sezeryan mi normal dogummu

Canim gecmis olsun insallah kolay dogum nasibimiz olur ay o epizyomi ne korkutuyo beniii aman Allahim bide gecen bi arkadasima bahsettim korkularimdan bu arada arkadasimda mecbur sezeryan dogum yapmis sikayetci bu durumda ama kuzenini anlatdi bana kiz normal dogum yapmis pesinden basur olmus normalden dolayi arti basur ameliyati olmus ay cok korktum annemle paylasdim annemde 2 dogum yapmis 49 yasinda kadin oda normal dogumdan sonra hemoroid olmus ve cok sikayetci canim aciyo diyo ameliyat dusunuyo tek cikis yolu o ay yine cok korktum sonra annemin calistigi is yerinde bi kiz 3ay once spinal sezeryan dogum yapmis onla sohbet etdim oda diyoki cok rahat gecirdim diyo hatta dogumundan 3 ay gecmis cocuguna dadi bakiyo kendisi ise cikiyo simdi hic sikayetci degilim falan dedi agrida cekmedim dedi kafam cok karisik normal dogum isterim ama malum korku

Canim cok tesekkurler oncelikle yanitin icin normal isterim ama gucum yetmez gibi geliyo kalbimi cok zorlar gibime geliyo bide canimda cok tatlidir ya aciya dayanamazsam epidural yaparlarsa normal dogumda iste o zaman sorun basliyo cunki ikinma problem oluyo ikinamiyosun doktorlarda ALLAH YAVRULARIMIZI KORUSUN vakuma el atiyolar hemen iste travmalar burda basliyo vakum cok riskli oldugunu net biliyorum.bazen diyorum yavrunu herhangi bi risk olmamasi icin sezeryanla dogur diyorum icimde arti malum saglik sorunlarimda var kalp aritmim bide canim sen sezeryan olmussun hangi anestezi yontemiyle yaptilar memnun musun kac gunde iyilesdin simdi nasil dikis yerin belinde agrin fln oluyomu ALLAH KORUSUN??cok soru sordum biliyorum ama kafami kurcalayan sorular iste????

Anliyorum canim seni seve seve anlatirim bole guzel bisey icin konusmak varken ne konuscaz iste belden asagisini uyusturdular sole anlatiyim hayatimda ilk defa ameliyat masasina gecti belden igne vurulurken biraz sizi oluyo hemen uyusuyo lap diye yatiriyolar seni valla ellerimi kelepce gbi biseye bagladilar bi onu anlayamadim neden yaptilar ama tahtaya civilecikler diye iyilesme suresi maksimum bir at bi y boyunca tuvalet banyo bebek bakma cok zor du sonucta ameliyat yani icini disini dikiyolar ama bebegimin her anini hissettim bunda bisey yok ama dogum sirasinda belki heyecan belki korkudan ellerim zangir zangir titredi sonra bebegim dogdu inanamadm 5 dakkada bitti bizim doktor cok basarili. Taninmis biri izmirde sonra diktiler hemen odaya aldilar beni bebegimide getrdiler hemen yanima zaten esimede annemede dedim beni birakin cocugumun yanndan bes dakka ayrilmayin karismasin diye anne dusuncesi iste bide 19 yasinda anne oldim

o zaman canim hic riake girme benim babannemde babami vakumla almislar kadinin ayiptir solemesi iki yeri bir olmus yirtilmis ne cekcen o zaman risk alcan sezeryan ol.suanda sezeryan olduktan sonra agri yok dikis yerlerimde ama hissizlik var ara ara belde agri oluyo ama cok degil sizlama gbidogumdan sonra ben nirmal dogum sancisi cektim ama baskalarinda oluyomu bilmiyomdikis yerinde yanma baatma oluyo ben biraz pinpirikliyimdir cpk dikkat ettim yarama mikrop kapmadi acilma olmadi iki haft banyo etmedim kapansin su degmesin mikrop kapmasin diye

seninki kac aylik cinsiyeti bellimi ilk annelik deneyimin mi valla ben dogumdan sonrada buralardayim neye ihtiyacin varsa elimden geldigince solerim:)

Canım ben sezeryan ile eylül ayında doğum yaptım ama hamileliğin son ayında zaten o bölgeye olan basınçtan dolayı minik bir basur oluşmuştu, bunu da ben değil hemşire farketmişti zaten ama doğumdan sonra ne yazıkki o minik basur yüzünden çok sıkıntılı anlar yaşadım. Yani demem o ki bu basur olayı sadece normal doğumda olmuyor ne yazıkki.

Fikir olması açısından ben de doğumumu anlatmak isterim. 37. haftaya kadar doktorum da ben de hep normal doğum olur diye düşünüyorduk ki ben o kadar canı az ağrı eşiği düşük bir kadınım ki iğne bile vurulurken neredeyse ağlamalara gelirim o derece. Buna rağmen dayanırım dedim nolucakki eskiden sezeryan mı varmış dedim o kadar kadın nasıl doğuruyor dedim sezeryanı keyfi olarak hiç düşünmedim bile. 37. haftada çatı muayenesinde doktor çok zorlandı öyle ki parmakları sıkıştı. Normal doğum süreci hakkında bilgin varmı dedi, teorik olarak biliyorum dedim. Çok fazla tepki verdin, canın çok yandı, parmaklarım sıkıştı bu şekilde normal doğum yapamazsın söyleyeyim dedi. Kendini bu fikre alıştırabiliyorsan deneyelim ama 1 hafta içinde karar ver çok vaktimiz kalmadı dedi. Eve döndükten sonra biraz araştırdım annem tanıdığı ebelere sordu soruşturduk; bu tip durumlarda bebek kanalda sıkışabiliyormuş, boğulma riski oluşabiliyormuş, kalıcı sakatlıklar meydana gelebiliyormuş. 9 aydır karnımda taşıdığım bebeğimi riske atamazdım. Tamam normal doğum çok güzel bir hediye çocuğa ve toparlanma açısından anneye ama çok da abartmamak lazım ortada bir risk varsa neden bebeğimin hayatıyla kumar oynayayım? Gün aldık, doktoruma da çok güveniyordum çok da seviyordum kendisini sağolsun aklıma takılan herşeyi günün her saati arayıp sordum içim rahat gittim. Giyindik, lavman, damar yolu derken hazırlandık ameliyathaneye gittik, anestezi uzmanına çok çektirdim çünkü sırtımdan gıdıklanıyorum =) Omurganıza kıl gibi minnacık bir iğne sokuyor hiç canınız acımıyor ama dediğim gibi dokundukça doktor ben gıdıklandım ve kendimi geri çektim, 5. seferde ilacı verebildi =) Doğum anında zaten canın yanmıyor hemşireyle sohbet muhabbet, doktorum fotoğraf makinesini hazırlayın dedi, hemşire hemen gitti o anda ilk ağlama başka da ağlamadı yavrum öyle etrafa bakıyor bana bakıyor o an ömrümce gözümün önünden gitmeyecek... Sonrasında bebeği giydirip götürdüler benim dikişlerim bitince de beni çıkardılar odama... Doğum olayı bu kadar ama o güne kadar özellikle son hafta baya baya sancı çekmiş olmama rağmen bebek hiç aşağı inmemişti, rahim ağzımda hiç incelme yoktu, doktorum doğumdan sonra yanıma geldiğinde zaten her şartta normal doğuramayacakmışsın, illaki sezeryan ile doğum yapmak zorunda kalacakmışsın rahmin çok kalındı dedi, Allah anneyi yönlendiriyor dedi. Hakikaten de ne kadar şöyle istiyoruz böyle istiyoruz desek de ben hep hayırlısı neyse onu nasip dedim ve beni Allah bu yola soktu. Bebeğim 39+1'de 3680gr doğdu, sezeryan olmama rağmen doğumdan çıkar çıkmaz sütüm geldi ve çok şükür bebeğim şu an 8 ay 14 günlük koca kış ben o kadar hasta oldum o hiç hasta olmadı ( sezeryan ile doğanlarda bağışıklık zayıf olur diyenler için)
Elimde olsaydı normal doğum isterdim tabiki, sezeryandan sonra hiç bel ağrısı çekmedim ama gaz çıkartamadığım için çok sancım oldu, yürümekte zorlandım, ama bunlar bana özgü hallerdi, ağrı eşiğim çok düşüktü. Ablam ve görümcem de sezeryan ile doğum yaptı ama onlar hiç sancı çekmedi doğumdan sonra ablam aynı gün tek başına tuvalete felan gidiyordu, beni annecim taşıdı =)) Zaten doğum olayı öyle bir hal ki artık saldım çayıra mevlam kayıra diyorsunuz =))
Ne yazdım yaa kadınların doğum hikayeleri hakikaten bitmiyormuş Bu arada görümcem de normal doğumu bekliyordu ama doğumda bebek plesantayı parçalayıp önden yollamıştı onu da acil sezeryana almışlardı. Yani bu hiç belli olmuyor kendini her iki fikre de alıştır derim ben ve hayırlısı neyse onu dile kendin ve bebeğin için =))
Hayırlısıyla, sağlıkla, sıhhatle kucağına alırsın inşallah =))

ne güzel anlatmışsın.ben mecburiyetten sezeryan olucam...bikaç neden var...okuyunca rahatladım..daha var benim doğuma ama kötü sezeryan hikayeleri okuyunca ister istemez insanı etkiliyor..özellikle benim gibi zorunlu sezeryan olacaklar için

öncelikle tebrik ederim hep sağlıkla mutlulukla büyüsün yavrunuz. bende öncelik olarak normal deneyeceğim ama muayenelerde benimde herhangi bir sorunum çıkarsa zorlamayada gerek yok diyorum. ama önceliğim normal işte zaman yaklaşınca egzersiz masaj vs. neler yardımcı olursa yapacağım diyorum. herşeyin hayırlısı Allah hayırlısına yönlendirsin sağlıkla kucaklayayım bende yavrumu :)

Oncelikle şunu söylemek istiyorum gebelik döneminde her kafadan bir ses çıkar aileden konu komşu dan arkadaştan. Kimsenin olumlu yada olumsuz hikayesini dinlemeyin bence. Çünkü ondan olumlu olan sizde olmaya bilir yada onda olumsuz olan sizde olumlu olacak olabilir. Herkesin bedeni bünyesi bebegi farklı. Doktorunuza güvenin kendinizi rahatlatin. Benim doktorum ( ki suan sabit bir doktorum yok. Esas doktorum memlekette ve doğumu onda yapacağım nasipse. ) bana doğum hikayeleri doğum videoları vs beni strese sokacak şeyleri okumamami izlememi söyledi. O zaman gelince de bebeğin durumuna göre bizim durumumuza göre nasılsa bir karar verilecek. Ayrıca şöyle birşey söylemek istiyorum adı üzerinde normal doğum bazı sıkıntılar olabilir ama sezeryanda bu sıkıntılar daha fazla. Sezeryanin sıkıntısını çekmektense hemoroid daha çözümü kolay birsey. Kendimizi ve doktorumuzu dinlemek daha iyi bence. Şimdiden strese gerek yok :)

Insallah canim cok etkilendim inan okadar samimi yazmissinki sanki kendi kardesimle sohbet eder gibi oldum sezeryandan sonra belinin acimamasi icime su serpdi canim cooook ama cok tesekkur ediyorum

seninki kac aylik cinsiyeti bellimi ilk annelik deneyimin mi valla ben dogumdan sonrada buralardayim neye ihtiyacin varsa elimden geldigince solerim:)
Canim benim cok tesekkur ediyorumm annelik deneyimim yok RABBIMIN IZNILE INSALLAH SAGLICAKLA KUCAGIMA GELIR aminn ILK YAVRUM.cinsiyeti erkek minis sevgilimm))))diye seviyorumm 23 haftalik olcaz insallah 1 2 gune

Canim benim cok tesekkur ediyorumm annelik deneyimim yok RABBIMIN IZNILE INSALLAH SAGLICAKLA KUCAGIMA GELIR aminn ILK YAVRUM.cinsiyeti erkek minis sevgilimm))))diye seviyorumm 23 haftalik olcaz insallah 1 2 gune
Amin canim insalah alirsin saglikla buyutmek nasip etsin allah isim dusundunuz mu yolu yarilamisin allahin izniyle bundan sonra en guzwl zamanlarin iyi degerlendir tekmeler baslicak bulantilar gecer hissetmek kadar gyzeli yoktur heralde ole bi hal aliyoku ben video cekmistim i tekmelerken resmen dizi dirsegi herseyi belli oluyo son zamanlar bol bil cek videoya ben ultrason goruntulerini hala sakliyom hatira sonucta:)benimde bi oglum var 23 unde bi yasina gircek

ALLAH BAGISLASIN CANIM HEPIMIZIN YAVRULARIMIZI YUCE RABBIM KORUSUN INSALLAH AMIN isim dusunduk canim aynen bende ultrason goruntuleri sakliyoruz ben ultrasondayken esimde telle goruntulerini videosunu cekiyo)))hep onlarida sakliyoruz

ALLAH BAGISLASIN CANIM HEPIMIZIN YAVRULARIMIZI YUCE RABBIM KORUSUN INSALLAH AMIN isim dusunduk canim aynen bende ultrason goruntuleri sakliyoruz ben ultrasondayken esimde tel goruntulerini videosunu cekiyo)))hep onlarida sakliyoruz
İnsan bole tekrar hamile bi anneyle konusunca cocuk istiyo ama bu gunumuz sartlarinda planli ilerlemek gerekiyo malesef ya :) neyse cok guzel anne olmak seni anliyorum nette haftalik gelisimine bakardim bende bi hafta gttikten sonra aman su oluyi surasi gelisiyo surasi buyuyo kilo aliyo diye dogarsa sunu yapariz bunu aliriz ona sunlari ogretirim bole davranirim derken bi sene cabucak gecti sende anlayamicaksin:) videolari fotolarini cekip simdiden iki tane flas doldurdum:) canimiz sikildiginda takiyoruz film gbi izliyoruz tv de bem senden daha fazla konusmak istiyomusum meger vaksana anilarim depresti:)

Ayyy kiyamam...aynen ole her hafta internetden arastiriyoruz acaba neresi gelisiyo diye aynen tum anneler ayni bebisimize merak etmekle dusunmekle zaman nasil geciyor anlamiyoruzki ucuyo sanki.esim bazen guluyo halimize diyo nekadar heyecanlanmisiz meger 2 haftalikken herkese bebek bekliyoruz demisiz diyo daha rahime bile dusmemisken aynen diyorum.))))masallah ya RABBIM SEN KORU YAVRULARIMIZI AMINNN

hiç sıkmayın kendinizi siz ne kadar sakin ve rahat olursanız bebeğiniz de o kadar mutlu ve huzurlu bir bebek oluyor, kendiminkinden biliyorum =)) çevremde gördüğüm en kötü sezeryan doğum benimkiydi, o da doktorum şöyle demişti; bu günler bitermi diye düşündüğünü biliyorum ama inan ki 4 hafta sonra tamamen bitmiş olacak. Hakikaten de 4 hafta sonra hiç bişeyin kalmıyor =))

Amin inşallah hepimizin yavruları sağlıkla huzurla mutlu mesut büyüsün inşallah =))

Insallah canim cok etkilendim inan okadar samimi yazmissinki sanki kendi kardesimle sohbet eder gibi oldum sezeryandan sonra belinin acimamasi icime su serpdi canim cooook ama cok tesekkur ediyorum

Canım benim teşekkür ederim =) sezeryandan sonra ya da sezeryan anında belimde hiç bir acı hissetmedim epidural anestezi yapıldı, hayatımda geçirdiğim ilk ameliyattı, sadece gaz yüzünden aşırı şiştiğim için dikişlerim sancı yaptı. Eğer böyle kötü bir alışkanlığım olmasaydı hiç sıkıntısız eve gelecektim, zaten 2. gün onların sızısı da bitti, annem eve gelince kayısı kompostosunu dayadı bana hem süt yaptı hem karnımı rahatlattı zaten kısmet olur da ikinciyi doğurursam hastaneye bir kavanoz kayısı kompostosu götürücem bir de karnım çok çatlamıştı doğumdan sonra acayip sarkmıştı dikişler de altında kalınca çok terliyordu yara kapanamıyordu, ona da şöyle bir çözüm bulduk; gazlı bezi dikişim boyutunda kesip o bölgeye bantlıyordum günde 2 sefer onu değiştiriyordum, böylece hem yapışmıyordu hem teri emiyordu. Bir bilgi olarak aklınızda bulunsun ben bunları tecrübe olarak zihnimde tutuyorum diğer doğumlarımda kullanmak üzere =))

Canim cok tesekkur ederim aklima yazdim kayisi kompostosunu bide kac kiloyla doguma girdiniz acaba karin cok mu sarkiyo dogumdan sonra ilk hamileliyim hic bilmiyorum

Canim cok tesekkur ederim aklima yazdim kayisi kompostosunu bide kac kiloyla doguma girdiniz acaba karin cok mu sarkiyo dogumdan sonra ilk hamileliyim hic bilmiyorum
68 ile hamile kaldım, 79 ile doğuma girdim. Toplam 11 kilo almıştım. Bebeğe yarayan sağlıklı şeyler tükettim hep. Bir de şeker yüklemesinde gebelik şekeri çıktı doktorumun verdiği şeker diyetine harfiyen uydum bebeğim şeker hastası doğmasın diye, ben kilo verdim bebeğim kilo aldı. Eğer 40. haftayı bekleseydik 4 kilonun üstünde bekliyordu doktor. Benim karnımın sarkmasındaki sebep o kadar yağlanmama rağmen cilt genetiğimin buna yatkın olmasıydı. Bir de karnım o kadar büyümüştü ki otururken dizlerimin hizasına kadar bacaklarıma yapışıyordu, göbeğimi kaldırıp elbisemi altına sıkıştırıyordum =) Bir de benim kız 54 cm doğdu, benim boyum 160cm sanırım azcık büyük geldi benim vücuda zilli =))

Ay kiyamam canim ben daha kilolu hamileyim ((((73 74le kaldim simdi 80 81lerdeyim 23 haftayi yasiyorum cok fazlada yemiyorum nasil kilo aliyorun anlamiyorum hamur isi yemiyorum tatli canim cekerce 1 snickersle haftada 1 gecistiriyorum ekmek kepekli ekmek gunde maksimum 3 dilim tere yaglida yemiyorum hergunhergun etde yemiyorum e ben nasil kilo aliyorum doktoruma sorcam anlamiyorumki niye ve neden kilo aldigimi boyum 1.67 hamilelikden oncede hormon bozuklugum vardi 64den 74e cikartdi sagolsun

Ayy doktorunla görüş tabi ama çok da fazla almamışsın benim görücem 30 kg almıştı, doktoru bişey olmaz ye bişey olmaz ye dedi en son şeker hastası oldu kadın kaldı öyle ama herşeyi yiyordu özellikle de tatlı. Şu dönemde en zararlısı şeker zaten. Ben sabahları kahvaltıda çayı bırakmıştım şekersiz süt içiyordum. Laktoz alerjim olduğu için Pınar denge sütü içiyordum laktozsuz, daha çok sebze yemekleri, haftada birkaç sefer etli yemek, birkaç sefer nohut kuru fasulye gibi kurubaklagil, kuşluk, ikindi, gece gibi ara öğünler felan hep yedim aç kalmadım hiç ama işte şekeri tamamen çıkardım. Zaten çikolata manyağı biriydim, bu diyetle bir süre sonra çikolatadan bile soğudum. Tabi senin durumun ayrı hormon düzensizliği kiloda oynama yapar bunun için doktorunla görüş mutlaka canım =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…