Doğuma Hazırlık sezeryan mı normal doğum mu? deliriyorum artık...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

kerken

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
621
202
48
Ankara
merhaba hanımlar hamileliğimin son günlerinde şiddetli kaşıntılarım beni mahvediyor bütün vucudum karnım nasıl kaşınıyor anlatamam. gece yarısı başlıyor bu ızdırap sabah olunca uykuyla beraber sızıyorum o zaman diniyor. bütün vucudum kızarık kanlandı. ellerim yetmiyor kaşımaya kremler soğuk suyla duş bir nebze fayda veriyor sonra yine aynı dert beni delirtiyor. tahlillerim iyi çıkmıştı yani bir sıkıntım yokken bu haldeyim. dr. normal doğum diyen biri dayan diyor ama bugün gittim ölüyorum dedim. istediğin an sezeryan yapalım diyor. ama senin için ideali normal doğum dedi. kafam çok karışık sezeryanı düşünmemiştik hiç. sezeryan sonrasında neler olur karnımı kesecekler acısını ayılınca hissedeceksin sütün gelemeyecek bebeği kucağına alamayacaksın diyorlar. peki normal doğum nasıl. hele o vajina muayenesi çok acı. birde oraya çıkıp bebek çıkartacaksın vajinandan. yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal ben ne yapayım.

ıstege baglı sezeryan olma normal dogum görunuyorsa normal ol derım cnm.hıç korkma bende vajınal mıusyeneden cok korkardım ne kadar basıtmış.
ben spınal anestezıyle sezryan oldum.doğum çok rahattı ama 2 hafta dıkışlerımın acısından ayaga kalkamadım.fakat sezeryan yapan çoğu arkadasım 2 gune kalktı.süt problemı malesef oluyor sezeryanda
normal dogumsa eskısı gbı zor degıl.kuzenım normal dogum yaptı.çok rahattım oylekı epıdural bıle ıstemeyecktım dr yaptı dedı.
senın ıcın hangısı hayırlıysa o olsun. ama unutmakı sezeryan bı amleıyattır herseyın doğalı daha guzel ve makbul.ben zorakı sezeryan oldum.ınş sen rahat bı normal dogum yaparsın
kaşıntılar gececek az sabır

5 haftalık hamileyim öncesinde sezaryen doğururum benim canım tatlıdır diyen ben şimdi normal olsun diyorum .... sezeryan bildiğin ameliyat bayılması ayılması sonrası zor .... kişiden kişiye değişiyormuş gerçi ama bebek için sağlıklısı normal doğum ... hem senin içinde öyle ... herşeyden bi anda kurtulacaksın max 2 gün ağrın olur sonra düzelirsin :) rabbim hayırlısıyla kucağına versin canım :)

bnde normal doğum için çok bekledim.42.hftada doğum yaptım sezeryanla. benimki çok zor geçti ama sütüm hemn gldi.ağrın sancın senin ağrı eşiğine kalmış bişey benim canım çok tatlıdır.o yüzden zor kalktım ayağa bebeğinin kilosu herşey iyiyse beklemeye gerek yok zaten doğum yapacağın haftalardasın.

Zamanın fazla kalmamış zaten , bence biraz daha normal doğum için uğraş derim ben... Bende normal doğum istediğim için bana göre sezeryana bi ameliyat sonuçta anestezi falan alacaksın ki doğum esnasında sezeryan gerekir mecburiyetten olur o kısmı ayrı tabi , doktorunda normali önerdiğine göre bekleyebilirsiniz diye düşünüyorum... Biraz daha sık dişini , kaşıntın çok başlayınca ılık bi duş al rahatlamaya çalış krem falan sür vücuduna onlar nemlendirdikçe daha rahat uyuyabilirsin belki... Allah sağlıcakla bebişini kucağına almayı nasip etsin... :KK46::KK68: :)

Sezeryan icin sutum gelmex bebegimi kucagima alamam diye dusunme sutun de gelir canin acisada kucagina alabiliyorsun belkide hissedecegin aci cok hafif olur ama ben normal dogumu siddetle tavsiye ederim yapabilirsen doktorunda uygun gorms zaten hakkinda hayirlisi

2 kez sezaryen oldum.İkisinde de sütüm hemen geldi,tamamen bünye işi süt olayı.Acısına katlanamama diye bir şey de yok.Bazılarının ağrı eşiği düşük oluyor,ondan çok ağrıyor diyebiliyor,yani o da bünye işi

pazartesiye kadar dayanayım dedim. bugün annem geliyor evime temizlikçiyi birtürlü ayarlayamadım. bir düzen olmadan da doğum yapmamamlıyım diyorum. şimdi günüm az kaldı ya doğumu erken yapmaya çalıştıracak şeyler yesem hurmayı biliyorum birde maydonoz. bunları yesem brkaçgün belki 11 gün beklemeden 4-5 gün sonra normal doğururum. diyorum. ama bugün dr. vajinal muayene yapınca ayyy dedim dr. yapma Allahaşkına diyor birde orayı kesecekler bebek çıkacak dikecekler oyyy...

Normal dogumun acisi,sancisi bebis cikana,gogsune konulana kadardir.Ondan sonra dunya umrunda olmaz.
Sezaryen dogumda,oksururken,hapsururken bile problem yasiyor,sikinti cekiyorsun.

merhaba hanımlar hamileliğimin son günlerinde şiddetli kaşıntılarım beni mahvediyor bütün vucudum karnım nasıl kaşınıyor anlatamam. gece yarısı başlıyor bu ızdırap sabah olunca uykuyla beraber sızıyorum o zaman diniyor. bütün vucudum kızarık kanlandı. ellerim yetmiyor kaşımaya kremler soğuk suyla duş bir nebze fayda veriyor sonra yine aynı dert beni delirtiyor. tahlillerim iyi çıkmıştı yani bir sıkıntım yokken bu haldeyim. dr. normal doğum diyen biri dayan diyor ama bugün gittim ölüyorum dedim. istediğin an sezeryan yapalım diyor. ama senin için ideali normal doğum dedi. kafam çok karışık sezeryanı düşünmemiştik hiç. sezeryan sonrasında neler olur karnımı kesecekler acısını ayılınca hissedeceksin sütün gelemeyecek bebeği kucağına alamayacaksın diyorlar. peki normal doğum nasıl. hele o vajina muayenesi çok acı. birde oraya çıkıp bebek çıkartacaksın vajinandan. yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal ben ne yapayım.
CNM BANA KALIRSA MECBUR KALMADIKÇA SEZERYANA YANAŞMA BEN ÇOK ZORLANDIM VALLA

keşke gece hiç olasa yada ben geceleri ölüm uykusunda olsam. gündüzleri idare ediyorum ama gece kaşıntıdan ölüyorum. burada yazılanları okuyunca dayana az daha dayan normal doğum yap diyorum kendime.

pazartesiye kadar dayanayım dedim. bugün annem geliyor evime temizlikçiyi birtürlü ayarlayamadım. bir düzen olmadan da doğum yapmamamlıyım diyorum. şimdi günüm az kaldı ya doğumu erken yapmaya çalıştıracak şeyler yesem hurmayı biliyorum birde maydonoz. bunları yesem brkaçgün belki 11 gün beklemeden 4-5 gün sonra normal doğururum. diyorum. ama bugün dr. vajinal muayene yapınca ayyy dedim dr. yapma Allahaşkına diyor birde orayı kesecekler bebek çıkacak dikecekler oyyy...
EEE ANNE OLACAKSIN CNM OLACAK O KADAR ANNELİK KOLAY ŞEYMİ :)

2. gün ayaktaydım evet süt sorunu oluyor ama bence rahat oldu biraz anestezi yan etki yaptı sadece

oncelikle kasintilarin karaciger sorunundan olmadigina eminsin degifl mi?

doguma gelirsek ben epidural normal yaptim. dogum aninda hic aci cekmedim.
tabi 4 cm acilana kadar bayagi sanci cektim.
dogum sonrasi ise kesi ve dikis oldugundan 1 hafta oturup kalkmak zordu.
sezeryan tecrubem yok tabi o nasildir bilemiyorum.

doğum kolay birşey değil zaten. sezaryan veya normal de olsa zorlukları var. kaşıntıların karaciğerden değilmiş tahliller normal dedin az dayan. bu kadar dayanmışsın yani. belki kolay ve güzel bir normal doğum yaşıcaksın kendine bu şansı vermeden hemen sezeryan olma

Allah vajinayi bebek çikmasina musait sekilde yaratmis, kadini anne olmaya layik gorup gerkeli donanimida vermis ..

benim çocuklar 4 kg ydu ve ikiside normal dogdu
ben yurt dusindayim her ay dr vajina muayanesi yapiyor açiklik varmi hersey yolundami diye
bu kadar korkacak bisey deil
yani normali bekle derim ben naciane fikrim

yuruyus yap hareket et belki dogumu tetikler çok hareket edince
bide ananas mi ne yiyolardi rahimi çabauk açip dogumu baslatiyordu galiba

oncelikle kasintilarin karaciger sorunundan olmadigina eminsin degifl mi?

doguma gelirsek ben epidural normal yaptim. dogum aninda hic aci cekmedim.
tabi 4 cm acilana kadar bayagi sanci cektim.
dogum sonrasi ise kesi ve dikis oldugundan 1 hafta oturup kalkmak zordu.
sezeryan tecrubem yok tabi o nasildir bilemiyorum.

karaciğer tahlili yapıldı bir sıkıntı çıkmadı. hamile kaldığım günden bugüne kadar kaşıntım vardı ama son dönem çatlakların olduğu yerler daha da kaşınır oldu kaşıdıkça yara olmaya başladı. dayanmak imkansızlaşıyor gece yarısı ağlıyorum dua ediyorum Allahım günümü aydınlığa kavuştur diyorum çok zorlanıyorum. eşim bana acıyormuş artık aldır çocuğuda kurtulalım ne bu işkence ya. diyor.

6 gun once 33 haftalik dogum yaptim suyum patladi ama ben basindan beri srzeryan istydm genel anestesi istydm ogun yemek yedim icin spinal oldum hemen uystrdu cikardilar bebegi ne sanci ne bisi hsetmedm snra dikdiler odaya yolladilar tamamen bayltmadiklari icin bebegide gordum uyaniktim uyusukluk bi sat icinde gecmye bsladi agriya gelince tbi karni kesiolar ama dynlmck biis olmdi biraz szladi arada okdr bebegi kuveze aldilar ertsi gun 5 gndr hstnye sut gtryrm yuruyrm bi skntm yk allaha skur amelytti aksam oldm sabahi yurumeye bsldim aksami dha iyydm 5 gndr smdi bi skntm yk
Normale gelince ben kokydm cati muaynesi vs bide acip ikinysn saatlerce o aci sanci bide acilma olmazsa kesiolar dikis atilio flan
Sezrryan oldm icin hc pismn deglim sutumde geldi bu arada allah skur az az geldi ilk bsta snra dzlmye bslafi bianda fos die akmasni bekleyemyz zaten

Ben hamileyken korkunca hep eskileri düsündüm, onlar on cocuk evde dogururken bizler simdi cok sansliyiz... Bukadar korkmayin, mecbur durumlarda tabiiki sezeryan olunur ama normal dogum yapaliyprsaniz yapin, hem cocukta normal dogumda hayata daha hazirlikli gelirmis... Ben ikinci cocugumda son 2-3 ay yarim saat uykuyla gecirdim, geceleri acidan agladim, kollarimda karpaltunnel sendoromu vardi, doktor doktor gezdi tek cözüm sezeryanla bi ay önceden alacaktilar ama gönlüm razi gelmedi, aglaya sizlaya oglum ne zaman gelmek istiyorsa o zamani bekledim... Normal dogum gibisi yok...Allah yardimciniz olsun, sabredin derim...:ssz:

Back
X