Sezeryan olanlar bi kaç sorun olacak?

mileyko

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
119
Puanlar
33
3 hafta sonra sezaryen olacağım merak ettiğim bazı sorular var bilgisi olanlar cevaplarsa çok mutlu olurum öncelikle sonda spinalfen önce mi takılıyor sonra mı ve ne zaman çıkarılıyor? Su içmeme yemek yememe kaçıncı saatte izin veriliyor ? Kanama ne zaman başlıyor ?

Sonda iğne vurulmadan önce takılıyor. Ameliyattan sonra odada yanlış hatırlamıyorsam yürümeye başlayacağınız zaman çıkartılıyor.
Ameliyattan 4 saat sonra kadar sıvı beslenmeye başlıyorsunuz. Katı yiyebilmek için gazınızın çıkması gerekiyor.
Kanama doğum sonrası direkt başlıyor doğumhaneden çıkarken ona uygun hasta bezi/külodu takıyorlar sonrasında da ped kullanıyorsunuz.

3 hafta sonra sezaryen olacağım merak ettiğim bazı sorular var bilgisi olanlar cevaplarsa çok mutlu olurum öncelikle sonda spinalfen önce mi takılıyor sonra mı ve ne zaman çıkarılıyor? Su içmeme yemek yememe kaçıncı saatte izin veriliyor ? Kanama ne zaman başlıyor ?
Ben doğumhaneye girdim önce iğne yapıldı uyuşup yatırıldıktan sonra sondam takılmıştı dokunma dışında bir şey hissetmemiştim. Ayağa kalktığımda da tuvalete çıkabileceğim için sondam çıkarılmıştı haliyle. Yanlış hatırlamıyorsam doğumdan 4 saat sonra falan sadece sıvı alımına izin veriyorlar bol bol kahve içmenizi öneriyorlar genelde onun dışında meyve suyu vs toplam 6 saati geçince de çorba falan veriyorlar. Katı gıda vermiyorlar gaz çıkartana kadar. kanama zaten doğum anından itibaren başlıyor sonradan başlama gibi bir şey yok. Size hasta bezi takıyorlar sonra siz lohusa pedi yada külodu kullanıyorsunuz. Başlarda fazla kanamanız olacağı için kullan at lohusa külodu kullanmanızı öneririm daha kullanışlı oluyor sonra da lohusa pedine geçersiniz. Sağlıkla gelsin bebişiniz 🌸

Back
X