Sezeryan hikayeleriniz

Krissi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2016
3.000
2.221
133
34
Kızlar zorunlu sezeryan olmam gerekiyor ama devlet hastanesinde olacağım çünkü zorunlu olacağını orası söyledi sonrasında bir kaç tedavi uygulayacaklar Doğum orada olsun istiyorum bu yüzden.

Sizden isteğim sezeryan hikayelerinizi anlatır mısınız? Lütfen olumlu olsun çünkü ben çok korkuyorum.

Benim epidural sezeryandı canım.Cok rahat geçirmiştim.Baş ağrısı,gaz problemi vs.hiç yaşamadım.Doğum sonrası birkaç saat bişeyler yemek yasak.Kayısı kompostosu götürmüştük,bisküviyi batırıp hep ondan içmiştim.Başkaları gazdan kıvranırken bende hiç olmadı.Cok rahatlattı ve sütümü de hemen getirdi.Tavsiye ederim kesinlikle.

Benim epidural sezeryandı canım.Cok rahat geçirmiştim.Baş ağrısı,gaz problemi vs.hiç yaşamadım.Doğum sonrası birkaç saat bişeyler yemek yasak.Kayısı kompostosu götürmüştük,bisküviyi batırıp hep ondan içmiştim.Başkaları gazdan kıvranırken bende hiç olmadı.Cok rahatlattı ve sütümü de hemen getirdi.Tavsiye ederim kesinlikle.
Devlette mi oldun canım? Devlet artık epidural yapıyor diye bir yorum okudum burada ben komple uyumaktan yanayım çok korkuyorum çok :(

Korkulacak birsey yok.

Normal dogurmak icin gittim bebegin kalp atisi dustu acil sezaryana alindim.

Hemde hic aklima gelmesken sezaryan.

Epidural oldum. Zaten belden asagisini hissetmiyorsun onune perde cekiyorlar doktorlari gormuyorsun.

15 dk suruyor surmuyor bebegin sesi geliyor zaten.

Sonra dikis atiliyor oda bi 15 dk desen 30 dk ya islem tamam.

Sonra zaten hemen agri kesici ve antibiyotik igne yapiyorlar.

24 saat birsey yemiyorsun sonra sadece sulu gidalar.

Kayisi kompostusu ve rezene tuket bol bol.

Gaz problemi icin. Zaten eger gaz cikmazsa lavman yapiyorlar ciksinda rahatla diye.

Ben ertesi gun kalktim yurudum. Eve gelince de oyle butun gun yatmadim. Bir hafta sonra ev bile supurdum.

Korkma korkulacak bir sey yok. Saglikla al kucagina.

Cnm bnde dün tam anestezi ile ameliyat oldum çocuk tedavisi görüyorum. Eğer korkun anestezi falansa çok basit bişey çok :) bn ağlamaktan soru bile soramıyodum dün çok ağlayarak uzandn masaya. Damar yolu açtılar ve ben 3 dakika daha durmadm heralde uyanık. Bi gözümü açtım işlem bitmiş :)
He şimdi dicenki BANA NE SENİN AMELİYATINDAN..?
haklısın ama en azından rahatlaman için yazdım.

Ben 8 aylik kontrole gitmiştim. Bebegin suyunda azalma olduğu için acele sezaryana girdim. Benim belden vurulan uyusturmadi. Genel anestezi yaptılar. Beş dakikada bebegim çıkmış ameliyathaneden ben uyanınca beni de odaya çıkardılar. Zaten agri kesici vuruyorlar agrin olmuyor. Ameliyattan iki saat sonra yürümeye başladım. Üçüncü gün kendim yatıp K alkiyordum. Kayisi kompostosu ve yulafli biskuvi muhakkak götür. Hem gaz atmayı kolaylaştırıyor hemde corba hariç yemek verilmiyor.

Ben özelde oldum canım.Hiç kendini korkutma inan.Olup biticek anlamayacaksın bile.

Özelde epidurale ekstra para alırlarken devlette bedava epidural yapmazlar sanırım cuma günü gittiğimde detaylı öğreneceğim bunu.
Anesteziden değil de daha önce hiç anestezi almadığım için acaba yapılan işlemleri hisseder miyim diye korkuyorum sonrasında canım çok yanar mı diyorum? Bilmiyorum ki çok karıştım ama olmazsam da bebeğime zararı olacak normal doğumun. Daha önce hiç ameliyat olmadım ve anestezi nedir bilmiyorum. O yüzden çok korkuyorum :( ama tavsiyelere uyuyup götüreceğim yanıma dediklerinizi. Peki hastanede ne kadar kalıyoruz ? Birde be kadar süre de kendimize geliyoruz ?

Cnm bende sezeryan oldum. Normal diye.gittim vaveyla__ vaveyla__ gibi benimde bebeğinin kalp atışı alınamadı acilen sezeryana girdim. Hiiç anlatılanlar gibi olmadı. Ne baş agrısı ne gaz sancısı.. 24 saat sonra evdeydim . 30 lu yaşlardayım hani çok genç de değilim ... Ama 3 gün sonra tamamen iyileştim ..

Eger epidural anestezi yeterli olursa kesinlikle komple bayiltmalarina musaade etme ...

Dün gorumcem dogurdu , ilk once epidural yapmislar beklemisler uyusmamis vucudu sonrada komple narkoz vermisler bayiltmislar...

Allahim o nasil bir çıkıştı dogumhaneden , karnim aciyo diye bagira bagira , aglaya aglaya cikti resmen psikolojim bozuldu...

Gittim hemen hemsireyle konustum , komple bayilttiklari icin yapiyor bunu dedi bilmiyorum ama kotuydu...

5 haftalik hamileyim , eger hamile olmasaydim uzun sure cocuk yapmaya cesaret edemezdim o goruntuden sonra...

Cnm bende sezeryan oldum. Normal diye.gittim vaveyla__ vaveyla__ gibi benimde bebeğinin kalp atışı alınamadı acilen sezeryana girdim. Hiiç anlatılanlar gibi olmadı. Ne baş agrısı ne gaz sancısı.. 24 saat sonra evdeydim . 30 lu yaşlardayım hani çok genç de değilim ... Ama 3 gün sonra tamamen iyileştim ..
Ya gerçekten mi? Ben çok korkuyorum Allah razı oldun içimi rahatlattınız gerçekten elim ayağıma dolandı son günlerde. Birde devlette olacağım devlet de epidural yapıyor dediler iyice korktum çünkü ben komple uyuyup hiç bir şey yapıldığını bilmek istemiyorum. Bilirsem ordan kaçarım panik atağım var :( Cuma günü inşallah normal sezeryan olabilirsin derler yoksa gerçekten bu bebeği tamamen içimde tutmak gibi saçma fikirlerim var :(

Eger epidural anestezi yeterli olursa kesinlikle komple bayiltmalarina musaade etme ...

Dün gorumcem dogurdu , ilk once epidural yapmislar beklemisler uyusmamis vucudu sonrada komple narkoz vermisler bayiltmislar...

Allahim o nasil bir çıkıştı dogumhaneden , karnim aciyo diye bagira bagira , aglaya aglaya cikti resmen psikolojim bozuldu...

Gittim hemen hemsireyle konustum , komple bayilttiklari icin yapiyor bunu dedi bilmiyorum ama kotuydu...

5 haftalik hamileyim , eger hamile olmasaydim uzun sure cocuk yapmaya cesaret edemezdim o goruntuden sonra...
Ya neden öyle olmuş ki ? Komple uyuyunca daha iyi diyorlar yaşayanlar gerçi bünyeden bünyeye fark ediyormuş Allahım herkesin yardımcısı olsun bana da epidural çok korkunç geliyor onlar orada bana dokununca ben hissedeceğim, ne yaptıklarını bileceğim ve sakince yatacağım. Aklım almıyor canlı kesilmeyi :(

Ya gerçekten mi? Ben çok korkuyorum Allah razı oldun içimi rahatlattınız gerçekten elim ayağıma dolandı son günlerde. Birde devlette olacağım devlet de epidural yapıyor dediler iyice korktum çünkü ben komple uyuyup hiç bir şey yapıldığını bilmek istemiyorum. Bilirsem ordan kaçarım panik atağım var :KK43: Cuma günü inşallah normal sezeryan olabilirsin derler yoksa gerçekten bu bebeği tamamen içimde tutmak gibi saçma fikirlerim var :KK43:

Benim çok yakın arkadaşım 3 hamileliğinide de genel anestezi oldu normalde çok güçlü bir kadındır ama ameliyata dayanamaz. Oda 3 . günde kuaföre gidip sacını boyattı:)) çocukları arasında 2 yaş var üstelik. 3. Yaparken herkes bunda kalkamassın diyordu ama kalktı platin saçlarıyla herkesi hayran bıraktı. Korkcak hiçbirşey yok. Uyuyup uyanacaksın iilk gün çok az agrın olacak o kadar olsun doğum bu:))))

bebegin daha kucuk degil mi rabbim yardimcin olsun
ben oglumda genel oldum agriyla uyandim ama dayanilmiycak gibi degildi aksamina ayaga kalktim evde de hic yatmadim rahatti yani simdi cok kararsizim bende bi bebegimin cikisini gormek istiyorum bi ya bas agrim olursa die korkuyorum

Canımmm bende cok korkak biriyim.Normal doğum yapacagim diye korkudan uykularim kacıyordu.Ama kızım aşağı inmedigi icin spinal sezeryan oldum.Yine olsa yine aynı sekilde olsun isterim. Aynı normal dogumda oldugu gibi bebegini ilk sen goruyorsun ilk sen kokluyorsun boyle guzel birsey olabilir mi :anne: Evet dikis yerlerin oturup kalkarken yatarken 1 hafta acıyor ama dayanılmayacak gibi degil..Allaha sukur dogumdan bikac saat sonra ayaklanıp bebegimle kendim ilgilendim..Sezeryandan sonra kilo verilmez diyenler de oldu 4 ayda bal gibi kilolarimi da verdim.Devlette nasil oluyor bilmiyorum ama hersey gonlunce olur insallah arkadasim.Allah kucagina almayi nasip etsin sanada.

Kızlar yorumlarınız için çok teşekkürler ederim gerçekten korkum hafifledi ama benim tek korkum epidural için zorlamaları. Aslında genel olsam sorun kalmayacak gibi çünkü uyandıktan sonra zaten her şey bitmiş oluyor insan acıya dayanır herhalde ama girmeden önce gözüm korksun istemiyorum. :( allahım herkesin yardımcısı olsun bu arada Doğuma.i bir ay kaldı bebeğim küçük değil artık ve zorunlu sezeryan olacağım aslında işime de geldi bu korkaklıkla normal hayatta yapamazdım. Özele de gitmek istemiyorum çünkü bu hastanede Doğum sonrası bir kaç tedavim olacak hpv virüsü yüzünden.

Ya neden öyle olmuş ki ? Komple uyuyunca daha iyi diyorlar yaşayanlar gerçi bünyeden bünyeye fark ediyormuş Allahım herkesin yardımcısı olsun bana da epidural çok korkunç geliyor onlar orada bana dokununca ben hissedeceğim, ne yaptıklarını bileceğim ve sakince yatacağım. Aklım almıyor canlı kesilmeyi :KK43:

Belki bünyesi dayanmadi bilmiyorum, belkide narkozun etkisi ile bagirdi agladi onu da bilmiyorum ama manzara cok fenaydi...

Back
X