sezeryan sonrası gebelik

nuru36

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2022
30
7
6
30
Sezeryan sonrası hemen hamile kalan var mı bir risk oluşuyor mu erken gebelik olursa

Evet tabiki riskli o yuzden doktorlar min 2 sene hamile kalmayin diyor. Rahmin kesilen yeri tam iyilesmeden tekrar buyuyecek vs sıkıntılı durumlar. Cok dikkkatli takip etmek lazim.

Sezeryan sonrası hemen hamile kalan var mı bir risk oluşuyor mu erken gebelik olursa
Evet tabiki riskli o yuzden doktorlar min 2 sene hamile kalmayin diyor. Rahmin kesilen yeri tam iyilesmeden tekrar buyuyecek vs sıkıntılı durumlar. Cok dikkkatli takip etmek lazim.
hangi doktor min. 2 sene diyor acaba. benim doktorum 2 sene sonra normal doğum yapabilrsin bile diyor. hatta sezeryandan 14 ay sonra normal yaptıranlar vR. 1 DOKTOR LOHUSAYKEN HAMİLE KALANA SSVD yaptırdım demişti. min. 2 diyerek genellemeylim. genelde doktorlar 6 ay iyileşme süresi tanıyor vücuda. buradaki en buyuk riskte kendi vucudumuzun toparlaması kan degerlerimizin boşalan depolarımızın yerine gelmesi.

doktorunuz nerede?

doktorunuz nerede?
benim doktorum aydında. kadriye hanım var sezeryandan 2 yıl sonra vajinal dogum destekliyor SSVD diyor. leylant hanım bizzat konusmadım ama bi canlı yaayınında sezeryandan 3 yıl sonra normal yapabilirsiniz demişti. benim kendi sezeryanımda muaynede 6 ay korunun dedi. hamile kalsanda guvenli teknikler fakat bekle dedi. genel olarak 1 yıl öneriyoruz dedi. istanbulda semra özerle konusmustum. 14 ay da SSVD yi yaptırıyor fakat önemli olan vucudun kendini toplaması gelecek yeni bebegin saglıgı anne karnında gelişimi daha onemli demişti. ilk cocugunuz 1 yasına yaklastıgında 2. gebelik olabilir ssvd de yapılabilir dedi. lohusayken hamile kalan bayanın doktoruda sanırım izmirdeydi. cok doktorla gorustum ama hiçbiri 2 yıl bekle demedi bana ve ben SSVD için sordum hepsini. ama her kadın-hamilelik kendine özel. bebek sezeyan yarasına yapısır orda buyur risk artar sonuc alınamaz orasını bilemem.

çok teşekkürler uzun uzun yazmışssınız:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…