hazırlıgından da cok korkuyorum..yeşilleri giyip de gitmeyi falan düşündükçe ürküyorum.bu kadar yoğun değildi bu korkular son zamanlarda oldu işte anlatılanlarla.neyse canım teşekkürler..öptüm.bebişi öp benim için...

Back
X