Sezaryenden ödüm patlıyor, lütfen kızlar, morale ihtiyacım var..

basarans

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2012
641
135
123
Kızlar, 34+4teyim. Bebeğim bir türlü dönmüyor. Kafası sağ kaburgamın altında, popişi sol ortada ayakları kafasının hemen altında, U pozisyonu almış şekilde yatıyor. Doktorum "bu pozisyonda dönmesi çok zor, sezeryan olacaksın" dedi. "Epiduralden başka sezaryen yapmam" diyor. Aklımı kaybettim. Bebeğime kavuşacak da olsam 4 hafta sonra kendi ayaklarımla gidip sezaryene giremem..Psikolojim fena bozuldu. Doğum sancısı ile gitsem, doktorum ne isterse yaparım da, ağrı sancı yokken, tarih belli saat belli, sinemaya gider gibi sezaryene gidemem kızlar.. Bir de epidural...Kalp krizi geçiririm heralde:..(

tatlımmmm seninle günümüz bile aynı benimde başka sebeplerden sezeryan olabilir ve bende feci tırsıyorum AMA sonuçta senin de dediğin gibi bebişimizi alacağız kucağımıza benide normal doğumdan korkutuyorlar en son dün görümcem korkuttu sezeryan daha iyi bilmem ne kendimi kestirme olayı korkutuyor beni ama mecbur kalınca yapacak bişi yok sonuçta korku daha kötü korkularımız yüzünden bebişlerimize bişi olursa diye korkuyorum bende olacağız el mahkum sonra unutacağız gidecek hiç kokrma Allah yardımcımız olur sen bol booll dua et ve son güne kadar düşünme boşver

Canım, çok teşekkürler, yalnız olmadığımı bilmek çok güzel... Dediğin gibi Allah yardımcımız olsun. Hayırlısıyla,sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah... (( Normal doğum yapanlar sezaryen daha iyi, sezaryen yapanlar normal daha iyi diyorlar... Derin bir nefes alıp dua edeceğiz artık...

öyle tatlım bak görümcemin iki kızı var ve iki çeşit doğum ikisini de yaşamış tabi herkesin doğumu farklı ama yapacak bişi yok en nihayetinde öylede böylede çıkacak bu çocuklar içimizden rabbim en kolayı neyse onu versin sağ salim büyütmeyi nasip etsin inşallah hepimize hem ne yanlız olması ekim anneleri topiği var girmiyormusun oraya herkesin bi durumu oluyor işte

canım ya seni çok iyi anlıyorum. benim bebişimde tam olarak kanala girmemişti.. sezaryan yerine suni sancı istedim, normali deneyim dedim.. 10 saat çektim, olmadı gitti.. üstelik 41. haftada.

hiçbir şey bebeğinin ve senin sağlığından önemli değil.. zor doğumdansa iyiki sezeryan varmış diyorum. dikişlerimse hep bandajlı olduğundan hemen iyileşti. ama normal doğumdaki dikişler öyle mi, daha sıkıntılı.. iltihaplanıyor, hemen iyileşmiyor, açılıyor vs.

hayırlısını istemek lazım tatlım.. sağlıcakla bebeğine kavuşursun inşallah..

Korkmayın kızlar. İnanın o kadar korkulcak birşey yok. Bende çok korkuyordum anesteziye gerek kalmadan bayılırım diyordum:)
Belimden iğnemi yaptılar anında uyuştum. Başucumda asistan sürekli birşeyler anlattı konuşturdu beni.
Bebeğiniz doğduğu an zaman duruyor sanki. Süper bir an. İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi.
Rahat olun, korkmayın....

Son düzenleme:
cnm bende aynı senin gibi ilk kızımı dönmediği için sezeryan olmak zorunda kaldım... Bence kendini çok fazla korkutma sancıyı beklesende sezeryan olacaksan o sancıyı niye çekesin doktorunu dinlemen en iyisi hem hiç belli olmaz 38. haftadan sonra bile dönen bebekler var önemli olan bebeğini sağlıkla kucağına alman........

2 kez sezeryan olmuş biri olarak hiç de korkulacak bir şey olmadığını söylemek isterim.Zaten o anda bebeğine kavuşma sevinç ve heyecanından başka bir şey düşünemiyorsun.Spinal oldum ben bebeğimi getirip yanağıma koydukları anı tekrar tekrar yaşamak için 100 kez sezaryen olmaya razıyım.Canım hiç bir şey hissetmiyorsun merak etme.Ben sadece ayaklarımın uyuşmasından rahatsız olmuştum o da çabuk geçmişti.Ben de normal doğumdan korkmuşumdur.Hiç o gücü bulamamışımdır.Tabi yapanlarada hayranım.Bebeğini sağlıkla kucağına alman dileğiyle.

Tesadüfün böylesi..Şu ara sıkıntım bu yöndede.

Bende 32.haftama girdim Allah ın izniyle..ama şimdilik kafası yukarda meleğimin.
Sezeryandan eskiden beri korkarım..Videosunu izledikten sonra,hatta izleyemeyip videoyu yarıda kapadıktan sonra asla sezeryan düşünmedim.
Karını kestirmek çok korkutucu..Kesilmeyi bile bile nasıl yatacağım masaya diye düşünüyorum.
Tabi ki herşey yavrularımız için dayanırız şüphesiz, ama korkuyuda bir yandan yaşıyor bünye ister istemez.
Normal doğum kat kat sancılı birşey miş,ben normali yaşamayı istiyorum acı çekerek,kesilerek değil
Hakkımızda hayırlısı olsun tabi,ama herşeyin doğalı en güzeli ya..
Allah ım vakit çok geçmeden bebeklerimizi döndürmeyi nasip eylesin.

Kızlar çok teşekkür ederim sayenizde biraz daha sakinleştim... Bu arada çevremdeki insanlar ikiye bölünmüş durumda:) Tıp kimliği olanlar (doktorum, doktor arkadaşlarım, ebe akrabalarım) bebeğin bu saatten sonra dönmeyeceğini, benim gibi yurdum insanları (en az 3 doğum yapmış tecrübeli anneler, annaneler, dostlar, komşular,kuzenler; hatta kayınlar, kayınçolar bile:) ) bebeğin döneceğini iddia ediyor.. Benim kız ise hala aynı:))) Göreceğiz.Eylül sonunda belli olacak:))) Haber veririm sizlere de:)

Kızlar iyi ki varsınız... Allah hepimize hayırlısını versin.

öncelikle hayırlı doğumlar olsun güzelim benim,canım bende epidurel sezeryan oldum 8 ay önce,inan bana ALLAH onun kolaylığını veriyor anlamıyorsun hatta bebeğinin sesini duyuyorsun ve görüyorsun bebişini,bende normal doğumdan yanaydım her zaman ama çatı darlığı var deyince doktor mecbur kaldım,kii bide beni düşün benim doktorum son ana kadar normal doğum dedi ama sancılanıp hastaneye gittiğimde başka bir doktor normal doğum imkansız kendi doktorun kim seni acilen sezeryana almamız gerekiyor deyince beynimden vurulmuşa döndüm,kendi doktorum benim ve bebeğimin hayatını tehlikeye attı resmen,şikayet etsem yeri vardı fakat ALLAHA havale ettim gerek duymadım buna,çok şükür sağ sağlim bebeğimi kucağıma aldım.dediğim gibi sakın korkma sezeryandan önce kahve iç mutlaka,ilk 1 hafta biraz dikiş yerlerin acıyacak ve ailenin yardımına ihtiyacın olacak bunun dışında bi sorun olmaz hayırlısıyla,güzel doğumlar olsun inş,sevgiyle kal...

bende hep normal doğumdan çok korkuyorum sezeryana kayıyor aklım hep...Sezeryana daha meyilliyim doğumdan çok korkuyorum :

İlk dogumumda sanciyla gittim.kanala girmemis dendi sezeryana alindim.genel oldu.cok rahatti. 3 saatte ayaga kalktim.bu persembe epidural oldum.hala dogrulamadim perisanim.karnim 7 aylik gibi. biri biri tutmuyor. herkesin farkli

keşke bir doktora daha danışsanız arkadaşım, belki dönüp dönmememe konusunda içinize sinecek birşeyler söyler

Sezeryandan önce neden kahve içiliyor arkadaşlar?
Ben kan sulandırıcı iğne ve coraspin kullanıyorum,kan pıhtılaşmam yok,başka bir nedenden dolayı.
Nette epidural yapmıyorlar mış sulandırıcı alan kadınlara.Doğru mu?
Ben sezeryan olsam bile asla bayılmak istemiyorum..

Dönebilir daha hiç belli olmaz...Başka bir dr .un görüşünü daha al..Ben sezaryani de yaşadım normal doğumu da..Normal doğum kesinlikle çok daha iyi ve hiç de abarttıkları kadar zor değilmiş....Sezaryan sonrası iyileşmesi zaman alıyor...Hayırlısı olsun hakkında...

benimde bebeğim tersti,son ana kadar dönmesini bekledik ama dönmedi ..
bende sezaryen oldum..spinal anesteziyle yapıldı, çokta rahattı..zaten narkoz haricinde, bi ilaç daha yaptılar(sakinleştirici olduğunu düşünüyorum)o yapılınca; pamuk gibiydim ,kendimi çok iyi hissettim..sohbetle geçti doğum düşün yani operasyon rahat..sonrasında bi kaç gün ağrı oluyor..o da bebişi sağlıkla kucağına aldığın için, şükrediyorsun ve hiç gözüne gelmiyor o ağrılar..hayırlısı nasılsa öyle olsun, öylesini dile cnm..Allahım sağlıkla bebeğine kavuştursun

Maşallah:)) Bebişinin ömrü uzun olsun... Allah size bağışlasın... :) İnşallah hepimize bebeklerimize sağlıkla kavuşmayı nasip etsin Allah...
İnşallah sezaryeni de atlatacağız:) Güçlü insanlarız vesselam:))) (Gaz veriyorum kendime:))))

İlk dogumumda sanciyla gittim.kanala girmemis dendi sezeryana alindim.genel oldu.cok rahatti. 3 saatte ayaga kalktim.bu persembe epidural oldum.hala dogrulamadim perisanim.karnim 7 aylik gibi. biri biri tutmuyor. herkesin farkli

Canım çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin.. İnşallah en kısa zamanda iyileşirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…