merhabalar,canım ilk önce şu yukarıdaki vajinamı kesme yazısını okuyunca ben bile korktum,ben bile derken normal doğum yapmış birisi olarak demek istedim,doğum yapmamış birisinin bence bu tür şeyler çok okumaması gerekir,evet bilgilenelim ama her şeyi de inciğine cinciğine!!!! kadar bilmeyelim,benim düşüncem bu,arkadaşlar farklı şeyler düşünebilirler,ama çok şey bilmek hele de doğumda hiç bir işe yaramıyor tatlım.....doğum zamanı gelince her şey gelişiyor oluyor ve bitiyor ,korkulacak birşey yok,evet biraz sancısı var, ama sonu hiçbir şeye değişilmez o yüzden sen doğuma değil de bebeği kucağına alacağın o ana odaklan,zamanı gelince göreceksin dünyada böyle bir güzellik yok....tavsiyem hiçkimseden doğum hikayesi dinleme,hele ki benim doğumum çok zordu diye başlıyanları

çünkü hiçkimsenin doğumu bir değil,hatta iki çocuk doğurmuş bayanın iki doğumu da bir değil çoğu zaman

her şeyin güzel olacağını düşünmen yeter şimdilik sana....bence iki doğum arasındaki artıları eksileri araştır hangisini istiyorsan ona karar ver ve bu olaya doğuma kadar nokta koy doğum zamanı geldiğinde verdiğin kararı uygula,,ama kimsenin tecrübeleriniz nedir sorusuna verdiği cevapları bende böyle olurum diye üzerine alınma..........
son olarak benim tavsiyem de normal doğumdan yana,beni de çok korkutmuşlardı ama benim annem beni karşısına alıp,herşeyin çok güzel olacağını,tarifi mümkün olmayan bir güzellik olduğunu,her annenin bunu yaşaması gerektiğini,herkesin doğumunun bir olmadığını,doğuma girerken yanında başka bir hamile varsa ona bakmamam bile gerektiğini,söylemişti.bende çok işe yaradı umarım sen de senin ve bebeğin için doğru kararı verirsin ama unutma doğar doğmaz bebeğini kucağına alıp onu kendin ve rahatlıkla emzirmek gibisi yok.......bunu tecrübe edince anlıyacaksın