Doğuma Hazırlık sezeryan mı normal doğum mu? deliriyorum artık...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Şu kadarını soylim 2 normal 1 sezeryan dogumum var..
Sezeryanda cektigimin ceyregini normal dogumda cekmedim...Ne oturabildim ne kalkabildim yataktan dönmek bile iskenceydi tam 10 gün iki buklum olmuştum. ..aciya çok dayanıklı biriyimdir ama bu defa öyle olmadı ağrıdan gece aglayarak uyanmalarim oldu hastanede ilaç üstüne ilaç aldım. ..10 tane normal doğur ama bir tane sezeryanin olmasın dikiş yeri de çabası. ..bilmiyorum benim sezeryanmi böyle zordu hastanede hep düşündüm türkiyede neden bukadar sezeryan patlaması yaşanıyor. ..
Okadar sabrettin az bişey daha sabret derim...
Kolay yol oldugu icin. Hem maddi getirisi dah fazla sezeryanin hem de guya risk yok. Normal icin donanimli ebe ortam anneye destek vs. bu ayrintilarla kim ugrasir nasilsa her hastanede ameliyathane var. Normal dogumda da olmasi gerektigi gibi destek olan yok insanlar ne yapsin.
Herkes cekecegi acinin kiyasinda. Bebek tarafindan bakan hic yok.
Gayet guzel bir normal dogum yaptim cevremde herkes istege bagli sezeryan olmus bana uzayli muamelesi yaptilar. Nerdeyse kendimi kotu hissedecegim nasil bir toplum baskisiysa

genel anesteziyle sezeryanı ve normal doğumu yaşamış biri olarak normal doğum diyorum adı üzerinde normal....ikisinde de zorlanmadım ve ertesi gün ayaklandım buna rağmen Allah ın mucizesi normal doğum hem bebek hem anne için...
bugünki kaşıntılarınızda büyük ihtimal psikolojik bende stersli olduğum zamanlarda çok kaşınırım özellikle geceleri bitkisel alerji ilaçları var onlardan kullanamıyomusunuz acaba çok rahatlatıyor....

Doğumdan önce ebe bir arkadaş, kolay olduğu için beklemiyorlar atıveriyorlar kesiği demişti. Normal doğum analarımızın yaptıkları gibi olmuyor yani. Açıkçası aşağıda hem de sonrasında mikrop üremesine bu kadar yatkın bir yerde kesik olmasındansa, üstte olmasını tercih ettiğimden sezeryan oldum.
gerekli ilaçları dontor veriyor zaten mikrop urememesi için ve iyileşmesi için. Alttaki kesikle ustteki bir olmuyor aslında tam tersi ustten olacagına alttan olması daha iyi zaten normalide bu şekilde olmali yani adı ustunde normal dogum ayrıca bildiginizin aksine alltaki kesik ustteki kadar olmuyor bilmiyorum bnm oglm 4 kg 100 gram dogdu bi santim dikiş atılan yer . Sezeryan yapılırken kaç kat deri kesiliyor biliyormusunuz organlar hep ortada bebegi ordan çikarıyolar resmen canli canli kesiyolar ama tabi hissedilmiyor uyuşturma yontemi sayesinde . Bu yontem olmasaydı herkes normal dogum yapmk için can atardı isterseniz netten hm sezeryan dogum hm norml dogum videolarına bakın ne demek istedgmi anlarsınız.

Sezeryan bir seçenek değil ki zaten tıbbi bir müdahale adı üstünde normal doğum.Ama şöyle bir şey var ki Allah nasip ederse ikinci doğumda son ana kadar suni sancı da almak istemem.Normal giden doğuma ne suni sanciyla ne de kesiyle müdahale olmamalı bence.Fakat artık kimse bu detaylarla ugrasmak istemiyor.

Bencede şansın varmış normal doğumu dene cnm bende sezryan oldum gercekten ayağa kalkması bi dert yatması bi dert bebeğini alması eğilip kalkması oofff off bi sorun olmadkça normali tercih et.süt konusundada belli omaz benim doğumuma 1ay vardı sütüm hep akıyodu ya sezryn doğumumun sonrasıda rahatlıkla sütümde gelmiş olmuştu böylece.

Normal yollarla kesisiz doğurttursalar elbette normal doğumu tercih ederdim ancak kısa süre önce komşum normal doğum yaptı, defalarca doktordan kesi istemediğini bekleyeceğini söyledi. Doktoru da uygun olduğunu söylemiş, sonuç, 6 saat uğraşıp yine de kesiği koydular. Affedersiniz her wcden sonra belden altını o ilaçlı sularla yıkıyor ve oturamıyor. Normal doğum yaptığı için değil, kesik yüzünden. Her doğum şeklinin avantajları ve dezavantajları vardır mutlak. Normal doğumda vücut kendini daha çabuk toparlıyor ve tabiki en doğal yol. Doğal olmayan bunun yaptırılış şekli.

Normal dogum tabii ki.
Ne kadar da sanslisiniz ki normal doguma musaitmissiniz, doktorunuz da normal dogum yanlisi. Dogum yapacak olsam en cok bunlari duymak isterdim. Sezeryan herseyden once bir ameliyat. Hem de buyuk bir ameliyat. Keyfi olarak yapilmasi sakincali, riskleri normal dogumdan cok daha fazla. Bilincsiz bir toplum oldugumuz icin ulkemizde keyfi sezeryan cok fazla. Insanlar hicbirsey hisssetmeden cocuk dogurabileceklerini dusunuyorlar, bundan ote bir dusunce yok, bilgi yok. E bu da kulaga gayet basit ve cazip geliyor. Halk bilinclendirilseydi bu oran bu kadar yuksek olmazdi. Gelismis ulkelerde boyle degil mesela. Bu oran daha asagida. Hatta farkindaligi artirip bu orani daha da aza cekme derdindeler. Neden acaba, bir dusunmek, arastirmak lazim.

ben de iki sezaryen yaptım, hemen sütüm geldi. sezaryenden sonra süt gelmez hurafesi beni çıldırtıyor. sizin için hangisi hayırlıysa o olsun

Ben henüz hamile kalmadim çocuğum yok ama epidural normal dogumu dusundun mu peki canim cevremde yapip memnun kalanlar cok
bugün doktorla bu konuyu konuşamadım bile...bir arkadaş görüşmüş aynı doktora gidiyoruz. özel hastanede bu doktor. demiş ki ben bir tane anestezi uzamnı arkadaşa yaptırıyorum doğum anında o varsa tamam yoksa diğerlerinin epiduralini beğenmiyorum demiş. yani işimiz şansa bağlı...

bugün doktorla bu konuyu konuşamadım bile...bir arkadaş görüşmüş aynı doktora gidiyoruz. özel hastanede bu doktor. demiş ki ben bir tane anestezi uzamnı arkadaşa yaptırıyorum doğum anında o varsa tamam yoksa diğerlerinin epiduralini beğenmiyorum demiş. yani işimiz şansa bağlı...
E hayırlısı olsun canim inşallah sansin yaver gider :)

bugün kendimi ev işine verdim kaşıntıyı unutmak için. gerçi öğlnleri kaşıntım yok geceoluyor ama şuana kadar tık yok. inşallah gecede böyle gecer rahat ederim.

Ben normal dogum yaptim cok iyi geldi bana. Benim tavsiyem epidurel ihtimalini de içeren normal dogum ama Sezeryan olup memnun olan arkadaslarim da var. bebek icin de anne icin de en hayirlisi neyse o olsun o yuzden.

Normal dogumda cidden hemen kalkiyosun sütüm de gelmisti. Kilolarim da hemen gitti. Sadece dikislerim vardi onlar da bi 20 gun icinde iyilesti.

Ben 14 saat suni sancı alarak normal dogum yaptım. Dogumdan 30 dk sonra ayaktaydım. Eve gelince yat kızım dinlen kızım cümlelerini dinlemedim, sonuç butun dikislerim açıldı, bir de enfeksiyon kapmış. Suanda kucağımda bebeğimle hastanede yatıyorum, antibiyotik tedavisi bitince yeniden dikecekler :KK43: bilseydim boyle olacağını gider sezeryan olur paşa paşa acımı çekerdim

Çok çok geçmiş olsun...İnşallah en yakın zamanda iyileşirsiniz...

ay kaşıntılardan hiç bahsetmeyin tamamen aynı durumdayız her yerim yara bere içinde delircem resmen krem sürsem geçmiyo yıkansam geçmiyo kolonya bile döküyorum her yerime geceleri duvara sürüyorum ellerimi ayaklarımı uyuz olmuş gibi nerde kaşıncak bi şey bulsam kendimi oraya sürtüyorum ah bi doğursam hayırlısıyla da kurtulsam doğum yaklaştı iyice onun ağrıları bi taraftan kaşıntılar bi taraftan gece her dk uyanıp tuvalete gitmek bi taraftan üstüne üstlük grip de oldum o da bi taraftan bütün gece ayaktayım yani yüzüp yüzüp kuyruğuna geldim diye kendimi teselli ediyorum ama inanın dayancak gücüm de kalmadı artık :( siz naptınız doğum oldu mu yoksa hala bekliyo musunuz ?

mrb 29 ekim sabahı suyum geldi doktora koştum normal doğuma girdim ama bebeğin kalp atışı düşünce sezeryanla doğum yaptım. sonrası malum sezeryan bir yandan ve hala devam eden kaşıntılar beni yoruyor. inşallah geceçek diyorum kaşıntım azaldı gibi ama bir atak yapınca vucüdumu parçalayasım geliyor ellerim kan içinde kalıyor. inşallah sizde tez vakitte kurtulursunuz.

Rabbimin izniyle bi problem olmazsa kesjnlikle normal istiyorum. Anklozan spondilt war kramplar giriuor vucuduma kalcama. Eger dogum esnasinda ole bise olursa sezaryen ama ins olmaz

Back
X