3 ay once sezaryanla dogum yaptım. Belden uyusturdum. Ilk baslarda hic sorun yaşamadım. Saat 5te dogum yaptım yarim saat sürdü. Bebegimi gördüm sarıldım çok güzeldi. Aynı gece saat 11 civarı yürüdüm. Her zaman dik durup yurumeye calistim. Ayaga kalktiktan sonra bebegime hep kendim baktim. Ertesi gün ciktim. Sutum bebegim emer emmez geldi. Hatta emmeden ben sıktım ucunu ve süt ciktı...
Ve 1 hafta yalniz baktim bebegime. Sonra geldi annem ama ben coktan ogrenmistim herseyi. Tek zorlugu sirt ustu yatip kalkmak oldu ilk 4 gun falan. Esim yardimci oluyordu ama gece bebegim cok acikip agliyordu her defasinda onu cagirmiyordum zar zor kendim kalkiyordum. 1 haftada hicbirseyim kalmadı gobegim indi doktorum muayenesinde çok sasirdi. Ne kadar incelmissin dedi. Bu arada hep kayisi armut kiraz uzum vs hosafi ictim. Hemsiremin tavsiyesiyle. Sindirime ve süt yapimina yardimci oluyor.
Şuan belim çok agriyor. Sebebi belimi uyustururken verdikleri ilacmis. Ama kendimi sıcak tuttugum zaman hafifliyor agri. Sezaryanla dogum yaptim hiç pisman degilim. Bi on tane daha dogurabilirim agrisiz sızısız. Oh vallahi. Bu arada doktorum gelene kadar 4 saat sancıda çektim. Oda beni çok zorlamadı adet olur gibi kıvrandım durdum. 3 santim acilmam vardi. Belki normalde olurdu ama bizim bebiş tersti.
Imkanım olsa normal dogursam diyordum hep. Halk arasındaki sezaryan soyle zor boyle zor laflari yuzunden. Ama artık tıp cok gelisti eskisi gibi degil ki. Eskiden iple dikiyorlarmiş. Simdi bir gorseniz sanki cizgi gibi birsey. Hiç yok gibi. Bende sezaryandan korkup sizin gibi arar dururdum internette. Ama korkulacak birsey degilmis.
Allah butun hamilelere hayirli ve kolay dogumlar nasip etsin insallah. Bebeklerinizi saglicakla kucaginiza alırsınız insallah.