Doğuma Hazırlık Sezeryan günü ne zaman verilir hangi haftada yapılır

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

POWERHACK

Powerhack
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2014
14.662
13.280
298
Kızlar sorum acık sekilde belirttim kaç haftalıkken yapılır ve aileye ne zaman bilgi verilir su zaman gel sezeryan yapalım diye
Benim ikinci gebeligim kızım 2 sene evvel zoraki sezeryan oldum kordonu kısaydı aşagı inemedi.
Suan 24+5 im belirli bir doktorum yok dogum doktorumu bulamadım daha o yüzden sizlere danısıyorum

Bende senin gibi 2. Dogumum olucak inş. 26. Haftamdayim. Normal olarak 21 ocakda günüm doluyor. Sezaryan olucagi icin doktor 12si gibi dedi.

Bende senin gibi 2. Dogumum olucak inş. 26. Haftamdayim. Normal olarak 21 ocakda günüm doluyor. Sezaryan olucagi icin doktor 12si gibi dedi.
2 hafta var sanırım aramızda benimde 24+5 im banada 20 den sonra diycek sanırım teşekkür ederim yorumun için saglıkla kavuşuruz inş

Rica ederim. 1 hafta var aramizda. sanki ilk dogumum gibi cok sabirsizim. Cinsiyeti ne bebisin
Bende ögle aşırı heyecanlıyım daha vakit var ama sanki yarın dogurucak gibi kalbim pır pır :) bana 11 haftalıkken kız gibi dediler o zamandan beri yan durdugu için cinsiyet hakkında bilgim yok cnm bekliyoruz hazırlık yapmadım daha

Kızlar sorum acık sekilde belirttim kaç haftalıkken yapılır ve aileye ne zaman bilgi verilir su zaman gel sezeryan yapalım diye
Benim ikinci gebeligim kızım 2 sene evvel zoraki sezeryan oldum kordonu kısaydı aşagı inemedi.
Suan 24+5 im belirli bir doktorum yok dogum doktorumu bulamadım daha o yüzden sizlere danısıyorum
Canm 39+0 da alırlar sezeryana zaten 38 haftada kontrole gidiyorsun gün veriyolar canm

37+1 de seseryan gunu verdi doktorum bana 39+1 icin,bebegim ters duruyordu donmez artik dedi ki gercekten de iri bir bebekmis karnim kucukmus donemedi yavrum:)
ozaman erkenden dogumu konuşmuyorlar 37de konuşuluyor sanırım 40 ta alsada farketmez yeterki bebek tamamlasın kendini ögle gelsin istiyorm

ozaman erkenden dogumu konuşmuyorlar 37de konuşuluyor sanırım 40 ta alsada farketmez yeterki bebek tamamlasın kendini ögle gelsin istiyorm
Ben 39+1 de sezeryan ile dogum yaptim ama bence xok ileri bir tarihti:) sezeryan oncesi nst ye aldilar 80-100 arasi sancilarim cikti, zaten bugun sezeryan yapmasak 1-2 gune dogururmussun dedi doktorum:) bence 38+lar idealdir:)

Ben 39+1 de sezeryan ile dogum yaptim ama bence xok ileri bir tarihti:) sezeryan oncesi nst ye aldilar 80-100 arasi sancilarim cikti, zaten bugun sezeryan yapmasak 1-2 gune dogururmussun dedi doktorum:) bence 38+lar idealdir:)
Demekki bekleseydin normal sekilde dogururmuşsun :) nasip tabi 38in amacı bebek herşeyi tamamlıyor diye sanırım cünkü her yerde sezeryan 38de yapılabilir denmiş :)

bence 38 hafta erken . doğumlar 42 haftaya kadar bekleniyor. bebeğin cigerleri gelişimi açısından 1 gün bile anne karnında çok önemli. o yüzden bebeğiniz dışarıda 3 gün kalacagına 1 gün daha anne karnında kalsın daha sağlıklı diye duydum.

40 hafta sonrasıni beklemek fazla cesaret işi bence. Malesef çoğu kişiden duyduk anne karnında kakasını yapan ve bunu yuttugu için hayatını kaybeden bebekleri. Yada ciddi sağlık sıkıntıları yaşayanları. Bazı şeyleri fazla zorlamamak gerek. İlla normal doguracagim diye bebeğimi riske atmam asla.37.haftadan sonra bebek açısından herhangi bir sıkıntı olmaz başka bir Problem olmadıktan sonra.

bende merak ediyorum çocuğu tutsan bi dert tutmasan bir dert doğum başlamasına yakın yapılması daha faydalıymış.atıyorum tahmini doğum tarihinden mecburi olmadığı sürece 10-15 gün önce yapılan sezeryanlarda çocuk daha alerjik oluyormuş.zaten sezeryanlı bebek doğum kanalından geçip annesinden antikor alamıyor.

40 hafta sonrasıni beklemek fazla cesaret işi bence. Malesef çoğu kişiden duyduk anne karnında kakasını yapan ve bunu yuttugu için hayatını kaybeden bebekleri. Yada ciddi sağlık sıkıntıları yaşayanları. Bazı şeyleri fazla zorlamamak gerek. İlla normal doguracagim diye bebeğimi riske atmam asla.37.haftadan sonra bebek açısından herhangi bir sıkıntı olmaz başka bir Problem olmadıktan sonra.
Kızımı 3 gün dogum sancısıyla bekledim cahildim ve normal dogum için israr etmiyordum ama doktorum cok ısrar etti kordonu kısaymış ve inenemiş aşagıya artık agrıdan aglamaya baslayınca 3.günün sonunda doktor sezeryana alalım dedi ameliyat sırasında iyiki almışız seni 10 dk daha kalsaydı ölü dogcakmış dedi dedim bunu bu kadar nasıl rahat söyleyebiliyorsunuz ben size söyledim sorun varsa alın sezeryana diye israr ettiniz kordonu kısaymış kopmak üzereydi karnımda acılmam yarım santim bile olmamışken 90 100 sancılarla gezdim nts lerim duruyor baktıkca içim cız etti nasıl dayanmışım bilmiyorum 3 gün 15 temmuz 09.30 dan 17 temmuz 22.27 ye kadar .
O yüzden gerçekten diretmemek lazım saglıklı sekilde dogsunlar da annenin ve bebegin saglıgı herşeyden önemli

Kızımı 3 gün dogum sancısıyla bekledim cahildim ve normal dogum için israr etmiyordum ama doktorum cok ısrar etti kordonu kısaymış ve inenemiş aşagıya artık agrıdan aglamaya baslayınca 3.günün sonunda doktor sezeryana alalım dedi ameliyat sırasında iyiki almışız seni 10 dk daha kalsaydı ölü dogcakmış dedi dedim bunu bu kadar nasıl rahat söyleyebiliyorsunuz ben size söyledim sorun varsa alın sezeryana diye israr ettiniz kordonu kısaymış kopmak üzereydi karnımda acılmam yarım santim bile olmamışken 90 100 sancılarla gezdim nts lerim duruyor baktıkca içim cız etti nasıl dayanmışım bilmiyorum 3 gün 15 temmuz 09.30 dan 17 temmuz 22.27 ye kadar .
O yüzden gerçekten diretmemek lazım saglıklı sekilde dogsunlar da annenin ve bebegin saglıgı herşeyden önemli
canim nasilsin bebis nasil :) senin cogu gitmis azi kalmis nr guzel

Ben 37.haftadayım doktorum hala sezeryan için net bir tarih vermedi 38. Haftada konuşucaZ dedi bence 38 sonu ideal tabi o zamana kadar acil sancı veya su gelip acil sezeryana dönüşmezse hiçbir sorun sancı vs yoksa 38 in son günü yapılmalı hatta 39+3 filan olabilir fazlası zarar zaten bebek kakasını filan yer mazallah

Back
X