Doğuma Hazırlık Sezeryan mı,suni sancı mı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Pelin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2007
187
0
96
İstanbul
arkadaslar 39+3 gunluk hamıleyım 11 ağustos kızımın doğum tarıhı yanı 5 gunum var ama ne açılma ne kanala girme hıc bır belırtm yok,yerını sevmiş,dr.um doğum gunu gelmezsse sunı sancı vereceğini söyledi,bende perşembe değil p.tesı olurmu dedım 3 gun once oda farketmez zamanı geldığini söyledı artık eşimin doğuum gunu olduğu ıcın p.tesı ıstıyorum,3gun once 3gunde gelırmıydı bılmıyorm beklesemmı acaba da dıyorum kafam okdar karışıkkı,sonuc olarak suan p.tesı 8,30 hastaneye gıdıp sunı sancı verılıcek cok okudum sunı sancı zor dıyorlar,açılmazsa sezeryan sızce ne yapsam sezeryanmı sunı sancımı arkadaslarım.tşk.ler

ben en olsam sanıyorm günlern anlam ve önemine değil bebeğimi tehlikeye atmadan son ana kadr kendi sancısıyla gelmesini beklerdm.suni sancıyla daha fazla yıpranabilirsiniz.ben hep zor olduğunu duydm suni sanvının.Rabbim kısa zamnda sağlıkla atlatmanızı nasip etsn...:nazar::emir_bebek:

bence bebeginizin saglık durumunu tehlikeye atmamanz gerek doktorunzla konusup onun size öneriklerine kulak verin günlerin önemine deil ama bi secim yapacaksanz suni sancı yerine sezaryan ı tercih etmenizi tavsiye ederim canm saglıkla kucagına al emi inş:nazar:

arkadaşlara katılıyorum en hayırlısı hem senin hemde bebeğinin sağlığı yönünde olmalı.Allah kolay getirsin ...

dr.um farketmez ha 8i ha 11 i dıyor sağlığı ıyı sukur dıyor uc gunde ne kılo alır ne değşir diyor bebeğimin sağlığını düşünmicek kadar bencıl bı r ane deılm bn herseyden once o

ama kimse size bencil olduğunuzu söylememiş ki..sadece sunni sancının çok zor olduğunu herkes ifade ediyor bunun için sizin canınız daha çok yanmasın diye öyle söylemişler.ben sezeryan olmuştum ekimde tekrar bebişim olacak gene spinal sezeryan iyiydi yani b

ama kimse size bencil olduğunuzu söylememiş ki..sadece sunni sancının çok zor olduğunu herkes ifade ediyor bunun için sizin canınız daha çok yanmasın diye öyle söylemişler.ben sezeryan olmuştum ekimde tekrar bebişim olacak gene spinal sezeryan iyiydi yani b

ben bana bencil denildi demıyorum kı zaten sadece bebeğimin sağlığını düşünmücek kadar bencıl değilim dmek ıstıyorum ıllakı 8 olsun demıyorum dr.umun farketmez dediği ıcın soruyorum

selam,
ben oğluma hamileyken cuma günü 39+1de kontrole gitmiştim,bebek inmemişti hiçbir belirti yoktu..ama pazar gecesi sancılarım başladı hafiften.sabaha karşı hastaneye gittim, sancılar hafifti ama beklemeye cesaret edemedim..8de dr geldi, suni sancıyla süreci hızlandırmayı önerdi olur dedim..9da suni sancı verildi evet çokşiddetli ama geldi ve geçti tabiki, gerçi ben şanslıydım suni sancıyı sadece 1,5 saat çektim..saat 10,30da epidural verildi ve herşey süt liman oldu..aslında bu tamamen kişisel bir şey, ağrı eşiğine, bünyene bağlıbaşlası ne dese boş..ama ben suni sancıdan hiç pişman olmadım, ilk doğumum olduğu halde sadece 1,5 saat sancı çektim..suni olmayan sancı ve sezeryanı yaşamadım bilmiyorum..ama madem beklemekte sakınca yok dedi dr, normal doğum için biraz daha bekleyebilirsin..pzt için acele etmeye gerek yok bence..sağlıklı ve kolay bir doğum dilerim

Son düzenleme:
selam,
ben oğluma hamileyken cuma günü 39+1de kontrole gitmiştim,bebek inmemişti hiçbir belirti yoktu..ama pazar gecesi sancılarım başladı hafiften.sabaha karşı hastaneye gittim, sancılar hafifti ama beklemeye cesaret edemedim..8de dr geldi, suni sancıyla süreci hızlandırmayı önerdi olur dedim..9da suni sancı verildi evet çokşiddetli ama geldi ve geçti tabiki, gerçi ben şanslıydım suni sancıyı sadece 1,5 saat çektim..saat 10,30da epidural verildi ve herşey süt liman oldu..aslında bu tamamen kişisel bir şey, ağrı eşiğine, bünyene bağlıbaşlası ne dese boş..ama ben suni sancıdan hiç pişman olmadım, ilk doğumum olduğu halde sadece 1,5 saat sancı çektim..suni olmayan sancı ve sezeryanı yaşamadım bilmiyorum..ama madem beklemekte sakınca yok dedi dr, normal doğum için biraz daha bekleyebilirsin..pzt için acele etmeye gerek yok bence..sağlıklı ve kolay bir doğum dilerim

merhaba ya biraz alakasız olacak ama sanırım epiduralle normal doğum yaptınız bende düşünüyorum nasıl memnunmuydunuz bana biraz bilgi verirmisiniz.şimdiden çok teşekkür ederim

arkadaslar 39+3 gunluk hamıleyım 11 ağustos kızımın doğum tarıhı yanı 5 gunum var ama ne açılma ne kanala girme hıc bır belırtm yok,yerını sevmiş,dr.um doğum gunu gelmezsse sunı sancı vereceğini söyledi,bende perşembe değil p.tesı olurmu dedım 3 gun once oda farketmez zamanı geldığini söyledı artık eşimin doğuum gunu olduğu ıcın p.tesı ıstıyorum,3gun once 3gunde gelırmıydı bılmıyorm beklesemmı acaba da dıyorum kafam okdar karışıkkı,sonuc olarak suan p.tesı 8,30 hastaneye gıdıp sunı sancı verılıcek cok okudum sunı sancı zor dıyorlar,açılmazsa sezeryan sızce ne yapsam sezeryanmı sunı sancımı arkadaslarım.tşk.ler

Bence belirtiniz yoksa dogum icin sanci gelmesini beklemeyin. ben daha cocuk sahibi degilim ama benim annem kardesime hamileyken onunda belirtisi olmamis beklemis oda sanci gelmesini sonra bakmis belirti yok hastahaneye gitmisler doktor demiski biraz daha gec kalsaydiniz cocuk olùrdù yani morarmaya baslamisti cocuk. Allah korusun bebeginize fln bisey olmasin bence gidin doktora suni sanci versinler hala sanciniz gelmezse 3 gun sonra...

bu suni sancıdan neden bu kadar korkulur bilmem.heralde bilgisizlikten sanırım.hem bi hemşire hemde suni sancıyla doğum yapmış biri olarak söyleyim iyi bir doktorla hiçte kötü birşey değil.kendi sancınızla normal doğumu eğer ilk gebeliğinizse yaklaşık 12-24 saat sancı çekerek yaparsınız ama suni sancıyla evet sancınız birden şiddetlenerek gider ama en fazla 6 saatte ki bunun en sıkıntılı şiddedtli sancı zamanı son 1-2 saattir hızlıca doğurursunuz aradaki fark bu.

ben ilk doğumumdu sancım yoktu.tam 39 haftalıkken doktorumun nöbetine denk gelmesi için sıfır sancısız ,suni sancıyla doğurdum.gece 10 da hafif hafif sancılar başladı 12 de biraz arttı 1 den sonra şiddetlendi 3ü çeyrek geçe masaya çıktım 3.45 te doğurdum toplamda 6 saat sancı çektim çekmedim.geneldede böyledir.suni sancıyla hızla doğrulur.normal şartlarda istisnalar hariç ilk doğumunu yapan biri en az 8-10 saat sancı çeker bir tam gün çekenlerde vardır.

merhaba ya biraz alakasız olacak ama sanırım epiduralle normal doğum yaptınız bende düşünüyorum nasıl memnunmuydunuz bana biraz bilgi verirmisiniz.şimdiden çok teşekkür ederim

Evet ilk doğumum epidural normal oldu, şimdi ikincisi de öyle olsun istiyorum.çok memnun kaldım. 4 cm açılma olunca epidural yapılıyor.4 cm olması için geçecek süre kişiden kişiye değişir ama benim çok hızlı oldu.sabah 9da suni sancı verildi, 10.30da epidural.9dan önceki kısmı çok hafifti, hiç zorlamadı.suni sancıyla geçen 1,5 saat oldukça şiddetliydi ama geçti gitti tabi.epidural iğne yapılırken hiçbir zorluk olmadı, zaten yeterki sancılar kesilsin diye kurtarıcı gözüyle bakıyorsun.ve gerçekten bıçak gibi bütün sancı olayı bitti, tamamen..o gece heyecandan hiç uyumadığım için neredeyse uyuyacaktım o derede..tek kötü tarafı belki de hiçbir şey hissedilmediğinden bebeğin çıkışı daha geç oluyormuş..benimki 1 saat sürdü.11.30da oğlum kucağımdaydı.yani toplamda 2,5 saat süren jet hızıyla bir doğumdu ilk olmasına rağmen, önceki hafif durumları saymıyorum. epiduralden sonra doktorun yönlendirmesi oluyor tamamen, ıkınma konusunda o söylüyor ne zaman ne yapacağını..uzun lafın kısası ben çok memnun kaldım

herkes farklı yaşıyo bünyesine göre..benimde günüm geçmişti ağrı yoktu,en son 2 santim açılma vardı..bekleseydim belkide açılacaktı diye düşünüyorum şimdi..8 saat suni sancının ardından doğum gerçekleşti..benim için çok zordu ve şiddetliydi..o anda sezeryana alsalar o kadar sevinecektim..ama yinede iyi ki normal olmuş,o ağrıyı çekmişim,o muhteşem anı yaşamışım diyorum..ne olursa olsun yine de doktor kontrolü altında son ana kadar bekle derim..adı üstünde normal olacaksa en güzeli...olmuyosada suni sancıdan korkma..gelip geçiyo işte..8 ay oldu hayal gibi şimdi..

41 hafta 1 günlük hamileyim. ne sancı ne de açılma var doktor bebek sağlıklı dedi. bekliyorum pazartesi de sancı gelmezse müdahale edecek doktor. suni sancı ile normal mi olsun sezeryan mı karar veremiyorum. ya hiç açılma olmazsa o kadar sancı çekmek ne bileyim. ne yapmalıyım....beklemek de öyle zor ki çocuğa bişey olacak diye korkuyorum.

Back
X