Bende olacağım çocuğa bakacak kimse yok ameliyat anında kara kara düşünüyorum ne yaparım diye kayısısı hoşafı kara erik hoşafı bunlar kabızlığa iyi gelir kötüce olsa bir anneniz kız kardeşiniz var ya tek olsanız benim gibiMerhaba güzel anneler ilk sezeryanim çok zor geçmişti üstüne annem ve ablamların beni 2 günde depresyona sokup gitmeleri beni mahfetti bu onların genel hobisidir insan psikolojisi bozmak şimdi 2.ye sezeryan olacagim mecbur ve bir çocuğum var şimdi inşallah ikiz bebeklerim olacak ailem yada başkasından hayır beklemiyorum çünkü ilkinde yüzüstü bırakıldım ve çok yiprandim sizden öğrenmek istediğim sezeryan sonrası kolay ayağa kalkıp çocuklarıma nasıl hızlı bir şekilde bakabilirim birde kabızlık için önerileri olan lütfen yazabilir mi Allah kimseyi kimsenin eline bırakmasın amin.herkesden dua istiyorum
Amin kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Doğum sürecinde sonrasında kesinlikle katı beslenmeyin meyve sebze bol posalı lifli gıdalar tüketin . Ben Ekim'de Allah nasip ederse doğum yapıcam kabızlık için eksi erik konserveleri hazırladım yemeklerle birlikte şimdi de içiyorum . Ayrıca kesinlikle zeytinyağı. Zeytinyağı kabızlığı geçirmez ama ıkınma gereksinimi kesinlikle hissetmezsiniz . Her yemekten 5-10 dk önce bir iki yudum alın rahat edersiniz. Eşinizin izni olacak zaten ona neler yapması konusunda bilgi verin süreci anlatın . İzni bitince kendi izinlerinden kullansın bir ayı birlikte geçirin . Bu süreçte misafir kabul etmeyin, kim olursa olsun bu anneniz de ablaniz da olsa sinirlerinizi bozan kimseyle iletişim kurmayın. Doğumdan sonra aile hekimliğinde ya da kadın doğum uzmaninizda takipleriniz olacak tüm değerlerinize baktirin demir eksikliginiz varsa muhakak tedavi olun. Çünkü demir eksikliği olursa toparlanmaniz çok zorlaşır hatta lohusa depresyonu demir eksikliğinden kaynaklanır.Merhaba güzel anneler ilk sezeryanim çok zor geçmişti üstüne annem ve ablamların beni 2 günde depresyona sokup gitmeleri beni mahfetti bu onların genel hobisidir insan psikolojisi bozmak şimdi 2.ye sezeryan olacagim mecbur ve bir çocuğum var şimdi inşallah ikiz bebeklerim olacak ailem yada başkasından hayır beklemiyorum çünkü ilkinde yüzüstü bırakıldım ve çok yiprandim sizden öğrenmek istediğim sezeryan sonrası kolay ayağa kalkıp çocuklarıma nasıl hızlı bir şekilde bakabilirim birde kabızlık için önerileri olan lütfen yazabilir mi Allah kimseyi kimsenin eline bırakmasın amin.herkesden dua istiyorum
Eşimin malesef izin gibi bir olayı yok en fazla 2 gün serbest çalıştığı için çalışmadığı zaman para gelmiyor erik hangi erikten yaptınız bende yapım erken doğum riskim var küçük çocuğumda çok hareketli ve bebeklerim ikiz olacak inşallah sağlıkla gelirler bu günlerde güzel geçer tavsiyeleriniz için çok sağolun moral bozma konusunda ailem sağolsun çok ustadır ilk dogumumdaki olayı yapacakları için şimdiden sinirlerim bozuluyor Allah akıl fikir versin hepsine merhamet versinAmin kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Doğum sürecinde sonrasında kesinlikle katı beslenmeyin meyve sebze bol posalı lifli gıdalar tüketin . Ben Ekim'de Allah nasip ederse doğum yapıcam kabızlık için eksi erik konserveleri hazırladım yemeklerle birlikte şimdi de içiyorum . Ayrıca kesinlikle zeytinyağı. Zeytinyağı kabızlığı geçirmez ama ıkınma gereksinimi kesinlikle hissetmezsiniz . Her yemekten 5-10 dk önce bir iki yudum alın rahat edersiniz. Eşinizin izni olacak zaten ona neler yapması konusunda bilgi verin süreci anlatın . İzni bitince kendi izinlerinden kullansın bir ayı birlikte geçirin . Bu süreçte misafir kabul etmeyin, kim olursa olsun bu anneniz de ablaniz da olsa sinirlerinizi bozan kimseyle iletişim kurmayın. Doğumdan sonra aile hekimliğinde ya da kadın doğum uzmaninizda takipleriniz olacak tüm değerlerinize baktirin demir eksikliginiz varsa muhakak tedavi olun. Çünkü demir eksikliği olursa toparlanmaniz çok zorlaşır hatta lohusa depresyonu demir eksikliğinden kaynaklanır.
Çok teşekkür ederim amin Allah razı olsun ilkinde bız bakacaz dedi ablalarim 2.gun giderken görümcen çok onları çağır dediler sütüm de gitti ağlamaktan Allah kimseyi düşürmesin cagirmasam da gelecekler biri zaten sağolsun mikser gibi kim tebessüm etse moral bozmak üzere master yapmış ne diyim rabbim beni de yavrularimida kimseye muhtaç etmesin yardımcı arıyorum ama hiç aklı başında birine denk gelmedim rabbim.buyuk Allah'ım sizede hayirli doğum nasip etsin sağlıkla alın kucaginizaGuzel bir dogum ve lohusalık diliyorum size . Öncelikle bebekleriniz sağlıklı bir şekilde doğunca pek birseyi takmamaya çalışın. Benimde doğum zor oldu sonu sezeryan oldu . Kv hastanede evde yapacağını yaptı. Ağladım asabiyet halleri geçirdim sonunda ben çocuğum sütüm etkilendi . Bu kez kv ile aramızda hicbir sorun yok ama onu cagirmicam ne düşünürse düşünsün. Cunku huylu huyundan vaz gecmez . Sizde fikrimce cagirmayin caninizi sıkanı . Hamile ve lohusa önce kendini ve bebeğini dusunmeliymis bunu anladim. Esinize yüklenin sorumluluklarını arttırın destek alın ondan . Temizlik vs icin yardimci gelsin hic degilse ilk ay bir kac kez . Sezeryan sonrası öyle mucize birşey yok ama iyi beslenirsek hücreler cabuk yenilenir . Hepimize sağlık huzur diliyorum .
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun poğaça fikri güzelmiş onu da yaparım kurabiye yapıp atmıştım dondurucuya yardımcı bakıyorum bir muddetligine ama hiç doğru biri denk gelmediAllah yardımcınız olsun. sezeryan tecrübem yok o yüzden o konuda yardımcı olamicam.
ama doğumdan sonra ben en çok vakit sıkıntısı yaşadım.
kaç aylık hamilesiniz acaba. vaktiniz varsa buzluğa bol bol yiyecek stoklayin. ben stoklar bitene kadar epey rahat etmistim.
kabızlık için de kayisi iyi gelir diyolar hazir mevsimiyken bol meveyli az sulu komposto yapin. blendirdan gecirip onlari da buzluga atin bence. bebek konusunda vakit nakittir.
ilk çocuğunuz için poğaça vs yapıp buzluğa koyarsaniz atistircak biseyleri olur onun da
bide maddi durumunuz el veriyosa belli bi müddet yardımcı alın eve temizlik için falan :) gerekirse yemek de yapar.
Allah kolaylık versin inşallah. hayırlı doğumlar
İlkinde bağırsak hastaligim olduğu için cok gaz sancidan çok hareket edemedim inşallah bunda iyi geçer bel baş agrimda çok olmuştu kızılcık pazarda görmüştüm ondan alım yapım şifa olur inşallah internetten nasıl yapıldığına bakım Allah razı olsun rabbim sağlıkla versin herkesin evladını kucağına.canım 2 kere sezeryan oldum ıkısındede kalkıp yemegımı asımı kendım yaptım bebegıme kendım baktım mumkun mertebe hareketlı olmaya calıs sezeryan sonrası ve bol su ıc buna ekstra olarak kızılcık şerbetı yap kendıne hem sutunu arttırır hemde kabız olmanı engelleyıp rahat gaz cıkarmanı saglar yara yerine dıkkat et yanlız anıden kalkıp egılmeye calışma ve bebegını mumkun mertebe rahatca ulaşabılcegın sekılde yakınında yatır uyurken yan yatmaya calışki yara yerın gerılmesın ılaçlarını ve pamsumanını aksatma
Sizede çok geçmiş olsun malesef annelerimiz kardeşlerimiz bu dönemde hiç anlayisli olmuyorlar size de çok geçmiş olsun Allah korusun beklesin inşallah bu sefer güzel geçer çok teşekkür ederimbenim de sezeryanim cok agir gecti
herkes nasil toparlaniyor da ben zorlandim diye sasiriyordum, bünye meselesi demel ama benim hasarim da coktu.
iki dogum sonrasi da kötü gecti benim icin gerci, ikincide annem gelmisti onunla da cok gergin oldu aramiz, neyse de tavsiyeme geleyim oldulca sakin olmaya calisin dünya yansa umrunuzda olmasin, panik yapmayin hersey yolunda deyin sürekli, gülümseyin. yalniz olmanin da tadini cikarin, esiniz evde kaldigi zamanlar güzel dünlenin, ben bir ay kambur yürümüstüm, korse takiyordum ayaga kalkabilmek icin karin kaslarim cok yirtilmisti ic organlarimi icerde tutamiyordum. bu yüzden zor ayaklandim ama iste oluyor bir sekilde. esiniz evdeyken uyumaya dinlenmeye özen gösterin.
yemegi de dert etmeyin hazirliginizi yapin olmayan zamanlarda da siparis verin derim stres yapilacak son sey ev isi olsun
benim de sezeryanim cok agir gecti
herkes nasil toparlaniyor da ben zorlandim diye sasiriyordum, bünye meselesi demel ama benim hasarim da coktu.
iki dogum sonrasi da kötü gecti benim icin gerci, ikincide annem gelmisti onunla da cok gergin oldu aramiz, neyse de tavsiyeme geleyim oldulca sakin olmaya calisin dünya yansa umrunuzda olmasin, panik yapmayin hersey yolunda deyin sürekli, gülümseyin. yalniz olmanin da tadini cikarin, esiniz evde kaldigi zamanlar güzel dünlenin, ben bir ay kambur yürümüstüm, korse takiyordum ayaga kalkabilmek icin karin kaslarim cok yirtilmisti ic organlarimi icerde tutamiyordum. bu yüzden zor ayaklandim ama iste oluyor bir sekilde. esiniz evdeyken uyumaya dinlenmeye özen gösterin.
yemegi de dert etmeyin hazirliginizi yapin olmayan zamanlarda da siparis verin derim stres yapilacak son sey ev isi olsun
İnşallahİkisinde de sezaryen oldum.hastanede annem vardı.evde de eşim.ben hemen ayaga kalkanlardanım.nebıleyım eve geldim yemek yaptım hiç unutmambirde baskalarindan beklenti içine girmemek lazım bu donemde.olan kendi düzenini olusturunca daha rahat ediyorsun hem fiziki olarak hem de ruhen.inşallah sorunsuz gecer doğumun
Allah korusun evet Allah'ım kimsenin eline düşürmesin şimdiden arıyorum çevreye sordum int yazdım ama doğru düzgün biri cikmadi karşıma rabbim büyük inşallah iyi biri cikarda bende ilk zamanlardaki gibi sıkıntı hayal kırıklığı cekmemMaddi durumunuzu bilemiyorum ama ilk cocugunuza bakacak,1-2 kap yemek yapip,eve supurge tutabilecek birini bulsaniz cok iyi olur. Sezeryanda neticede bir amelliyat. Evde cocukta var. Yenidogan var. Allah muhafaza komplikasyon gelisse evdeki cocuk heder olur. Komsu olabilir,ek is arayan guvenilir bir kadin olabilir. Haftalik anlasirsiniz. Baktiniz ikinci hafta tempoyu kaldirabiliyorsunuz kadinla yollarinizi ayirirsiniz. Tavsiyem maddi gucunuz varsa 40iniz cikana kadar yaniniza yardimci kadin alin. Anne,kardes,kv kimseye minnet etmeye gerek yok. Illaki bir sinir harbi yasaniyor. Uzak olsunlar. Cocugun 40'i cikinca hediyelerini takmaya gelsinler.
AminEşimin malesef izin gibi bir olayı yok en fazla 2 gün serbest çalıştığı için çalışmadığı zaman para gelmiyor erik hangi erikten yaptınız bende yapım erken doğum riskim var küçük çocuğumda çok hareketli ve bebeklerim ikiz olacak inşallah sağlıkla gelirler bu günlerde güzel geçer tavsiyeleriniz için çok sağolun moral bozma konusunda ailem sağolsun çok ustadır ilk dogumumdaki olayı yapacakları için şimdiden sinirlerim bozuluyor Allah akıl fikir versin hepsine merhamet versin
Allah yardımcın olsun canım yanında kimsenin olmaması bence çok daha iyi eşin çalışıyorsa izin alsın 1 hafta 10 gün o sırada misafir de kabul etme ilk 2 gün biraz zorlanırsın sonrasında yemeğini yapabilirsin hem sezaryen sonrası aktif olmak daha iyi tabiki ağır iş yapmamak şartıyla bende bu defa yanımda kimseyi istemiyorum çünkü zaten gece uykusuz kalıyorum gündüz bebeğim yatınca uyuyup dinlenmek istiyorum.Merhaba güzel anneler ilk sezeryanim çok zor geçmişti üstüne annem ve ablamların beni 2 günde depresyona sokup gitmeleri beni mahfetti bu onların genel hobisidir insan psikolojisi bozmak şimdi 2.ye sezeryan olacagim mecbur ve bir çocuğum var şimdi inşallah ikiz bebeklerim olacak ailem yada başkasından hayır beklemiyorum çünkü ilkinde yüzüstü bırakıldım ve çok yiprandim sizden öğrenmek istediğim sezeryan sonrası kolay ayağa kalkıp çocuklarıma nasıl hızlı bir şekilde bakabilirim birde kabızlık için önerileri olan lütfen yazabilir mi Allah kimseyi kimsenin eline bırakmasın amin.herkesden dua istiyorum
Karnıma korse taktirip kaldittiracakmis doktor şimdiden aldım ilkinde gaz da bağırsakta çok sorun yaşadım rezene çayı da alım hastanede içerim çok sağolun yardımcı birini arıyorum ama düzgün birini bulamadim.Yeni sezeryanli bir anne olarak bir kere gaz cikarmak icin mumkun olan en kisa zamanda ayaga kalkmali ne kadar hareket o kadar kolay gaz cikarma birde gaz icin bana rezene icirdiler hastanede onun ustune hemen gazimda cikti. Kolay hareket etmek icin sezeryan sonrasi karnini saranlar var kolay ayaga kaldiriyormus doktorunuza sorun iaterseniz. Yinede size yardim edecek bir arkasasiniz yokmu ilk gunlerdr hem ilk cocuk hem ikizler zor olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?