Sezeryan doğum mu Normal Doğum mu yardııımmmm ediiinnnnn !!!!!!!

Junkel

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2012
50
0
86
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,

15 haftalık hamileyim ... hangi doğum şeklini öneriyorsunuz lütfen tecrübeli bayanlar yardımcı olsunlar.

Sezeryanda dikiş izi tam olarak nerde oluyor ? izi cok kalıyormu ?
Normal doğumda genital bölgede deformasyona uğrayan bayanlar varmı ??

Karar veremiyorum yardımcı olurmusunuuuzzzzzzzzzzzzzzzzz ???

bende 6. haftalık gebeyim Allah izin verirse eğer normal doğum düşünüyorum ve istiyorum sezeryan bebeğin doğması değil anneden koparılması diye adlandırıyo bazı uzmanlar doğum olmuyo kurtarma ameliyatı deniyo ona daha kolay toparlanıyomuşsun herşeyin doğalıdır iyi olan canım Allah yardımcımız olsun :o)))

Arkadaşlar merhaba,

15 haftalık hamileyim ... hangi doğum şeklini öneriyorsunuz lütfen tecrübeli bayanlar yardımcı olsunlar.

Sezeryanda dikiş izi tam olarak nerde oluyor ? izi cok kalıyormu ?
Normal doğumda genital bölgede deformasyona uğrayan bayanlar varmı ??

Karar veremiyorum yardımcı olurmusunuuuzzzzzzzzzzzzzzzzz ???

Canım öncelikle hayırlı olsun, Allahım bebeğini sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin. Adındanda anlaşılacağı gibi normal doğum tabiki daha sağlıklı hem senin açından hem bebeğin açısından, bebeğinin varlığını daha erken hissetmek bütün ilgini doğumdan bir kaç saat sonra verebilmek kadar güzel bir duygu olamaz. Bence normal düşün, ancak tıbbi bir engel olur normal yapamayacak durumda olursun o zaman ayrı. Tıbbi bir engelin olmadığı sürece normal doğum düşün bence. Allahım yar ve yardımcın olsun :nazar:

bilemiyorum nedense korkuyorum normal doğumdan ...
sezeryan olmuş bayanlartecrübelerini paylaşırsa sevinirimmmmmmmmm :(

CNM ZATEN ARTIK sezeryan zor doktorlar son ana kadar bekletiyorlar ha özel hastanelerde mi öle bilemem
iki oğlum var ikisinide normal doğumla aldım kucağıma cok ama cok memnunum ben birincide 4 ikincide 0dikiş birinci erken doğum oldu ve sancım gelmedi suni sancıyla 8.25dk da geldi dunyaya diğeri suyuyla geldi 4.35 dk sonra aldım kucağıma
aslında tecrübe şans
nasip bu iş en önemlisi
ilkimde bilemedim nişan gelir gelmez hastaneye gittim ben 36 haftalık durduracaklar diye sanırken bağlamıslar suni sancıyı 2saat sonra sancılar basladı acılana kadar bosuna sancı cektım
ama bilseydim beklerdim evede
ikinci oğlum nişandan 4hafta sonra doğdu suyu geldi 20dk sonra sancım 20dk bi basladı 10dk 7dk 5 dk 2dk derken doğumu gercekleşti üstelik dikişsiz doğum yatağıma aldılar 30 dk sonra lavobaya kendım gıttım 1saat sonra bebeğimin ilk bezini kendim değiştirip tulumunu giydirdim harikaydı herşey
şükürler olsun
sezaryanlı arkadaslarınsa durumunu görünce cok cok daha fazla şükrediyom komsum tüplerini bağlatmak için 4.yü sezeryan oldu ama neler cekti aklım yokmuş keske bunuda normal doğursaydım normal doğum neki bunun yanında diyor

allah bağışlasın yavrularınızı ...
Dikişli dikişsiz demişsiniz ... dikişli de nasıl oluyor, neden gerek duyuluyor,iyileşme süresi ne kadar oluyor ???

Herkez sizin kadar şanslı olmuyor bağzılarının saatler sürüyor doğumu ... işte o acıları çeken kişiler genelde ikincileri sezeryan tercih ediyor .... dolayısıyla bunu ön görmek ve doğrusu normal doğum demek yanlış olur herhalde ... kişiye göre değişmez mi bu durumda ???

sevgiler

çok teşekkür ediyorum ....

Bu yazıyı okuduktan sonra Sezeryan doğuma karar veriyorum :o))

benim genel tecrübem su ki evet herkese göre değişir yanlız eğer ilk doğum 10 dikişle felan tamamlandıysa kesinlikle ikincide normal olmalı ama 10 üzeri ise ve açılma ancak 8 saat üz<zerinde gerçekleştiyse o zaman ikinci sezeryan olmalı
ilklere geliknce nasipten ötesi yok
ben fikrimi sorduğun için bence normal doğum dedim doğru veya yanlıs olması na bende sende karar veremeyiz ancak eğer doğru olmasaydı tüm kıtalarda ülkerlerde normal doğum kampanyaları olusturulmazdı
dikişe gelince bebeğin son çıkış anında gerilme nedeniyle yırtılma olabileceğini gören doktor kendisi makas atar vajınaya, ne kadar gerekirse, doğum sonunda dikiklir orası geneldede hiç iz kalmaz.
bana kalırsa sne cok kötü doğum hikayeleri duymussun cnm onları boş ver bol bol neden normal doğum faydaları neler bunları araştır inan o saatler gecçiyor öle veya böle ben bebeğimin dünyaya gelirgelmez benim kucağıma verilmesini gözlerini aaçar açmaz nbana bakmasını ıslak ıslak tenının tenıme değmasini dünyalara 10 saatlaere yada 10-20 dikişe tercih etmem harikaydı herşey
benden önce bi kız ilk doğumunu yapmıstı sabah 7 de gelmiş 7 de doğum yapmıs suni sancı felan takmıslar ama kızını görünce mutluluktan bi ağlayısı vardı anlatamam ayrıca hemen oturdu zorlanmadan emzırdı bebeğini sezeryan olsa nasıl olurdu biliyormusun bi kişi onu bi kişi bebeği tutacak zoraki acılar içinde bebek emecek 2-3 gün bezini bile baskası değiştirecek anneninkinden bahsediyorum cok doğum gördüm lohusa gördüm aradaki farkı iyi bilirim kimseden sezaryan iyi güzel diye birşey duyamadım ama

merhabalar,canım ilk önce şu yukarıdaki vajinamı kesme yazısını okuyunca ben bile korktum,ben bile derken normal doğum yapmış birisi olarak demek istedim,doğum yapmamış birisinin bence bu tür şeyler çok okumaması gerekir,evet bilgilenelim ama her şeyi de inciğine cinciğine!!!! kadar bilmeyelim,benim düşüncem bu,arkadaşlar farklı şeyler düşünebilirler,ama çok şey bilmek hele de doğumda hiç bir işe yaramıyor tatlım.....doğum zamanı gelince her şey gelişiyor oluyor ve bitiyor ,korkulacak birşey yok,evet biraz sancısı var, ama sonu hiçbir şeye değişilmez o yüzden sen doğuma değil de bebeği kucağına alacağın o ana odaklan,zamanı gelince göreceksin dünyada böyle bir güzellik yok....tavsiyem hiçkimseden doğum hikayesi dinleme,hele ki benim doğumum çok zordu diye başlıyanları:20:çünkü hiçkimsenin doğumu bir değil,hatta iki çocuk doğurmuş bayanın iki doğumu da bir değil çoğu zaman:21:her şeyin güzel olacağını düşünmen yeter şimdilik sana....bence iki doğum arasındaki artıları eksileri araştır hangisini istiyorsan ona karar ver ve bu olaya doğuma kadar nokta koy doğum zamanı geldiğinde verdiğin kararı uygula,,ama kimsenin tecrübeleriniz nedir sorusuna verdiği cevapları bende böyle olurum diye üzerine alınma..........
son olarak benim tavsiyem de normal doğumdan yana,beni de çok korkutmuşlardı ama benim annem beni karşısına alıp,herşeyin çok güzel olacağını,tarifi mümkün olmayan bir güzellik olduğunu,her annenin bunu yaşaması gerektiğini,herkesin doğumunun bir olmadığını,doğuma girerken yanında başka bir hamile varsa ona bakmamam bile gerektiğini,söylemişti.bende çok işe yaradı umarım sen de senin ve bebeğin için doğru kararı verirsin ama unutma doğar doğmaz bebeğini kucağına alıp onu kendin ve rahatlıkla emzirmek gibisi yok.......bunu tecrübe edince anlıyacaksın

merhaba

ben 1 ay once 41+2 de sezeryan ile doğum yaptım. normal doğumdan ve epiduralden çok korkan biri olarak genel anestezi ile yaptım doğumumu. uyudum uyandım ve bebeğim yanımda koynumdaydı.hiçte normal yapsaydım keşke pişmanlığı yaşamadım açıkçası. yaşadığım tek zorluk ameliyattı. cunku sunu unutmamak gerekirki sezeryen bir operasyondur ve sonrasında acısı ağrısı mutlaka olacaktır. ben ameliyattan çıktığımda çok şidetli bir bel ağrısı ile uyandım ama odama çıkana kadar ki 15 dk ya surmustur ya surmemiştir yaptıkları ağrı kesiciler sayesinde hiç ağrım kalmamıştı ve çok rahatlamıştım.aynı gunun akşamı ayağa kalktım ve hiç zorluk yaşamadım. bende sadece herkesin başına gelmeyecek bir kanama meydana geldi. ondada doktorum tuşe yaparak kanama sonucu rahimde oluşan pıhtıları boşalttı. 2 şişe serum sonrası toparladım kendimi. bu sırada kan değerlerim çok düştü tabi ve halen demir desteği alıyorum. ama dediğim gibi bu herkesin başına gelebilecek bir şey değilmiş.buna rağmen yinede sezeryandan pişman değilim.sana tek tavsiyem eğer sezeryana karar versen bile senin ve bebeğin sağlığı elverdiği müddetçe bekle. keyfi 38.hafta sezeryanı yapma derim.onun dışında çok fazla düşünme bu konu üzerinde. çünkü bebeğini kucağına aldığında yaşadıklarının çoğunu hatırlamayacaksın..sana şimdiden hayırlı doğumlar dilerim..

cumartesi doktorumla konuşmayı düşünüyorum bu konuyu ... benim kan değerlerim cok fazla düşük olduğu için olası bir komplikasyonda kan kaybı nedeniyle problem yaşayailirim ...

Bu durumda normal doğum daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum ama şu dikiş mevzusu sıkıntı yaratıryor bende ... sürekli nemli dikişler nasıl atıyor ... idrar yaparken yanma falan olmuyomu .... kesmeseler dikmeseler olmuyomu ???

offfff :(

Back
X