Sezeryan tarihim belli oldu çok mu erken???

yuvarlaginkoseleri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
187
3
46
Konya
merhaba arkadaşlar,sonunda sezeryan tarihim belli oldu.
biliyorsunuz benim hamileliğim çok çok sıkıntılı geçti.9.aydayım hala kusuyorum bulantı ilacı alıyorum.şükür ki eskisi kadar şiddetli değil.bir sürü sorun yaşadım.bir çok arkadaş beni hatırlayacaktır.ve psikolojik olarak çok yoruldum yıprandım.
normal doğumu bekleyecek güç ve sabrı kendimde hiç bulamıyorum.dr.umda bunun farkında.ve bugün çarşamba günü bebeği alabileceğini söyledi.
o zaman 37+3 günlük oluyor.bi taraftan çok mutluyum artık bebeğime kavuşmak bu bedenimle ilgili sıkıntılardan kurtulmak hayata karışmak istiyorum.bi taraftan da acaba erken mi bi sorun çıkar mı sorun çıkarsa vicdan azabıyla nasıl yaşarım diyorum.
sizce???

biliyorsunuz benim hamileliğim çok çok sıkıntılı geçti.9.aydayım hala kusuyorum bulantı ilacı alıyorum.şükür ki eskisi kadar şiddetli değil.bir sürü sorun yaşadım.bir çok arkadaş beni hatırlayacaktır.ve psikolojik olarak çok yoruldum yıprandım.
normal doğumu bekleyecek güç ve sabrı kendimde hiç bulamıyorum.dr.umda bunun farkında.ve bugün çarşamba günü bebeği alabileceğini söyledi.
o zaman 37+3 günlük oluyor.bi taraftan çok mutluyum artık bebeğime kavuşmak bu bedenimle ilgili sıkıntılardan kurtulmak hayata karışmak istiyorum.bi taraftan da acaba erken mi bi sorun çıkar mı sorun çıkarsa vicdan azabıyla nasıl yaşarım diyorum.
sizce???

bebek açısından da senin açından da bir sorun olacağını sanmam cnm zaten gelişimini tamamlamış bundan sonra sadece kilosu artar karnında durmasıyla onu da dışarda emzirerek verebilirsin bence doktorunu dinle zaten zor bir gebelik geçirmişsin ama bebek olduktan sonra da hayatın kolay olacağını sanma şimdikinden daha zor olacak emin ol.ona göre psikolojini hazırla.sağlıkla hayırla kavuş bebeğine inşallahh.

cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.biliyorum bebekten sonra da hayat zor olacak ama bebeğim ve ben sağlıklı olduktan sonra her sey hallolur gide İnş. eşimde olsa birine muhtaç yasamak çok zor...

cnm benimde doktorum 38. hafta ya gün vermişti ama benim bebişim onu bile bekleyemedi 37+0 da aramıza katıldı ve çok şükür hiçbir problem olmadı. meraklanma sen doktoruna güven bebiş zaten gelişimini tamamlamış oluyor 37 de

36 haftadan sonra küvöze bile girmiyorlar.tamam olmuş senin bebiş artık korkma..senin ve onun iyiliği için böyle gerekiyorsa böyle olmalı..benim ikizler 36 haftalık doğmuştu biri 1900 gr.dı çok şükür iyiler kocaman oldular.hadi tadını çıkar bunu da dert etme bitti işte hayırlı uğurlu olsun

sizce???
bende sezeryanla dogum yaptım bebegımı doktorum 38+3 de aldı.
sız sıkıntılı bır hamilelik gecırdıgınız ıcın mı doktorunuz erken almak ıstiyor yoksa kendı programına göre mi bunu ayarlıyor?
eger kendı programından dolayı alıyorsa bence bıraz daha bekleyın en azından 38.ya girsin.bırde bebegınızın kılosu ve suyu ne durumda?
bazen bebekler gününden önce alınınca yenidogan sarılıgı gecırıyorlar o yuzden bıraz daha temkinli olmakta yarar var diye düşünüyorum.saglıkla kucagınıza alırsınız ınsallah bebegınızı..

Son düzenleme:
Benimde syum erken geldi,36+3 de sezeryanla doğum yaptım hiç bir sıkıntı yaşamadı oğluşum..Allah sağlıklı doğum nasip etsin,kendini germe,ii düşün hep..

4 tane sezeryenla dogum yaptim 3 u 40 haftalikti hic bir sorun yasamadim en kucugum 38 haftalik aldilar emmede buyuk problemler yasadim cocuk ememedi beni o sikintilar hepsinden zordu benim icin bebegim ememiyor ve agliriyor mamaya cok karsi oldugum halde vermek zorunda kaldim benim icin cok zordu mama iciyor beni emmiyor diye nasil aglardim.bence bebek nezaman cikmak istedigine kendisi karar vermeli bir isaret vermeli diye dusunuyorum.

canım, arkadaşım da 37 hafta dolunca hastanelerle konuşmaya başlamıştı. 37+3 te falan galiba, bir hastaneye gitmiş, ebe bir de muayene edelim gelmişken demiş. bir bakmışlar açılma var. doğum başlamış bizimkinin haberi yok:) o gün doğurdu ve oğlu gayet sağlıklı. hatta kilosu çok artıyor diye doktor diyet vermiş. emzirme aralığını arttır diye.

ben de mecburi sezaryen olacağım. sancılarım gelmeden almamız lazım. 37 hafta dolunca biz de düşünüyoruz.

4 tane sezeryenla dogum yaptim 3 u 40 haftalikti hic bir sorun yasamadim en kucugum 38 haftalik aldilar emmede buyuk problemler yasadim cocuk ememedi beni o sikintilar hepsinden zordu benim icin bebegim ememiyor ve agliriyor mamaya cok karsi oldugum halde vermek zorunda kaldim benim icin cok zordu mama iciyor beni emmiyor diye nasil aglardim.bence bebek nezaman cikmak istedigine kendisi karar vermeli bir isaret vermeli diye dusunuyorum.

sezaryenle en fazla 3 doğum yapılıyor diye biliyordum.4 tane olunca sorun yaşadın mı?hep aynı yeri mi kesiyorlar mesela?sonra aralarında kaçar sene var?

akcigerin tam olarak gelişmesinin bitmesi 38.haftada diye biliyorum..dayansanız 1 hafta daha..kendi gelse neyse de..38.i kesin bi devirin 39 da bakarsınız çaresine bence..

bende ilk çocuğumda sezeryan oldum.dpktor 38+1 de aldı. 38 hafta dolması gerekiyor bebek gelişimi için demişti

Back
X