Sezeryan dikişim

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
796
90
118
Bebeğim 1,5yaşında oldu ama benim sezeryan dikişim koyu ve çok belli hala. Arkadaşım 9ay önce yaptı doğumunu ve onun dikişi yapıştırma belli belirsiz izi. Benimki koyu kabarık çok diikat çekiçi. Benimki sanırım dikiş. Maalesef normal doğuma diye gitmiştm ve sezeryan oldu o yüzden dikişim nasıl olacak diye bile soramadım ama bildiğim kadarıyla yapıştırma değil. Ben izimden rahatsızım. Doktıra gidip söyleyim mi? Ne yapayım?

Bebeğim 1,5yaşında oldu ama benim sezeryan dikişim koyu ve çok belli hala. Arkadaşım 9ay önce yaptı doğumunu ve onun dikişi yapıştırma belli belirsiz izi. Benimki koyu kabarık çok diikat çekiçi. Benimki sanırım dikiş. Maalesef normal doğuma diye gitmiştm ve sezeryan oldu o yüzden dikişim nasıl olacak diye bile soramadım ama bildiğim kadarıyla yapıştırma değil. Ben izimden rahatsızım. Doktıra gidip söyleyim mi? Ne yapayım?

Benim bildiğim şu an tüm dikişler subkutan atılıyor, en azindan bizim hastanede oyleydi, cilt dikilmeden cildin hemen altindaki doku en ince iple karsilikli getiriliyor, bolca pratik yapmış bir elin attığı dikişler cok incecik bir çizgi gibi görünüyor sadece, daha tecrubesiz kimselerde ise biraz daha belirgin olabiliyor, yine de eski zamanlara nazaran en az belli olan dikiş bu.

naneli_limon .!.:
Sabah fotosunu çekeyimde koyayım. Off ya neden düzgün bi iş yapmazlar?

Hemen suclayici olma canim biraz cilt tipi ve genetikle de alakali, kimi insanlarda yaralar daha belli belirsiz iyileşirken kimisinde daha koyu ve büyük iyilesebiliyo. Takma bu kadar ya.

Cilt tipine gore değisir ama doktorlar krem veriyor sezeryan dikis izi için

Benim iki sene sonra tamamen kayboldu.. Kıl kadar bir beyazlık vardı, dr um çok tecrübeli birisiydi.. Ablamınkide mahvoldu, onunki biraz acemiydi.. Biraz daha bekle senin cildinlede alakalı, eğer baştan bu yana değişiklik varsa biraz daha sabret

Cilt tipi yaninda doktorun tercihi, kisinin ozellikleri de etkiliyor ne tur bir iz oldugunu. Mesela kilolu insanlara yapistirma yapilmiyor bizim hastanemizde. Sizi bilemem kilonuz nasil, fazla kilo ameliyat yeri iyilesmesini de etkileyen, yavaslatan birsey. O arkadasiniz zayif biriyse yapistirma yapilir, cok problem olmadan da izi iyilesir.

Canım ben 1.5 sene önce doğum yaptım şuan hiç iz yok ince bir çizgi bile yok bende doktora sormuştum bu nasıl birşey böyle diye gülmüştü, ben kaplumbağa yağını duydum böyle izler için geçiriyormuş bence çok düşünme düşündükçe abartı gelir

bende doğum yapalı 7 ay oldu çizgim biraz belirgin...
zamanla dahada belirsiz hale geleceğini söyledi doktor...
bi de bio oil diye bi yağ var bu yara izlerinde fln etkili onu kullanablirsin...
bi araştır istersen...

ayy ben bakamıyorum hala ama orda bir çöküntü var ve her dokunmada elektrik çarpmış gibi oluyorum

benim de gittikçe küçüldü ve 4 parmak kadar hafif bir iz kaldı.
ama bana hiç rahatsızlık vermiyor. hatta doğumdan bir hatıra gibi benim için..

Benimde 7 yıl oldu ilk doğumumu yapalı,belli değildi ,görünmüyordu bile,6 gün önce 2. Doğumumu yaptım ,aynı doktor aynı hastanede,umarım yine aynı şekilde iz kalır,şu an bandajlı hala cumartesi açılacak bakalım neye benziycek bu sefer.ama seninkinde sorun var sanki ,kabarık olmaması lazım.

canım dikiş çeşitleri var iz kalan bir dikiş yapılmıştır.
ama iz kalan dikişlerde bile izi kalmayanlar tanıdım. cildi kendini çabuk yeniliyor iz kalmıyor

Back
X