Sezeryan sonrası muayene sizce??

ladiesinlavender

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2015
360
458
63
Kızlar 2 ay önce fetal distres sebebiyle 37 haftalikken sezeryan doğum yaptım.
18 saat boyunca doğum salonunda, oksijen maskesi takılı nst cihazına bağlı ve hep sol yanıma yatarak geçti. Bu sırada defalarca tuşe denilen iğrenç olay ve bebeğimin sağlığından duyduğum endişe cabası.

Tuşe kısmı öyle berbat geçti ki kontrol icin hastaneye gitmeye korktum alttan muayene ederlerse diye. Sonrasında da babamı kaybetmem üstüne boşanma kararım derken 2 ay oldu hastaneye 1kere bile gitmedim hatta dikisimi bile kendim aldım.

Doğum sırasında doktor popoya kadar(yanlış hatırlamıyorsam popo dedi, nasıl oluyor anlayamadım) çikolata kisti dolu sen nasıl hamile kaldın bu halde demişti.

Şimdi sizce vajinal muayene olmadan atlatabilir miyim kontrolü?

Vajinal muayeneden kastınız elle muayene mi yoksa ultrason ile vajinal bakılmasından da mı rahatsız olacaksınız?

Gebelik ve bekaret dışında karından bakılmıyor genelde ultrasona. Zaten bakılsa da vajinal kadar sağlıklı olmuyor görüntüleme...

İlla ki ultrasonla bakar yani...

Yani o çatala oturmayayım yeter ki. oracıkta ameliyat olmaya bile razıyım. Bazı doktorların eli hafif oluyordu da bazıları da ömrümden ömür götürdü tuşe sırasında o yüzden korkuyorum

Anladım, ama bazı doktorlar ultrasonla bakma işini de çatalda yapıyor. Bazıları ise sedye kullanıyor... Daha önce gidip de bildiğiniz varsa ona gidin isterseniz? Ya da gittiğinizde belirtirsiniz çatalda değil de sedyede yapın ultrasonu diye...

Elinin hafif olması ultrasonla bakarken de farkettiriyor biraz, bazıları ultrasonla bakarken de ağrı hissettiriyor.

Anladım teşekkür ediyorum cevabın için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…