Doğuma Hazırlık sezeryan doğum yapanlar

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

recell

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2009
140
0
96
İstanbul
doğum gerçekleştikten sonra kanama olması için karnınıza baskı mı yapıyorlar
kanama amelyattan sonra kendıllığınden olmuyormu? yani o dikisli halde bastırınca çok acır çünkü

baskı olmuyor canım. kanama kendiliğinden oluyor..
bazı hastanelerde karnına kum torbası koyuyorlar. ama bana hiç bişey yapmadılar..

bana da hemşire bastırmak istedi ben istemeyincede hasta tedaviyi kabul etmedi diye not düşürdü dosyama.
doktoruma söylediğimde ben öyle bir şey demedim hemşireye dedi.
ben yaptırmadığım halde kanamam gayet düzgün geldi.
bence sende yaptırma canım

2 sezeryan oldm.. ilk defa böyle bişey duydum...

ya ne basması basmk değil dokunduramazdım bıle.. o acıyla nasıl basılacak ki..

ilk kez böyle bişey duyuyorum :S kum torbası da anjiyo yapıldığı zaman dikişler açılmasın kaynasın diye konulur.sezeryanda artık dikiş kalmadı gibi bişey.estetik dikiş denilen şey yapılıyor.şahsen benimki öyle.ayrıca kanama zaten hemen geliyorki,kanamnın gelmemesi diye bişey sözkonusu değildir bence.sizi gereksiz yere korkutmuşlar bence

benım dogum 66gÜn Önce oldu ve bende kanama gelmedı kum torbasıda fayda etmedı hemŞıreler karnıma bastı yaptı kanama geldı kımınde oluyo bu yapıŞtırmada olsa can acıdı tabıkı VE BEN ÖYLE KÖTÜ BAGIRMIŞIMKı EŞıM BEN BıLE KARIMIN CANINI BÖYLE YAKMADIM DEMıŞ DIŞARDA MALESEF KISLAR KAN GELMEYıNCE MECBUR YAPIYOLA RıÇ KANAMA OLMASIN DıE HEMDE 2KERE YAPTILAR 1SAAT ARAYLA
BENDE KAN SULANMIYODU ÇÖÜNKÜ

ayy çok geçmiş olsun ne diim o zaman.Allaha şükür ben böyle sıkıntılar yaşamadım

ilk defa duydum.rabbim yardımıcımız olsun.inşallah normal doğum olurum çünkü çok korkuyorum sezeryandan

evet canım bana kum torbası koydular 1 saat ve acsını anlamadım çünkü iğne yapıyolar ağrısını hiseetmemen için acı felan olmadı ama ondan sonra acayip kananamam oldu için temizleniyo her hastane bir bazı hastanelere bastırıyolarmıi karnına bende öle bişi olmadı

benimde karnıma bastılar maalesef bizim iyiliğimiz içinmiş öyle dedi hemşire
2-3 sefer yaptılar ve hep kanamayı kontrol ettiler

bend böyle bir feneyim yaşamadım henüz ama gerçekten hiç duymamıştım da olabilir tabii ancak doğum sona erdiğinde kanamanın kendilğinden olması gerekir diye düşünüyorum heralde istisna hallerde yapılıyordur..

bende ılk defa duydum sezeryanla dogum yaptım ne kum torbası ne bastırdılar hıç bırsey yapmadılar eltımde baska hastahanede oldu onada boyle bısey yapmadılar kımsedende boyle bısey duymadım dıkıs patlar gıbıme gelıyor

yok arkadaşım karnın nerde dikişin nerde patlmaz patlamıyoda valla iyikide koymuşlar ondan sonra nasıl kanamam oldu için bi şekilde boşalıcak o 9 ay biriken kan bi şekilde temizlenmesi lazım o yüzdende kum tobası karnına bastırma oluyo bana sadece kum torbası koydular sanki üzerime 100 kiloluk biri oturdu karnım dümdüz olmuştu ama kanamamda oldu hemşireye bende sordum bu koyulması lazımmı diye evet yoksa içindeki kan nsıl temizlenecek demişti hiç acı felanda olmadı

canım bende zeryanla 3 ay önce doğum yaptım odaya çıkarınca hemşire karnıma 1 kere bastırdı acı falanda hissetmedim belki uyuşuk olduğundan olabilir

ay bak siz yazınca hatırladım o ne büyük bi acıydııııııııııııı
inanın sırf o acı olmasın diye insan bidaha sezeryan olmak istemez..
karnımda 2 saat kum torbası bekledi uyuştu amelyat yerim.ama ona rağmen canım çok yandı.sonra hemşire geldi alttan kontrol etti ve sonra kan gelmeyince karnıma öle bi bastırdıda çıkarttıki o pıhtılaşmış kanı oyoyoy.......
inşallah birdahaki seferde bunu yaptırmak zorunda kalmam..banada hemşire bunu yapmak zorundayız senin iyliğin için mecburuz demişti...
eğer n.doğum imkanınız varsa n.doğurunnnnnnnnnnnnn derim başka bişi dememmmmm

acı olmuyorsa iyi bari
canım herkeste acı hisstme derecesi farklı oluyor.
bak ben çok hissttim başakası daha az bazısı hiççç.drumda bana öle demişti.herkesin farklı olur bazısı daha çok hisseder demişi.ben sezeryandan sonra 10 gün yaşlı teyzeler gibi doğrulamadan yürüyodum..bazılarıda ert esi gün gezmeye çıkıyo...

Son düzenleme:
kızlar bende 20 gün önce doğum yaptım
sezeryan oldum benimde karnıma elle baskı yaparak kanamayı kontrol ettiler 2 kere acayip canım yandı valla bu arada benim dikişlerim kabuk bağladı sizinde öle bişey oldumu estetik dikiş dedi kendi kendine düzelcek dedi dr doğumdan 1 hafta sonra pansuman yaptı okadar istediğin kadar yıkanabilirsin artık dedi başka bişey önermedi dikiş temizliği için
şimdi benim size bi kaç sorum olacak yardım ederseniz sevinirim
1.si dikişlerinizin acısı kaç gün sürdü benim hala zorlama olunca ( bebek emzirirken oturuyorum vs. gib durumlarda ) acıma yanma gibi şikayetleriniz oldumu
2. si dikiş yerleriniz kabuk bağladımı benim bağladı ve çamaşırım sürtününce küçük iğne başı gibi bi damla kan oluyor
3.sü kıllanma başlayınca dikiş yeri temizliğini nasıl ve nezaman yaptınız
yardım ederseniz çok mutlu olurum arkadaşlar

Back
X